in

Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν θέλω να με αγγίζει και να με φιλάει λες και είμαστε φίλοι

Διασκεδάζει να με νευριάζει

Αγαπητή Α,μπα θα ήθελα να σε ρωτήσω πως μπορώ να επικοινωνήσω στον αιρετό υπεύθυνο στο χώρο εργασίας μου (εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, που του ανέθεσαν το τμήμα στο οποίο εργάζομαι) και να του γίνει πιο κατανοητό ότι δεν θέλω να με αγγίζει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 44

Αγαπητή Α,μπα θα ήθελα να σε ρωτήσω πως μπορώ να επικοινωνήσω στον αιρετό υπεύθυνο στο χώρο εργασίας μου (εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, που του ανέθεσαν το τμήμα στο οποίο εργάζομαι) και να του γίνει πιο κατανοητό ότι δεν θέλω να με αγγίζει κ να με φιλάει κάθε φορά που με βλέπει λες κ είμαστε φίλοι. Γενικα είναι πολύ διαχυτικος κ επίμονος κ εγώ τον αποφεύγω συνέχεια σε σημείο που μας κοιτούν οι γύρω περίεργα κ νιώθω ακόμα πιο άβολα. αρκετες φορες έγινα αγενής γιατί μου τραβουσε το χέρι για να με φιλήσει κ εγώ του το τραβούσα πίσω γιατί ξέρω ότι δεν μένει μόνο στη χειραψία. Κ δεν φτάνει ότι χρειάζεται να κάνω κουνγκ φου για να τον αποφεύγω, μου τη λέει κ από πάνω ότι είμαι περίεργη κ αντικοινωνική. Του έχω πει πολλές φορές ότι δεν θέλω χειραψίες κ φιλιά αλλά δεν ιδρώνει το αυτί του. Όταν μάλιστα του ξεφεύγω, έρχεται κάποια στιγμή ύπουλα από πίσω κ μου κάνει τύπου φιλικό ταπ ταπ στην πλάτη η μου χουφτωνει το μπράτσο. Πιστεύω ότι εκμεταλλεύεται την ευγένεια μου και διασκεδάζει να με νευριαζει. Πραγματικά κάποια μέρα θα ξεχάσω την ευγενική μου συμπεριφορά κ θα τον βρίσω! Θα ήθελα πολύ τη συμβουλή σου γιατί έχω θολώσει από τα νεύρα

Στρουμφοδινη

Να ξεχάσεις την ευγενική σου συμπεριφορά, χωρίς να τον βρίσεις. Δεν χρειάζεται να τον βρίσεις για να έχει ένταση το μήνυμα. Από αυτά που περιγράφεις δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνεις ακριβώς, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναφέρεις την ευγένεια τόσες φορές. Η ευγένεια δεν είναι πάνω από όλα, δεν είναι το πρωταρχικό ζητούμενο. Το πρωταρχικό είναι να είσαι εντάξει με τα όρια σου, η ευγένεια έρχεται αν ο άλλος την αξίζει επειδή τα σέβεται.

Δεν μπορώ να σου πω τι να πεις και τι να κάνεις, γιατί η περιγραφή σου είναι πολύ περιορισμένη. Φοβάμαι ότι δείχνεις δυσφορία που την παίρνει για νάζι. Φυσικά δεν λέω ότι φταις εσύ. Αλλά φανερά πρέπει να αλλάξεις τακτική. Μην λες ότι δεν θέλεις χειραψίες και φιλιά, έτσι γενικώς. Πες ότι δεν θέλεις να σε ακουμπήσει ποτέ ξανά, αυτός, ο συγκεκριμένος, όχι έτσι αόριστα. Πες του ότι δεν είσαστε φίλοι και να μην το ξανακάνει. Πες του πολύ συγκεκριμένες οδηγίες: μην με ξαναγκαλιάσεις, δεν θέλω. Όχι. Έχεις πει «όχι;»

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

17 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Την επόμενη φορά θα τον κοιτάξεις στα μάτια και θα του πεις με πολύ ήρεμη αλλά σταθερή φωνή. “Σου έχω πει ότι δεν θέλω να με ξαναγγίξεις. Αν ξανασυμβεί αυτό θα αλλάξω τακτική”. Στον ενικό. Ακόμα καλύτερα να υπάρχει και κάποιος μάρτυρας όταν θα συμβεί αυτό. Μετά θα κοιτάξεις επίσης σταθερά τον μάρτυρα. Να επικυρώσεις τη συμμετοχή του.
Ας παρεξηγηθεί. Ας σε πει παράξενη. Ας σε πει ότι θέλει. Όποια και να είναι η αντίδραση του δεν θα αλλάξει το σταθερό σου βλέμμα.

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν

Ξέρεις τι φοβούνται οι αιρετοί; Τις καταγγελίες για παρενόχληση. Τις χρησιμοποιούν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι και γι΄αυτό δεν τους θέλουν στην ομάδα τους και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Μπορείς να του καταστήσεις σαφές ότι, αν δεν σταματήσει να σε παρενοχλεί με αυτό τον τρόπο, θα του κάνεις μία.

Jenny Barnes
Jenny Barnes
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Αυτό ακριβώς! Και πες του επίσης οτι έχεις μεγάλο σόι που ψηφίζει στο δήμο. Δεν θα ήθελε ο Δήμαρχός του να χάσει ψηφαλάκια εξαιτίας του. Ασταδιαλα αηδίασα πρωί πρωί.

aiyo
aiyo
4 χρόνια πριν

δημοτικός σύμβουλος, say no more

αράχνη
αράχνη
4 χρόνια πριν

και να συνεχίσεις να του λες αυστηρά κι αποφασιστικά να μαζεύει τα ξερά του και τα σάλια του, είτε είστε οι δυο σας, είτε -ακόμα καλύτερα- είναι κι άλλοι μπροστά. Μην ντρέπεσαι καθόλου, αυτός είναι ο γλίτσας, εσύ απλά απαιτείς το αυτονόητο.

αράχνη
αράχνη
4 χρόνια πριν

Ο τύπος είναι μάλλον το αρσενικό παλιάς κοπής (μην ξεράσω) που θα επιμένει γιατί οι γυναίκες γουστάρουν κάτι τέτοια και κολακεύονται αλλά κάνουν τις δύσκολες για να είναι κιουρίες. Κι εσύ όμως, Στρουμφοδίνη, τα λες λίγο μπερδεμένα. Χρειάζεται να κάνεις κουνγκ φου για να τον αποφεύγεις, σου τη λέει κ από πάνω ότι είσαι περίεργη κ αντικοινωνική αλλά είσαι ευγενική κι αυτό εκμεταλλεύεται. Για να είναι δημοτικός σύμβουλος (και μακάρι να μην ξαναεκλεγεί μεθαύριο) θα ανήκει σε κάποιο συνδυασμό και πάνω από αυτόν θα είναι κάποιος δήμαρχος. Πες του ότι βρίσκεστε σε εργασιακό χώρο και δεν είστε κολλητοί. Το φιλικό… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν

Ρε Διαλεχτή, να ‘σαι καλά! Ήξερα ότι κάπου το είχα ακούσει και γι’αυτό το έλεγα αλλά είχα θαφτεί εντελώς η πηγή και υπέφερα γιατί είμαι πρώτη γραμμή στη μάχη για τα πνευματικά δικαιώματα! ❤

leas
leas
4 χρόνια πριν

Πεθαίνω για παλιές ελληνικές κωμωδίες, Λογοθετίδης ο αγαπημένος μου! Μερικές φορές, όταν θέλω να χαλαρώσω αφήνω την τηλεόραση να παίζει και βλέπω για χιλιοστή φορά τις ίδιες ατάκες και γελάω πάντα. Από τα αγαπημένα μου: ‘ξέρεις τώρα εσύ πόσο παθητικά αγαπούν οι Τάταροι. Που να το ξέρω Βέτα μου, δε με έχει αγαπήσει Τάταρος για να ξέρω’.

Jelly Roll
Jelly Roll
4 χρόνια πριν

Η ευγένεια πάντως αγαπητή, έχει προ πολλού περίπατο αν ο άλλος σε τραβολογάει να σε φιλήσει.

Τετράγωνη Λογική
Τετράγωνη Λογική
4 χρόνια πριν

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς κάνει στη δουλειά σου αυτός ο άνθρωπος (δουλεύεις σε τμήμα του δήμου;) Αλλά αν υπάρχει υπευθυνος προσωπικού θα έπρεπε να τον έχεις αναφέρει. Φυσικά, αν είναι όντως σε δημοτική υπηρεσία η εργασία σου, σιγά να μην σε πάρουν στα σοβαρά. Σίγουρα η συμπεριφορά του είναι εντός των ορίων της παρενόχλησης. Αν όχι το ταπ ταπ στον ώμο και οι χειραψίες, τα χουφτώματα στο μπράτσο και τα φιλιά σίγουρα είναι παρενόχληση. Αν αναφέρεις την λέξη παρενόχληση στο “όχι” που θα του πεις την επόμενη φορά, και απειλήσεις ότι θα κινηθείς αναλόγως, μπορεί να τρομάξει. Ως δημοτικός σύμβουλος… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν

Μόνο σε μένα βγαίνει διαφήμιση με υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο πάνω και κάτω από την ερώτηση;

ElementaryMyDearWatson
ElementaryMyDearWatson
4 χρόνια πριν

Η ευγένεια, όπως και ο σεβασμός, δεν είναι αυτονόητα. Ούτε είναι το default. Ξεκινάς με ένα level ευγένειας 20%, που είναι το νορμάλ, δηλαδή το πολιτισμένο. Εάν ο άλλος ανταποδώσει και βλέπεις επίσης ευγένεια και έναν πολιτισμένο άνθρωπο, ρο αυξάνεις αν θέλεις. Ο συγκεκριμένος, δεν σού έχεις δώσει κανένα στοιχείο ότι αξίζει ούτε την ευγένειά σου, ούτε την ανεκτικότητά σου. Γιατί να μη βρίσεις; Έδωσες ευκαιρίες, τραβήχτηκες, έδειξες με τη γλώσσα σώματος ότι δε θέλεις. Γιατί να μη πεις την επόμενη φορά που θα προσπαθήσει ξανά ενα ωραιότατο και δυνατό “Καλά, μαλάκας είσαι; Δε βλέπεις τόση ώρα που σε σπρώχνω;… Διαβάστε περισσότερα »