in

Έγινα δυσάρεστη: Είναι κρίμα να είστε τόσο νέα και να έχετε τόσες ρυτίδες

Αποφασίζω χτες να πάω σινεμά. Η φάση είναι κάζουαλ, βγαίνω με την αδερφή μου. Αποφασίζω να μη βαφτώ, το δέρμα μου είναι σε καλή κατάσταση πέρα από ένα-δύο σπυράκια που προσωπικά δε με ενοχλούν στο ελάχιστο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

e67ea7e981be348b20a33a46846665d9

Αποφασίζω χτες να πάω σινεμά. Η φάση είναι κάζουαλ, βγαίνω με την αδερφή μου. Αποφασίζω να μη βαφτώ, το δέρμα μου είναι σε καλή κατάσταση πέρα από ένα-δύο σπυράκια που προσωπικά δε με ενοχλούν στο ελάχιστο. Δεν έχω τέτοια θέματα. Νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Θέλω να βγώ έξω και να περάσω καλά. Μπαίνουμε στο μετρό με την αδερφή μου, καθόμαστε, πιάνουμε την κουβέντα. Απέναντί μας κάθεται μια μεσήλικη κυρία. Νιώθω ότι με κοιτά επίμονα αλλά δε δίνω σημασία. Τελικά το ξεστομίζει: “βρε κορίτσι μου, να πλένεις το πρόσωπό σου με *όνομα σαπουνιού*, είναι κρίμα, νέο κορίτσι να έχεις σπυριά. Εγώ είμαι 56 χρονών και έχω λιγότερα”. Την κοιτάω αποσβολωμένη. Είμαι 22 χρονών. Χαμογελάω σαρδόνια. “Σας ευχαριστώ” απαντάω. “Κι εσείς να βάζετε *όνομα αντιρυτιδικής κρέμας*, είναι κρίμα τόσο νέα γυναίκα να έχετε τόσες ρυτίδες, η γιαγιά μου είναι 80 και έχει λιγότερες”. Δεν τόλμησε ούτε να με ξανακοιτάξει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

27 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
4 χρόνια πριν

Έγινες δυσάρεστη λέγοντας κάτι εξίσου μισογυνιστικό.

J.Brian
J.Brian
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

Συν ότι χτύπησε κάτω από τη ζώνη. Δυσανάλογη αντίδραση, που δικαιολογείται από την ηλικία. Όταν είσαι 22…. δεν τη λες στην 50φεύγα, απλά τη συμπονάς. Όχι γιατί είναι 50φεύγα, αλλά γιατί ακριβώς επειδή έχει αυτή την ηλικία, θα ήταν καλό να μην έχει απωθημένα και να το παίζει μαμά στα 22χρονα στο μετρό

Ένα Μπλούμπερι
Ένα Μπλούμπερι
4 χρόνια πριν

‘Εγώ είμαι 56 χρόνων και έχω λιγότερα.’

Προφανώς. Αφού η μία απέχει 4 χρόνια από την εφηβεία και η άλλη 4 δεκαετίες.

Δεν είμαι φαν της αντιπροσβολης σε επιφανειακά ζητήματα, όπως η εμφάνιση, γιατί νιώθω ότι δεν περνούν το σωστό μήνυμα. Και η ωραιότερη μοντέλα να στο έλεγε, στην οποία δε θα μπορούσες να βρεις ψεγάδι, εξίσου απαράδεκτο θα ήταν.

…δεν μπορώ όμως να πω ότι δεν το χάρηκα…

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν

Ο στόχος στο να γίνεις δυσάρεστος είναι πεις με κάποιον τρόπο ότι κάτι που είπε, είναι λάθος.
Εσύ απάντησες με στόχο να την κάνεις να νιώσει άσχημα με την εμφάνιση της.
Της επέστρεψες ολόιδια την ενοχλητική ατάκα, προσαρμοσμένη σ’εκείνη. Δεν είναι αυτό το point αυτής της στήλης. Έγινα δυσάρεστη λέγεται, όχι έγινα εκδικητική.

ακρίδα
ακρίδα
4 χρόνια πριν

Είσαι ηρωίδα!!!!!!! Έχω πει παρόμοιο σε κομμώτρια που στα 20κατι μου επέμενε να βάψω τα μαλλιά μου γιατί κρίμα τόσο μικρή να έχω άσπρες τρίχες. 2 ή 3 να είχα ωστοσω…. Ε και λέω και εγώ κρίμα μωρέ να αρχίσω από τωρα και να γίνουν ξηρά σαν τα δικά σου :)👹👹👹

mongrel
mongrel
4 χρόνια πριν

OK, πολύ φάουλ η κυρία, και τι σχέση έχουν τα σπυράκια με την ηλικία, αλλά κι η δική σου απάντηση δε είναι σε σωστή βάση. Αυτό που έγραψες εδώ, “Δεν έχω τέτοια θέματα. Νιώθω καλά με τον εαυτό μου”, θα ήταν μια χαρά.

IoannaGo
IoannaGo
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mongrel

Δυστυχώς αυτή η απάντηση δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση ικανή να την βάλει στη θέση της. Τέτοιες απαντήσεις βάση εμπειρίας, απλά οδηγούν σε μορφασμούς συγκαταβασης, βλέπε χαμόγελο και κούνημα κεφαλής και παραπάνω κουβέντα που δεν το θες με τίποτα γιατί καταλήγεις να νιώθεις ότι απολογεισαι κιόλας.
Υπάρχουν τρόποι να απαντήσεις κόσμια αν το αντέχεις εκείνη τη στιγμή και το πιο απλό θα ήταν το “κυρία μου κανείς δεν ρώτησε τη γνώμη σας” ή κάτι ανάλογο. Το αντέχεις όμως?

Nomila
Nomila
4 χρόνια πριν

Πραγματικά άκυρο και αγενέστατο το σχόλιο της κυρίας σε μια παντελώς άγνωστη που δεν ζήτησε τη γνώμη της. Σιγά μην παστωθείς με μέικ απ για να πας στο σινεμά ώστε να μην προσβληθεί η αισθητική της κυρίας. Δεν είμαστε με τα καλά μας. Πήρε αυτό που της άξιζε.

avis
avis
4 χρόνια πριν

η απάντησή σου ανήκει κι αυτή στη σφαίρα του μισογυνισμού, όπως και η παρέμβαση της κυρίας. Θα ήταν πολύ καλύτερα όταν αντιδράμε να μην παραβιάζουμε τις αρχές μας. Προτιμώ το ωμό βρισίδι

Πάνος
Πάνος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  avis

Μία έξυπνη απάντηση φτάνει. Ο σκοπός είναι να συνειδητοποιήσει την βλακεία της – και χωρίς ακρότητες. Το ωμό βρισίδι δεν παράγει αυτό το αποτέλεσμα και μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει σε ξεκατίνιασμα, που επίσης δεν είναι πολύ φεμινιστικό.

avis
avis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Πάνος

δεν διαφωνώ μαζί σου, το έγραψα ως ακρότητα για τη σύγκριση, αλλά δεν το διατύπωσα σωστά. Σε τέτοιες παρεμβάσεις εμφάνισης (πχ βάλε κανά φορεματάκι, έχεις πολύ ωραίο σώμα για να το κρύβεις) συνήθως απαντούσα “δεν είμαι μοντέλο, θα βρω δουλειά” ή “δεν είμαι διακοσμητική γλάστρα για να είμαι όμορφη”.
Άσχετο, ομολογώ ότι τελευταία μου βγαίνει ο νταλικέρης από μέσα μου όταν μου κορνάρουν τροχοφόρα ενώ βρίσκομαι πάνω σε πεζοδρόμιο, για να παρκάρουν, παρόλο που έχω έξυπνες ατάκες για την πάρτη τους. Και προσπαθώ να μην το κάνω

Mirka Janic
Mirka Janic
4 χρόνια πριν

Τι δυσάρεστη…εδώ θέλει βασικά μαθήματα ευγένειας και κοινωνικής συνύπαρξης,έχει χαζεψει ντιπ ο κόσμος…

Artemis Zerdeli
Artemis Zerdeli
4 χρόνια πριν

Πραγματικα το θρασος ορισμενων με αφηνει αναυδη.

Seira
Seira
4 χρόνια πριν

Άι σιχτιρ πια, μου κάνει τρελό trigger το θέμα ακμής , γιατί με ταλαιπωρεί πάνω από τη μισή μου ζωή , ιδέα δεν έχουν και δίνουν συμβουλές νομίζοντας ότι είναι ειδικοί κιόλας όλοι οι άσχετοι .