in , , ,

Μετά την Ισαβέλλα η Ανιέσκα: Στην Πολωνία μια γυναίκα πέθανε, κουβαλώντας επί 7 ημέρες ένα νεκρό έμβρυο

“Έχετε αίμα στα χέρια σας”, φωνάζουν οι διαδηλώτριες στην Πολωνία

“Έχετε αίμα στα χέρια σας”, φωνάζουν οι διαδηλώτριες στην Πολωνία ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1395

Οργή και πένθος στην Πολωνία για τον θάνατο 37χρονης εγκύου μετά από επιπλοκές σε δίδυμη κύηση και ενώ το ιατρικό προσωπικό αρνήθηκε να προχωρήσει σε άμβλωση, υπακούοντας στις πιο σκληρές απαγορεύσεις που έχουν νομοθετηθεί στη χώρα για τις αμβλώσεις.

Συγκεκριμένα, η 37χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πολωνικής πρωτεύουσας στις 21 Δεκεμβρίου με αφόρητους πόνους στην κοιλιακή χώρα και ενώ διένυε το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της σε δίδυμα. Όπως καταγγέλλει η οικογένεια της Ανιέσκα, η γυναίκα βρισκόταν σε εξαιρετική σωματική και φυσική κατάσταση, ωστόσο, μετά την εισαγωγή της η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

Ο σύζυγος της γυναίκας καταγγέλλει ότι ενώ οι γιατροί γνώριζαν ότι ένα από τα δύο έμβρυα ήταν πλέον νεκρό, αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε άμβλωση, αναγκάζοντας τη να κουβαλά επί μία ολόκληρη εβδομάδα ένα νεκρό παιδί μέσα της και να οδηγηθεί σε θάνατο από σηψαιμία.

Το ιατρικό προσωπικό επικαλείται τον πρόσφατο Νόμο περί αυστηρής απαγόρευσης διενέργειας αμβλώσεων που επιβλήθηκε στη χώρα πριν από έναν χρόνο και ο θάνατος της Ανιέσκα ήταν απλώς η μακάβρια επέτειος αυτής της τρομακτικής πολιτικής απόφασης. Είχε προηγηθεί ο θάνατος της Ισαβέλλας, ο οποίος φυσικά δεν συγκίνησε κανέναν από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία που επιμένει σ’ αυτή τη βάρβαρη παραβίαση ενός αναφαίρετου γυναικείου δικαιώματος.

Αν και έχει ήδη διαταχθεί εισαγγελική έρευνα, ακτιβιστές απ’ όλη τη χώρα και νομικές οργανώσεις ζητούν άμεση αναθεώρηση πριν η Πολωνία θρηνήσει κι άλλα θύματα. Τραγική ειρωνεία; Εκεί που δεν παρενέβη γιατρός, κλήθηκε ιερέας στο νοσοκομείο από το νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να πραγματοποιήσει δέηση για τα δύο νεκρά βρέφη, όπως καταγγέλλει η οικογένεια.

«Ο σύζυγός της ικέτευε τους γιατρούς μέχρι τέλους να σώσουν τη σύζυγό του, ακόμη και σε βάρος της κύησης» ανέφερε η δίδυμη αδερφή της Agnieszka.

Σημειώνεται ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή η αιτία θανάτου δεν έχει δημοσιοποιηθεί από τους επικεφαλής του νοσοκομείου.

Αμέσως μετά το θάνατο της Ανιέσκα, η οικογένεια της εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορούσε για κακή πρακτική και αδιαφορία το νοσοκομείο, κοινοποιώντας στο Facebook ένα βίντεο της 37χρονης, όπου φαίνεται η επιδείνωση της κατάστασής της, λίγο πριν από το μοιραίο.

Την ίδια στιγμή, σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται οργισμένες διαδηλώσεις που κατηγορούν κυβέρνηση και γιατρούς ότι έχουν αίμα στα χέρια τους.

Με στοιχεία από Euronews,

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

1 Comment
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Συννεφούλα
Συννεφούλα
1 χρόνος πριν

Ό,τι πιο τραγικό έχω διαβάσει τελευταία!
Ελπίζω να τιμωρηθούν..δεν υπάρχουν λόγια για τα δυο μέτρα και δυο σταθμά…