Menu
in

Ζωή χωρίς Nutella από δω και πέρα;

Όλοι ξέρουμε πως δύο είναι οι πιο γνωστοί κατάλογοι στον κόσμο: Τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου και Τα Επτά Ποιοτικά Συστατικά της Nutella

Ο όμιλος Ferrero αποφάσισε να δυσαρεστήσει το 97% του παγκόσμιου πληθυσμού- αφήνουμε ένα περιθώριο για το ποσοστό που λέει ψέματα ότι δεν του αρέσει η σοκολάτα (και δη η nutella)- και να «αναστείλει προσωρινά για προληπτικούς λόγους» την παραγωγή του πρώτου εργοστασίου του παγκοσμίως της Nutella, στη Νορμανδία, μετά τον εντοπισμό ενός «ελαττώματος στην ποιότητα».

Η αποκαρδιωτική αυτή είδηση έφτασε στα αυτιά μας προ λίγων ημερών. «Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 κατά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων ενός εκ των ποιοτικών ελέγχων στο εργοστάσιό μας του Βιλέρ-Εκάλ εντοπίσαμε ένα ελάττωμα στην ποιότητα ενός εκ των ημικατεργασμένων προϊόντων που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προϊόντων μας Nutella και Kinder Bueno», εξηγεί η Ferrero.

Το Βιλέρ-Εκάλ είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής παγκοσμίως της Nutella, που είναι άλειμμα πραλίνας φουντουκιού που περιέχει ζάχαρη κατά 56,3% και λιπαρά κατά 30,9%. Παράγει 600.000 βαζάκια ημερησίως, δηλαδή το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής.

Ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής σοκολάτας και η παγκόσμια επιτυχία 

Η οικογένεια Ferrero ήταν οι πρώτοι Ιταλοί βιομήχανοι του κλάδου ζαχαρωδών οι οποίοι, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προχώρησαν στο άνοιγμα γραφείων και εργοστασίων εκτός Ιταλίας, μετατρέποντας την εταιρεία τους σε έναν πραγματικά διεθνή Όμιλο. Στις 14 Μαΐου του 1946, ιδρύθηκε η εταιρεία Ferrero. Τα πρώτα βήματα προς την επιτυχία έγιναν χάρη στα προϊόντα που «εφήυραν» ο Pietro Ferrero και ο γιος του Micheleο οποίος ήταν, τότε, πολύ νέος.

Η Έξυπνη λύση σε ένα δύσκολο πρόβλημα

To 1942 η σοκολάτα υπήρχε σε πολύ μικρή ποσότητα, λόγω έλλειψης κακάο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Pietro Ferrero ένας ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου από το Πιεμοντε της Ιταλίας επιστρατεύοντας όλη του την τέχνη και ευφυΐα, δημιούργησε μια γλυκιά κρέμα από φουντούκια, ζάχαρη και ελάχιστη μόνο ποσότητα από το σπάνιο κακάο. Ο Ferrero χρησιμοποίησε φουντούκια, που ήταν άφθονα στην περιοχή. Έδωσε σχήμα καρβελιού στην κρέμα, ώστε να κόβεται και να αλείφεται πάνω σε ψωμί με ευκολία, και την ονόμασε «Giandujot» από ένα διάσημο τοπικό καρναβαλικό χαρακτήρα εκείνης της εποχής. Η «Giandujot» ήταν ο πρόδρομος της Nutella.

 

Και εγένετο… Nutella
Ο γιος του Pietro Ferrero, Michele, έβαλε σε εφαρμογή την καινοτόμο ιδιοφυΐα του και, με τη μέθοδο δοκιμής και λάθους, βελτίωσε τη συνταγή, δημιουργώντας το πρώτο βαζάκι της νέας πραλίνας φουντουκιού και κακάο το οποίο, δεν είχε ακόμα όνομα. Επιστράτευσε και πάλι τη δημιουργικότητά του. Κατέληξε έτσι στην τέλεια λύση για την πιο διάσημη κρέμα του κόσμου: Nutella®
Η επιτυχία μέσα στο βάζο και το βάζο
Φυσικά η επιτυχία δεν έμεινε μόνο στην ατελείωτη γλυκεία γεύση της πραλίνας αλλά μεταφέρθηκε και στα σχεδιασμένα, διάσημα βάζα με το αμίμητο χαρακτηριστικό σχήμα.
 

Τα 7 συστατικά της επιτυχίας 

Το μυστικό πίσω από την θεσπέσια γεύση δεν είναι άλλο από

  1. Φουντούκια
  2. Ζάχαρη
  3. Φοινικέλαιο
  4. Κακάο
  5. Λεκιθίνη
  6. Βανίλι
  7. Γάλα

 

Ας θυμηθούμε λοιπόν αυτήν την αξεπέραστη, πυκνή, γλυκιά γεύση μέσα από τρείς εύκολες συνταγές!!

Κρέπες με Nutella

Υλικά:

  • 3 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 220 ml. πλήρες γάλα
  • 60 γρ. Nutella

Εκτέλεση:

Για τις κρέπες: Πάρτε δύο μπολ. Ανακατέψτε το γάλα και το αλεύρι στο ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με το λιωμένο βούτυρο στο άλλο. Μετά ανακατέψτε το περιεχόμενο των δύο μπολ, μαζί. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Ζεστάνετε και λαδώστε ένα τηγάνι χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας εμποτισμένο με λάδι. Προσθέστε από το μείγμα στο τηγάνι μέχρι να σχηματιστεί μια κρέπα διαμέτρου περίπου 26 εκατοστών. Ψήστε και τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρετε τις κρέπες με γέμιση 15γρ. Nutella και φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας ή παγωτό.

 

Ζεστό Ρόφημα σοκολάτας με Nutella

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας Nutella
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου, όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Μόλις ζεσταθεί και ομογενοποιηθεί το μείγμα βάλτε το σε κούπα ή φλυτζάνι.

Ψωμί με Nutella

Υλικά:

  • Ψωμί
  • Nutella

Εκτέλεση:

Πάρτε μια φέτα ψωμί και απλώστε άφθονη Nutella.

Mπορείτε να το δοκιμάσετε και με ολόκληρο το καρβέλι. Ξανά και ξανά.

Σχολιάστε