Menu
in

Συνταγή: Τάρτα με Nutella και τυρί μασκαρπόνε

Θα δυσκολευτείς πολύ να μην τη φας όλη

Ανοίγει πόρτα, κλείνει πόρτα. Ξανανοίγει πόρτα, ξανακλείνει πόρτα. Ψυγείου.

Πέρασαν 4 μέρες μέχρι να τελειώσει αυτό το βασανιστήριο και μαζί με αυτό και η τάρτα. Τέσσερις μέρες “ισιώνοντας” την, παρέα με ένα μαχαίρι όρθια πάντα, μπροστά στο ψυγείο.

Τέσσερις βασανιστικές μέρες λέγοντας στον εαυτό μου πως αυτή είναι η τελευταία φορά,το τελευταίο κομμάτι, η τελευταία γωνίτσα και πως πρέπει τουλάχιστον να τη φιλέψω και κάπου αλλού. Ή, έστω να μιλήσω σε κάποιον για αυτή βρε παιδί μου, στη μάνα μου, σε έναν συνάδελφο, κάπου τέλος πάντων. Να μου ζητήσει να δοκιμάσει, να ντραπώ να πω όχι, και να τη μοιραστώ μαζί του, αλλιώς δεν σώζομαι.

Αλλά εκείνη εκεί, στο ψυγείο μου, στην ίδια θέση, αγέρωχη και κάθε μέρα και πιο νόστιμη. Γιατί η τάρτα ξέρει. Και όταν η τάρτα είναι με νουτέλα, ξέρει καλά. Και όταν την αποτελειώνεις και με τυρί μασκαρπόνε ξέρει καλύτερα. Πως τελικά, θα την φας όλη.

Ξέρεις ήδη ότι θα είναι πολύ δύσκολο να μην την φας όλη.

Συνταγή για τάρτα με Nutella και τυρί μασκαρπόνε

Υλικά για 8 μερίδες

Για τη βάση της τάρτας
250γρ μπισκότα ”Digestive”
100γρ μαλακό βούτυρο
15γρ Nutella
25γρ φουντούκια πολύ καλά τριμμένα
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση της τάρτας
400γρ Nutella
100gr φουντούκια πολύ καλά τριμμένα
500γρ τυρί mascarpone
20gr ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα
Σπασμένα καβουρδισμένα φουντούκια

Τα φουντούκια μπορείς να τα καβουρδίσεις πανεύκολα στο φούρνο. Αρκεί να τα βάλεις σε ταψί με λαδόκολλα στους 160 βαθμούς

Εκτέλεση

  1. Βάζω όλα τα υλικά για τη βάση της τάρτας στον κάδο του μίξερ και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

  2. Πάνω στο σκεύος που θέλω να σερβίρω την τάρτα μου, βάζω μία αποσπώμενη βάση διαστάσεως 23cm και στρώνω μέσα το μείγμα με τα μπισκότα, δίνοντας λίγο ύψος με το μείγμα, περιμετρικά της βάσης.

  3. Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί mascarpone και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάω με το σύρμα για 2-3′ να αφρατέψει, προσθέτω τη Nutella και στο τέλος τα φουντούκια.

  4. Στρώνω τη γέμιση στη βάση και γαρνίρω με τα σπασμένα καβουρδισμένα φουντούκια

  5. Τη βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (και δεν στέκομαι να την κοιτάζω όρθια με ανοιχτή τη πόρτα του ψυγείου ,γιατί θα πάρει ακόμα πιο πολλή ώρα για να σφίξει)

  6. Μετά το πέρασμα των τεσσάρων ωρών, γαρνίρω με κόκκινα φρούτα -αν θέλω- και αφού έχω λυσσάξει από την αναμονή, κόβω ένα γενναιόδωρο κομμάτι για να με ανταμείψω για την υπομονή μου!

Θα χρειαστεί να κάνεις υπομονή τέσσερις ώρες, μέχρι να την γαρνίρεις με κόκκινα φρούτα ή φράουλες. Μην ανοίγεις το ψυγείο όμως όλη την ώρα!

Tips

  • Στη βάση μπισκότου, μην το φοβηθείς το αλάτι. Σπάει τη γλυκά και κάνει υπέροχη αντίθεση με τη γέμιση.
  • Αν μπορείς να βρεις και μερικά φρέσκα κόκκινα φρούτα ή φρούτα του δάσους όπως βατόμουρα, κράνμπερι, μύρτιλα, φραγκοστάφυλα, ακόμα και φράουλες, να τα βάλεις. Με την ελαφριά οξύτητα τους θα απογειώσουν το γλυκό και θα είναι σαν μια χορωδία γεύσεων. Εναλλακτικά μπορείς να τα βάλεις και στην αποξηραμένη τους μορφή, ψιλοκομμένα, αρκεί να μην έχουν επιπλέον ζάχαρη γιατί τα θέλουμε για την οξύτητά τους.
  • Τα καβουρδισμένα φουντούκια μπορείς να τα καβουρδίσεις και μόνη σου. Απλά βάλε τα σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να πάρουν ομοιόμορφο χρυσό σκούρο χρώμα ή πιο αξιόπιστα και πιο εύκολα, τα βάζεις σε ταψί με λαδόκολλα στους 160 βαθμούς (προσοχή, όχι στο γκριλ) για περίπου 10′ μέχρι να ροδίσουν.

 

Αν σας αρέσουν οι συνταγές της Mαρίνας, ακολουθήστε την στο instagram

Σχολιάστε