in

Το στυλιστικό είδωλο της ημέρας: Mylène Farmer

Ψηφίστε: Τέλειο ή Α,μπα;

‘Η ο κόκκινος άγγελος, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι γαλλόφωνοι και όχι μόνο fans της λόγω της κόκκινης κόμης της. Με μία ευαίσθητη, ονειρική φωνή και ηλεκτρονική μουσική που ηχεί φρέσκια μέχρι σήμερα, ξεκίνησε να τραγουδάει στα 80’s και συνεχίζει ακάθεκτη μετά από 30 χρόνια για θέματα όπως το δικαίωμα στο σεξ και στην ηδονή, τη γυναικεία ανεξαρτησία ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

mylene4

‘Η ο κόκκινος άγγελος, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι γαλλόφωνοι και όχι μόνο fans της λόγω της κόκκινης κόμης της.

Με μία ευαίσθητη, ονειρική φωνή και ηλεκτρονική μουσική που ηχεί φρέσκια μέχρι σήμερα, ξεκίνησε να τραγουδάει στα 80’s και συνεχίζει ακάθεκτη μετά από 30 χρόνια για θέματα όπως το δικαίωμα στο σεξ και στην ηδονή, τη γυναικεία ανεξαρτησία, τον πόνο και την απώλεια, τον θάνατο, την κακοποίηση, και φυσικά τον έρωτα και την έλλειψη αυτού.

Με σύμμαχο από την αρχή τον μουσικοσυνθέτη και σκηνοθέτη Laurent Boutonnat, έγινε γνωστή για τα μικρού μήκους καλλιτεχνικά videoclip της που αποτελούν μέχρι σήμερα σημεία αναφοράς και για τις larger than life συναυλίες της.

Δημιούργησε την εικόνα της αισθησιακής αλλά classy κοκκινομάλλας, απόμακρης αλλά παθιασμένης, μία μυστηριακή φιγούρα για την οποία γνωρίζουμε λίγα και η οποία κινήθηκε ανάμεσα σε εικόνες μπαρόκ και ρομαντισμού παραδίδοντας δίσκους αξεπέραστης αισθητικής και στιχουργικής ωριμότητας.

Σύμμαχος της  πάντα η μόδα, που χρησιμοποίησε σε κάθε  επαγγελματικό της βήμα για να ολοκληρώσει το παζλ. Η Libertine του γαλλικού 18ου αιώνα, η femme fatale του California, η αιθέρια ύπαρξη του L’ âme – stram – gram και η γυναίκα που μετράει τις εμπειρίες της και προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα του θανάτου στο Avant que l’ombre.

Μούσα του Jean Paul Gaultier, λένε ότι αγαπάει το άσπρο, το κόκκινο και το μαύρο… Κάτι είχαμε καταλάβει.

*Στείλτε μας τα στυλιστικά σας είδωλα και εξηγήστε μας γιατί τα διαλέξατε!

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

2 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
zero-gravity
zero-gravity
5 χρόνια πριν

H φωτογραφία την αδικεί κάπως.
Αξίζει ένα google search οπωσδήποτε. Στη περίπτωση της μια εικόνα δεν αρκεί.
Το κείμενο τη περιγράφει εξαιρετικά <3

verve de vie
verve de vie
5 χρόνια πριν

Αυτο που φοραει στη φωτο μ αρεσει πολυ και της παει. Δειχνει γυναικα με προσωπικοτητα