Αγαπητή «Α, μπα»: Τι να κάνω για να διαπιστώσω αν είναι σεξιστής;

Πάνω σε μια τρυφερή στιγμή, αμολάει τη χαζομάρα

Αγαπητή Α,μπα Μετά από αιώνες γνωρίζω ανυπόφορα όμορφο και πνευματικά ελκυστικό 28χρονο.Γινεται και το πολυπόθητο κλικ, βγαίνουμε εδώ και ένα μήνα και όλα καλά όλα ανθηρά. Και ξαφνικά, πάνω σε μια τρυφερή στιγμή ζουζουνίσματος και συζήτησης περί ανέμων και υδάτων αμολάει τη χαζομάρα ‘ οι άντρες είναι καλύτεροι αφηγητές ιστοριών από τις γυναίκες γιατί οι γυναίκες κυρίως μιλάνε πολύ’. Σοκ εγώ, ξεκινάω τις ερωτήσεις για να διαπιστώσω αν είναι αδιόρθωτη η βλάβη…ακούγεται και η φράση ‘λόγω των βιολογικών τους διαφορών τα φύλα παρουσιάζουν και συμπεριφορικές διαφορές’.. Και έρχομαι στο δια ταύτα. Δείγματα σεξιστικά άλλα δεν έχει δώσει..Η συμπεριφορά του ως τώρα δεν συνάδει με αυτό που είπε..Τι μπορώ να κάνω για να διαπιστώσω το μέγεθος του προβλήματος; και αν αυτό παρ’ ελπίδα δεν είναι τεράστιο, τι μπορώ να του δώσω να διαβάσει μήπως ξεστραβωθεί; και αν ρωτήσεις γιατί δεν έφυγα αλλαλάζοντας, θα αναφέρω άλλη μια φορά το ανυπόφορα όμορφος. Ευχαριστώ

-Ωιμέ, θα παει ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ακλαφτος;

Ένα μήνα τον ξέρεις, ποια άλλα δείγματα να έχει δώσει; Προφανώς δεν είχε άλλη αφορμή, ήσασταν πολύ απασχολημένοι με τα “ζουζουνίσματα”. Σε ποια συμπεριφορά βασίζεσαι και λες ότι δεν συνάδει με αυτό που είπε; Πώς περιμένεις να φέρεται κάποιος που έχει τέτοιες απόψεις; Δεν χρειάζεται να ανοίγει τις μπίρες με τα δόντια (όχι ότι κι αυτό είναι απόδειξη για κάτι),

Οι θεωρίες ψευδοεπιστήμης δείχνουν πολύ βαθιά άγνοια για όλα τα κοινωνικά θέματα, και το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο όταν κάποιος νομίζει ότι ξέρει ενώ δεν ξέρει τι του γίνεται και έχει αρπάξει ασύνδετες πληροφορίες δεξιά και αριστερά. Το πρόβλημα με άλλα λόγια, είναι τεράστιο και επεκτείνεται οπωσδήποτε και σε άλλους τομείς. Θα επιλέγει την ψευδοεπιστήμη κάθε φορά που δεν θα έχει κάνει τη δουλειά για να καταλάβει κάτι στο σύνολο της περιπλοκότητας του. Ρώτα τον για τον ρατσισμό στην Αμερική, και θα καταλάβεις. Πιστεύω ότι η άποψη του θα είναι μεταξύ του α) δεν υπάρχει ρατσισμός στην Αμερική αυτά είναι τελειωμένα πράγματα εδώ έβγαλαν μαύρο πρόεδρο και β) οι Αμερικάνοι είναι ηλίθιοι.

Το ανυπόφορα όμορφο το καταλαβαίνω, το πνευματικά ελκυστικό όχι. Νομίζω ότι λόγω ομορφιάς (στα μάτια σου) παρέβλεψες πολλά σημάδια που τώρα σου ρίχνουν χαστούκια. Μείνε στο “ζουζούνισμα” και σιγά σιγά ανάγκασε τα μάτια σου να ανοίξουν, γιατί έχεις να ακούσεις πολλά ακόμα, μην κάνεις ότι δεν τα ακούς.

Σαν τι να του δώσεις να διαβάσει; Δεν είναι μυστικό ότι αυτές οι θεωρίες για τις βιολογικές διαφορές που εξηγούν διαφορές στη συμπεριφορά είναι μπούρδες. Αρκεί να ξέρεις να αναγνω

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

38 points
Upvote Downvote

32
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
20 Θέματα σχολίων
12 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
25 Συντάκτες σχολίων
Dotti Kali LinneaidrilΜαρμελάδα frau-λαAguafiestasAlex Rainers Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Chopy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ πάντως πιστεύω ότι είναι τρομερά δύσκολο, ειδικά σε αυτή τη χώρα, να γνωρίσεις κάποιον που δεν έχει σεξιστικές απόψεις. Αυτό γιατί πιθανότατα δεν έχει βρεθεί κάποιος να τους το επισημάνει. Το θέμα είναι αν κάποιος είναι συζητήσιμος και με διάθεση να αλλάξει, μόλις συνειδητοποιήσει ότι τελικά δεν έχει σκεφτεί τα πράγματα από άλλη πλευρά. Καλό θα ήταν να μην αποκλείουμε ανθρώπους, κατά τη γνώμη μου πάντα, μόλις πουν κάτι σεξιστικό, αλλά να κρίνουμε από την αντίδραση τους όταν τους επισημάνουμε τον σεξισμό αυτών που λένε…

Μαρμελάδα frau-λα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πολυ σωστά. Έτσι έγινε και με το σύντροφό μου, πάνω σε συζητήσεις μου λέει δεν θα το σκεφομουν ποτέ έτσι αν δεν το άκουγα από κάποιον άλλον. Πράγματα που άκουσε για πρώτη φορά και ως τωρα δεν ειχε μπει καν στη διαδικασία να αναλογιστεί, και πλέον έχει αναθεωρήσει για πολλά. Αλλά είναι βέβαια άνθρωπος του διαλόγου.

Dotti Kali Linnea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ. Η αντίδραση, η στάση, το αν κανείς θα ενδιαφερθεί απλώς να ρωτήσει “γιατί το λες αυτό; μπορείς να μου εξηγήσεις;” και το να μπορεί αν γίνει και από τις δύο πλευρές ήρεμος διάλογος είναι πολύ ευοίωνα δείγματα. Εμένα μου έχει συμβεί με άλλα θέματα, για παράδειγμα με θέματα που αφορούν τη βίγκαν διατροφή, να έχω άγνοια και προκατάληψη κι όταν κάποιος με “ξεμπρόστιασε” και μου επισήμανε ότι έχω λάθος τότε ταρακουνήθηκα και έψαξα. Πολλές φορές αρκούμαστε στην ημιμάθεια για πράγματα που νομίζουμε ότι δε μας αφορούν άμεσα.

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Εγώ λέω να κάτσεις να περιμένεις να πει πολλά μαζεμένα και μετά να μας τα στείλεις εδώ να εκνευριστούμε όλοι παρέα.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Αχ αυτοί οι ανυπόφορα όμορφοι…είναι στην κατηγορία των αξιαγαμητων που πας μαζί τους μόνο και μόνο γιατί δεν μπορεί να πάει χαμένη τόση ομορφιά. Αν όμως δεν υπάρχει και ο αντίστοιχος χαρακτήρας βρασε ρύζι. Μείνε στα ζουζουνισματα να τον χαρείς και προχώρα παρακάτω.

Jenny Barnes
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Jenny Barnes

Καμπανάκια καμπανάκια! Ρώτησε τον τι γνώμη έχει για την απαγόρευση των αμβλώσεων σε κάποιες πολιτείες στην Αμερική. Για να ξέρεις με τι ταχύτητα να φύγεις 🙂

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν χρειάζεται ούτε να σε δέρνει, ούτε να σε βιάζει, ούτε να σου λέει ότι ανήκεις στην κουζίνα σου για να είναι σεξιστής.

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Οκ, αν ήταν να μην συναναστρεφόμαστε κανέναν με σεξιστικές και ψευδοεπιστημονικές δοξασίες, δεν θα είχα ούτε ένα φίλο ή φίλη, ούτε καν οικογένεια.
Ανάφερε μερικά θέματα ισότητας και κόψε αντιδράσεις. Αν προβλέπεις πολλή δουλειά για να πιστέψει στην ισότητα, ευχαριστήσου το σεξ όσο δεν έχεις ξενερώσει, και άστον να πάει στο καλό.

Πατερας Ιερωνυμος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

χαλάρωσε χρυσο μου , δεν έχει ανίατη ασθένεια ΤΑΚΑΜΟΥΡΙ . Μία λέξη είπε και έβγαλες φλύκταινες και ρωτας εδώ αν αξίζει να ασχοληθεις και να τον αλλάξεις …

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Κοίτα είμαστε κι εμείς οι βραδυφλεγείς. Μόλις φύγει η μεγάλη κάψα δες αν είναι δίκαιος άνθρωπος κι αν είναι διατεθειμένος να μιλήσει και ν’ακούσει. Τώρα που στα μάτια σου είναι τόσο όμορφος σίγουρα πράγματα δεν μπορείς να δεις αν αξίζει τον κόπο. Αν όμως βλέπεις ότι ακούει επιχειρήματα μπορεί να κερδίσεις έναν φεμινιστή.

FallenA17
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Βιβλία να ξεστραβωθεί; Εγώ πάλι μ’ αυτά που διάβασα δεν είμαι καν σίγουρος ότι ο… ανυπόφορα όμορφος ξέρει να διαβάζει.

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Έχεις ήδη δείγματα, το ξέρεις οτι θα πάει άκλαυτος κατά πάσα κι απλά θες να καθυστερήσεις το αναπόφευκτο, τσεκάροντας ποσοστά. Nnnnot really gonna work, αλλά μπορείς πάντα να περιμένεις ν’ακούσεις μια πραγματική χοντράδα πριν γίνεις Λούης.