in

Αγαπητή «Α, μπα»: Την ενοχλεί που έχω αδυνατίσει

Πώς γίνεται να βλέπω πράγματα που δεν τα έχω δει ποτέ ως τώρα;

Αγαπητή Α, μπα, έχω μια φίλη κολλητή από το σχολείο. Μετά το λύκειο περάσαμε σε διαφορετικές σχολές σε μακρινές πόλεις αλλά παρόλα αυτά κρατήσαμε πολύ καλές επαφές. Μιλάγαμε συνέχεια, βρισκόμασταν όταν γυρίζαμε σπίτι και γενικά λέμε τα πάντα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

75348405d60fd2c9857edb95ee4f4ffa

Αγαπητή Α, μπα, έχω μια φίλη κολλητή από το σχολείο. Μετά το λύκειο περάσαμε σε διαφορετικές σχολές σε μακρινές πόλεις αλλά παρόλα αυτά κρατήσαμε πολύ καλές επαφές. Μιλάγαμε συνέχεια, βρισκόμασταν όταν γυρίζαμε σπίτι και γενικά λέμε τα πάντα. Στο λύκειο άρχισα να παίρνω κιλά και στο πανεπιστήμιο ύστερα πήρα ακόμα περισσότερα με αποτέλεσμα να είμαι μια χοντρή κοπέλα. Και η φίλη μου ήταν πάντα χοντρούλα, αλλά είχε πάντα αυτοπεποίθηση, φλερτ, σχέσεις κάτι που δεν είχα ποτέ εγώ. Δεν έδειχνε ποτέ να την ενοχλούν τόσο πολυ τα κιλά της και πάντα έκανε αυτά που ήθελε. Εγώ προσπαθούσα και προσπαθώ να βελτιώσω τον εαυτό μου και τον τελευταίο χρόνο έχω καταφέρει να χάσω και αρκετά κιλά (18 για την ακρίβεια) και συνεχίζω. Η φίλη μου αν και χαίρεται για μένα που έχω αδυνατίσει και μου το λέει τύπου “είσαι πολύ ωραία”, “έχεις ομορφύνει” πιστεύω ότι ζηλεύει. Η ίδια, χρόνια τρέχει σε διατροφολόγους και διαιτολόγους και πάντα όσα κιλά χάνει μετά τα παίρνει πίσω και ακόμα περισσότερα, γιατί πάντα τα παρατά. Έχει απομακρυνθεί τον τελευταίο καιρό, δεν μιλάμε όπως πρώτα, δεν μου λέει για την ζωή της και ούτε ενδιαφέρεται να μάθει για την δική μου. Πιστεύω ότι την προβληματίζει πολύ το θέμα των κιλών γιατί και οι συγγενείς της την πιέζουν λέγοντας της ότι είναι χοντρή και δεν θα βρεί ποτέ άντρα έτσι και με τόσα κιλά πως θα μπορέσει να κανει παιδιά και άλλα τέτοια. Προσπάθησα πολλές φορές να την πλησιάσω να την ρωτήσω τι έχει αλλά πάντα λέμε πολύ τυπικά πράγματα. Χαίρομαι που αδυνατίζω, χαίρομαι που επιτέλους μπορώ να βρω ρούχα, που αισθάνομαι καλά και δεν θα απολογηθώ γι’αυτό αλλά με πληγώνει που κατα βάθος την ενοχλεί. Ύστερα από τόσα χρόνια φιλίας πως γίνεται να βλέπεις πράγματα στους φίλους σου που δεν τα είχες δει ποτέ ως τώρα? Τι μας κάνει να μην τα βλέπουμε και να πέφτουμε από τα σύννεφα?
-για πάντα χοντρη

Δεν τα είχες δει ως τώρα, διότι δεν υπήρχαν. Η κοπέλα αυτή δεν είναι η κοπέλα που ήξερες στο λύκειο. Όπως εσύ άλλαξες – μπήκες στην διαδικασία να αδυνατίσεις, αυτό είναι αποτέλεσμα εσωτερικής αλλαγής, και σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια – έτσι κι αυτή άλλαξε, δεν ξέρω πώς, αλλά δεν είναι ολόιδια. Αν μη τι άλλο, θα την έχει επηρεάσει η μίρλα γύρω της σχετικά με τα κιλά της.

Ίσως αξίζει να προσπαθήσεις να την δεις με περισσότερη αγάπη και λιγότερη απογοήτευση. Αν ζηλεύει, είναι επειδή αισθάνεται άσχημα με τον εαυτό της, και εσύ συμβολίζεις κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Δεν τα έχει με σένα, με τον εαυτό της τα έχει. Θα περίμενα να έχεις περισσότερη κατανόηση για το θέμα, εφόσον σου είναι τόσο οικείο. Δεν έχει χώρο ο ανταγωνισμός. Δεν θα έπρεπε, δηλαδή. Και λέω «ανταγωνισμός» γιατί αναφέρθηκες στην αυτοπεποίθηση που σου έλειπε ενώ αυτή είχε. Μήπως νιώθεις ότι τώρα παίρνεις το αίμα σου πίσω; Μήπως έκανες κι εσύ κάποιον να πέσει από τα σύννεφα;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

11 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Franny
Franny
5 χρόνια πριν

συγνωμην… μου φαινεται λιγο περιεργο το οτι δεν αναφερεις απολυτως τπτ που να ειναι ενδειξη οτι η φιλη σου σε ζηλευει και η μονη αναφορα που κανεις σχετικα, ειναι το οτι σου ειπε ποσο ομορφυνες και ποσο σου παει που αδυνατισες!!! μου φαινονται ελαφρως εξοργιστικα τα συμπερασματα σου, εκτος αν δεν το εχεις με τις περιγραφες και η εχουν γινει και ειπωθει πραγματα που παραλειπεις. η φιλη σου μπορει να απομακρυνθηκε γιατι κατι συμβαινει στα συναισθηματικα της, γιατι εχει βρει αλλους φιλους, γιατι κατι που εγινε μεταξυ σας την πειραξε και για χιλιους δυο αλλους λογους που δεν εχουν να… Διαβάστε περισσότερα »

namai
namai
5 χρόνια πριν

Προσωπική σου εικασία είναι ότι ζηλεύει λόγω των κιλών.
Χωρίς να την ρωτήσεις αν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα, χωρίς να μιλήσεις ανοιχτά μαζί της θεώρησες ότι σε ζηλεύει !!!!???

Ωραία φιλία, τουλάχιστον νιώθεις ωραία που κάποιος σε ζηλεύει για το κατόρθωμα σου να χάσεις κιλά!!!

Κάτι είναι και αυτό!!! Ελπίζω να μην ζηλέψει κάνεις άλλος, την φιλία σας!!!

Boudruna
Boudruna
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  namai

Δεν είπε ότι νιώθει ωραία επειδή τη ζηλεύει η φίλη της. Δε νομίζω να ‘στελνε ερώτηση αν ήταν έτσι.
Μπλεγμένη/θυμωμένη ίσως από λάθος λόγους, ναι

acantholimon
acantholimon
5 χρόνια πριν

Πιστεύεις,ότι η φίλη σου απομακρύνθηκε,επειδή ζηλεύει.Έχεις όμως κάτι χειροπιαστό,για να το πιστεύεις αυτό;Δεν μπορεί να έχει συμβεί για κάποιους άλλους λόγους;Πώς είναι ζωή της αυτόν τον καιρό;Πώς ήταν οι μεταξύ σας επαφές τελευταία;Μπορεί να έχεις δίκιο.Προφανώς και ξέρεις τη φίλη σου καλύτερα.Όμως καμιά φορά μπορεί να ενθουσιαστούμε τόσο πολύ με την πάρτη μας,που να νομίζουμε,ότι έχουμε γίνει κάτι αξιοζήλευτο.Αυτό όμως που πετύχαμε,όσο σπουδαίο και να είναι για μας,ίσως για τους άλλους να μην έχει καμία μα καμία σημασία.Κι επίσης δε γινόμαστε και πολύ γοητευτικοί,όταν την ψωνίζουμε.Δε λέω,ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο οπωσδήποτε,αλλά έχε το στο πίσω μέρος του μυαλού σου.Και παιδιά… Διαβάστε περισσότερα »

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
5 χρόνια πριν

Εντάξει πέρα από τέρμα ζηλιάρα τη βγάλαμε και τέρμα κομπλεξική. Πολύ παιδιάστικο συμπέρασμα είναι αυτό. Με αυτή τη λογική οι άσχημες κάνουν παρέα μόνο με άσχημες, και οι καρακουκλάρες μόνο μεταξύ τους. Και μην τυχόν και σου τύχει να είσαι μέτρια γιατί εκεί τέλειωσες, δε σε κάνει παρέα κανείς. Για να μη μιλήσω για τους άντρες που βούληση δεν έχουν οι άμοιροι απλά παίρνουν όλη την παρέα μέχρι να φτάσουν στην πιο όμορφη 😀

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
5 χρόνια πριν

Αντί να την βλέπεις ανταγωνιστικά,για αυτό άλλωστε.πιστευεις ότι εκείνη σε ζηλεύει, μπορείς να την βοηθήσεις με την εμπειρία σου.Μπορεις να της πεις τι σε βοήθησε (χωρίς να παίρνεις ύφος δασκάλας).είναι όντως μια εσωτερική δουλειά πρωτίστως το αδυνάτισμα,οπότε μπορείς να τη συμβουλευσεις με πολλά tips.Οι γύρω της την έχουν ζαλίσει με τα κιλα-ακους εκεί να της λένε δεν θα βρει άντρα έτσι όπως είναι!
Και μην ξεχνάς πως πριν παχύνεις πάλι φίλες ήσασταν.μετα παχύνεις,αδυνατισες και σου λέει ότι δείχνεις όμορφη και μπράβο,αλλά παραταύτα ζηλεύει??

Vasilis
Vasilis
5 χρόνια πριν

Πώς καταλήξαμε να βγάλουμε τη φίλη ζηλιάρα; Μήπως η γράφουσα της είπε καμιά χοντράδα και απομακρύνθηκε; Μήπως τελικά της το έτριβε στη μούρη κι εκείνη τα πήρε και δεν γουστάρει πολλά πολλά;

J.Brian
J.Brian
5 χρόνια πριν

Καλό είναι να κάνουμε παρέα με άτομα που μας πάνε μπροστά. Δεν εννοώ βέβαια ότι το μπροστά είναι το αδύνατο και το πίσω, το παχουλό. Εννοώ ότι εφόσον θέλεις να αλλάξεις της ζωή ζωή σου, ο φίλος πρέπει να είναι αρωγός και βοηθητικός. Το μπροστά του κάθε ανθρώπου έχει να κάνει με την αλλαγή, που επιθυμεί, για να ζήσει καλύτερα (πάντα κατά τη γνώμη του). Προφανώς η φίλη σου έχει τα δικά της θέματα, προφανώς δεν είναι το πρόβλημα της εσύ, αλλά τελικά εσένα σαμποτάρει. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις συνήθειες που έχουν σχέσεις με εξαρτήσεις και όταν έχεις έναν… Διαβάστε περισσότερα »

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν

Συμφωνώ με Λένα. 👍Μα εσύ η ιδια θα έπρεπε να την καταλαβαίνεις περισσότερο, αφού είχες περάσει την ιδια φαση παλιά. Θα μιλήσω προσωπικά, είχα περασει και τα δυο άκρα, της ανορεξιας και της βουλιμιας. Τωρα είμαι στα φυσιολογικά κιλά👍. Οταν ήμουν στα πολυ παραπανω κιλά, αισθανομουν άσχημα και οταν με καλούσαν να βγαινω οι φίλες δεν εβγαινα, γιατί στεναχωριομουν, γιατί δεν μπορουσα να συμβαδισω, πχ για περπάτημα πολλη ωρα δεν ήμουν και άλλα πολλα, και απέφευγα τις εξόδους μαζί τους, γιατί αισθανομουν ασχημα λογω των κιλών. Αρα στο ίδιο μοτίβο πανω κατω και η δική σου φίλη . Απλα κατάλαβε… Διαβάστε περισσότερα »

What The Fu_rfulo!
What The Fu_rfulo!
5 χρόνια πριν

Μεταξύ μας, δεν έκανες και καμιά σοβαρή προσπάθεια να την προσεγγίσεις για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς όπως λες και η ίδια: “Προσπάθησα πολλές φορές να την πλησιάσω να την ρωτήσω τι έχει αλλά πάντα λέμε πολύ τυπικά πράγματα.” Γιατί λέτε τυπικά πράγματα αφού έχετε (έχεις) συγκεκριμένο πρόβλημα; Γιατί δεν ζητάς συγκεκριμένες εξηγήσεις για την εικαζόμενη απομάκρυνση της; Και μήπως κάνεις δικές σου προβολές πάνω της, καθώς είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι τόσα χρόνια δεν είχατε (θεωρητικά) πρόβλημα και η φίλη σου (δικά σου λόγια) “ήταν πάντα χοντρούλα, αλλά είχε πάντα αυτοπεποίθηση, φλερτ, σχέσεις κάτι που δεν είχα ποτέ εγώ.”. Και… Διαβάστε περισσότερα »

Να το συζητήσουμε
Να το συζητήσουμε
5 χρόνια πριν

Το επόμενο στάδιο από το να χάσεις κάποια κιλά, είναι το να μην πέφτεις από τα σύννεφα, αλλά όταν θεωρείς κάποιον φίλο, να είσαι κοντά του. Αν το πρόβλημα είναι ότι δεν μιλάτε με τον ίδιο τρόπο, η ερώτηση στην φίλη σου μήπως θα έπρεπε να είναι “γιατί δεν μιλάμε με τον ίδιο τρόπο”; Εσύ κάνεις ερώτηση στον εαυτό σου “τώρα που έχασα κιλά, μήπως πρέπει να χάσω και την φίλη που έχει κιλά”; Σταμάτα να μιλάς με τον εαυτό σου και μίλα με την φίλη σου, αν θέλεις φίλη και σιλουέτα και όχι μόνο σιλουέτα.