in

«Α, μπα» classics: Το πιστεύεις όντως αυτό που είπες;

Απογοητεύτηκα λίγο

Αγαπητή Α,μπα. Σε μια ερώτηση ανακάλυψα πως βιώνω στο περίπου το ίδιο πράγμα με την κοπέλα. Είναι ένα παιδί που υπάρχει φλερτ, εγώ δεν έχω κάνει κίνηση να το δείξω, γιατί φοβάμαι μήπως απομακρυνθεί από εμένα. Στο τέλος της λες ότι το σύμπαν μπορεί και να μην συνωμοτεί όταν θέλουμε κάτι πραγματικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

0008739402 10

Αγαπητή Αμπα. Σε μια ερώτηση ανακάλυψα πως βιωνω στο περιπου το ίδιο πράγμα με την κοπέλα. Είναι ένα παιδί που υπάρχει φλερτ, εγώ δεν έχω κάνει κίνηση να το δείξω, γιατι φοβάμαι μήπως απομακρυνθεί από εμένα.. Στο τέλος της λες ότι το σύμπαν μπορεί και να μην συνωμοτεί όταν θέλουμε κάτι πραγματικά.. Δεν ξέρω με απογοήτευσε κάπως αυτό, σαν να μου έκοψε τη φόρα, την ελπίδα.Τι να κάνω? Το πιστεύεις όντως αυτό που είπες? Να συνεχίσω να προσπαθώ?

– #ΜπερδεμένεςΚαταστάσεις#

 

Αν πιστεύεις ότι το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει αυτό που θέλεις, τότε για ποιο λόγο πρέπει να προσπαθείς και να βασανίζεσαι κι από πάνω; Τι σοφό σύμπαν είναι αυτό (σύμπαν, ναι; Με τις μαύρες τρύπες και τους γαλαξίες και όλα αυτά) που δεν μπορεί να συνωμοτήσει να γίνει η δουλειά εφόσον το θέλεις τόσο πολύ, γιατί να σε βάζει να ανησυχείς; Πού να ζητούσες και τίποτα πιο δύσκολο, ας πούμε βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια.

Αν η ελπίδα σου γενικότερα βασίζεται στη στήριξη από κάτι ανώτερο, αποφάσισε αν πιστεύεις στο Θεό και κάνε τα κουμάντα σου με εκείνη την φιλοσοφία. Είναι έτοιμη, είναι γερή, έχει επιβιώσει πάρα πολλά χρόνια και έχει πολλές απαντήσεις για τη ματαίωση των προσδοκιών αν δεν το πολυψάχνεις με τη συνέπεια. Όμως στο όνομα του μεγάλο Μακαρονοτέρατος, μην βασίζεσαι στα σοβαρά σε τσιτάτα του Κοέλιο.

Στα πιο σοβαρά ακόμα, δεν μπορείς να προσπαθήσεις να αρέσεις σε κάποιον. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι θα πεις και πώς θα το πεις και τι θα κάνεις. Θα απομακρυνθεί αν δεν του αρέσεις για να αποφύγει την αμηχανία, ίσως. Όλο αυτό είναι εντελώς πέρα από τον έλεγχο σου (ούτε στον έλεγχο του Σύμπαντος είναι πάντως). Το μόνο που μπορείς να ελέγξεις – ίσως – είναι η αντίδραση σου σε περίπτωση που φας χυλόπιτα. Εκεί αξίζει να επικεντρωθείς πραγματικά, και όχι στην αυθόρμητη αντίδραση ενός «παιδιού».

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

5 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
wtf
wtf
5 χρόνια πριν

Διαδικτυακή φίλη #ΜπερδεμένεςΚαταστάσεις#

Οι εμπειρίες μου μέχρι τώρα στη ζωή μου έχουν δείξει ότι το σύμπαν δεν ασχολείται ιδιαίτερα μαζί μας. Αν θέλουμε κάτι, έχουμε τα μέσα εμείς για να προσπαθήσουμε για αυτό από μόνοι μας.

Επίσης, μου προκαλείς ένα μπέρδεμα, καθώς λες ότι δεν δείχνεις κάτι για να μην τον απομακρύνεις και στη συνέχεια ρωτάς αν θα συνεχίσεις να προσπαθείς. Αφού δεν προσπαθείς ήδη. Απλά επικοινωνείς μαζί του, μέσα σε ένα πλαίσιο επικοινωνίας, το ύφος της οποίας ενδεχομένως καθορίζει εκείνος, και δεν προσπαθείς να δείξεις αυτό που πραγματικά θες, γιατί φοβάσαι.

Rosie
Rosie
5 χρόνια πριν

Οι αρχαίοι έλεγαν συν Αθήνα και χείρα κίνει. Το σύμπαν δεν συνωμοτεί με την αδράνεια. Καμία αόρατη χείρα δεν κινείται μόνη της φέρνοντας τα πράγματα στη θέση τους. Όντως, όπως ειπώθηκε, υπάρχει κάποια ανακολουθία στα λεγόμενά σου σχετικά με το τι παίζει και προκαλείς μπέρδεμα. Υπάρχει φλερτ, αλλά δεν δείχνεις κάτι, όμως σου κόβεται η φόρα και ρωτάς αν πρέπει να συνεχίσεις Ν; προσπαθείς. Αν δεν δείχνεις κάτι πώς υπάρχει φλερτ; Και πού είναι η προσπάθεια; Ίσως πρέπει πρώτα να δεις η ίδια την κατάσταση πιο καθαρά.

τοστογιεφσκι
τοστογιεφσκι
5 χρόνια πριν

αν έπαιρνε και μια δεύτερη γνώμη από την κ. ντορμούση ίσως;
(που ήταν η εύα όταν την χρειαζόμασταν;)

Εύα Ντορμούση
Εύα Ντορμούση
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  τοστογιεφσκι

Αχ αχ είναι που δεν μου τα στέλνουν κατευθείαν και πρέπει να τους ψάχνω εγώ! Λοιπόν μετά από πολλούς υπολογισμούς και παρατηρήσεις έχω να δηλώσω ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ένδειξη ότι το Σύμπαν συνωμοτεί για να βοηθήσει στα γκομενικά μας. Αντιθέτως, στοιχεία από αξιόπιστες πηγές (ονόματα δεν λέμε) δείχνουν ότι όταν το κάνει, είναι με καθαρά σαρκαστική διάθεση.

τοστογιεφσκι
τοστογιεφσκι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εύα Ντορμούση

μα τα χίλια ελάφια…