in

Το στυλιστικό είδωλο της ημέρας: Rita Hayworth

Ψηφίστε: Τέλειο ή Α,μπα;

*Στείλτε μας τα στυλιστικά σας είδωλα και εξηγήστε μας γιατί τα διαλέξατε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Rita Hayworth 1

H Αμερικανίδα ηθοποιός και χορεύτρια θεωρείται μία από τις ωραιότερες γυναίκες που πέρασαν ποτέ από τον κινηματογράφο.

Υπήρξε ισχυρό είδωλο, επηρεάζοντας σημαντικά την μόδα του 1940. Ο ερωτισμός, το στυλ και η λάμψη που απέπνεε ωστόσο συναρπάζουν μέχρι και σήμερα.

 

*Στείλτε μας τα στυλιστικά σας είδωλα και εξηγήστε μας γιατί τα διαλέξατε!

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

5 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Σανάνθη
Σανάνθη
5 χρόνια πριν

Αγαπώ τη Ρίτα γιατί ήταν εκπληκτική χορεύτρια. Και ο χορός είναι άποψη και στυλ, έτσι δεν είναι; Μια ιδέα για την χορευτική της δεινότητα https://www.youtube.com/watch?v=M5FtCIoJATM Η Μαργαρίτα Κάρμεν Κανσίνο, όπως ήταν το πραγματικό όνομα της Ρίτας Χέϊγουορθ, χόρευε από μικρή στα μπαρ για πενταροδεκάρες. Προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο με την πανίσχυρη Columbia Pictures μετήλθε μια σειρά δραστικών επεμβάσεων που θα έκρυβαν την (ταπεινή) ισπανική καταγωγή της και θα την μετέτρεπαν σε σταρ πρώτου μεγέθους: α) διεύρυνση του μετώπου μέσω επώδυνης αφαίρεσης της τριχοφυίας γύρω από το μέτωπο και τους κροτάφους β) λεύκανση του δέρματος με αμφιλεγόμενες μεθόδους γ) αλλαγή χρώματος… Διαβάστε περισσότερα »

τοστογιεφσκι
τοστογιεφσκι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σανάνθη

απλως θεά, είτε ως γκίλντα είτε ως η αγαπημένη παρτενέρ του αστέρ, είτε από τη μια γαμήλια σφαγή ως στην επόμενη και τέλος ως την αρρώστια

Μαριάννα Θ.
Μαριάννα Θ.
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  τοστογιεφσκι

Επίσης, για να πούμε και μερικά ακόμη, ο πρώτος της σύζυγος έγινε νταβατζής της και την ανάγκαζε να εκδίδεται σε διάφορους παράγοντες του Χόλλυγουντ για να της χτίσει καριέρα. Επιπλέον, όλοι οι βιογράφοι της συμφωνούν ότι στις περιοδείες με το χορευτή πατέρα της στο Μεξικό (χωρίς τη μάνα της), περίπου 12 ετών που την ανάγκασαν να εγκαταταλείψει το σχολείο, κακοποιούνταν σεξουαλικά συστηματικά από τον πατέρα της που της συμπεριφερόταν λες και ήταν η σύζυγός του και εκτός κρεβατιού (δηλ τη σύστηνε ως γυναίκα του). Ο δε Όρσον Γουέλς, αυτό που λάτρεψε στην αρχή επάνω της, την ανάγκη της για προστασία,… Διαβάστε περισσότερα »

Μαριάννα Θ.
Μαριάννα Θ.
5 χρόνια πριν

Η περίπτωσή της είναι για μένα από τις πιο έντονες μεταμορφώσεις του Χόλλυγουντ για να προβληθούν συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς, που ούτε στυλ, ούτε ρούχα, ούτε τίποτα δε μπορώ να δω· με πιάνει ένα σφίξιμο στην καρδιά για το τι είμαστε αναγκασμένες οι γυναίκες να κάνουμε για να έχουμε αποδοχή της εξωτερικής μας εμφάνισης, μιας και η “ομορφιά” είναι η βασική αξία μιας γυναίκας σε πατριαρχικές κοινωνίες μαζί με τη γονιμότητα. Στην εν λόγω ηθοποιό, της αλλάξανε μέχρι και τη φυλή! Από μεσογειακή μελαχρινή γυναίκα, την κάνανε καυκάσια κοκκινομάλλα σεξοβόμβα! Ως μεσογειακή κι εγώ, αισθάνομαι από μικρή ηλικία σύγχυση για το… Διαβάστε περισσότερα »

Heliotropium
Heliotropium
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαριάννα Θ.

Μιας και μιλας Φωτεινη για την εμφάνιση
Και το άλλο το νόστιμο: “Ποιος ξερει απο πόσα κρεβάτια περασε για να φτάσει εκεί” (δε λενε κρεβάτια, κατι αλλο λενε. Πόσες π..ες έκανε. Οτι και καλα ουτε για σεξ ολοκληρωμένο δεν ..χρησιμοποιήθηκε)
…Πικραμένοι άνθρωποι!