Αγαπητή «Α, μπα»: Αυτά που λέμε πάνω στο θυμό μας τα πιστεύουμε;

Με έβρισε και με προσέβαλε

Αγαπημένη μου Α,μπα, θα ήθελα την άποψή σου για το εξής: Πιστεύεις ότι αυτά που λέει κάποιος πάνω στο θυμό του αποτελούν χρήσιμες πληροφορίες όσον αφορά το χαρακτήρα του γενικότερα και πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη (καμπάνες), ή επάνω στο θυμό μας λέμε ότι μας κατέβει και πρέπει να ξεχνιούνται; Αφορμή για την ερώτηση είναι μια σχέση που είχα διάρκειας ενάμισι χρόνο. Πριν 2 μήνες χωρίσαμε με δική μου πρωτοβουλία, διότι έβλεπα ότι ήταν εγωκεντρικός, ότι θέλει να με ελέγχει και ήταν καταπιεστικός. Είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις πάνω σε αυτό, το καταλάβαινε, έλεγε θα διορθωθεί, αλλά μετά λίγο καιρό πάλι τα ίδια. Η αντίδρασή του στο χωρισμό, ήταν να μου πει λόγια προσβλητικά (όχι βρισιές), και να ζητήσει αμέσως με απανωτά mails (4 την ίδια μέρα), τα δώρα που μου είχε κάνει (μικρής αξίας, πχ μια τσάντα, και κάτι ψευδοκοσμήματα), καθώς και τα κλειδιά του σπιτιού του που είχα κατόπιν δικής του επιμονής. Δεν μέναμε μαζί, αλλά ήθελε να τα έχω για πρακτικού λόγους, σπάνια τα είχα χρησιμοποιήσει, διότι δεν είχα πάει ποτέ σπίτι του όταν έλλειπε, δουλεύαμε άλλωστε ίδιες ώρες. Φυσικά και θα έδινα πίσω τα κλειδιά, και θεωρώ ότι έπρεπε να το ξέρει ότι δεν υπήρχε αμφιβολία σε αυτό, όμως με ενοχλεί ο τρόπος που το απαίτησε, τόσο πιεστικά που με έκανε να νιώσω ότι φοβήθηκε μήπως πάω και του κλέψω το σπίτι ας πούμε. Ένιωσα ότι με πρόσβαλε. Τις επόμενες μέρες ζήταγε συγνώμες κλπ, ότι τα έγραψε πάνω στα νεύρα του, εγώ δεν απάντησα τίποτα, έστειλα όλα τα πράγματα με κούριερ, δεν ξέρω τί θα την κάνει την τσάντα και τα υπόλοιπα, αλλά η γνώμη μου γιαυτόν είναι η χειρότερη. Μπορούμε να προσβάλουμε ή να μειώσουμε τον άλλον πάνω στο θυμό μας, ή μήπως εγώ τα παίρνω τόσο προσωπικά;

Δήμητρα

Βρε Δήμητρα, μιλάς λες και άλλαξε κάτι ξαφνικά όταν χωρίσατε. Τον περιγράφεις ως εγωκεντρικό και καταπιεστικό, τόσο ανυπόφορο που τον χώρισες. Περίμενες να αντιδράσει με στωικότητα και κατανόηση; Αν είχε κατανόηση και στωικότητα μπορεί να μην είχες φύγει. Λες να είχε κρυμμένα τα θετικά του χαρακτηριστικά και να τα φύλαγε ειδικά για τον χωρισμό σας; Αυτό που έκανε είναι σε πλήρη αρμονία με την προηγούμενη του συμπεριφορά, η οποία δεν έχει να κάνει με σένα, δικά του είναι τα θέματα και τον ταλαιπωρούν πάρα πολύ, εξ ου και οι απανωτές συγνώμες μετά (αλλά μόνος τους πρέπει να τα λύσει, η συγνώμη δεν λύνει το πρόβλημα που έχει,)

Μπορούμε να προσβάλουμε και να μειώσουμε τον άλλον πάνω στο θυμό μας, και ο άλλος φυσικά θα το πάρει προσωπικά, αφού σε αυτόν μιλάμε. Πώς αλλιώς να το πάρει αν όχι προσωπικά;

Για την ερώτηση «αν αυτά που λέμε πάνω στο θυμό μας δίνουν πληροφορίες για τον χαρακτήρα μας» η απάντηση είναι ξανά «οι λέξεις που χρησιμοποίησες για τον χαρακτήρα του είναι ‘εγωκεντρικός’ και ‘καταπιεστικός’, άρα τον χαρακτήρα του τον ήξερες από πριν.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

65 points
Upvote Downvote

63
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
30 Θέματα σχολίων
33 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
45 Συντάκτες σχολίων
Μαύρος ΓάτοςΣοκοφρέταidrilεξωγήινηΚοσμική Νεράιδα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Ο άνθρωπος στη δυσκολία φαίνεται κατά τη γνώμη μου.
Αυτός που βρίσει και θυμώνει και ζητά πίσω τα δώρα του , είναι ευέξαπτος και τσίπης και καλά έκανε ςπου τον ξεφορτώθηκες!
Εμένα ο πρώην σύζυγος και μετά από 17 χρόνια σχέσης , δήλωσε με στόμφο ότι δεν ζητά τον μισό τενεκέ λάδι πίσω ,που χε στείλει η μητέρα του, γιατί απ’ αυτόν θα φάνε και τα δύο παιδιά του. Τόσος ήταν κι αυτός, μισός τενεκές.

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Βρε Διαλεχτή το έχεις ξαναπεί κι έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ… στ’ αλήθεια δεν μπορώ να χωνέψω πως εσύ, τόσο ευγενική, δυνατή και καλλιεργημένη γυναίκα, ήσουν 17 χρόνια με κάποιον που δεν συμπληρώνει ολόκληρο τενεκέ 😢
Καρδούλα κι αγκαλιά, και χίλια μπράβο που τον ξαπόστειλες!

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Πάνω σ’ αυτό, idril (και λοιπές φίλες), έχω να μοιραστώ το εξής: στο πάρτι του σάιτ την προηγούμενη Παρασκευή (πάει κιόλας μία εβδομάδα!), μίλησα με διάφορες γυναίκες, διάφορων ηλικιών, για τα γκομενικά μας, μεταξύ άλλων. Εκεί επιβεβαίωσα αυτά που έχουμε πει κατά καιρούς εδώ μέσα, κάνοντας και χιούμορ μεταξύ μας (“μήπως είχαμε τον ίδιο πρώην;”), για το πόσοι άχρηστοι κυκλοφορούν. Πραγματικά, όλες όσες γνώρισα ήταν έξυπνες, δραστήριες, ενδιαφέρουσες και πανέμορφες γυναίκες, οι οποίες συχνά στη ζωή τους είχαν συνδεθεί ερωτικά με τενεκέδες. Εξοργίστηκα με τις ιστορίες που άκουσα! Κατάλαβα πως είναι εξαιρετικά κοινή αυτή η εμπειρία και κάποια στιγμή θα… Διαβάστε περισσότερα »

Μπριζίτ Μπορντό
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Idril, συγνώμη για την παρατήρηση, και στο λέω με αγάπη, αλλά η απάντησή σου στη διαλεχτή με κάνει και νιώθω πολυ άσχημα, ως μια η οποία είχε πολύχρονη σχέση με χειριστικο άτομο. Δεν έχει σχέση η καλλιέργεια και η δύναμη, αυτά σε βοηθούν αλλού. Αν και καταλαβαίνω ότι ήθελες να γραψεις πως επειδή είναι όλα αυτά, της άξιζε κάτι καλό και όχι ο ξεγανωτος, ο τρόπος που το διατυπώνεις με στεναχωρεί πολύ. Και επειδή το έχω ακούσει πολλές φορές νιώθω ότι δεν με πιστεύουν όταν τους λέω ότι χώρισα γιατί ήταν έτσι (που οι περισσότεροι όντως δεν με πιστεύουν εδώ… Διαβάστε περισσότερα »

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

soropota πραγματικά, δεν φτάνει που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος (εγώ 1,5 χρόνο μετά ακόμα βλέπω εφιάλτες), έχουμε να εξηγούμε και στον καθένα γιατί στο καλό καθόμασταν- idril άσχετο με σένα, δεν πιστεύω ότι το είπες έτσι. Δεν σε προστατεύουν αυτά τα προσόντα που έχεις από τέτοιους ανθρώπους, αν μη τι άλλο, τους τραβάνε κιόλας. Και αλίμονο σου αν σε βάλει στόχο ένας χειριστικός άνθρωπος, τελείωσες. Είναι όμως τέτοια η κατακραυγή του γιατί καθόσουν για χρόνια με έναν δαίμονα, που έχω κουραστεί να εξηγώ ότι δεν κοιμήθηκα το βράδυ με έναν άγγελο και ξύπνησα το επόμενο πρωί με… Διαβάστε περισσότερα »

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Soropota λυπάμαι που σε στενοχώρησα. Εννοώ φυσικά πως δεν της άξιζε, όχι ότι άργησε να τον χωρίσει ή πως φταίει εκείνη που ήταν τόσα χρόνια μαζί. Αυτό είναι victim blaming και δεν ασχολούμαι με το σπορ. Σκέφτομαι πόσο χρόνο και χώρο στη ζωή της κατέλαβε κάποιος που της φέρθηκε σκάρτα, πόσο περισσότερο οξυγόνο αναπνέει τώρα που δεν έχει να τον αντιμετωπίζει καθημερινά. Το ίδιο θα σκεφτόμουν και για εσένα, απλά δεν σε ξέρω μέσα από σχόλια – μέχρι τώρα. Αν αυτά που λένε οι άλλοι δεν κυλάνε νεράκι από επάνω σου, αναζήτησε τον τρόπο να το επιτύχεις – ο κόσμος… Διαβάστε περισσότερα »

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Κακη εκπαιδευση ,που λεει κι ο Αλμοδοβαρ! Το καλο ειναι οτι ερχεται μια στιγμη που το βλεπεις ,και μαθαινεις απ αυτο. Οχι μονο για τον αλλο αλλα και για σενα, και στρωνεσαι να το φτιαξεις, κσι να προχωρησεις σε νεες περιπετειες κατω απο νεες συνθηκες. Οταν βλεπεις το παρελθον απο αποσταση διαγραφεις και το μελλον. Οι κακες εμπειριες ειναι μεγαλος δασκαλος, και οπως ειχα γραψει παλια σ ενα μικρο στχακι /χαικου: ” οσαν του πατου να του πεις πως δεν εχει ελατηριο “!

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Διαλεχτή, ρισπέκτ για τον μισό τενεκέ. Πάρα πολύ στενάχωρο, να σου βγαίνει και τενεκές και μισός, μετά από τόσα χρόνια.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Συναδελφικους χαιρετισμούς! Προσωπικά την πάτησα διότι έδειξα ανωτερότητα τρομάρα μου! Μετα απο 12 χρονια και 2 παιδια του είπα ότι θα λείπω από το (δικό μου, κληρονομιά με τα έπιπλα του από τους παππούδες μου) σπιτι την ώρα που θα έπαιρνε τα πράγματα του για να μην φορτιστει η ατμοσφαιρα και να εχουμε οσο το δυνατον πολιτισμενο διαζυγιο Ε πήρε και τα πόμολα!!!μεχρι και τη ραπτομηχανη δωρο της αδερφης μου. Μετά έβαλε δικηγόρο και ζητούσε και το σπίτι!!!Συνταξιουχος με καλή σύνταξη από τα 45 και με δευτερη δουλεια εδω και 13 χρονια, μετα το διαζυγιο δεν εχει δωσει μισο ευρω… Διαβάστε περισσότερα »

NaLola
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Tonia, ελπίζω να τα πήρες όλα πίσω. Το διάβασα και σφίχτηκε το στομάχι μου. Είμαι πολύ δεμένη με τα πράγματα μου γιατί τα συνδέω με αναμνήσεις. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάποιος να τα παίρνει από εμένα έτσι αυθαίρετα. Και στην τελική κάποιος που δεν τα αξίζει. Μια αγκαλιά!

Μαύρος Γάτος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συνταξιούχος από τα 45 ;
Αρα πρώην ένστολος κατά πάσα πιθανότητα;
Σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να είχες προσέξει. Γιατί στην περίπτωση των ένστολων ισχύει το “τεκμήριο της μαλακίας”, το οποίο είναι η απόλυτη αντιστροφή του τεκμηρίου της αθωότητας:
“πας ένστολος θεωρείται εντελώς μαλάκας μέχρι τη στιγμή όπου θα παράσχει επαρκείς αποδείξεις περί του αντιθέτου”.
(Σημειωτέον, ότι έχω γνωρίσει ένστολους που είναι άτομα εξαιρετικής ποιότητας. Ωστόσο αποτελούν μια μικρή μειοψηφία. )

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτό που λες, είναι το αντίστοιχο του “όσες βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά χωρίς να είναι εκ γενετής ξανθές είναι θεόχαζες. Παρεμπιπτόντως, έχω γνωρίσει ελάχιστες οξυζεναρισμένες που είναι εξαιρετικές”.

Μαύρος Γάτος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η διαφορά είναι τεράστια. Και αυτό οφείλεται ότι πρόκειται για ένταξη σε εντελώς κλειστούς -σχεδόν στεγανούς- “χώρους”, με εξαιρετικά βεβαρυμένο παρελθόν, εντελώς δικούς τους κώδικες οι οποίοι για μένα (και νομίζω για τον μέσο όρο των αναγνωστών και αναγνωστριών της LIFO κατατάσσουν όσους τους ενστερνίζονται στους μαλάκες). Λογικό είναι λοιπόν να προσελκύουν άτομα με παρόμοια μυαλά, ενώ, επιπλέον, πολλά νορμάλ άτομα που προσελκύονται σε αυτούς τους χώρους για διάφορους λόγους (κυρίως επαγγελματικές προοπτικές, αλλά και γοητεία και εξιδανίκευση του στρατού) να αναγκάζονται να προσαρμοστούν σε αυτό το περιβάλλον για να επιβιώσουν. Αυτό ακριβώς καθιστά τη μειοψηφία που ανέφερα πολύ περισσότερο… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Πωπω βρε παιδιά, τί είναι αυτά που διαβάζω, πολύ λυπάμαι.
Μπράβο σας που απαλλαχτήκατε πάντως!

Karyofyllia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εργαζόμενη 17 συναπτά έτη ως βοηθός Συμβολαιογράφου, όπου άκουσα άπειρες ιστορίες διαζυγίων, διαπίστωσα ότι είναι τόσο καθημερινό και τόσο δίπλα μας όλο αυτό, που είναι να απορεί κανείς πως είναι δυνατόν. Κοιμάσαι δίπλα σε έναν άνθρωπο τόσα χρόνια και ξυπνάς ένα πρωί δίπλα σε έναν – ξαφνικά – άγνωστο. Όλες αυτές οι γυναίκες (και για τους άνδρες ισχύει σχεδόν το ίδιο) που κάθισαν στην απέναντι καρέκλα του γραφείου μου, λίγο πολύ τα ίδια είπαν, τα ίδια λένε. Όλες, ήταν παντρεμένες με κάποιον που τελικά – μετά από καιρό – “μεταλλάχθηκε” (;) και έγινε κάποιος άλλος, κάποιος ξένος. Και όλες σχεδόν…… Διαβάστε περισσότερα »

Σοκοφρέτα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Διαλεχτή, Τόνια, μου έχουν πέσει τα μαλλιά με αυτά που λέτε. Λυπάμαι τόσο πολύ γι’αυτά που περάσατε κι εύχομαι να τα έχετε αφήσει πίσω σας. Αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω, και με τρομάζει, ότι για τόσα χρόνια μπορεί να έχεις κάνει τόσο τεράστιο λάθος στην εκτίμησή σου για έναν άνθρωπο. Αυτό ήταν, θα στείλω ερώτηση για red flags top 10 σε μια σχέση και περιμένω τη συμβολή σας!

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πραγματικά έχω την αίσθηση ότι ρωτάς αν ο μαλάκας αυτός είναι όντως μαλάκας. ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ.

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ή πόσο μαλάκας μπορεί να είναι. Πάρα πολύ, αγαπητή φίλη, πάρα πολύ.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Είναι συμπαντικός νόμος άλλωστε, αν έχεις την απορία σημαίνει πάντα ότι είναι.

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κάτι που μου πήρε κάτι χρόνια να μου συγχωρήσω ήταν ακριβώς αυτό Mitsi. Όχι απλώς έβλεπα τι μαλάκας ήταν, αλλά όταν έλεγα τις σκέψεις μου κι αυτός μου απαντούσε “μα για τόσο μαλάκα/αρκιντί με έχεις”, αντί να πω ένα βροντερό ΝΑΙ, ΕΙΣΑΙ (καλή ώρα) μέσα κι έξω, με ξαναμφισβητούσα. “Ε, μα όντως, βρε Υπνερωτομαχία, γιατί, αν το σκέφτεσαι σοβαρά ότι αυτό είναι, πρέπει να χωρίσεις χθες”. Εθελοτυφλία στα καλύτερά της.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Ε και ποιος δεν το έχει κάνει; Όλοι μας εθελοτυφλουμε πολλές φορές στη ζωή μας. Ελπίζω να συγχωρέσει τον εαυτό σου γιατί αυτό είναι τόσο μα τόσο συνηθισμένο και ανθρώπινο.

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Εμένα να σου πω την αλήθεια δεν με πολυνοιάζει αν τα εννοεί. Αρκεί που τα είπε. Να μάθει ο κάθε άνθρωπος να μην ανοιγει το στόμα του και πετάει βατράχια όταν θυμώνει. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το θυμό τους για να πουν ότι να ‘ναι μου είναι απολύτως απωθητικοί και δεν μένω κοντά τους. Είναι από τα απόλυτα της ζωής μου. Κι εντάξει για τα δώρα τι να συζητήσουμε. Πάρτα, βάλτα εκεί που έχει σκοτάδι βαθυ και να μη σε ξαναδώ ποτέ.

Ατέρμονη_Ανία
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι εγώ μαζί σου! Κι εμένα ένας και τι δεν μου ‘χε πει και μετά έλεγε ότι δεν τα εννοούσε και πόσο πολύ τον προσβάλλω εγώ με όσα λέω,που ειλικρινά το μόνο που έκανα ήταν να αναφέρω όσα είχε κάνει όντως κι όχι δικές μου προβολές.

Για την ιστορία, τα πιστεύουν κάπου μέσα τους όσοι τα λένε γιατί αν εκτιμάς κάποιον (έχεις κι αυτοεκτίμηση) προσέχεις τι θα πεις. Νιώθεις σεβασμό και στον θυμό ρε παιδί μου. Απλά δεν σημαίνει πως ό, τι λέει ο άλλος για μας είναιοα καμπούρα στην πλάτη μας που δεν την βλέπουμε.

Kleopatra
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Kleopatra

Τα κλειδιά σωστά τα ζήτησε, αλλά την τσάντα και τα κοσμήματα; Βάλε και τη λέξη “καρμίρης” δίπλα στα άλλα που είπες.

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Καλά, και τα κλειδιά συμβολική κίνηση είναι, αν ο άλλος / η άλλη είναι “τρελοί”, μπορούν να βγάλουν αντίγραφα, αν είναι κανονικοί άνθρωποι έτσι κι αλλιώς δεν ξαναπλησιαζουν.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ναι εγώ πιστεύω ότι τα εννοούμε. Ο θυμός ειναι μια ανεξέλεγκτη κατάσταση, που έχουν πέσει οι αναστολές μας και λέμε ευθέως αυτό που είχαμε σε μια γωνία του μυαλού μας αλλά δεν θέλαμε/τολμούσαμε να ξεστομίσουμε για να μην πληγώσουμε. Χωρίς τις ωραιοποιήσεις που γίνονται σε μια πολιτισμένη συζήτηση.
Θεωρώ ότι σε μια έκρηξη θυμού ακούμε την αληθινή γνώμη του άλλου, προφανώς βέβαια με μεγαλύτερη ένταση ειπωμένη.

Ατέρμονη_Ανία
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι εγώ. Δεν έχω πει πράγματα σε θυμό που δεν τα πίστευα και δεν τα έχω πάρει και πίσω. Αυτό μου την δίνει. Απλά να φροντίζεις να μην γλείφεις εκεί που κατουρας(όπως λέει και μια καλή μου φίλη).

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αγαπητή φίλη, όσες συγγνώμες και να ζητάνε τέτοιοι άνθρωποι, είναι καμμένα χαρτιά. Το συγγνώμη για αυτούς ή είναι μέσο να σε χειριστούν ή είναι μια λέξη ψωμοτύρι ειλικρίνειας που όμως τους είναι αδύνατο να την κάνουν πράξη. Είχα πρώην που μου έκανε ακριβώς τα ίδια και οι συγγνώμες πήγαιναν με το τσουβάλι όμως από αλλαγές τίποτα. 2 χρόνια μετά, έπεσα σε κάποιον σαν αυτόν τον πρώην που όλο ζήταγε συγγνώμες. Από τα πρώτα ραντεβού κιόλας ήταν εγωκεντρικός και προσβλητικός. Η πρώτη φορά που μου ζήτησε συγγνώμη ήταν και η τελευταία. Το είχα ξαναδεί το έργο οπότε έφυγα όσο ήταν ακόμα… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Για να μη σχολιάσουμε το ότι ζήτησε πίσω τα δώρα που σου είχε κάνει έτσι; πέρα από το ότι ειναι τρομερή καφρίλα, δεν είχε το δικαίωμα να το κάνει. Τα δώρα που σου κάνει κάποιος είναι δικά σου κι από αυτό και μόνο που είπε φαίνεται πόσο ανώριμος παλιάνθρωπος είναι. 1,5 χρόνο και πολύ άντεξες. Τουλάχιστον θα ξέρεις να φεύγεις πιο γρήγορα τις επόμενες φορές.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Καλέ αντί να γράψεις ερώτηση στη Λένα, δεν έπινες ένα χυμό καλύτερα;
Σιγά που θα κάτσεις να αναρωτηθείς αν τα εννοούσε. Νομίζεις ότι αυτός δεν ήξερε τι θα σε πονέσει και με ποιον τρόπο να στο πει ώστε να το καταφέρει;

BiggerOnTheInside
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

Γενικά γενικά μιλώντας, ναι, πιστεύω ότι αυτά που λέμε πάνω στο θυμό μας (ενίοτε και πάνω στην ‘πλάκα’) μια χαρά τα εννοούμε. Μπορεί να είναι η χειρότερη δυνατή εκδοχή των σκέψεών μας για κάποιο άτομο, αλλά είναι εκεί, κάποια στιγμή έχουν περάσει από το μυαλό μας. Όχι ότι αυτό δηλώνει κάτι: στην τελική, τα συναισθήματά μας για ένα άτομο δεν είναι μόνο αυτά που εκφράζονται τις κακές στιγμές, είναι μια συνισταμένη, μια παλέτα (δε μπορώ να βρω τη λέξη που θέλω, οπότε αφήνω αυτές εδώ). Συγκεκριμένα τώρα, άνθρωπος που ζητάει τσάντες και κοσμήματα πίσω (ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ, Ε; ΤΙ;)… Διαβάστε περισσότερα »

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Συνονθύλευμα; Μίξη; Σύνολο; Κράμα/Αμάλγαμα;

Συμφωνώ btw, κι όσο για τα δώρα, είτε όντως στην επόμενη, είτε από ξεκάθαρη πίκα τρίχρονου “με χώρισες; ΣΕΛΩ ΤΑ ΖΩΡΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ!”, εν είδει βλακώδους εκδίκησης.

BiggerOnTheInside
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

Μου κάνουν κι αυτά, δε θα πω όχι. Αλλά για τους λόγους του διαβήματός του, προτιμώ να μείνω ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα. 😛 Τελετουργική καύση στο Σύνταγμα. Δώρο Χριστουγέννων μαζί με περσινά Σοκολατάκια στο αφεντικό. Και βάφει τα μπριλάντια στο χρώμα που μισούσε.

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ναι καλέ, τα ξαναδωριζεις μια χαρά τα κοσμήματα! Η τσάντα πάει πιο πολύ με τη μόδα βέβαια.

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Θα μπορούσαν να γίνουν εικαστική σύνθεση, με τίτλο “Αχάριστη κι Αλήτισσα”.

Penthesilea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Καλέ εμένα ο πρώτος μου δυνάστης, ουπς, αγόρι εννοούσα, άκου να δεις τι είχε κάνει: Χωρίσαμε ενώ ήμουν στο εξωτερικό για σπουδές. Πριν καν φύγω, είχε κλείσει εισιτήρια να έρθει να με δει. Του έλεγα εγώ, κάτσε βρε χριστιανέ μου να πάω πρώτα, να δω πώς είναι, να δω ΑΝ ΕΧΩ ΧΩΡΟ Η ΑΝ ΘΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ. Ανένδοτος. Δικαιολογίες είναι όλα αυτά, έλεγε, ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΣ. Κλείνει λοιπόν εισιτήρια και μετά από κανα δίμηνο εγώ αποφασίζω να αποδράσω απ’ το Αλκατράζ και πολύ το είχα αργήσει, εδώ που τα… Διαβάστε περισσότερα »

Andromeda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Απο που και ως που να πληρωσεις τα εισητηρια που εκλεισε ο ιδιος; δεν καταλαβα γιατι να του τα δωσεις ασχετα με το οτι το πιστευω οτι ηταν απελευθερωτικο…

Ο ήλιος λάμπει για όλους
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συγγνώμη, αν κατάλαβα καλά, του έδωσες τα χρήματα? Δηλ. αυτά τα εισιτήρια τα έκλεισε μεν αυτοβούλως , άλλα για να εκβιάσει ένα αποτέλεσμα . Και αφού δεν του βγήκε, και τινάχτηκε όλο το οικοδόμημα στον αέρα , είπε να βγάλει κέρδος από τα υλικά κατεδαφίσεως . Σου λέει , εγώ ομως θα πω την τελευταία κουβέντα , τύπου : Θα μου τα σκάσεις , γιατί χαμένος εγώ δεν βγαίνω ποτέ ”. Νομίζω, ότι έτσι ξεμπέρδεψες πράγματι. Τον έχρισες στα μάτια του κερδισμένο , τον καραγκιόζη. Πως τους μεγαλώνουν έτσι!!