Femme Farfalle Συνεργάτης

Εθισμένος στα LenojiΧρόνια συμμετοχήςUp/Down Voter
Εθισμένος στα LenojiΧρόνια συμμετοχήςUp/Down Voter
τελευταία ενέργεια πριν από 6 μέρες, 1 ώρα

Απαντήσεις forum που έγιναν

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #65932

  Femme Farfalle
  Συμμετέχων

  @lioness καλή δύναμη σου εύχομαι. Έχω σύζυγο γιατρό και πλέον παρόλο που έχει άλλη ειδικότητα τους έβαλαν να εφημερεύουν στην Παθολογική. Κάνει κάτι ωραίες 48ωρες εφημερίες (που ουσιαστικά 52 ώρες βγαίνουν) και βλέπω το ξεπατωμα σας. Βαστατε γερά παιδιά…όταν ξεκουράζεστε φροντιστε όσο μπορειτε να κάνετε ότι σας ευχαριστεί.Να γεμίζετε τις μπαταρίες σας.
  Και σε όλες τις υπόλοιπες :Κορίτσια εύχομαι σε καθεμία καλή υπομονή και δύναμη σε όλες σας. Θα είναι ένα ζορικο διάστημα. Αλλά θα έχουμε να θυμόμαστε ότι το περάσαμε και αυτό και θα εκτιμήσουμε όλες τις μικρές ρουτινιασμένες στιγμές της προηγούμενης βαρετης ζωής μας!
  Τα φιλιά μου σε όλες σας ♥️💪🏼

  #65503

  Femme Farfalle
  Συμμετέχων

  Καλησπέρα!! Ολα καλά απο εδώ ! Από Βόρεια Μακεδονία θα πήγαινα να γράψω, εννοώντας το βόρειο τμήμα της Ελληνικής Μακεδονίας. Τεσπα, τοποθετηθήκατε πάνω – κάτω γεωγραφικά! Υγιής (νομίζω δηλαδή) Μόνη εντελώς στο σπίτι (ο σύζυγος μένει αλλού, η μάνα μου αλλού…σκορποχώρι) και ως σπιτόγατα οφείλω να πω ότι στην αρχή λέω ΟΚ, μια χαρα θα την αράξω για λίγο. Ομως άλλο να το κάνεις από επιλογή κι άλλο να σου επιβάλλεται. Υπάρχει μια διαφορά!
  Δουλειά από το σπίτι όσο γίνεται, και στον ελεύθερο χρόνο (!!! )φτιάχνω κρέπες, μπισκότα και μετά σκέφτομαι ποιος θα τα φάει, αφού μόνο εγώ μπαινοβγαίνω εδώ μέσα – βασικά μόνο μπαίνω – δε βγαίνω, και το ίδιο θα λένε και τα κιλά μου σε λίγο “μόνο μπαίνουμε, δε βγαίνουμε” 😛
  Οι φίλοι βλέπουμε ατάκες χιουμοριστικές και στέλνουμε βλακείες ο ένας στον άλλο…(έχω ρίξει ΤΟ γέλιο, το ομολογώ, και είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο καίω θερμίδες)
  Κάνουμε ομαδικές βιντεοκλήσεις λες και πρωτοανακαλύψαμε το messenger, αλλά έχει πλάκα!
  Σε γενικές γραμμές καλά είναι ακόμα, αν και πολύ με ενοχλεί που όσο σκέφτομαι ότι πρέπει να προσέχω το καθετί βγαίνοντας έξω για ενα σούπερ μάρκετ πχ, μου δημιουργείται ένα άγχος. Και μια θλίψη γιατί δε θέλω να βλέπω τους ανθρώπους δίπλα μου σας “υποψήφιος φορέας ιού 1” , “υποψήφιος φορέας ιού 2”. Οσο είμαι σπίτι νιώθω
  ΟΚ. Οταν βγαίνω,που έχω να βγω 3 μέρες δηλαδή, νιώθω περίεργα. Αυριο πρέπει να βγω και το σκέφτομαι! Αυτό ήταν ό,τι πρέπει για ερώτηση “Αγαπητή Α, μπα, μήπως είμαι υπερβολική”;
  Πάντως θέλω να είμαι αισιόδοξη, μπορεί να μας έσκασε σα χειροβομβίδα κάτι που δεν περιμέναμε, αλλά θέλω να πιστεύω στη συνεργασία του κόσμου. Θα περάσει κι αυτό και θα έχουμε να το θυμόμαστε!

  #60924

  Femme Farfalle
  Συμμετέχων

  Χαιρετώ όλους τους αναγνώστες!
  Χάρηκα πολύ που η ιδέα μου για μια νέα συζήτηση πήρε πολύ σύντομα σάρκα και οστά και μάλιστα υπό τη μορφή νέας στήλης και ευχαριστώ πολύ τη συντακτική ομάδα αλλά και τους αναγνώστες για αυτό!
  Να σας εξηγήσω λοιπόν πώς μου δημιουργήθηκε αυτή η ιδέα και βρισκόμαστε αισίως στο φόρουμ αυτό να μοιραζόμαστε εμπειρίες από το εργασιακό μας περιβάλλον.
  Για αρχή λοιπόν, θα σας πω ότι είμαι Μαθηματικός. Δουλεύω εδώ και σχεδόν 16 χρόνια στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης (φροντιστήρια, ιδιαίτερα και πλέον τα τελευταία χρόνια είμαι συνιδιοκτήτρια σε ένα φροντιστήριο).
  Τη στιγμή αυτή που γράφω το αυτό το κείμενο βρίσκομαι απέναντι από τη βιβλιοθήκη μου. Μαθηματικά, Άλγεβρα, Γεωμετρία παντού. Άπειρα βιβλία. Ούτε ένα από αυτά δεν έχει γυναικείο όνομα στη θέση του συγγραφέα. Κάποιοι συγγραφείς θα μου πείτε είναι 60+ . Περιμένεις γυναίκα Μαθηματικό – συγγραφέα γεννηθείσα τη δεκαετία του 50 ή του 60; Ακόμα και στους νεότερους συγγραφείς όμως, θα βρεις μόνον σε συγγραφικές ομάδες γυναικεία ονόματα κι αυτά σπανιότατα(2 γυναίκες έχω βρει μόνο για την ακρίβεια, σε πάνω από 30-40 βιβλία).
  Έπειτα μόνο με μια βόλτα, για κοιτάξτε λίγο τα φροντιστήρια της πόλης σας. Πόσες γυναίκες που έχουν σπουδάσει Θετικές Επιστήμες βρίσκονται στην ιδιοκτησία ή συνιδιοκτησία; Στην πόλη που ζω, όλα τα γυναικεία ονόματα βρίσκονται μόνο στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Φροντιστήρια Φιλολογικών Μαθημάτων . Φαντάζομαι ότι σε όποια πόλη κι αν ζείτε αυτό που σας γράφω θα αντικατοπτρίζει την πλειοψηφία. Αν συμβαίνει κάτι διαφορετικό και η διαπίστωσή μου είναι λανθασμένη θα ήθελα πραγματικά να με διαφωτίσετε. Αν και νομίζω ότι δε ζω σε παράλληλο σύμπαν.
  Επίσης η «αίσθηση» που υπάρχει και πλανάται είναι ότι όταν μιλάμε για άντρα Μαθηματικό – Φυσικό – Χημικό – Πληροφορικό είναι ότι αγγίζονται τα όρια της επιστημονικής ιδιοφυΐας ενώ για τα ίδια επαγγέλματα στο γυναικείο φύλο, έχουμε να κάνουμε απλά με μια καλή παιδαγωγό. Η οποία πέρα από τις βασικές γνώσεις της επιστήμης της, είναι ευγενική, χαμογελαστή και δεν τη φοβούνται τα παιδιά ώστε να ρωτήσουν τις απορίες τους. Κάτι σαν δασκάλα – νταντά 2 σε 1 με πτυχίο Θετικών Επιστημών. (Και το «δασκάλα» δεν είναι υποτιμητικό, ίσα – ίσα το θεωρώ τιμή να σε θεωρούν Δάσκαλο. Αλλά όχι «δασκαλάκο»). Το «αυτός είναι Καθηγηταράς» δεν το έχω ακούσει στο «αυτή είναι Καθηγηταρού» . Και προφανώς μέσα στον τόσο καθηγητόκοσμο που γνωρίζω, αποκλείω το ενδεχόμενο μόνο οι άντρες συνάδελφοι να είναι οι σούπερ επαγγελματίες και οι γυναίκες όχι.
  Δε θέλω να πω πως δεν είμαι ευχαριστημένη από τη δουλειά μου κι από την προτίμηση του κόσμου. Ζω χρόνια από αυτή τη δουλειά κι έχω βγάλει καλά χρήματα κατά καιρούς (δεν είναι όλες οι χρονιές ίδιες). Είχα την τύχη να έχω περάσει από καλές εργοδοσίες, να σέβονται την εργασία μου και να μη νιώθω υποτιμημένη. Εδώ απλά επιλέγω να καυτηριάσω την αρνητική πλευρά γιατί αυτή είναι που είναι χρέος μου να τονίσω, από τα αρνητικά αφορμούμαστε για αλλάξουμε τα δεδομένα στο μέλλον. Για παράδειγμα μου έχει τύχει να είμαι «η καθηγήτρια μέχρι τη Β λυκείου γιατί στη Γ θα πάμε σε έναν άντρα καθηγητή» και όχι απαραίτητα πιο έμπειρο από εμένα (εκεί πάω πάσο), αλλά για να τον φοβάται (= σέβεται )παραπάνω το παιδί (= δηλαδή οι γονείς του )για να διαβάζει περισσότερο. Κι αν θεωρήσουμε ότι είμαι μια κακή επαγγελματίας, τότε πώς δέχεσαι να κάνω χρόνια μάθημα στο παιδί σου; Πώς το αφήνεις στα χέρια μου να πάρει «κακές βάσεις»; Κι αυτού του τύπου το περιστατικό ξέρω ότι έχει συμβεί και σε άλλες συναδέλφους.
  Αν λοιπόν ο άντρας καθηγητής εμπνέει τον σεβασμό περισσότερο, γιατί να μπει μια γυναίκα στη διαδικασία να βάλει το όνομά της σε μία ταμπέλα ; Γιατί να κάνει τον κόπο να δημιουργήσει ένα βιβλίο; ‘Η μήπως δεν υπάρχουν εκεί έξω ικανές συνάδελφοι; Ή μήπως έκαναν την προσπάθειά τους και απέβη άκαρπη;
  Αν διαβάζει κάποια συνάδελφος των Θετικών Επιστημών θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψή της!

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)