Τι διαβάσαμε αυτήν την εβδομάδα

Η Α,μπα και οι συντάκτριες του Α,μπα μοιράζονται μαζί σας κάτι από όσα διάβασαν τις τελευταίες μέρες

Από Λένα Φουτσιτζή

Τα σουρεαλιστικά εστιατόρια του Τόκιο, από βρικόλακες μέχρι ρομπότ, το φαγητό δευτερεύον

Διάβασα για τους Saintseneca -που δεν ήξερα- και άκουσα όλο το άλμπουμ ‘Pillar Of Na’

H ιστορία της Αγίας των διατροφικών διαταραχών, η ιστορία μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας χωρίς ξεκάθαρη ετυμηγορία

Από Άννα Κόκορη

Πως τα instagram stories έχουν αλλάξει τον τρόπο που διασκεδάζουμε, συμπεριφερόμαστε, αγαπάμε και αλληλεπιδρούμε.

Προσωπικά δεν έχω κανένα λογαριασμό στα social αλλά δεν δυσκολεύομαι να ταυτιστώ με την αρθρογράφο. Δεν ήταν μία η φορά που βρέθηκα με παρέα έξω και ενώ δίπλα μου περνάγανε όλοι χάλια- από ύπνο μέχρι τσακωμό έχω δει- όταν ακουγότανε το «Ελάτεναβγάλουμεμιασέλφι» και σηκωνόταν το κινητό στον αέρα -με στικ ή χωρίς- όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως περνάγαμε όχι απλά καλά αλλά ΤΕΛΕΙΑ!! Οι κοιμισμένοι ξύπναγαν, οι τσακωμένοι φίλιωναν, οι ξενερωμένοι διασκέδαζαν. Ύστερα από το κλικ επιστρέφαμε όλοι στην αρχική μας θέση.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, πάνω από το 1/3 των millennials δημοσίευσαν σκόπιμα παραπλανητικές φωτογραφίες και ανέβαζαν stories θέλοντας να δείξουν πως οι διακοπές τους ήταν καλύτερες από ότι ήταν στην πραγματικότητα ενώ το 65% ήθελαν να κάνουν τους followers τους να ζηλέψουν.

Το παραπάνω άρθρο με οδήγησε επίσης εδώ . Μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε πως το instagram είναι το χειρότερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά τις επιπτώσεις του στην ψυχική υγεία των χρηστών.

Από Φένια Ξανθοπουλίδου

Κατέληξα σε αυτό το άρθρο, που συγκεντρώνει πολλές μελέτες για τη χειρουργική ανάπλαση/αποκατάσταση, σε γυναίκες που έχουν υποστεί κλειτοριδεκτομή, όταν αναρωτήθηκα αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Από Ελένη Γκίνη

Διάβασα εδώ όμορφες σκέψεις, για το πώς η στασιμότητα μας σκοτώνει. Για το ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλάζοντας τον εαυτό μας. Κι αν το κάναμε όντως;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

5 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για