Αγαπητή «Α, μπα»: Τον διέγραψα από τις επαφές και τα social media

Είναι όντως ανώριμο και αγενές;

Α,μπα μου συγχαρητήρια για το site. Είμαι μια κοπέλα 20 χρονών. Είχα μία σχέση από την οποία χώρισα ,για την ακρίβεια με χώρισαν. Ήταν μια καλή σχέση. Στεναχωρήθηκα λίγο, άλλωστε σε ποιον αρέσει ο χωρισμός όταν δεν τον επιθυμεί; Αλλά κοίταξα μπροστά και σκέφτηκα πως μπορώ να είμαι εγώ καλύτερη σε μια σχέση και τι θα ήθελα από τον εαυτό μου. Έχω ως βάλει όρο για εμένα να μην γυρνάω εκεί που δεν με θέλουν ,ούτε να αναλώνω χρόνο. Δεν θα ήθελα να χάσω χρόνο έχοντας στο μυαλό μου μια κατάσταση που δεν με θέλει και πόσο μάλλον να κάνω πισωγυρίσματα. Ξέρω πως δεν θα ένιωθα καλά με έμενα. Έτσι το εφάρμοσα , όπως θεώρησα εγώ σωστό. Διέγραψα το νούμερο του και έκανα delete από τα social media. Το πρώτο ήταν γιατί δεν ήθελα να μπω στον πειρασμό να πάρω να ζητήσω εξηγήσεις και το δεύτερο για να μην μπαίνω σε διαδικασία να τσεκάρω πράγματα στα σόσιαλ μίντια ( like, πότε είναι ενεργός κτλ) κάτι το οποίο δεν έκανα όσο ήμουν σε σχέση. Έτσι ήξερα πως θα το ξεπεράσω πιο γρήγορα κάτι το οποίο συνέβη. Έπειτα έγινε ένα άλλο συμβάν . Με πήρε δύο φορές τηλέφωνο και δεν το σήκωσα επειδή θεώρησα πως δεν ήταν κάτι ουσιαστικό και ακόμα και να ήταν από τη στιγμή που χωρίζεται σε χωρίζει και στα δύσκολα. Ούτε ήθελα να μπω σε διαδικασία επικοινωνίας μαζί του ξανά. Η παρέα μου λοιπόν είπε πως φέρθηκα ανώριμα και διαγραφή κάνουν μόνο τα 15χρονα. Ότι αυτό δείχνει θυμό και είναι αγένεια. Όσο για το τηλεφώνημα ότι μπορεί όντως κάτι να ήθελε ή να ήθελε να δει πως είμαι. Απάντησα ότι οι κινήσεις μου δεν έχουν να κάνουν με ανωριμότητα, ούτε αγένεια) και αν έχει να κάνει με θυμό δεν έχει σημασία γιατί δεν είχε κάποια επίπτωση στη ζωή του και δεν γνωρίζω καν αν το πρόσεξε και αυτή η απόφαση είχε να κάνει με εμένα και όχι αυτόν. Όσο για το τηλεφώνημα απάντησα πως δεν επιδίωξα ούτε φιλική επαφή μαζί του , ούτε τίποτα και είπα ότι είπα παραπάνω για το τηλεφώνημα. Βεβαίως συνέχιζαν να τονίζουν ότι είναι παιδιάστικο και εγωιστικό. Έχω την εξής απορία, όντως είναι; Την επόμενη φορά δεν θα πρέπει να φερθώ έτσι, θα είναι τόσο κακό για τον άλλον και εγώ δεν το κατάλαβα; Είναι όντως ανώριμο και εγωιστικό;

Μια χαρά έκανες, όπως μια χαρά θα ήταν και αν ήθελες να κρατήσεις επαφή. Το επίπεδο εγγύτητας που κρατάς με τους άλλους ανθρώπους δεν είναι δουλειά των φίλων σου και τα σχόλια τους είναι αχρείαστα και παρεμβατικά. Αν αυτοί θέλουν να λένε χρόνια πολλά και να κάνουν λάικ στου πρώην τους, δεν τους κρατάει κανένας, αυτό δεν σημαίνει ότι ο δικός τους τρόπος είναι σωστός και όλοι οι υπόλοιποι λάθος.

Μολαταύτα, ελπίζω να μην πιστεύεις ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσεις ένα στραπάτσο. Δεν είναι χάσιμο χρόνου η στενοχώρια, ούτε καν τα πισωγυρίσματα. Η επεξεργασία μιας απώλειας μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Ελπίζω επίσης να μην βάζεις τόσο ψηλά την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου σχετικά με το τι είναι δύναμη και τι αδυναμία, ώστε να κρατάς με ένταση και κόπο το «δεν γυρνάω εκεί που δεν με θέλουν». Δεν ξεπερνιέται μεν η χυλόπιτα αν δεν κάνουμε την προσωπική μας προσπάθεια, αλλά αυτή η προσπάθεια θέλει τον δικό της χρόνο. Δεν είναι πρωταθλητισμός. Άφησε τον εαυτό σου να θυμώσει, να μετανιώσει, να κλάψει, να δείξει αδυναμία. Αν αυτό που κάνεις είναι πράγματι αυτό που σου βγαίνει, αυτό που είσαι, αυτό που θέλεις, τότε μαζί σου, κανένα πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να αποφασίσεις τώρα ποια είσαι και τι είναι αυτό που θέλεις. Φτάνει να το έχεις υπόψη σου για την επόμενη φορά.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

72 points
Upvote Downvote

22
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
19 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
20 Συντάκτες σχολίων
SpalobrizolapatatakiatakousamekiaftoΣοκοφρέταMitsi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
andi @
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Να πεις στους φίλους σου, πως παιδιαστικο είναι να το παίζεις υπεράνω, και άνετος, και κάθε δύο λεπτά να παρακολουθείς τι κάνουν οι πρώην. Αυτό είναι παιδιαστικο. Εσύ το μόνο που έκανες ήταν να προστατέψεις τον εαυτό σου με τον τρόπο που θεωρήσεις καλύτερο για σένα και πολύ έκανες! Μπράβο! Δεν λειτουργούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο, και δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Όπως νιώθει και μπορεί ο καθένας!

_thenewclassic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πάντως μακάρι στα 20 να ήμουν εξίσου ώριμη. Το έχεις χειριστεί άψογα έως τώρα. Συνέχισε την προσπάθεια🤗🥰

δε σου λέω!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Γελάω με το ότι μπορεί να σε πήρε γιατί ήθελε κάτι σημαντικό. Για τα σημαντικά έχει τους ανθρώπους που επέλεξε να έχει στη ζωή του. Σε πήρε να δει τι κάνεις, κι επειδή τον έτσουξε που τον έσβησες από παντού. Δεν τον αφορά τι κάνεις ούτε θα έπρεπε να σηκώσεις το τηλέφωνο από τη στιγμή που δε θέλεις. Στα 20 ήμουν κι εγώ σαν τους φίλους σου, από την ανάποδη: οι δικοί μου φίλοι θεωρούσαν ότι πρέπει να κόβουμε κάθε επαφή με τους πρώην μαχαίρι κι εγώ επέμενα ότι αυτά είναι παιδιάστικα, ότι είναι σημαντικό να κρατάμε μια καλή επαφή… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Έλα σε μένα (που δεν είμαι 20) να σου πω τι μπλοκ έχω ρίξει σε πρώην.
Έχει να κάνει και με το τι επαφή θες να κρατήσεις και με το πως έχεις περάσει στη σχέση και με το πως έχεις χωρίσει.

Αν δηλαδή σε έχει απατήσει ο σύντροφός σου και δεν θέλεις να τον ξαναδείς στα μάτια σου, είναι ανωριμότητα να μην απαντάς στα τηλεφωνήματά του;

Μπα, δεν το ξερα…

η Domus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

χαχαχαχα πες τους φίλους σου ότι υπάρχει και πιο ανώριμη (κατά τα λεγόμενα τους)συμπεριφορά. Η δική μου. Εγώ έσβησα όλο το φβ για να αποφύγω να μπαίνω να βλέπω κάθε τόσο το προφιλ του. Δύο μήνες το είχα κλειστό. Μετα το ανοιξα και τον έσβησα. Θεά 😊

Κοτόπουλο με μπάμιες
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πάντως η άποψη της ψυχολογίας είναι η διακοπή/αποχή των social όταν προσπαθείς να ξεπεράσεις έναν χωρισμό.

Chublis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Χαζομάρες λέω εγώ. Οι φίλοι σου απλά ξενέρωσαν επειδή χάσαν το κουτσομπολιό που θα τους έλεγες τι ήθελε το μάυρο πρόβατο και το έριξαν στις ηθικολογίες

Acroposthion
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να σηκώσει χέρι όποια και όποιος δεν έχει ελέγξει έστω και μία φορά αν οι πρώην είναι συνδεδεμένοι.

Velay
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ακριβώς έτσι ξεπερνούσα και γω χωρισμό/χυλόπιτα στα 20 μου, διαγράφοντας (κινητό μόνο, δεν έιχαμε social media τότε). Αν δεν διέγραφα, υπήρχε πάντα η πιθανότητα να ξαναστείλω sms σε μία στιγμή αδυναμίας. Και ο εγωισμός μου δεν θα το συγχωρούσε κάτι τέτοιο (υποψιάζομαι ότι είσαι αρκετά εγωίστρια και συ, η δεύτερη παράγραφος της Λένας είναι πολύ ωραία). Η κολλητή μου να έχει φαγωθεί, μα γιατί να διαγράφω. Γιατί δεν έχω τη δύναμη να μην ξαναστείλω ενώ ξέρω το τηλέφωνό του. Μέχρι που είχαμε φτάσει να τσακωνόμαστε για αυτό το θέμα (αχ, τι ωραία που είναι τα 20, που δεν έχεις άλλα… Διαβάστε περισσότερα »

Σοκοφρέτα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Αχ τι μου θύμισες!
Κι εγώ διέγραφα τον αριθμό στο 3210 μου, τα παλιά τα χρόνια, αλλά για έναν περίεργο λόγο, όταν έβγαινα και γινόμουν ψιλοχάλια εννοείται πως θυμόμουν τον αριθμό κανονικότατα και έστελνα και το μήνυμά μου!
Αχ νιάτα με το drama τους!

Δεσποινίς Ρένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μια χαρα πραττεις κοπελα μου αν ετσι νιωθεις. Ξεκινα σιγα σιγα κι αλλες παρεες.