in

Αγαπητή «Α, μπα»: Ο φίλος μου σχολιάζει τα ρούχα και το στυλ μου

Επηρεάζομαι

Αγαπητή Ά,μπα η ερώτησή μου δεν είναι και τόσο σοβαρή, ωστόσο θα ρωτήσω. Ο φίλος μου είναι γενικά ευγενικός, αλλά σχολιάζει (όχι συχνά) τα ρούχα και το στυλ μου. Τις πιο πολλές φορές κάνει θετικά σχόλια, αλλά υπάρχουν και οι φορές που όταν δεν του αρέσει κάτι το λέει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5efcc496855d06c567c40e7dfc6121c0

Αγαπητή Ά,μπα η ερώτησή μου δεν είναι και τόσο σοβαρή, ωστόσο θα ρωτήσω. Ο φίλος μου είναι γενικά ευγενικός, αλλά σχολιάζει (όχι συχνά) τα ρούχα και το στυλ μου. Τις πιο πολλές φορές κάνει θετικά σχόλια, αλλά υπάρχουν και οι φορές που όταν δεν του αρέσει κάτι το λέι. Πχ ‘δε σου πάει αυτή η μπλούζα’, ή όταν με δει με τα μαλλιά κάτω μου λέει οτι μου πάει ο κότσος. Το μακιγιάζ μου το κορόιδευε, αλλά όταν εξέφρασα ενόχληση σταμάτησε και δεν ξανάκανε σχόλιο. Τα βαμμένα νύχια τα κοροιδεύει (είναι το μόνο που δε με επηρεάζει αφού μου αρέσουν πολύ). Όσον αφορά τα υπόλοιπα, η αλήθεια είναι οτι νιώθω λίγο ανασφαλής πλέον να φοράω τις ‘απαγορευμένες’ μπλούζες και να αφήνω τα μαλλιά μου κάτω. Εδώ φταίω εγώ φυσικά που επηρεάζομαι. Λοιπόν, σου φαίνεται ανεκτή συμπεριφορά? Σκέφτομαι οτι αν εκφράσω οτι ενοχλούμαι θα είναι λίγο υπερβολικό, δεοδμένου οτι μπορεί άλλοι άνθρωποι να είναι άνετοι με τέτοια σχόλια και αν του ασκούσα κριτική για το ντύσιμό του δε θα ενοχλούταν (ίσα ίσα με παροτρύνει να το κάνω!?).

κακιά?

Σε παροτρύνει. Αλλά το έχεις κάνει, ή δεν το κάνεις γιατί έχεις ανατραφεί σύμφωνα με τους κανόνες της απολύτου βασικής ευγένειας;

Φυσικά και δεν φταις που επηρεάζεσαι. Πώς γίνεται να φταις κι από πάνω; Φταις που έχεις ανθρώπινες αντιδράσεις; Στους συντρόφους μας ψάχνουμε αγάπη, αποδοχή και υποστήριξη. Κριτική έχουμε από όλο το υπόλοιπο σύμπαν, δεν ξεμένουμε ποτέ. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τα σχόλια, πόσο μάλλον για την κοροϊδία. Είναι από αυτούς που δηλώνουν «ειλικρινείς», ή από αυτούς που θέλουν να ελέγχουν τον άλλον με την μόνιμη κριτική, μέχρι οι άλλοι να νιώσουν ότι δεν είναι αρκετά καλοί για κανέναν, ώστε να μη μπορούν να φύγουν;

Έχει κάνει ήδη τη δουλίτσα του γιατί ήδη αμφιβάλλεις αν έχεις δικαίωμα να διαμαρτυρηθείς, οπότε φοβάμαι ότι ισχύει το δεύτερο. Ό,τι και να ισχύει πάντως, η γνώμη του για το πώς σου πάνε τα μαλλιά σου δεν είναι ο νόμος του Νεύτωνα, δεν σημαίνει ότι όντως τα μαλλιά σου είναι καλύτερα έτσι ή γιουβέτσι. Αν δεν του αρέσεις όπως είσαι, με μαλλιά κάτω, πάνω, άπλυτα ή χωρίς μαλλιά, να πάει στο καλό, και να μην μας γράφει. Αν ήθελες τέτοια σχόλια θα πήγαινες στο next top model.

(Η ερώτηση σου είναι πολύ σοβαρή, και το γράφω πολύ σοβαρά. Έχει τραυματιστεί βαθιά κόσμος με τέτοια σχόλια. Αυτά που γίνονται στα πλαίσια του «για το καλό σου τα λέω» επί χρόνια κάνουν μεγάλη ζημιά).

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

44 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Georgia K
Georgia K
5 χρόνια πριν

”Στους συντρόφους μας ψάχνουμε αγάπη, αποδοχή και υποστήριξη. Κριτική έχουμε από όλο το υπόλοιπο σύμπαν, δεν ξεμένουμε ποτέ.” Λένα υπέροχο!

stella 80
stella 80
5 χρόνια πριν

Αγαπητή (μη) κακιά.. Διάβασε την απάντηση της Λένας μέχρι να την εμπεδώσεις… Σου έχει ήδη δημιουργήσει ανασφάλειες, οι οποίες με το καιρό απλά θα μεγαλώνουν μέχρι να σου γίνουν βίωμα.. Είχα και εγώ ένα τέτοιο αγαπημένο δυστυχώς. Υποδείξεις για όλα όσα λες. Ρούχα, μακιγιάζ, μαλλιά μέχρι κ τι τατουάζ θα ήθελε να είχα.. Θυμάμαι μια φορά μου είπε ωραίο αυτό που φοράς και ένιωσα τόση χαρά λες και μου το λεγε ο Γαβαλάς. Και κάθε φορά που του έκανα θέμα για τις παρατηρήσεις τους, μου έλεγε μα.. για το καλό σου τα λέω! Γι αυτό σου λέω, άστο να πάει… Διαβάστε περισσότερα »

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
5 χρόνια πριν

Ένα απλό “εμένα μου αρέσει” είναι αρκετό νομίζω. Μη δίνεις περιθώρια για τέτοια σχόλια, δεν είναι σε καμία περίπτωση εποικοδομητική κριτική.

Tokyo
Tokyo
5 χρόνια πριν

Συμφωνώ με την απάντηση της Λένας, από τη στιγμή κιόλας που η κοπέλα έχει αρχίσει να αμφιβάλλει για το στυλ της και τα μαλλιά της. Σιγά ρε Karl Lagerfeld πες του! Αλλά να σας πω την αμαρτία μου, εμένα όταν ο φίλος μου φοράει κάτι που δεν μου αρέσει του το λέω σχεδόν πάντα, π.χ δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα σακάκι που είχε αγοράσει με δερμάτινα μανίκια και ήταν σαν τραγουδιστής που πλαισιώνει τον Νότη Σφακιανάκη. Ε όταν το έβαλε ρε παιδιά με έπιασε νευρικό, γέλασε κι αυτός βέβαια. Μια άλλη φορά μου είχε πει ότι είχα ντυθεί σαν γριά… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tokyo

εσείς το κάνετε καί οι δυο, έχει διαφορά. Και αναφέρεσαι σε αστείες ενδυματολογικές επιλογές, τεράστια διαφορά. Αυτός επεμβαίνει στον τρόπο που κάνει τα μαλλιά της, κρίνει τις μπλούζες της, τα νύχια, κοροιδεύει το μακιγιάζ. Κοροιδεύει λοιπόν.

Tokyo
Tokyo
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Ναι, σωστά Maggie. Αν και ο δικός μου αρχικά θεώρησε το σακάκι του ως σοβαρή ενδυματολογική επιλογή, μέχρι να με δει να κυλιέμαι στο πάτωμα😂 Αλλά ναι, I get your point.

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν

Μου φαίνεται λίγο υπερβολική η απάντηση… Ο φίλος σχολιάζει που και που κάτι που δεν του αρέσει, αλλά συνήθως κάνει θετικά σχόλια. Δηλαδή αν δεν του αρέσει κάτι να μην το πει; Αν η κακιά ήταν σίγουρη για το ντύσιμο, τα μαλλιά κλπ, όπως είναι για τα βαμμένα νύχια, πιστεύω πως δεν θα επηρεαζόταν τόσο.
Μου φαίνεται λογικό να γίνονται τέτοια σχόλια, καλοπροαίρετα πάντα, μεταξύ συντρόφων. Εμείς πάντως κάνουμε my style rocks κάθε φορά 😛

Κολλητήρι
Κολλητήρι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Μεταξύ μας δεν θα σχολιάσουμε που και που κάτι που δεν μας αρέσει στην εμφανιση; Δεν λέμε να λες συνέχεια αρνητικά σχόλια στον άλλον ή να του ζητάς να αλλάξει γενικώς στυλ. Αλλά κάποιες φορές μπορεί να σχολιάσεις κάτι.

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Νο roots, πράγματι, όταν έχει δημιουργηθεί μία οικειότητα δεν είναι μεμπτό να πεις την άποψή σου για ένα ρούχο που ίσως δεν κολακεύει τον άλλον ή είναι αταίριαστο με την περίσταση κ.λπ. ειδικά αν σου έχει ζητηθεί η γνώμη σου. Όταν όμως στον άλλο -στανταρτ- δεν του αρέσουν τα μαλλιά της (…παρά μόνο σε κότσο) που είναι χαρακτηριστικό της, όταν δεν του αρέσει το μακιγιάζ καθόλου ενώ η άλλη συνηθίζει να το φοράει κ.λπ., τότε νομίζω πως κάτι άλλο συμβαίνει.

no_roots
no_roots
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

Ναι εξαρτάται και από το πόσο καιρό είναι μαζί, αλλά και από τον τρόπο που το λέει κανείς. Αλλά εδώ ο φίλος λέει “δεν σου πάει”, δεν λέει μην το φοράς ή μην αφήνεις κάτω τα μαλλιά. Μπορεί τα μαλλιά στο κούρεμα αυτό όντως να μην της πηγαίνουν κάτω και αυτό να εννοεί, δεν νομίζω πως απορρίπτει τα μαλλιά της γενικά. Για το μακιγιάζ δεν επηρεάστηκε η κακιά μας, ούτε για τα νύχια, οπότε φαντάζομαι χτύπησε ευαίσθητη χορδή στα υπόλοιπα. Στον άντρα μου πχ αρέσουν τα μακριά μαλλιά, εμένα μου αρέσουν καρέ και καρέ τα κόβω και δεν με νοιάζει… Διαβάστε περισσότερα »

Lasitskene
Lasitskene
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Δεν λέει δεν σου παει, την κοροιδεύει.

tsatsara
tsatsara
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Πόσο συμφωνώ! Και τα καλά σχόλια κριτική είναι.Αρα πρέπει να μην κάνουμε πότε και κανένα σχόλιο; Πόσες φορές έχουμε φορέσει ρούχα που είναι χαλια και μετά σκεφτήκαμε “Μα καλά,δεν μπορούσε ένας άνθρωπος να μου πει μια κουβέντα;” Η κοπέλα προφανώς και έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης και είναι λογικό να την επηρεάζουν τα σχόλια.Ομως είναι κάτι που θα έπρεπε να δουλέψει με τον εαυτό της.Να βρει που ανήκει (ενδυματολογικά) και να νιώθει καλά με τις επιλογές της. Άσχημα νιώθουμε όταν αμφιβάλλουμε,κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με τα νύχια της. Επίσης αν κατάλαβα καλά,δεν κοροϊδεύει τα βαμμένα ΤΗΣ νύχια.Δεν του αρέσουν γενικώς τα… Διαβάστε περισσότερα »

Lasitskene
Lasitskene
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Δε συμφωνώ. Επίσης για ποιο λόγο να σχολιάσεις τα μαλλιά του άλλου; Δε θα τα πιάσεις κοτσίδα επειδή δεν του αρέσεις; λολ; Μου χει τύχει να είμαι με τύπο και να σκάω απ’ τη ζέστη και να πάω να πιάσω κοτσίδα και να μου πει “μη τα πιάνεις” -γιατι; -εισαι πιο ωραία με κάτω -γιατι μου το λες αυτο; δεν ειναι ωραιο. ειναι σαν να λες στον αλλον οτι πρεπει σονι και καλά να’ναι ομορφος. Και μου λεει καλά οκ, κάντα ο,τι θες. Ο συγκεκριμένος στην ερώτηση μου φαίνεται από αυτούς που νομίζουν ότι έχουν την κοπέλα δίπλα τους για… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

συμφωνω μαζι σου. “ολους τους υπολοιπους” τους εχουμε για κριτικη χωρις να ξερουμε καθολου τις καλες τους προθεσεις (που συχνα μονο καλες δεν ειναι), αλλα ουτε κι αν μας αρεσει η αποψη τους, τελικα. αν δεν αναζητουμε κριτικη απο το ατομο που ξερουμε οτι μας αγαπαει και ειναι καλοπροαιρετο, ωστε να διορθωσουμε κατι, που να βασιστουμε; εγω αναζητω την αποψη του συντροφου μου και ΕΙΔΙΚΑ σε πραγματα που αλλαζουν… δεν λεμε να της λεει οτι ειναι κοντη και να το θεωρει αυτο καλοπροαιρετο, αλλα αν θεωρει ενα χτενισμα ωραιοτερο, γιατι να μην το πει; επισης δεν μιλαμε ουτε για κοροιδια,… Διαβάστε περισσότερα »

idril
idril
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Θα έλεγα ότι αφού την κάνει να αισθάνεται άσχημα, κοροϊδεύει κάποιες επιλογές της, και της έχει δημιουργήσει ανασφάλειες, δεν έχει νόημα να συζητάμε τις προθέσεις του που δεν τις ξέρουμε αλλά το αποτέλεσμα που φέρνουν. Η κοπέλα αισθάνεται ότι δεν θα έπρεπε να το κάνει αλλά ντρέπεται/ανησυχεί για τις συνέπειες αν του το πει ευθέως και ξεκάθαρα. Εκείνη δεν σχολιάζει το δικό του ντύσιμο, δεν θεωρεί ότι έχει λόγο στις επιλογές του. Αναλόγως θα έπρεπε να συμπεριφέρεται. Πάντως κι εμένα μου χτύπησε το καμπανάκι που αναφέρει η Λένα. Αν μη τι άλλο, δεν είναι συμβατή η συμπεριφορά και οι προσδοκίες… Διαβάστε περισσότερα »

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Σκιάς όναρ άνθρωπος
5 χρόνια πριν

Δεν κατάλαβα από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο φίλος της την υπονομεύει “Έχει κάνει ήδη τη δουλίτσα του γιατί ήδη αμφιβάλλεις αν έχεις δικαίωμα να διαμαρτυρηθείς” και ότι δεν μπορεί να εκφράσει άποψη για την εμφάνιση της συντρόφου του “Αν ήθελες τέτοια σχόλια θα πήγαινες στο next top model.”. Να μην της πει τίποτα; Με τον σύντροφό μας δε θέλουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις; Θέλουμε το σύντροφο να έχει άποψη όταν τη χρειαζόμαστε και να μην έχει όταν δεν τη χρειαζόμαστε ή όταν δε μας αρέσει; Στα συγκεκριμένα σχόλια, που ανέφερε η ερωτώσα, δε βλέπω κάτι προσβλητικό. Βλέπω απλά έναν… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
5 χρόνια πριν

συμφωνω.
τετοιου ειδους σχολια τα θεωρω επιληψιμα και χειριστικα οταν αναφερονται σε πραγματα που δεν αλλαζουν. πχ στο υψος, ομορφια (σχημα μυτης κλπ).
το να σου πει οτι ειναι καλυτερα τα μαλλια σου πανω, πως σε υπονομευει δλδ;;
υπονοει οτι μονο εκεινος θα ειναι μαζι σου με τα μαλλια σου κατω, ενω σου πανε πανω;;

Velay
Velay
5 χρόνια πριν

Εμένα πάντως μου αρέσει όταν ο άντρας μου σχολιάζει και μερικές φορές λαμβάνω υπ’ όψην τη γνώμη του. Ισα ίσα νευριάζω όταν καμιά φορα βαριέται να σκεφτεί (ή καν να με κοιτάξει) και μου λέει το κλασσικό μια χαρά είσαι. Δεν συμφωνώ ότι δεν πρέπει να δεχόμαστε input ή συμβουλές από το συντροφό μας ή φίλους ή την οικογενειά μας. Και δεν είναι κακό να επηρεαζόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι μέσω αυτού. Νομίζω ότι ο τρόπος κάνει τη διαφορά. Σου το λέει χειριστικά; Αισθάνεσαι ότι σε μειώνει; Απαίτησε να αλλάξει τρόπο. Επιμένει; Πες του ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, αλλά εμένα… Διαβάστε περισσότερα »

kouasimodistros
kouasimodistros
5 χρόνια πριν

Επιζητούμε τα σχόλια μόνο όταν είναι θετικά. Τυπικός μημουαπτισμός.

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  kouasimodistros

Μημουαπτισμός είναι να έχει, κανεις, μακριά μαλλιά και να προβληματίζεται όταν η σχέση εγκρίνει το μαλλί μόνο όταν το πιάνει

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  kouasimodistros

…κοτσίδα; τι λε ρε παιδίμ!

Lasitskene
Lasitskene
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  kouasimodistros

Άλλο λέω τη γνώμη μου άλλο ΚΟΡΟΙΔΕΥΩ την εμφάνιση σου.

Macaw
Macaw
5 χρόνια πριν

Κάποια φορά που εμφανίστηκα με κεραμίδι κολάν και καφέ μπότες ο σύντροφος μου ειπε: να το βάλεις με πράσινη μπλούζα για να ντυθείς δέντρο. Δεν το θεωρώ κακό να λεμε τη γνώμη μας, θα το θεωρούσα αδιαφορία να εχει ντυθεί ο άλλος χάλια και οι φίλοι ή ο συντροφος να κάνουν οτι δε βλέπουν. Απο εκει και πέρα δε χρειάζεται να παίρνεις προσωπικά τίποτα, ακούς τη γνώμη του αλλα να θυμάσαι οτι η τελική απόφαση για το τι θα φορέσεις πρέπει να είναι πάντα δική σου.

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Macaw

προς στιγμην νομιζα οτι εμφανιστηκες με κεραμίδι στο κεφαλι και σκιαχτηκα.
οι φιλοι ειναι λιγο διαφορετικο, γιατι ο συντροφος σε βλεπει πριν βγεις απ το σπιτι και μπορεις να διορθωσεις κατι.
αν εχεις παει ηδη στην συναντηση, γιατι να στο πει ο φιλος και να σου ριξει την ψυχολογια; εγω δεν το λεω τουλαχιστον στις φιλες μου οτι κατι δεν τους παει, εκτος αν επιμεινουν πολυ να ρωτανε, οπου βρισκω εναν εμμεσο τροπο (καλο ειναι, το ταδε ειναι ακομα καλυτερο πανω σου).

Macaw
Macaw
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Το κεραμιδί κολάν έπαιζε το ρόλο του κορμού του δέντρου, στο δικό του το μυαλό τουλάχιστον…. εγω πάντως το ξαναφόρεσα!
Έχεις δίκιο οτι ειναι διαφορετικό να το λέμε σπίτι και αλλιώς έξω, αφού εχει ολοκληρωθεί το αισθητικό έγκλημα! Παίζει όμως ρόλο και ο τρόπος που θα το πεις, και κυρίως η πρόθεση.

Flora Fox
Flora Fox
5 χρόνια πριν

Μπορώ να νιώσω την κοπελα της ερώτησης γιατί μεγάλωςα με μια μαμά ακριβώς σε αυτό το στυλ… με γέμισε ανασφαλεια με την οποία έρχομαι αντιμέτωπη κάθε μέρα. Αγαπητή κακιά, (που δεν είσαι) μην αμφιβάλλεις ποτέ για αυτά που σου αρέσουν! Μπορεί τα μαλλιά σου να είναι καλύτερα για τον σύντροφο σου κότσο αλλά είναι εξίσου καλά και κάτω… you do you girl!