Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #66308

    audioslave
    Συμμετέχων

    Είμαι πολύ πρόσφατη κάτοικος Η.Π.Α ( ήρθα εδώ το Σεπτέμβρη) συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια στο Πάλο Άλτο για διδακτορικό. Γενικά θεωρώ πως η προσαρμογή εδώ είναι δύσκολη καθώς η κουλτούρα είναι τελείως διαφορετική από την ευρωπαική και είναι δύσκολο να δεθείς με άτομα ( αν έρθεις χωρίς να έχεις ήδη γνωστούς ή οικογένεια εδώ). Λόγω των επιστημονικών ονείρων μου ήμουν σίγουρη πως θέλω πάρα πολύ να έρθω εδώ, ήταν ο στόχος που πάλευα για χρόνια αλλά νιώθω πάρα πολύ μόνη. Έχω ζήσει μόνη μου στην Ευρώπη στο παρελθόν και δεν ήταν το ίδιο.
    Η απίστευτη κρίση που περνάμε τώρα με τον ιό, με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι είμαι πάρα πολύ μακριά από την οικογένεια μου (16 ώρες πτήση με ανταπόκριση) και δεν έχω ούτε έναν άνθρωπο που να μπορεί να έρθει να με βοηθήσει αν συμβεί κάτι στη συγκεκριμένη κατάσταση ( λόγω του travel ban) αλλά ούτε κι έναν από τον κύκλο μου που να πιστεύω πως θα ερχόταν στο νοσοκομείο αν αρρώσταινα, καθώς όπως εξήγησα δεν έχω καταφέρει να αναπτύξω ουσιαστικές σχέσεις με ανθρώπους εδώ αν και συνεργάζομαι με πολλούς ανθρώπους κάθε μέρα κι έχω συγκατοίκους. Επειδή είμαι πολύ κοινωνική, μου φαίνεται απίστευτο πως γίνεται να μη μπορώ να έχω ουσιαστική επικοινωνία με κανέναν, ίσως απλώς κανείς να μην την έχει ανάγκη εδώ- ο κόσμος είναι προσηλωμένος στη δουλειά του και δεν ασχολείται με φιλίες- νομίζω πως μόνο με το ζευγάρι τους είναι όλοι πραγματικά δεμένοι και παντρεύονται από πολύ νωρίς , λογικά για να αντέξουν τη μοναξιά. Η διαφορά κουλτούρας εντοπίζεται στο ότι οι Αμερικανοί αλλάζουν συνεχώς πολιτείες όσο μεγαλώνουν και δεν νιώθουν την ανάγκη να δεθούν και να κάνουν φίλους, συνεχώς αλλάζουν τις παρέες τους κι απλά παίρνουν το ζευγάρι τους από πολιτεία σε πολιτεία για να μη νιώθουν μόνοι.
    Φαντάζομαι πως για έναν άνθρωπο στην ηλικία μου ( 23) έχει πολύ μεγάλη σημασία να έχει κοινωνική ζωή και φίλους κι έγραψα όλα τα προηγούμενα γιατί πριν έρθω μου τα έλεγαν άλλοι Έλληνες κάτοικοι ΗΠΑ και τα υποτιμούσα, δεν πίστευα πως θα με επηρεάσουν, όντας πολύ κοινωνική θεώρησα πως θα είμαι η εξαίρεση.
    Συγγνώμη για το ίσως μεγάλο κείμενο , που δεν απαντάει ακριβώς σε όσα ρώτησες, τα έγραψα γιατί διαβάζοντας το θέμα ένιωσα ότι αξίζει να τα έχει κανείς υπόψιν του κι αυτά αν σκέφτεται να μετακομίσει στις ΗΠΑ. Αν κι εκφράζω κυρίως την δική μου άποψη, ξέρω πως παρόμοια εμπειρία έχουν κι άλλοι Έλληνες που κάνουν διδακτορικό στις ΗΠΑ τώρα, είναι άλλωστε κάτι που συζητάμε όλοι συχνά. ίσως να είναι πολύ biased η απάντηση βέβαια εξαιτίας του ότι όλοι όσοι ξέρω προσωπικά και νιώθουν έτσι είναι στη φάση του διδακτορικού, ίσως κάποιος στα late 20s του να έχει διαφορετικές ανάγκες και να του λείπουν άλλα πράγματα από όσα εμείς δεν βρίσκουμε …
    Στα θετικά της κατάστασης είναι η υπέροχη φύση, στην Καλιφόρνια ο καιρός είναι καλύτερος από την Ελλάδα, έχει συνέχεια ήλιο.
    Επίσης αν κι ο μισθός του διδακτορικού δεν είναι σίγουρα από τους υψηλούς, φτάνει και περισσεύει για να ζω άνετα και να έρχομαι Ελλάδα στις διακοπές.

Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)