Αγαπητή «Α, μπα»: Η αναβλητικότητα είναι σοβαρός λόγος να χωρίσει κάποιος;

Δεν ξέρω, έχω εκνευριστεί

Η αναβλητικότητα είναι σοβαρός λόγος να χωρίσει κάποιος; Είμαι 21 χρονών, και 4 χρόνια με τη σχέση μου. Εγώ πάντα στην τσίτα να γίνουν όλα την στιγμή που πρέπει, ενώ εκείνος αναβλητικός για πράγματα που αφορούσαν μακρινό σχεδιασμό (πχ ταξίδια, συναυλίες κλπ) και με πιο ήρεμους ρυθμούς από εμένα. Πριν ένα μήνα, ενώ είχαμε μιλήσει μήνες τώρα για ένα ταξίδι στο εξωτερικό (κοντινό και φθηνό) μου ανακοίνωσε ότι είναι δύσκολα οικονομικά να τα κλείσουμε τώρα και εγώ εκνευρίστηκα γιατί είχα κάνει μήνες τα κουμάντα μου τα οικονομικά, ώστε να είμαι σε θέση να κλείσουμε τα μεταφορικά και την διαμονή. (Δεν είναι ότι εμένα τρέχουν από τα μπατζάκια μου – είμαστε στην ίδια οικονομική κατάσταση). Σε μία εβδομάδα, επίσης, ήταν να ανεβούμε στον Όλυμπο μαζί με άλλους 10 φίλους, πράγμα που σχεδιαζόταν από μήνες για τα καταφύγια, και του είχα κάνει σαφές ότι πρέπει να έχω ξεκάθαρη απάντηση από νωρίς και ότι δεν χωράνε αναβολές. Σήμερα, λοιπόν, μου ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί γιατί η μητέρα του ανησυχεί για το πόσο κρύο θα κάνει εκεί πάνω και αν θα τον επηρεάσει, γιατί πριν 4 εβδομάδες είχε αμυγδαλίτιδα με 40 πυρετό και αντιβιώσεις, λέγοντάς μου, ότι θα μου δώσει τα χρήματα κλπ. Μου λέει ότι αν ήταν ανεξάρτητος οικονομικά θα ερχόταν, αλλά δεν μπορεί να παρακάμψει το γεγονός ότι ακόμα στηριζόμαστε οικονομικά από τους δικούς μας. Εγώ τον ρώτησα πόσο μη-λογικό είναι να μου δώσει τα χρήματα η μητέρα του για να ΜΗΝ έρθει από το να τα δώσει και να έρθει. Γενικά, η μητέρα του δεν ανακατεύεται πουθενά, είναι πολύ συμπαθητικός άνθρωπος και πολύ επικοινωνιακή, απλά μου φάνηκε υπερβολική σε αυτό το σημείο. Εγώ συγχύστηκα, γιατί εδώ και 3 εβδομάδες είναι εντελώς καλά και θα πηγαίναμε μόνο και μόνο για 2 βράδια. Δεν ξέρω, έχω εκνευριστεί και δεν έχω καταλάβει αν εγώ φταίω που δεν γίνονται όλα αυτά που θέλω την στιγμή που θέλω ή εκείνος που δεν το διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο. Τώρα έγιναν και τα δύο απανωτά, για αυτό έχω κι εγώ εκνευριστεί και χαλαστεί. Ξέρει ότι είναι αναβλητικός, έχουμε κάνει συζήτηση πάνω σε αυτό, αλλά πάντα θα υπάρξουν τέτοια περιστατικά. Είναι το μόνο πράγμα μεταξύ μας που βρίσκεται σε σύγκρουση, κατά τα άλλα έχουμε μια πραγματικά πολύ όμορφη σχέση, με αμοιβαία όμορφα συναισθήματα, που με έχει ωριμάσει και μου έχει μάθει πολλά πράγματα.

σερενάτα

Δεν είναι ανάγκη να φταίει κάποιος για να υπάρχει τριβή μεταξύ δυο ανθρώπων. Αυτό εννοούμε όταν λέμε «δεν ταιριάζουμε». Είσαστε πολύ διαφορετικοί σε αυτό το θέμα, αλλά για άλλη μια φορά, να πούμε αυτό που δεν θα σου αρέσει να ακούσεις. Δεν γίνεται να είναι «το μόνο πράγματα μεταξύ μας που βρίσκεται σε σύγκρουση». Ο τρόπος με τον οποίον διαχειρίζεται μια δέσμευση, γιατί περί αυτού πρόκειται, είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι της συνολικής του λειτουργίας. Τώρα σε ενοχλεί αυτό σε επίπεδο εκδρομής, γιατί είσαστε μικροί και βασικά, εκδρομές έχετε να διαχειριστείτε. Φαντάσου τι σημαίνει αυτό για σοβαρές μελλοντικές δεσμεύσεις, και δεν εννοώ τον γάμο – αν και, αν σκέφτεσαι γάμο μαζί του, εννοώ και τον γάμο, εννοείται.

Όπως φαίνεται, στη μια περίπτωση χρησιμοποίησε και την δήθεν ανησυχία της μητέρας του για να μην κάνει κάτι. Μετά το γύρισε στην οικονομική εξάρτηση. Λέει ό,τι του κατεβαίνει για να μην δει τον εαυτό του όπως είναι, και δεν ξέρω τι ακριβώς τον εμποδίζει να σχεδιάσει κάτι και μετά να το ολοκληρώσει. Για να καταλάβει κανείς θα έπρεπε να δει πώς διαχειρίζεται κι άλλα θέματα της ζωής του, και μάλλον δεν είσαι σε θέση να το αξιολογήσεις τώρα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να σου πω κάτι πιο χρήσιμο. Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε αυτά που σε καίνε: ναι, η αναβλητικότητα είναι σαφώς λόγος για να χωρίσει κάποιος (δεν είναι αναβλητικός ο δικός σου, δεν μπορεί να σχεδιάσει κάτι και μετά να δεσμευτεί με αυτό που σχεδίασε, δεν είναι ότι το κάνει καθυστερημένα, δεν το κάνει ποτέ). Δεν φταις σε κάτι και δεν είσαι «υπερβολική», γιατί έτοιμη είσαι να το πεις, που θέλεις να ξέρεις πότε θα πας εκδρομή και με ποιον.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

43 points
Upvote Downvote

19
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
14 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
19 Συντάκτες σχολίων
xrusatrailblazerMuseKaramouzano_roots Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Πες του ότι δεν χρειάζεται να πει στη μάνα του ότι θα κάνει κάτι τόσο ριψοκίνδυνο, αλλά μπορεί να το κάνει παρ’ όλα αυτά.

Εναλλακτικά, πες του να βγάλει τις αμυγδαλές του (μπορεί να τις δώσει στη μάνα του να τις προσέχει αν ανησυχεί τόσο).

Σε κάθε περίπτωση πάρε τα λεφτά. Μπορείς να του πεις ότι θα είναι και ο …(μούμπλεμούμπλε) Πάρις, και μπορεί να κοιμηθείτε στην ίδια σκηνή γιατί δεν ξέρεις να στήνεις, ειδικά αν μία αρκούδα του σκίσει τη δική του σκηνή και του κλέψει όλα τα ρούχα.

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

κλαίω I_am_the_law.
πάλι

Blackcat
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

🙏🙏🙏

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπορεί βέβαια ο άνθρωπος να μην πολυθελει να ακολουθήσει σε όλα αυτά τα σχεδια, δεν προβάλλει (κακώς) αντιρρήσεις για να αποφύγει τη γκρίνια κ την ενταση κ όταν φτασει ο κόμπος στο χτένι, βρίσκει μια πρόφαση, για να αποφύγει μια αγγαρεία. Μου φαίνεται πολύ περίεργο που δεν μας αναφέρει η ερωτωσα κάποιο παράδειγμα από έναν άλλο τομέα της ζωής του φίλου της, πιο ουσιαστικό, πχ σπουδές ή εργασία. Εμένα τουλάχιστον η ερώτηση μου έβγαλε μια ένταση πολύ κουραστικη

Χορτοφάγος Καρχαρίας
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Χρησιμοποίησε δικαιολογία ότι η μαμά του φοβάται μην ξαναανεβάσει πυρετό;

1. Χαχαχαχαχαχα
2. Δεν είσαι υπερβολική

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

“Δε με αφήνει η μαμά μου”… η πιο αντικούκου ατάκα σε όλο το γνωστό σύμπαν…

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Η δικαιολογία που σκοτώνει την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού όπως η Τέζα την Τερέζα.

Το_κοτσύφι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Νομίζω πάντως πως στα συγκεκριμένα περιστατικά δεν ψηνόταν και παρα πολύ το αγόρι, χωρίς να σημαίνει ότι του ήταν και δυσάρεστη η ιδέα. Κι εγώ το κάνω, αν είμαι ντεμί για κάτι το συζητάω σαν κάτι πιθανό, μέχρι να χρειαστεί να κλείσουμε εισητηρια/δώσουμε λεφτα όπου αποφασίζω ναι ή ου. Αναλόγως τις περιστάσεις και την όρεξη. Δεν είναι ωραίο πράγμα η αναβλητικοτητα, σίγουρα, και σίγουρα επηρεάζει και τους γύρω. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο τον ακούς πραγματικά όταν σχεδιάζετε κάτι ή απλά θες να κάνεις το δικό σου και να έρθει κι αυτός μαζί και όταν δεν γίνεται αυτό τρελαίνεσαι. Κυρίως… Διαβάστε περισσότερα »

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Επίσης μπορεί να μην ήθελε να έρθει στις εκδρομές και να απέφευγε να το πει ευθέως. Μπορεί όλα αυτά να είναι σημάδι πως η σχέση σας οδεύει προς το τέλος της, μπορεί στα υπόλοιπα επίπεδα τα σημάδια να είναι ακόμα δυσδιάκριτα. Εσύ θα πρέπει με ήρεμο μυαλό να αξιολογήσεις την κατάσταση. Πάντως αν σκέφτεσαι πόσο σοβαρός πρέπει να είναι ένας λόγος για να χωρίσεις τότε σημαίνει πως γίνεται προεργασία προς αυτή την κατεύθυνση. Τέλος, 21 και με τετραετή σχέση, σου εύχομαι να βγεις όμορφα από αυτή τη σχέση, να βρεις αλλες σχεσεις και όταν αποφασισείς να δεσμευτείς να είσαι γεμάτη… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Μπορεί απλά να μη θέλει να τρέχει και να μην ξέρει πως να το πει και να είναι μονίμως στο δεν ξέρω θα δούμε. Που δεν είναι κακό, αλλά σίγουρα και αυτό δείγμα ότι δεν ταιριάζετε. Όπως και η αναβλητικοτητα αν εσύ είσαι του προγράμματος. Είστε μαζί από παιδιά ουσιαστικά και τώρα θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις αν όντως ταιριαζετε, που μάλλον όχι. Γιατί τα τέσσερα χρόνια σε αυτές της ηλικίες δε λένε και πολλά.

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ο φίλος σου δεν έχει μάθει να κάνει δύο πράγματα. Να είναι ενήλικας και να λέει όχι. Μπορεί να μην έχει μάθει να λέει όχι γιατί δεν μπορεί να το πει όμορφα (μια από το χωριό, δεν την ξέρετε) ή για να μην χαλάει καρδιές. Αν τον χαρτζιλικώνει η μαμάκα του και αν επιπλέον δεν έχει μάθει να διαφωνεί μαζί της γιατί τον έχει εκεί χάμω (γεια σου γιαγιά) να ζει σαν έφηβος ενώ έχει περάσει και τη δεύτερη (των χαρτιώνε) ενηλικίωση, είναι πάρα ΜΑ ΠΑΡΑ πολύ λογικό να μην θέλει να διαφωνήσει μαζί της.

polychroma
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κάθε σχέση είναι εθελοντική. Αν δεν είσαι ικανοποιημένη, έχεις κάθε δικαίωμα να φύγεις.

Groundhog day
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό με τη μαμά του μου χτύπησε άσχημα πάντως…

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Απαπα γιατί το λες αυτό; 😝

MarinaK
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Πρώτα-πρώτα μπράβο σου που έχεις εντοπίσει την αναβλητικότητά του και την έχεις πάρει σοβαρά. Στα 21 μου δεν είχα κάνει πολλές συνδέσεις μεταξύ μιας ενοχλητικής , για μενα, συνήθειας και της βαρύτητας που θα είχε αυτή στο μέλλον για εμάς. Ούτε καν..
Κατά τα λοιπά, εσύ αποφασίζεις πόσο σοβαρό είναι αυτό το χαρακτηριστικό και οι συνέπειές του για σένα. Κάποιοι ζουν ευτυχισμένα ως αναβλητικοί με την σχέση τους, κάποιοι τρώνε τα λυσακά τους γιατί τους δυσκολεύει απίστευτα την ζωή. Τον εαυτό σου πρέπει να γνωρίζεις καλά τις επιθυμίες σου, τις προτεραιότητες σου και θα δεις.
ΥΓ: Υπνερωτομαχία μου, λοβ.