Αγαπητή «Α, μπα»: Μου φαίνεται πολύ νωρίς να του προτείνω να έρθει μαζί μου στο εξωτερικό

Προέκυψε μια επαγγελματική ευκαιρία σε έτερη ευρωπαϊκή χώρα

Αγαπητή Α,μπα και αναγνώστ@ς, Είμαι 33 χρονών και μένω σε χώρα της Β. Ευρώπης εδώ και μερικά χρόνια. Ήρθα αρχικά για σπουδές και στη συνέχεια έμεινα για δουλειά. Είμαι ευχαριστημένη από τη ζωή μου εδώ, έχω κοινωνικό κύκλο, κάνω δραστηριότητες και το αντικείμενο της δουλειάς μου μου αρέσει. Εδώ και μερικούς μήνες έχω και μία σχέση η οποία πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής. Ποιο είναι το πρόβλημα λοιπόν; Προέκυψε μια επαγγελματική ευκαιρία σε έτερη ευρωπαϊκή χώρα, κι όταν λέω προέκυψε με προσέγγισε γνωστός (επαγγελματικού κύκλου) που δουλεύει στην εταιρεία για να δει αν ενδιαφέρομαι για μια συγκεκριμένη θέση. Ψάχνουν κάποιον με το δικό μου προφίλ και μου είπε ότι το όνομά μου έχει ήδη συζητηθεί λόγω μιας συνεργασίας που είχαμε στο παρελθόν και με προέτρεψε να κάνω αίτηση. Η συγκεκριμένη θέση θα με ενδιέφερε, σαν αντικείμενο δε διαφέρει από την τωρινή μου δουλειά, αλλά οι οικονομικές απολαβές είναι πολύ καλύτερες. Το θέμα είναι η αλλαγή χώρας. Όπως είπα, είμαι ευχαριστημένη από τη ζωή μου εδώ και αν δεν προέκυπτε αυτή η ευκαιρία δε θα σκεφτόμουν να μετακομίσω αυτή τη στιγμή. Επίσης, δεν ξέρω πώς να χειριστώ το θέμα όσον αφορά τη σχέση μου. O σύντροφός μου είναι συνομήλικος μου και άλλης εθνικότητας (όχι ντόπιος). Είναι ευχαριστημένος από τη ζωή του εδώ αλλά δε θα απέκλειε εντελώς το ενδεχόμενο μετακόμισης. Αν και τα πάμε πολύ καλά, είμαστε μαζί λίγο καιρό και σε άλλες συνθήκες θα μου φαινόταν πολύ νωρίς να συζητήσω το μέλλον της σχέσης μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τι να κάνω; Μου φαίνεται πολύ νωρίς για να του ζητήσω να μετακομίσουμε μαζί (αν θέλει φυσικά, δεν είναι δεδομένο). Από την άλλη, η σχέση αυτή είναι σημαντική για μένα και είναι ένας παράγοντας που θα με κρατούσε εδώ έστω και αν δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί. Το ξέρω ότι είναι προσωπική απόφαση τελικά, αλλά θα με βοηθούσε να διαβάσω τη γνώμη όλων σας!

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα σε βοηθούσε αν ο καθένας, εντελώς άγνωστος, σου πει τι νομίζει ότι θα έκανε στη θέση σου, χωρίς να υπάρχει περίπτωση να βιώσει ο ίδιος τις συνέπειες. Χωρίς να ξέρει καν για τι δουλειά μιλάμε, για ποιες χώρες μιλάμε, για να μην πω ότι δεν ξέρουμε για πόσα λεφτά λέμε, συγκεκριμένα, και ποιες πόλεις, συγκεκριμένα.

Ας σου πει, λοιπόν, ο καθένας τη γνώμη του, και μετά πες μου πώς σε βοήθησε εσένα αυτό.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

20 points
Upvote Downvote

30
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
20 Θέματα σχολίων
10 Απαντήσεις θεμάτων
4 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
27 Συντάκτες σχολίων
πόντια ιντερνάσιοναλΣουσουράδαsaligaripyrosvestirasAlethiometer Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Μία τρελή ιδέα είναι και το να συζητήσεις μαζί του, μπορεί να προκύψουν στη συζήτηση παράγοντες που δεν έχεις σκεφτεί.

Ένα Μπλούμπερι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εμένα μου φάνηκε γλυκιά και μετρημένη η ερώτηση, οπότε δε θα βιαζόμουν να την καταδικασω επειδή θέλει να ανοίξει έναν εξωτερικό διάλογο ώστε να βοηθήσει τον εσωτερικό της διάλογο. Εάν δεν έχουν καμία αξία τα σχόλια και η συζήτηση που αναπτύσσεται με αφορμή τους προβληματισμούς των ερωτήσεων, τότε οι αποστολείς των ερωτήσεων δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την ανάγνωσή τους και τα σχόλια θα μπορούσαν απλώς να κλείσουν. Για πολλούς από εμάς, όμως, επιτελούν ένα σκοπό: προσφερουν την αφιλτραριστη πρώτη αντίδραση μιας κοινότητας με την οποία συντασσομαστε σε πολλά και που, επομένως, μας είναι πιο χρήσιμη από μια τυχαία… Διαβάστε περισσότερα »

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Αφού μας ρωτάς πάντως, εγώ δεν θα έφευγα από μια τόσο ωραία στρωμένη κατάσταση απλώς για μερικά λεφτά παραπάνω, από τη στιγμή που δεν υπάρχει θέμα επιβίωσης. Ζεις σε μια χώρα που σου αρέσει, έχεις φίλους, κοινωνική ζωή, μια πολλά υποσχόμενη σχέση, σχεδόν ιδανική κατάσταση. Είναι πολύ κολακευτικό που σε πρότειναν για τη θέση, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά να δεχτείς. Όσο ανεβαίνεις επαγγελματικά θα έχεις κι άλλες προτάσεις. Δες το ως αναγνώριση των κόπων σου.

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ωραια απάντηση εξωγηινη! Έτσι ακριβώς θα σκεφτόμουν εγώ αν ημουν στη θέση της κοπέλας

dex_
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Έχοντας αλλάξει χώρα πρόσφατα να σου πω ότι το μεγαλύτερο μου προβλημα ήταν ότι ένιωσα πως ξαναξεκινάω από το μηδέν. Κανένα credit history, κανένα reference, τίποτα. Από το να ψάχνεις για σπίτι ή να μην μπορείς να κάνεις συμβόλαιο για κινητό και να πρέπει να αγοράζεις κάρτα και ντάτα, μέχρι το να βγαίνεις για μπίρες με βαρετούς αγνώστους μέχρι να βρεις έναν κοινωνικό κύκλο ξανά. Θυμίσου τον πρώτο καιρό, όταν μετακόμισες (αν και σαν φοιτήτρια κάποια από αυτά θα ήταν πιο εύκολα). Ήταν σαν ένα τεράστιο πισογύρισμα. Θα σου προτεινα λοιπόν να συζητήσεις σοβαρά για τη δουλειά, όχι μόνο τι… Διαβάστε περισσότερα »

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πάντα υπάρχουν καλύτερες ευκαιρίες με περισσότερα λεφτά κάπου αλλού. Αν ψάξεις θα βρεις. Είναι όπως τα σπίτια. Αν μπεις στη χρυσή ευκαιρία θα δεις χιλιάδες σπίτια που ενδεχομένως θα σου άρεσε να ζήσεις, το θέμα είναι, ψάχνεις για σπίτι? Κανονικά δεν ανοίγεις τη χρυσή ευκαιρία έτσι στα καλά καθούμενα. Αντίστοιχα δεν κοιτάς προσφορές εργασίας εκεί που έχεις στήσει τη ζωή σου σε ένα μέρος και είσαι ευχαριστημένος-η. Αν είσαι σε φάση χτισίματος καριέρας είναι κατανοητό να βρίσκεσαι διαρκώς στο ψάξιμο προς εύρεση καλύτερων/ανωτέρων θέσεων και γιατί όχι οπουδήποτε στον κόσμο. Είσαι σε τέτοια φάση? Τι στόχους έχεις? Ποια είναι η… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Θα πω εγώ την γνώμη μου και θα σου δώσει απάντηση. Αν είναι 33 χρόνων ανεξάρτητη, με δουλειά, γκόμενο, καλές απολαβές, καλή ποιότητα ζωής και ζητάς συμβουλές από αγνώστους στο ίντερνετ για να πάρεις μια σημαντική απόφαση για την ζωή σου τότε να πας σε ψυχολόγο.

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Φαντασιώσου την ιδανική ζωή για σένα και δούλεψε προς αυτό. Ποια είναι η θέση της δουλειάς σου (αντικείμενο, απολαβές, περιβάλλον κλπ), της σχέσης (συντροφικότητα, παιδιά κλπ), της πόλης, των φίλων στον καμβά της πιο σούπερ ζωης που θα μπορούσες να ζήσεις; Ξεκαθάρισέ το όσο μπορείς και μετά παρε τις αποφάσεις που οδηγούν προς τα ‘κει. Γνώμη μου.

pyrosvestiras
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να πας, να πας! Ο έρωτας είναι αυταπάτη, μια ψευδαίσθηση, ένα προσωρινό κατασκεύασμα του νου, που μόνο σε πόνο και πληγωμένες καρδιές οδηγεί τελικά. Στατιστικά είναι πιο πιθανό να χωρίσετε σε λίγα χρόνια από ότι να μείνετε για πάντα μαζί. Οι συντριπτικά περισσότερες σχέσεις διαλύονται. Ακόμα και παντρεμένοι να ήσασταν πάλι πιο πιθανό να χωρίσετε είναι. Πάνω από το 50% των γάμων διαλύονται. Κάνε αυτό που θα έκανες αν ήσουν εντελώς μόνη σου, έτσι κ αλλιώς μόνη σου θα είσαι σε λίγα χρόνια, όπως μόνοι μας είμαστε και θα καταλήξουμε όλοι μας, έστω κ αν προσωρινά νομίζουμε αλλιώς.

Ρόδον
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλέ, εδώ η χαρά της ζωής!

Snow white
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλέ γιατί τόση απαισιοδοξία?

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Υποθετω φρεσκο χωρισμο :Ρ

pyrosvestiras
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

(αυτο)τρολάρισμα ήταν βρε παιδιά. Μου φάνηκε αστεία η απάντηση της α,μπα και φαντάστηκα να γράφει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του για κάτι που όντως δεν μπορείς να ξέρεις τις άπειρες παραμέτρους που επηρεάζουν τις σκέψεις κάποιου. Ε, και έπαιξα και εγώ ένα ρόλο, του κυνικού ματαιωμένου, που λέει κ αυτός το δικό του μακρύ κοντό, από την δική του σκοπιά, από το δικό του κόσμο. Μου φάνηκε αστείο όταν το έγραφα, αλλά τώρα που το διαβάζω όχι ιδιαίτερα. (μου συμβαίνει συχνά αυτό τώρα τελευταία). Τέλος πάντων, για εμένα δεν υπάρχει απάντηση από τρίτους, εξαρτάται τελείως από… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Μέντορας

Κυνικός ματαιωμένος, θα το λέω!
Αν έχει καμιά σημασία, γέλασα πάρα πολύ, το έκανα εικόνα και μετά μου ήρθε η Ντάλια στο μυαλό, που χορεύει το γλέντα τη ζωή, μπαίνει ο άλλος και της λέει στο χαλαρό τι σημαίνει το όλοι δυο μέτρα παίρνουν γη κι εκείνη βαλαντώνει στο κλάμα.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Πυροσβεστηρας ονομα και πραγμα!!!

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Στατιστικά;;; Τι ρομαντικό…:-)
(Αν, λέω αν, υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποιος εκεί πάνω -ή εκεί κάτω για μερικούς- που γράφει το σενάριο της ζωή μας, θα κρατούσε την κοιλιά του από τα γέλια βλέποντας αυτές τις απέλπιδες quantitative προσπάθειες των ανθρώπων να μετρήσουν τις πιθανότητες.)

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Μέντορας

Δεν ξέρω αν είναι πιασμένο αλλά προτείνω από pyrosvestiras να το κάνεις mpourloto.

Άμα τύχει άλλη φορά, προτείνω το δίστιχο (αλλά όχι τόσο δύστυχο)
Γλέντα τη ζωή/όλοι δυο μέτρα παίρνουν γη.

saligari
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Όλα είναι ατμός!

Valia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Στα 33 έχεις ήδη μία καλή εμπειρία στις σχέσεις, στους ανθρώπους και μπορείς να καταλάβεις 5-10 πράγματα πολύ πιο γρήγορα. Αν ήταν έρωτας χρόνων, θα ηταν πολύ πιο εύκολο. Όμως, τώρα, ζυγίζεις δουλειά/ προοπτικές ανέλιξης και την προσφατη σχέση, αλλά και τη ζωή σου εκεί.
Καλυτερα να το συζητησεις μαζί του, να του μιλήσεις για τη δουλειά και μπορεί και η αντίδρασή του να σε βοηθήσει να βγάλεις άκρη. Πρέπει να καταλαβεις πόσο σημαντική είναι η σχέση σας για εκείνον και πώς σε βλέπει. Φαντάσου να απορρίψεις τη δουλειά και να χωρίσετε ένα μήνα μετά

A-GiveLove💕
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τις εξελίξεις..

ακρίδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ένα βήμα τη φορά!! Σου αρέσει η καινούρια δουλειά; θες να αλλάξεις χώρα; τι συνθήκες επικρατούν εκεί; Σε δευτερη φάση, πως του φαίνεται εκείνου η αλλαγή; Συμπεριέλαβε τον στις συζητήσεις και θα δεις πως πάει 🙂