Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς γίνεται να ξεπεράσω τις υποψίες περί απιστίας;

Κατάλαβαινω πως όλα αυτά είναι δικό μου πρόβλημα, δεν μου έχει δώσει κανέναν δικαίωμα οπότε σε αυτον κρύβω τις ανησυχίες μου

Αγαπητή α,μπα ήθελα πάντα να σε ρωτήσω πως είναι δυνατόν να ξεπεράσω τελείως το παρελθόν μου ότι πληγώθηκα από τον πρώην και να μην υποπτευομαι κάποιες φορές τον νυν ; Κατάλαβαινω πως όλα αυτά είναι δικό μου πρόβλημα, δεν μου έχει δώσει κανέναν δικαίωμα οπότε σε αυτον κρύβω τις ανησυχίες μου (μην με περάσει για τρελή αλλά και να μην χαλάσει τσάμπα η υπέροχη σχέση που έχουμε ) όμως κάποιες φορές μου έρχονται κάποιες άσχημες σκέψεις ότι μπορεί να με απατάει και τέτοια κάποτε ήταν ποιο έντονες αυτές οι σκέψεις πλέον πολύ λιγότερο, όμως πως γίνεται να το ξεπεράσω τελείως; είναι ψυχοφθόρο για εμενα!

Elinasaves21-@

Μην προσπαθείς να το ξεπεράσεις τελείως. Aυτό είναι το πρόβλημα. Δεν γίνεται να γίνεις όπως ήσουν πριν την εμπειρία, και αυτό είναι το ζητούμενο, να αλλάζεις. Αν επιστρέφαμε πάντα στην προηγούμενη κατάσταση, θα μέναμε για πάντα τούβλα. Οι εμπειρίες σου είναι που σε κάνουν άνθρωπο. Σιγά σιγά αποκτάμε άμυνες, κρατάμε πισινές, δεν ενθουσιαζόμαστε, δεν πέφτουμε με τα μούτρα, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, με λίγα λόγια, προστατευόμαστε καλύτερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι χάνουμε από ευτυχία, η ευτυχία μας αποκτά άλλη απόχρωση. Δεν χαιρόμαστε με την ίδια συχνότητα, αλλά η χαρά γίνεται πιο βαθιά.

Όλα αυτά βέβαια, αν βγάζουμε τα σωστά συμπεράσματα και κάνουμε την αυτοκριτική μας και βρισκόμαστε σε ένα γενικώς υποστηρικτικό περιβάλλον (πολύ βασικό: να προερχόμαστε από υποστηρικτικό περιβάλλον). Αν οι εμπειρίες μας δημιουργούν φοβίες ή μας εμποδίζουν να χαρούμε την καθημερινότητα και τις σχέσεις μας με τους άλλους, τότε κάνουμε θεραπεία.

Η ενηλικίωση είναι ψυχοφθόρος. Είσαι στην αρχή, μετά δεν είναι το ίδιο δύσκολα τα πράγματα. Με τον καιρό θα μάθεις ότι αυτά που φοβάσαι τώρα δεν είναι τίποτα σε σχέση με αυτά που μπορούν να σου συμβούν. Τώρα φοβάσαι το μόνο κακό που έχεις πάθει, και δεν κοιτάς για άλλα σημάδια. Δεν μπορώ να σε προστατέψω από όλες τις φορές που πρέπει να φας τα μούτρα σου, μέχρι να μάθεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

44 points
Upvote Downvote

6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
6 Συντάκτες σχολίων
Το χρυσομαλλο τεραςMeddleflavorsSleepy yet busy Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Sleepy yet busy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν χαιρόμαστε με την ίδια συχνότητα, αλλά η χαρά γίνεται πιο βαθιά.
Λένα χωρίς να το καταλάβεις μόλις έκανες καλύτερα,ωραιότερα κ πιο αισιόδοξα τα επόμενα 40 χρόνια της ζωής μου.

Meddle
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Και εγώ αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα όταν ανακάλυψα ότι στην πρώτη μακρόχρονη σχέση μου ο πρώην μου είχε παράλληλο δεσμό τον τελευταίο χρόνο της σχέσης μας..Λίγα χρόνια αργότερα γνώρισα τον άντρα μου και θυμάμαι ότι τον πρώτο χρόνο της σχέσης μας ήμουν επιφυλακτική. Ωστόσο δε μου έδωσε δικαιώματα (ούτε τώρα δίνει) και επέλεξα να τον εμπιστευτώ. Βέβαια ακόμη και σήμερα μου περνάνε σκέψεις ότι μπορεί να έχει κάνει και κάτι αλλά εξανεμίζονται γρήγορα. Ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι τέτοιο, όπως δε μπορείς να είσαι και σίγουρος ότι δε θα απιστήσεις ποτέ.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Εγώ τον έπιασα ‘στα πράσα’ που λένε. Τρελή ιστορία χρόνια πριν. Όχι μόνο δεν έκανα σκηνή, αλλά απλώς κοιτούσα το ζεύγος οι οποίοι φαντάζομαι εκείνη τη στιγμή σκεφτόταν από που να εξαφανιστούν (φοβούμενοι τη σκηνή). Άφησα να περάσει ένα λεπτό αμηχανίας ενώ ήμουν ανέκφραστη και αυτό τους τρόμαζε περισσότερο. Σου λέει, θα μας δολοφονήσει..δε μιλάει, δεν είναι κόκκινη, δε μας πετάει τηγάνια στο κεφάλι ..ή έπαθε εγκεφαλικό. Απλώς έφυγα. Την ίδια στιγμή χτυπούσε το κινητό μου, ήταν ο λεγάμενος. Απαντησα και είπα ότι δε πρόκειται να συζητήσουμε και έκλεισα. Προσπαθώντας να σε βοηθήσω, θα σου πω ότι ναι, ένιωσα μαλάκας… Διαβάστε περισσότερα »

Valia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Να σκέφτεσαι ότι αν θέλει να σε απατήσει, δεν μπορείς να το αποφύγεις. Δε φταις εσύ για την απιστία, αν ο άλλος έχει θέματα και απιστεί. Ούτε μπορείς να κάνεις κάτι για να το αποτρέψεις, εκτός αν του βάλεις τσίγκινο βρακί με λουκέτο. Επίσης, όλα στο τέλος μαθαίνονται

flavors
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Από τις πιο ωραίες απαντήσεις ever! ❤️

Το χρυσομαλλο τερας
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Όντως….τόσο οσο