Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #59133

    Kiouria
    Συμμετέχων

    Παιδιά, αν υπάρχουν εδώ αναγνώστες που ζουν στις ΗΠΑ, θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω πώς είναι η αναλογία δουλειάς και ελεύθερου χρόνου και αν είναι ρεαλιστικό το να έχεις κάλυψη από το σύστημα υγείας. Αν μπείτε στον κόπο να μου απαντήσετε, αναφέρετε σας παρακαλώ και την συγκεκριμένη πολιτεία στην οποία ζείτε. Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει απόλυτη ομοιομορφία. Ζω στην Γερμανία αλλά θα με ενδιέφερε να δουλέψω στις ΗΠΑ, δοθείσης βέβαια της ευκαιρίας… Είναι το απωθημένο μου.

    #59168

    bozonio
    Συμμετέχων

    Μένω Αμερική κοντά 9 χρόνια με ενα διάλειμμα 2 ετών που εμένα Αγγλία. Έχω μένει Μασσαχουσετη και Νέα Υόρκη και σε μεγάλες πόλεις και σε μικρές. Προφανως η ποιότητα της ζωής εξαρτάται παρα πολύ από που μένεις και από τι δουλειά κανεις.
    Εγώ κάνω ακαδημαϊκή καριέρα και δουλεύω πολύ αλλά στον κλάδο μου είναι παντού έτσι. Η γυναίκα μου που έχει δουλειά γραφείου είδε διαφορά όταν μετακομίσαμε Αγγλία. Δηλαδή μεγαλύτερος σεβασμός στο ωράριο, όχι email τα σ/κ και περισσότερες διακοπές. Επισης δεν ξέρω αν έχεις παιδιά ή σκέφτεσαι να κανεις αλλά η άδεια μητρότητας δεν είναι υποχρεωτική και τα daycare είναι πανάκριβα. Ασφάλεια υγείας θα έχεις σίγουρα από την δουλειά σου αν και το co-pay υπάρχει και δεν είναι λίγο συνήθως. Ένα άλλο αρνητικό (για μένα) σε σχέση με την Ευρώπη είναι ότι αν δε μένεις σε συγκεκριμενες μεγάλες πόλεις χρειάζεσαι αυτοκίνητο και τρως πολύ χρόνο σε μετακινήσεις.
    Ας πω και μερικά θετικά 🙂 Η ανεργία είναι πολύ χαμηλή και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Ποτέ δεν αισθάνθηκα ξένη, όπου έζησα βρήκα την κοινότητα μου (δεν εννοώ Έλληνες αλλά ανθρώπους να ταιριάζω). Υπάρχει μια αίσθηση ότι όλοι είναι από κάπου και υπάρχει χώρος για όλους. Τα μέρη που έχω ζήσει είναι μια πολιτική φούσκα, γεμάτα με προοδευτικούς ανθρώπους. (Γνωρίζω μόνο 1-2 άτομα που ψήφισαν τραμπ πχ) Η φύση σε πολλά μέρη είναι φανταστική και πολύ πιο «ανέγγιχτη» από την Ευρώπη. Όταν πηγα στην (παλιά) Αγγλία μου έλλειψαν πραγματικά τα δάση και η ομορφιά της νέας Αγγλίας.
    Πες μου αν έχεις άλλες ερωτησεις, θα χαρώ να απαντήσω!

    #60376

    Kiouria
    Συμμετέχων

    Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για την απάντηση!!! Μου έδωσες τροφή για σκέψη!
    Ψάχνω αυτήν την εποχή ποιος θα ήταν ένας πιθανός τρόπος να έρθω καν στις Ηνωμένες Πολιτείες…. Αν τον βρω… Θα ασχοληθώ και με τα υπόλοιπα! Εγώ θα ήθελα να ζήσω φάση Utah/Wyoming , να έχω μια επιχειρησουλα και να διαλογιζομαι στην εξοχή (όχι, είμαι πολύ παραπάνω από 15 χρονών 😅)
    Να έρθω σαν εκπαιδευτικός είναι τρελό γιατί εκεί θα έχω διπλάσιο ωράριο και μισό μισθό… Κάτι θα βρω. Κάτι θα γίνει!

    Σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία!

    #66308

    audioslave
    Συμμετέχων

    Είμαι πολύ πρόσφατη κάτοικος Η.Π.Α ( ήρθα εδώ το Σεπτέμβρη) συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια στο Πάλο Άλτο για διδακτορικό. Γενικά θεωρώ πως η προσαρμογή εδώ είναι δύσκολη καθώς η κουλτούρα είναι τελείως διαφορετική από την ευρωπαική και είναι δύσκολο να δεθείς με άτομα ( αν έρθεις χωρίς να έχεις ήδη γνωστούς ή οικογένεια εδώ). Λόγω των επιστημονικών ονείρων μου ήμουν σίγουρη πως θέλω πάρα πολύ να έρθω εδώ, ήταν ο στόχος που πάλευα για χρόνια αλλά νιώθω πάρα πολύ μόνη. Έχω ζήσει μόνη μου στην Ευρώπη στο παρελθόν και δεν ήταν το ίδιο.
    Η απίστευτη κρίση που περνάμε τώρα με τον ιό, με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι είμαι πάρα πολύ μακριά από την οικογένεια μου (16 ώρες πτήση με ανταπόκριση) και δεν έχω ούτε έναν άνθρωπο που να μπορεί να έρθει να με βοηθήσει αν συμβεί κάτι στη συγκεκριμένη κατάσταση ( λόγω του travel ban) αλλά ούτε κι έναν από τον κύκλο μου που να πιστεύω πως θα ερχόταν στο νοσοκομείο αν αρρώσταινα, καθώς όπως εξήγησα δεν έχω καταφέρει να αναπτύξω ουσιαστικές σχέσεις με ανθρώπους εδώ αν και συνεργάζομαι με πολλούς ανθρώπους κάθε μέρα κι έχω συγκατοίκους. Επειδή είμαι πολύ κοινωνική, μου φαίνεται απίστευτο πως γίνεται να μη μπορώ να έχω ουσιαστική επικοινωνία με κανέναν, ίσως απλώς κανείς να μην την έχει ανάγκη εδώ- ο κόσμος είναι προσηλωμένος στη δουλειά του και δεν ασχολείται με φιλίες- νομίζω πως μόνο με το ζευγάρι τους είναι όλοι πραγματικά δεμένοι και παντρεύονται από πολύ νωρίς , λογικά για να αντέξουν τη μοναξιά. Η διαφορά κουλτούρας εντοπίζεται στο ότι οι Αμερικανοί αλλάζουν συνεχώς πολιτείες όσο μεγαλώνουν και δεν νιώθουν την ανάγκη να δεθούν και να κάνουν φίλους, συνεχώς αλλάζουν τις παρέες τους κι απλά παίρνουν το ζευγάρι τους από πολιτεία σε πολιτεία για να μη νιώθουν μόνοι.
    Φαντάζομαι πως για έναν άνθρωπο στην ηλικία μου ( 23) έχει πολύ μεγάλη σημασία να έχει κοινωνική ζωή και φίλους κι έγραψα όλα τα προηγούμενα γιατί πριν έρθω μου τα έλεγαν άλλοι Έλληνες κάτοικοι ΗΠΑ και τα υποτιμούσα, δεν πίστευα πως θα με επηρεάσουν, όντας πολύ κοινωνική θεώρησα πως θα είμαι η εξαίρεση.
    Συγγνώμη για το ίσως μεγάλο κείμενο , που δεν απαντάει ακριβώς σε όσα ρώτησες, τα έγραψα γιατί διαβάζοντας το θέμα ένιωσα ότι αξίζει να τα έχει κανείς υπόψιν του κι αυτά αν σκέφτεται να μετακομίσει στις ΗΠΑ. Αν κι εκφράζω κυρίως την δική μου άποψη, ξέρω πως παρόμοια εμπειρία έχουν κι άλλοι Έλληνες που κάνουν διδακτορικό στις ΗΠΑ τώρα, είναι άλλωστε κάτι που συζητάμε όλοι συχνά. ίσως να είναι πολύ biased η απάντηση βέβαια εξαιτίας του ότι όλοι όσοι ξέρω προσωπικά και νιώθουν έτσι είναι στη φάση του διδακτορικού, ίσως κάποιος στα late 20s του να έχει διαφορετικές ανάγκες και να του λείπουν άλλα πράγματα από όσα εμείς δεν βρίσκουμε …
    Στα θετικά της κατάστασης είναι η υπέροχη φύση, στην Καλιφόρνια ο καιρός είναι καλύτερος από την Ελλάδα, έχει συνέχεια ήλιο.
    Επίσης αν κι ο μισθός του διδακτορικού δεν είναι σίγουρα από τους υψηλούς, φτάνει και περισσεύει για να ζω άνετα και να έρχομαι Ελλάδα στις διακοπές.

    #67301

    gretoniak
    Συμμετέχων

    Καλησπέρα, μένω κι εγώ εδώ και δύο χρόνια στην Καλιφόρνια για διδακτορικό.

    Ως προς τισ διαπροσωπικές σχέσεις , ναι η κουλτούρα εδώ είναι διαφορετική κουλτούρα από Ελλάδα. Θα βρεις δύσκολα άτομα να πας για καφέ και ποτό αλλά πολύ εύκολα άτομα για να πας πεζοπορίες. Επίσης, θα έλεγα ότι εδώ είναι λίγο πιο conservative ως προς το σεξ και τις σχέσεις και ναι όλοι έχουν σταθερή σχέση και παντρεύονται από νωρίς. Οι περισσότεροι αμερικάνοι ίσως είναι πιο αφελείς ή αν θες πιο χαζοί από το μέσο Έλληνα αλλά εδώ έχω ηρεμίσει γιατί δεν υπάρχει τόση κακία και ζήλεια χωρίς λόγο. Εγώ έχω φίλους εδώ που είναι πιο υποστηρικτικοί από οποιοδήποτε φίλο έιχα στην Ελλάδα και νιώθω πραγματικά ότι “I fit in”.

    Το σύστημα υγείας είναι αρκετά αγχωτικό αλλά η εργασία σου θα σου προσφέρει καποιου είδους ασφάλιση . Το καλό είναι ότι αν κάτι πολύ σοβαρό συμβεί μπορείς να γυρίσεις Ελλάδα και όχι να χρεοκοπήσεις. Δεν θέλεις να σου συμβεί τίποτα , είναι πολύ ακριβά.

    Θεωρώ ότι γενικά θα δυσκολευτείς να βρεις δουλειά στις ΗΠΑ διότι για να σου βγάλουν βίζα πρέπει να μην υπάρχει κανένας αμερικανός πολίτης που να έχεις τις δικιές σου ικανότητες και χωρίς διασυνδέσεις δεν θα περάσεις καν τα πρώτα στάδια που επιλέγουν cv.

    #73535

    Charlie Tsaplin
    Συμμετέχων

    Καλησπέρα. Έχω τελειώσει πολιτικές επιστήμες στην Ελλάδα και κάνω ατην Ολλανδία μεταπτυχιακό στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Γνωρίζει κανείς αν αυτός ο κλάδος είναι διαδεδομένος στην Αμερική και αν μπορώ να βρω δουλειά μελλοντικά σε κάποιο σχετικό κλαδο; και αν ναι που μπορώ να απευθυνθω;

    #90114

    Doppelganger
    Συμμετέχων

    Θα ήθελα να ρωτήσω για όσους μένουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, γνωρίζετε πως λειτουργεί το σύστημα για σύνταξη;

Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.