Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι ένας ωραίος μάγκας χωρίς ενδιαφέροντα

Δεν γνωρίζει το όνομα της ΠτΔ, δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Dali ή η Frida Kahlo, δεν ξέρει ποιος είναι ο Λάνθιμος, δεν ξέρει τον Steven Spielberg, δεν ξέρει τον Αλ. Παπαδιαμάντη (αλλά και ούτε και την Χρ. Δημουλίδου), δεν ξέρει να σου πει έναν ραδιοφωνικό παραγωγό, δεν ξέρει τον Ross και την Rachel!

Αγαπητή Λένα, Είμαστε μαζί 3 χρόνια. Εκείνος είναι ένας άντρας εξαιρετικά οξυδερκής (από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει), έχει φοβερά κοφτερό μυαλό, είναι δυναμικός, με θάρρος, θράσος όταν χρειάζεται, σου μιλάει με αφοπλιστική ειλικρίνεια, λέει αυτό που πιστεύει για σένα χωρίς υποκρισίες ακόμη και αν είναι κάτι αρνητικό (αν ρωτήσεις την γνώμη του δεν ντρέπεται δηλαδή να σου επισημάνει ένα λάθος ή να σου μιλήσει ωμά), δεν χαρίζεται σε κανέναν, είναι ντόμπρος πολύ, σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια δίπλα του, είναι κιμπάρης και όπως λέει και μια φίλη μου “παλαιάς κοπής άντρας” (εγώ θα προσέθετα ότι είναι ένας ωραίος μάγκας με την αυθεντική και θετική έννοια του όρου). Όμως… έχουμε 2 αγκάθια. Δεν του άρεσε ποτέ το σχολείο και μόλις τελείωσε το λύκειο ξεκίνησε να δουλεύει. Δεν έχει πάρει δηλαδή περαιτέρω μόρφωση. Δεν με ενοχλεί αυτό αλλά το αναφέρω για να δημιουργήσεις μια εικόνα όσο καλύτερη γίνεται. Το αγκάθι είναι ότι δεν έχει καθόλου ενδιαφέροντα. Δεν έχει, όχι βασικές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, αλλά ούτε πολύ απλές της επικαιρότητας. Μερικά παραδείγματα: Δεν γνωρίζει το όνομα της ΠτΔ, δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Dali ή η Frida Kahlo, δεν ξέρει ποιος είναι ο Λάνθιμος, δεν ξέρει τον Steven Spielberg, δεν ξέρει τον Αλ. Παπαδιαμάντη (αλλά και ούτε και την Χρ. Δημουλίδου), δεν ξέρει να σου πει έναν ραδιοφωνικό παραγωγό, δεν ξέρει τον Ross και την Rachel, δεν ξέρει σε ποιο υπουργείο είναι επικεφαλής ο Σταϊκούρας, από ξένους τραγουδιστές/συγκροτήματα το πολύ να ξέρει 3. Γενικότερα και για να μην μακρηγορώ, δεν τον ενδιαφέρουν πάρα πάρα πάρα πολλά πράγματα από αυτά που γνωρίζει ένας μέσος άνθρωπος της ηλικίας μας (34). Μπορεί να περάσουν 2 και 3 ημέρες και να μην ενδιαφερθεί για τα νέα της επικαιρότητας. Το δεύτερο αγκάθι είναι ότι σε ορισμένους τομείς έχει λίγο πιο συντηρητικές απόψεις από εμένα που πάλι θα έλεγα ότι κινούμαι στον μέσο όρο. Αυτά τα 2 αγκάθια λοιπόν με κάνουν να νιώθω ότι δεν μπορώ να μοιραστώ πράγματα μαζί του. Δεν μπορώ να του πω π.χ. “Α ξεκινούν οι νύχτες πρεμιέρας, πάμε να δούμε καμιά ταινία;” Θα μου πει “τι εννοείς νύχτες πρεμιέρας”; Και πολλά άλλα τέτοια (νομίζω έχεις καταλάβει το νόημα οπότε λοιπά παραδείγματα είναι περιττά). Υπάρχει πολύ καλή ερωτική χημεία μεταξύ μας αλλά νιώθω ότι δεν υπάρχει μια σύμπνοια και ένα κοινό πεδίο συνεννόησης(έχουμε τσακωθεί αρκετές φορές για την συντηρητική του σκοπιά σε διάφορα θέματα). Τα προτερήματά του, που σου ανέφερα αρχικά, μου αρέσουν πάρα πολύ, νομίζω ότι τα έχουν λίγοι άνθρωποι και με κάνουν να τον θαυμάζω. Τα 2 αγκάθια που σου περιέγραψα θεωρείς ότι είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο; Ότι αργά ή γρήγορα αυτή η έλλειψη θα με επηρεάζει όλο και περισσότερο ή υπάρχει τρόπος να έχω εγώ τις ασχολίες μου (με τις φίλες μου μόνο αναγκαστικά) κι εκείνος τις δικές του (ξέχασα να σου αναφέρω ότι αυτά που του αρέσουν είναι η φύση και τα ζώα) και να ζούμε αρμονικά; Ευχαριστώ για τον χρόνο σου!
-Frida

Μου είναι πολύ δύσκολο να σου απαντήσω και ψάχνω πολλή ώρα να βρω πώς να εκφραστώ. Όπως φαίνεται, δεν θα τα καταφέρω όπως θα ήθελα. Οπότε, ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη για το ανεπεξέργαστο του πράγματος.

Και βέβαια γίνεται να έχει ο καθένας τις ασχολίες του. Αυτό όχι μόνο γίνεται, αλλά πρέπει και να γίνεται.

Το πρόβλημα όμως που έχεις δεν είναι οι (κοινές) ασχολίες (που δεν έχετε), αλλά κάτι πολύ πιο ουσιαστικό.

Είναι η επικοινωνία. Η ισότιμη, αβίαστη επικοινωνία που χρειάζεσαι, εσύ και όλοι μας, αυτό που μας κάνει να αντέχουμε τη ζωή, αλλά οι γυναίκες δεν έχουν εκπαιδευτεί να την ζητούν, να την απαιτούν, ούτε καν να την αναγνωρίζουν. Νομίζουν ότι αυτό που θέλουν είναι η ασφάλεια, που μεταφράζεται ως κάποιος άντρας που δεν θα τις αφήσει. Το «καλό παιδί». Εσύ που είσαι πιο μεγάλη, το έχεις κάνει «ο σωστός άντρας». Νομίζεις ότι επειδή δεν φεύγει από τη σχέση, έχει καταπληκτικά, σπάνια χαρακτηριστικά. Γιατί αυτά που γράφεις ως σπάνια, που δεν θα βρεις αλλού, πώς να το πω κομψά; Χμ.

Δεν σχολιάζω, ούτε καν μας αφορά, αν σπούδασε ή όχι. Αυτά που θα γράψω, θα τα έγραφα με ακριβώς τα ίδια λόγια, αν είχε και διδακτορικό. Έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι η απόσταση που έχετε, που αποκλείεται να μην τη νιώθεις, έχει να κάνει με την έλλειψη σπουδών. Όμως δεν είναι αυτό που σας χωρίζει. Ο χαρακτήρας του είναι.

Τα προτερήματα που πιστεύεις ότι τα έχουν λίγοι, είναι η φοβερή του οξυδέρκεια, και η μαγκιά του.
Ας πούμε για την φοβερή οξυδέρκεια: ίσως να κάνει καλή εκτίμηση του χαρακτήρα των άλλων, ίσως να εννοείς ότι κάνει καλές επαγγελματικές κινήσεις. Πράγματι, αυτά δείχνουν ευφυία. Θα σου πω όμως κάτι που αποδεικνύεται ξανά και ξανά. Ένας συντηρητικός άνθρωπος, που ήρθε σε επαφή με αντίθετες πληροφορίες, και δεν άρχισε να μετακινείται προς το κέντρο, δεν είναι απαραίτητα χαζός. Ίσως να είναι ο μέσος όρος. Αλλά σου το λέω μετά βεβαιότητας, όσο δύσκολα κι αν λέγεται, δεν έχει αξιοσημείωτη ευφυία. Δεν είναι ο πιο έξυπνος που υπάρχει. Ο μόνος έξυπνος συντηρητικός είναι αυτός που παριστάνει τον συντηρητικό για να κερδίσει κάτι (λεφτά, εξουσία), αλλά κι αυτός είναι ό,τι πιο έξυπνο υπάρχει σε συντηρητικό, και δεν θα φτάσει ποτέ έναν αληθινά έξυπνο, έναν έξυπνο που αξίζει να θαυμάζεις μόνο για την εξυπνάδα του.

Δεν λέω ότι μόνο οι πανέξυπνοι αξίζουν σχέση, φυσικά. Λέω ότι αυτό που εσύ έχεις βάλει στο βάθρο ως τρομερά σπάνιο και φοβερό, ίσως να μην είναι τόσο όσο το πιστεύεις. Το αναφέρω, ξανά, επειδή το τονίζεις ιδιαίτερα. Θα το συνδυάσω με την «αφοπλιστική ειλικρίνεια» που επίσης δεν είναι κάτι σπάνιο, και δεν είναι κάτι αξιοθαύμαστο. Ένας πάρα μα πάρα πολύ έξυπνος άνθρωπος ξέρει να λέει τη γνώμη του λαμβάνοντας υπόψη τα συναισθήματα των άλλων. Δεν είναι «θάρρος», ούτε «μαγκιά» να λες πάντα αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Αυτό είναι το εύκολο. Επειδή το ψέμα και η υποκρισία είναι αρνητικά χαρακτηριστικά, δεν σημαίνει ότι το αντίθετο είναι το σωστό. Το δύσκολο είναι να λες την γνώμη σου με έναν τρόπο που δεν θα κάνει τον άλλον να το νιώσει ως προσβολή και να αντιδράσει αμυντικά, κάτι που προσπαθώ τώρα να κάνω, και είναι βέβαιο ότι αποτυγχάνω παταγωδώς.

Έχουμε δει υπερβολικά πολλές φορές το έργο με τον «σωστό άντρα τον βαρύ» που διαλέγει μια γυναίκα ακριβώς για αυτούς τους λόγους, για να συνειδητοποιήσει χρόνια μετά ότι δεν έκαναν ποτέ μια κουβέντα που προχώρησε ΤΗΝ ΙΔΙΑ παρακάτω. Μακάρι να κάνω λάθος από την αρχή ως το τέλος, αλλά σκέψου, σκέψου πολύ καλά, ποιος τραβάει το εγκεφαλικό κουπί σε αυτή τη σχέση. Ποιος κάνει την πνευματική εργασία της συνύπαρξης. Ποιος χρησιμοποιεί το μυαλό του για να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η σχέση. Κατά πόσο έχεις εξυψώσει κάποια χαρακτηριστικά για να μη βλέπεις άλλα.

Το γράφεις μόνη σου κατά λέξη: «δε νιώθω ότι υπάρχει σύμπνοια κι ένα κοινό πεδίο συνεννόησης». Κανονικά, αυτό θα αρκούσε. Σε ένα σύμπαν ισότητας, ούτε καν η ερώτηση σου δεν θα υπήρχε. Αλλά σου έχουν μάθει ότι ακόμα και αν δεν έχεις σύμπνοια και κοινό πεδίο συνεννόησης, δηλαδή, ακόμα και αν στην ουσία δεν έχεις συναισθηματική σχέση με κάποιον, πρέπει να μείνεις εκεί που είσαι, γιατί είναι «καλό παιδί». Είναι έξυπνος, αγαπάει τη φύση και τα ζώα. Ε, και; Εσύ, έχεις να πεις κάτι μαζί του; Για τη ζωή σου λέμε τώρα. Να τα βράσουμε τα καλά παιδιά, φίλες μου. Γκώσαμε. Φτάνει πια με αυτό το πράμα. Ψάξε για ΣΥΜΠΝΟΙΑ και ΚΟΙΝΟ ΠΕΔΙΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ, αλλιώς κάνε γλυκό έρωτα χωρίς αύριο και σταμάτα να προσπαθείς να τον βγάλεις χρυσάφι. Χρυσάφι είναι σίγουρα, αλλά για κάποια άλλη, που δεν την ενδιαφέρει η Μέγκαν και ο Τραμπ και αγαπάει τη φύση και τα ζώα.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

211 points
Upvote Downvote

135
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
73 Θέματα σχολίων
62 Απαντήσεις θεμάτων
11 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
96 Συντάκτες σχολίων
Ert1goxckΛα βίτα ε μπέλλαOfglen Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
thecure
Μέλος
Συμμετέχων

Η οξυδέρκεια από μόνη τής και η εξυπνάδα (είναι το ίδιο πράγμα?) Από μόνα τούς δεν αποτελούν θετικό στοιχείο.εμενα με προβλημάτισε πολύ που έθιξες στην αρχή το κομμάτι της ειλικρίνειας.η ειλικρίνεια χωρίς ενσυναίσθηση είναι μια υπερτιμημένη αρετή που για κάποιο λόγο την θεωρούμε κάτι ύψιστο.αν θες να είσαι ειλικρινής μη υπολογίζοντας τον απέναντι σου (αφοπλιστικη ειλικρίνεια όπως ανέφερες)και τα συναισθήματα του,δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία ίσως κεκαλυμμένη αυτοαναφορικοτητα.αυτο που λέμε και αποψαρα. Τα περί παλαιάς κοπής άντρας, μαγκιάς κτλπ είναι απλες φαντασιώσεις(συνήθως σεξουαλικές).στην ζωή τέτοιου είδους χαρακτηριστικά δεν ακουμπάνε την πραγματικότητα.( Το φιλότιμο πχ είναι φιλότιμο.δεν είναι ούτε μαγκιά… Διαβάστε περισσότερα »

Sleepy yet busy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ρε παιδιά δεν έχει ενδιαφέροντα,δεν έχει γενικές γνώσεις,δεν ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα τι διάολο τον βάζει κ λύνει μαθηματικές ασκήσεις και οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι είναι τρομερά οξυδερκής;

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Έλα μου ντε, την ίδια απορία έχω.

Και επειδή δε νομίζω οτι και τα μαθηματικά ανήκουν στα ενδιαφέροντά του, ποντάρω στο οτι πετάει “έξυπνες” ατάκες/αστεία που κ που και πήρε τον τίτλο.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

έλα ντε!

Σιντι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτά είναι γνώσεις που κάποιος μπορεί να έχει και χωρίς να είναι ιδιαίτερα έξυπνος. Γίνεται να είσαι έξυπνος με ενδιαφέροντα τα ζώα και τη φύση, τα υπόλοιπα είναι που το χαλάνε λίγο.

Eva
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι εγώ απόρησα με αυτό! Αν είναι όντως τρομερά έξυπνος θα κρατήσει αυτά που ακούει στο μυαλό του, ακόμα κι αν δεν τον ενδιαφέρουν. Εγώ λέω να τον κεράσουμε μια πάστα.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ποιός ξέρει; Μπορεί να είναι πολύ καλός στο sudoku και αφού το λύσει ρίχνει και μια ζεμπεκιά σαν γνήσιος ωραίος μάγκας.

Morticia
Μέλος
Συμμετέχων

Μπα, ούτε. Αφού και το λύκειο με το ζόρι το έβγαλε απ’οτι μας λέει η φίλη.

Graphene
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

αυτό ακριβώς σκεφτόμουν . Ξέρεις τι νομίζω; ότι είναι από αυτούς που βγάζουν το “σχολείο της ζωής” και τα ξέρουν όλα καλύτερα.
Το θέμα είναι πόσοι και πόσες θαυμάζουν τέτοιες συμπεριφορές.

Astellaki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό πάλι εμένα ως κλασική θεωρητικό με συγχύζει: γιατί πρέπει η ικανότητα στα μαθηματικά να θεωρείται αυτόματα απόδειξη για κάτι τόσο περίπλοκο όπως η οξυδέρκεια; Προσωπικά εγώ θεωρώ πολύ μεγαλύτερη ένδειξη ευφυίας αυτό που λέει η Λένα, να μπορείς να πεις τη γνώμη σου με τρόπο εποικοδομητικό και διαλεκτικό, και όχι προσβλητικό για τον άλλον.

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αυτό απαιτεί καλλιέργεια

goxck
Μέλος
Συμμετέχων

Μήπως το αποδίδει σε πρακτικές γνώσεις, κηπουρικής, υδραυλικών που δημιουργούν μια αίσθηση “ξέρει τί κάνει” αν έχεις μεγαλώσει ανάμεσα σε γονείς που δεν “πιάναν” τα χέρια τους;

Melissa
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αχ παιδια….μόνο εμένα αρχίζει και μου την δίνει αυτη η έκφραση «Άνδρας παλαιάς κοπής» ; Ή τρελαίνομαι μονη μου άδικα;

ακρίδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θυμίζει λίγο Σταύρακα από ελληνικές ταινίες που προσποιείται τον γκει κομμωτή αλλά δεν αντέχει γιατί είναι αρσενικο παντελωνατο!!!!! Το λες και μη σου τυχει!!!!!

Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Όχι, και εμένα μου κλώτσησε. Φάση άιντα λαφουμέντο και μαστουριόρε.

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Οχι είμαστε πολλές. Γιατί μου κάνει μάγκας με φανέλα άσπρη που θα κάτσει στο τραπέζι και θα πει τι μαγείρεψες μωρή; και θα σου πιάσει και τον κώλο όταν πας να σερβίρεις. Κι όποτε θέλει θα σου ρίχνει κι από κανέναν. Κι αν όχι και θέλει να βγαίνει με τα φιλαράκια του εσένα δε σου πέφτει λόγος. Κι αν ήπιαμε και κανα ποτηράκι παραπάνω και έιπαμε και μια κουβεντα παραπάνω άντρας είμαι δικαιούμαι, εσύ στη γωνιά σου κι άμα δε σ’αρέσει στη μάνα σου. Μωρη.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τι μου θύμισες luckystrike! Είμαι πιτσιρίκι στο δημοτικό και βλέπω ελληνική ταινία στην τηλεόραση, το “Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο”. Και αρχίζει το τραγούδι “είμαι άνδρας και το κέφι μου θα κάνω, και θα πω και μια κουβέντα παραπάνω, βρε η γυναίκα πρέπει να είναι πάντα υπό, και υποτάξου και εξηγήσου αναλόγως …”. Και τρέχω με ειλικρινή απορία στη μάνα μου να μου εξηγήσει τα καθέκαστα, πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο τραγούδι και να το παίζουν και στην τηλεόραση… Αθώα χρόνια…

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ρε με τι μεγαλώσαμε! Κι αν πεις κάτι για τα ιερά τέρατα του παλιού “καλού” σινεμά ή του τραγουδιού θα σου πουν έλεος ρε χαλάρωσε

the_duck
Μέλος
Συμμετέχων

Έμένα όταν ακούω “παλαιάς κοπής άντρας” και μάγκας μου έρχεται στο μυαλό ο Παπαμηχαήλ στις Διπλοπενιές.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εμένα μου έρχεται στο μυαλό “άσχημος”.

S. Hamilton
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εμένα ο Γκλέτσος να χορεύει ζεϊμπέκικο στο στην υγεία μας βρε παιδιά.

Λα βίτα ε μπέλλα
Μέλος
Συμμετέχων

Εμένα ο Στάθης ο αρχιτέκτονας από το “Κωνσταντίνου και Ελένης”. Που μεταξύ μας, είχε όλο το πακέτο: χασικλίδικα και τάβλι, Φον Τρίερ και Μποντλέρ.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αχ δεν ξέρω, νομίζω προτιμώ ν’ακούσω το παλαιάς κοπής, αν είναι να αντικαταστήσει με δυο λέξεις τα: Δε χαρίζεται, είναι ντόμπρος, κιμπάρης, ωραίος μάγκας με την αυθεντική και θετική έννοια. Ντουβρουτζά έπαθα. Αν σκεφτούμε πόσο παλιά έκφραση είναι το άντρας παλαιάς κοπής, καταλαβαίνουμε πόσο παλιά είναι η κοπή ενός τέτοιου άντρα. Δηλαδή εγώ πια τους βλέπω με το δέος που έβλεπε η Ντάλια τον μπακάλη. Σαν κάτι που νόμιζα ότι δεν υπάρχει πια. Αναρωτιέμαι κιόλας πόσες γυναίκες υπάρχουν πια που χρειάζονται έναν άντρα που το μόνο που μπορεί να τους εξασφαλίσει, είναι προστασία. Γιατί οι άντρες παλαιάς κοπής, μόνο αυτό… Διαβάστε περισσότερα »

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Χρόνια πολλά Λένα μας!!

cyora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Χρόνια πολλά και καλά! Υγεία και ότι καλύτερο!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Που τον είδαμε τον έξυπνο άνθρωπο που είναι δα να φύτρωσε δεν ξέρω. Και θυμήθηκα τώρα έναν πρώην, πολύ ωραίο παιδί και ευγενικό, και το σεξ υπέροχο ,αλλά όταν αρχίσαμε να μιλάμε άρχισα να κοπαναω το κεφάλι μου στον τοίχο. Πέρα από το γεγονός ότι δεν ήξερε τίποτα, ήταν σαν να φύτρωσε. Δεν ήξερε του απαράδεκτους, δεν ήξερε τα φιλαράκια, βασικές αναφορές της ποπ κουλτούρας, όχι τώρα να μιλάμε και για Φρίντα Κάλο. Να με ρωτάει αν πήραμε ποτέ την Κωνσταντινούπολη πίσω. Και τι γλώσσα μιλάνε στην Κύπρο. Ε πόσο να αντέξω η γυναίκα; Γιατί εντάξει το σεξ είπαμε υπέροχο,… Διαβάστε περισσότερα »

Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ααα, ήταν ομολογουμένως πυρότουβλο!

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Να, κάτι τέτοιες ιστορίες εννοούσα! Έχεις στοκ! (Καλά με γονάτισε που δεν ήξερε αν πήραμε πίσω την Κωνσταντινούπολη…Τι απαντάς εκεί; “Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θα ‘ναι”΄;)

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Άλλη ατάκα. Και δε μου λες, μου λέει και με κοιτάει σοβαρά. Οι Γάλλοι, τι άνθρωποι είναι; Κάπου εκεί θυμήθηκα ότι με περίμεναν οι φίλες μου για καφέ, έφυγα, μπήκα στην καφετέρια, έκατσα, κοίταξα τις φίλες μου και είπα: Κορίτσια νομίζω ότι ο Αντώνης έχει iq ραδικιού και βασικά νομίζω ότι θέλω να τον κοπανησω όταν ξεκινάει να μιλάει.

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Έλα, έχω κι εγώ ατάκα με Γάλλους…κοιτάει τη βιβλιοθήκη μου, βλέπει κάτι ξενόγλωσσα, τι γλώσσα είναι αυτή μου λέει, γαλλικά, απαντάω, α, να μη διαβάζεις Γάλλους, μου λέει, τον κοιτάω με απορία, γιατί είναι βρωμιάρηδες και πέφτουλες, πώς δε βγήκαν από τα ράφια οι τόμοι του Λακάν να του δώσουν μία να τον αφήσουν στον τόπο, δεν ξέρω.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ντάξει φαντάζομαι ως δασκάλα σε έβλεπε σαν ανθρώπινη Πάπυρος Larousse Britannica 😂😂

Espicy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σοκ.Ειχες γκομενο χρυσαυγιτη. Ο μεγαλυτερος μου εφιαλτης. Μη σου τυχει

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Espicy η πλάκα είναι ότι όταν μου το είπε έτσι καζουαλ τον κοίταξα με τέτοιο τρόμο που μου είπε ότι μάλλον αν το ήξερα δε θα έκανα ποτέ σεξ μαζί του. Ως εκεί τουλάχιστον του εκοψε.

Cutelover
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αχ τι μου θύμισες Mitsi! Ήταν να έρθω διακοπές Κύπρο (πριν να μετακομίσω) και επειδή σκοπευα να οδηγήσω,ήθελα να μάθω αν το δίπλωμα οδήγησης (είχα τον παλιό,τον πάπυρο) ίσχυε στην Κύπρο ,λόγω της αλλαγής σε κάρτα, ή έπρεπε να αλλάξω σε κάρτα. Μια φορά που ήμουν στο υπουργείο μεταφορών για άλλη δουλειά είπα να ρωτήσω την -κατά τα άλλα ευγενική -κυρία που με εξυπηρέτησε. Η κυρία λοιπόν απόρησε που της κάνω τέτοια χαζή ερώτηση επειδή ο πάπυρος είναι στα ελληνικά μόνο και πού θα το καταλάβουν στο εξωτερικό. Της ανέφερα ξανα την χώρα και επέμενε. Την ενημέρωσα ότι στην Κύπρο… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Αχ ρε Mitsi, πες ότι θες, αλλά το έχεις αναφέρει τόσες φορές εδώ μέσα αυτό το λαϊκό αγόρι, που, παραδέξου το, σε έχει σημαδέψει :Ρ

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Lioness γίνεται να μη με έχει σημαδέψει τέτοιος άντρας ; Όχι, γίνεται; Αλλά να ξέρεις υπάρχει κοινό που ζητάει ιστορίες και έχω αρχίσει την ανακύκλωση των καλύτερων!

nena
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εβγαινα με γιατρο, ΓΙΑΤΡΟ, ο οποιος εκτος του οτι δεν ειχε ιδεα απ´το οτιδηποτε συνεβαινε στον κοσμο, (δεν ηξερε ποιος ειναι ο τζονι ντεπ) μου πεταει το επικο μια μερα: Να σε ρωτησω κατι, γιατι το ακουω συνεχεια που το λενε, τι ειναι η λεχωνα;;;;;;;;!!!!

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αναγραμματισμένη χελώνα…

Blanche Dubois
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Mitsi μάλλον τον σεξωγήινο γνώρισες! :-p

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μίτσι εγώ σε νιώθω. Και ο δικός μου ο στόκος ήταν για να τον θυμάσαι. Και κατέληξα πως μπροστά στο σώμα το φτιαγμένο από τη δουλειά τύφλα να ‘χει του γυμναστηρίου. Αλλά…

Εύα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

Εγώ θα επικεντρωθώ στο “ωραίος μάγκας” και το “παλαιάς κοπής άνδρας”. Καταλαβαίνω πως το εννοείς αλλά για εμένα είναι πολύ προβληματικό: σημαίνει προσανατολισμό σε έναν αξιακό κώδικα, που είναι βουτηγμένος στο σεξισμό, και ο οποίος ναι, έχει θετικά στοιχεία, όπως αυτά που αναφέρεις, αλλά και που μόλις αρχίζεις να σκαλίζεις την επιφάνεια έρχεται παρέα με πολύ δυσλειτουργικές απόψεις για τη γυναίκα και τη θέση της. Στην πορεία ο αφοπλιστικά ειλικρινής αποκαλύπτεται αναίσθητος ή αγενής, αυτός που δεν χαρίζεται σε κανέναν έχει μηδενική ικανότητα ενσυναίσθησης και θεωρεί πως αγχώνεσαι/ ασχολείσαι με “γυναικεία” προβλήματα, ο δυναμικός όταν του αφαιρέσεις τη μάγκικη “χρυσόσκονη”… Διαβάστε περισσότερα »

Lagertha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ευα, πραγματικα εντυπωσιαστικα απο τον τροπο που γραφεις! Ηθελα και εγω να σχολιασω, αλλα με καλυψες πληρως! 🙂

Εύα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

😊🥰

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αυτά ήθελα να πω κι εγώ, Εύα, το έθεσες πολύ ωραία. Είναι σεξιστικά φορτισμένες οι λέξεις που επέλεξε και αρκετά συντηρητικές θα έλεγα. Και το “ντόμπρος” με ενοχλεί, γιατί συνήθως χρησιμοποιείται για άτομα που ξεπερνούν την ειλικρίνεια και φτάνουν στην αγένεια και την αντικοινωνικότητα – όπως φαίνεται να κάνει ο συγκεκριμένος.

Ματίνα Μανταρινάκη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ενώ συμφωνώ σε γενικές γραμμές με την απάντηση θα ήθελα να σταθώ σε αυτή την θεώρηση ότι οι έξυπνοι άνθρωποι μετακινούνται προς πιο προοδευτικές απόψεις εξ’ορισμού, γιατί έχει αναφερθεί και παλιότερα νομίζω και με έχει απασχολήσει σαν προβληματισμός στο παρελθόν. Η συγκεκριμένη θεώρηση πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά μονοδιάστατη στην αναζήτηση της σχέσης μεταξύ της ευφυΐας και των συντηρητικών απόψεων. Δεν είναι ο συντηρητικός χώρος εξορισμού γεμάτος με μέτριας ευφυίας ανθρώπους διότι οι πιο ευφυείς θα άλλαζαν απόψεις και χώρο ντετερμινιστικά. Για ανθρώπους που ξεκίνησαν από πιο συντηρητικές απόψεις και σταδιακά έγιναν πιο προοδευτικοί μοιάζει σαν αυταπόδεικτη αυτή η άποψη, ενδεχομένως… Διαβάστε περισσότερα »

Bobos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καλά όλα αυτά όμως η νοητική διαδικασία της επαναξιολόγησης και ανάλογα προσαρμογής απόψεων και θέσεων, δηλαδή η ευελιξία και προσαρμοστικότητα, είναι χαρακτηριστικά ευφυίας και οδηγούν στην προοδευτικότητα. Προσωπικά, αυτό κατάλαβα διαβάζοντας το κείμενο. Μου φαίνεται λίγο άσκοπο να χρειάζεται να ικανοποιεί επιστημονικά κριτίρια ο κάθε συλλογισμός που εκφράζεται στο Α Μπα, άσε που δυνητικά μπορεί να αποκλείσει από τη συζήτηση άτομα που δεν το έχουν εύκολο να εκφραστούν υπο αυτές τις συνθήκες. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι εποικοδομητικές και χρήσιμες οι πληροφορίες που παραθέτεις 🙂

Queen of spades
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Λες «οι λόγοι που οδηγούν τους ανθρώπους (…) έχουν να κάνουν με το αξιακό τους σύστημα και κατά κύριο λόγο με την ταυτότητα τους.» Σωστο. Θεωρω ομως πως ενας πραγματικα ευφυης ανθρωπος ειναι insightful, εχει την ικανοτητα (που την καλλιεργει επιπονα) να κανει reflect πανω στο γιατι εχει την αναγκη να υιοθετει συντηρητικες η ευκολοχωνευτες αποψεις, ποιες ανασφαλειες κρυβονται βολικα πισω απ την μη αποδοχη του αλλου. Ελπιζω να συμφωνουμε οτι οι ακραιες και λαικιστικες αποψεις, πχ πατριαρχικες και ρατσιστικες, ειναι λαθος -ας μην μπουμε στην επιστημονικη διαδικασια να καταρριψουμε ενα-ενα τα επιχειρηματα τους. Ειναι λοιπον σχεδον νομοτελειακη η μετακινηση… Διαβάστε περισσότερα »

Intrusive Thot
Μέλος
Συμμετέχων

Η αναγνώριση των υποκείμενων ανασφαλειών απαιτεί insight, το οποίο προϋποθέτει όντως εξυπνάδα, αλλά η ύπαρξή του καθόλου δεν συνεπάγεται ότι μπορείς να τις λύσεις κιόλας τις ανασφάλειες.
Αν ήταν έτσι οι ψυχολόγοι θα δούλευαν μόνο με χαζούς.

Queen of spades
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πουθενα δεν εγραψα οτι δε χρειαζονται τη βοηθεια ψυχολογου, αντιθετως (« (…)που την καλλιεργει επιπονα»). Για να αναζητησεις βοηθεια ψυχολογου στο ταξιδι προς την αυτογνωσια, πρεπει να σαι σε θεση να καταλαβεις οτι χρειαζεσαι βοηθεια, να ξεπερασεις το, για πολλους, ταμπου να την αναζητησεις, και να κανεις και τη σκληρη δουλεια. Αλλο ενα σημαδι ευφυιας there.

Intrusive Thot
Μέλος
Συμμετέχων

Δεν ήταν σαφές ότι το “την καλλιεργεί επίπονα” αναφέρεται συγκεκριμένα σε αναζήτηση βοήθειας από ειδικό.
Ακόμα κι εκεί όμως, υπεισέρχονται τόσοι παράγοντες στο να αποφασίσει κανείς, να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει αυτή την πορεία, που κάνουν το θέμα να ξεφεύγει κατά πολύ από το μονοδιάστατο δίπολο εξυπνάδα ή μη.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μπορεί κάποιος να υιοθετεί συντηρητικές απόψεις, επειδή τον συμφέρει.

Intrusive Thot
Μέλος
Συμμετέχων

Εγώ πάντως αναφέρομαι στην περίπτωση όπου κάποιος όντως πιστεύει κάτι και δεν το υιοθετεί συνειδητά επειδή τον συμφέρει.
Σ’ αυτή την περίπτωση, λοιπόν, συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλια της Ματίνας.

Ματίνα Μανταρινάκη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είναι εύκολο heuristic αυτό και στην πράξη και εγώ αυτό εφαρμόζω για να επιλέξω τους φίλους μου αλλά και πόσο καλύτερα θα επιδιώξω να γνωρίσω άτομα που συναναστρέφομαι. Αλλά είναι μόνο αυτό, heuristic το οποίο δουλεύει ικανοποιητικά σαν φίλτρο διαπροσωπικών σχέσεων, και όχι κανόνας που να γενικεύεται στον πληθυσμό. Εγώ ισχυρίζομαι ότι η μετακίνηση δεν είναι νομοτελειακή ακριβώς γιατί η διαδικασία αυτή εμπεριέχει αξίες και πολύ συναισθηματικούς λόγους και σχετίζεται πολύ βαθιά με την ταυτότητα του κάθε ανθρώπου. Ακριβώς επειδή μπαίνουν τόσοι συμπεριφορικοί και συναισθηματικοί παράγοντες, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα παρεκκλίνουν καθώς δεν είναι μια ψυχρή υπολογιστική διαδικασία η… Διαβάστε περισσότερα »

Queen of spades
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μα αν καποιος ειναι αρκετα εξυπνος, και δε μιλαω για ακαδημαικη μονο εξυπναδα, δεν θα ειναι σε θεση ν αντιληφθει οτι οι ακραιες αποψεις του ειναι επηρεασμενες απο συναισθηματικους και συμπεριφορικους παραγοντες; Δε θα προσπαθησει να βελτιωσει τα φιλτρα μεσα απ τα οποια βλεπει και αντιλαμβανεται τον κοσμο, το μοντελο του δηλαδη; Δε θα λαβει υπ οψην επιχειρηματα της αλλης πλευρας που θα αποδεικνυουν ποσο λαθος ειναι οι πεποιθησεις του, αναγνωριζοντας και ξεπερνωντας τα ενστικτωδη biases που προκυπτουν κατα τη διαδικασια; Καταλαβαινω πως το εννοεις για τη γενικευση στον πλυθησμο και το heuristic, και ναι δεν μπορει να σταθει ως… Διαβάστε περισσότερα »

Ladida
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ κι εγώ με το ταπεινό χαμομηλακι ( 😉😉 ),πολύ ωραίο σχόλιο. Η προσκόλληση σε συντηρητικες αποψεις μπορεί να εχει πολλες αιτιες που ειναι ασχετες με την ευφυΐα με όποιον τρόπο κι αν ορίσουμε την ευφυΐα (εκτος βέβαια αν καταλήξουμε να ξεχειλώσουμε τόσο πολύ την έννοια της ευφυΐας για να περιλαμβάνει ο,τι ταιριάζει με το αξιακό μας σύστημα ώστε στο τελος να μη σημαινει τίποτα). Γενικα η θεώρηση ότι όλοι οι άλλοι άνθρωποι θα σκέφτονταν σαν κι αυτους αρκεί να ήταν αρκετά έξυπνοι/μορφωμένοι/καλλιεργημένοι μου φαίνετα καπως αφελής.

Μαύρος Γάτος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Απλούστατα, η Λένα -χρόνια της πολλά- εννοεί ότι ένας ευφυής (άρα μη κολλημένος) άνθρωπος, χάρη στην αλληλεπίδρασή του με άλλους ανθρώπους, αλλά καιχάρη στις εμπειρίες που συσσωρεύει, οδηγείται αναγκαστικά στην τροποποίηση ή και στην πλήρη αλλαγή ορισμένων από τις απόψεις του, λαμβάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις υπόψη τα επιχειρήματα των ιδεολογικών του “αντιπάλων”, αναζητώντας συνθέσεις απόψεων, κλπ. Αντίθετα, ένας κολλημένος συντηρητικός, ή στερείται της ευφυίας να πράξει τα παραπάνω, ή “βιοπορίζεται” από την συντηρητισμό του (ή έχει τουλάχιστον κάτι να κερδίσει από αυτόν).

Ματίνα Μανταρινάκη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αλήθεια θεωρείς ότι δεν κατάλαβα τι εννοεί η Λένα και ήταν απαραίτητη η διευκρίνηση/επανάληψη; Αλήθεια ρωτάω. Αυτή η άποψη είναι πολύ χρήσιμη σαν φίλτρο κοινωνικών επαφών, μιας και ο χρόνος είναι πεπερασμένος και δεν έχουν όλοι κάτι χρήσιμο by default να προσφέρουν σαν συναναστροφές. Δεν είναι όμως “παγκόσμια αλήθεια”, δεν είναι επαρκής στο να μας βοηθήσει να ερμηνεύσουμε το γιατί έξυπνοι άνθρωποι δεν γίνονται προοδευτικοί και παραμένουν συντηρητικοί. Αυτό είναι το point του σχολίου μου. Είναι υπεραπλούστευση να λες δεν έγινε προοδευτικός γιατί είναι μέτριας ευφυίας. Και να προσθέσω και το εξής, το να εντοπίσεις ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες… Διαβάστε περισσότερα »

saligari
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γενικά η χρήση το όρου “εξυπνάδα” ειναι πάρα πολύ γενική. Ας πουμε, η θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης, κατα την οποια η νοημοσύνη χωριζεται σε 9 διαφορετικά ειδη (λογικη, διαπροσωπικη, ενδοπροσωπικη, κινητική, νατουραλιστικη -δεν τις θυμαμαι ολες) καθιστά τον όρο πολύ αδύναμο. Θελει σίγουρα πολύ περισσότερη ανάλυση για το ποιοι συνδυασμοί ποιων τυπων νοημοσύνης καθορίζουν το αν θα γίνεις συντηρητικός ή όχι, και δεν εχει να κάνει με το iq που μετράει συγκεκριμένου τύπου ικανοτητα να λυνεις συγκεκριμένο είδος γρίφων.. Γι αυτο το λόγο συμφωνω, Ματινα. Όχι επειδή δεν φτανει μόνο η μελέτη της νοημοσυνης για να καθορίσουμε την ιδεολογική τάση.… Διαβάστε περισσότερα »

stephiestep
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Εμένα με προβληματίζουν οι “συντηρητικές απόψεις” που αναφέρεις κι, επειδή δεν τις αναλύεις, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω πάνω στο περιεχόμενό τους. Επειδή, όμως, λες ότι τσακώνεστε εξαιτίας τους, να σκεφτείς αν μπορούν να αποτελέσουν μεγαλύτερο πρόβλημα όσο περνάει ο καιρός. Αν, πχ, αποφασίσετε να κάνετε παιδί. Πώς ακριβώς θα μεγαλώσει; Τι απαντήσεις θα παίρνει όταν ρωτάει “γιατί αυτοί οι άνθρωποι κοιμούνται σε σκηνές και τους δείχνει η τηλεόραση σε φουσκωτές βάρκες;” και “γιατί με δέρνει αυτό το αγόρι στο νηπιαγωγείο;” και “γιατί η μαμά του Γιώργου δεν εργάζεται;”; Για το ζήτημα των ενδιαφερόντων και της πολιτικής επικαιρότητας, πάλι,… Διαβάστε περισσότερα »

TNR
Μέλος
Συμμετέχων

Επειδή το έχω πρόσφατο, θα σου πω πως πάει. Εσύ θα κάνεις αυτά που σε ενδιαφέρουν με φίλους. Παντού μόνη. Το οποίο αφαιρεί από το δέσιμο και την κοινωνικότητα του ζευγαριού. Έτσι θα βρίσκεστε λιγότερο όλοι μαζί. Ταυτόχρονα, οι προσλαμβάνουσες που θα φέρνεις εσύ θα πέφτουν στο κενό. Δεν θα τον ενδιαφέρει πώς ήταν η παράσταση, αν ήταν ωραία η έκθεση, αν ευχαριστήθηκες τη συναυλία. Λιγοστεύουν τα θέματα συζήτησης. Ταυτόχρονα και λόγω συντηρητισμού, θα αρχίσουν τα : πάλι με τους φίλους σου θα πας; εγώ τι να έρθω να κάνω; κάτσε λίγο μαζί μου. Και αρχίζεις να πιέζεσαι. Δεν κυλάει… Διαβάστε περισσότερα »

Ήρα
Μέλος
Συμμετέχων

Ταυτίστηκα φίλη.τελικα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι “παλαιοκοπιτες” ταυτίζονται πολύ στο μοτίβο συμπεριφοράς!

Wolfcry
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Όσο καιρό μπαίνω στη στήλη, δε θυμάμαι να έχω διαβάσει απάντηση της Λένας με ανάλογο ύφος. Ίσως σχετίζεται με αυτό που γράφει στην αρχή, ότι αντιμετωπίζει δυσκολία στον τρόπο έκφρασης. Ωστόσο, ομολογώ ότι μου αρέσει απίστευτα όλη η απάντηση και η προσπάθεια προσγείωσης της θεματοθέτριας. Τονίζω τα σχόλια που ξεχώρισα. “… αλλά κι αυτός είναι ό,τι πιο έξυπνο υπάρχει σε συντηρητικό, και δεν θα φτάσει ποτέ έναν αληθινά έξυπνο, έναν έξυπνο που αξίζει να θαυμάζεις μόνο για την εξυπνάδα του…”. Καταπληκτικό σχόλιο! “Ένας πάρα μα πάρα πολύ έξυπνος άνθρωπος ξέρει να λέει τη γνώμη του λαμβάνοντας υπόψη τα συναισθήματα των… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Όμως κάτι ξέρεις, πέρα από αυτά. Κάποια ενδιαφέροντα έχεις ρε παιδί μου, έχεις και πέντε πράγματα να πεις, έχεις ένα ενδιαφέρον σαν άνθρωπος, και ορίστε, το δικό σου μυαλο σε οδήγησε στο να ψάξεις αυτό το βιβλίο για το γιο σου. Και ας μην την ήξερες την Φρίντα Κάλο από πριν.

Onegin
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ο συνδυασμός “παλαιάς κοπής άντρας” και οι συντηρητικές απόψεις δεν μοιάζουν με δείγματα πανέξυπνου και οξυδερκή ανθρώπου με κοφτερό μυαλό στο δικό μου σύμπαν.