Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι οι σχέσεις από απόσταση καταδικασμένες;

Αν όμως είναι αυτός ο ένας για σένα και ας τον βλέπεις 4 φορές το χρόνο θεωρείς ότι είναι λάθος;

Α,μπα, θεωρείς ότι όλες οι σχέσεις από απόσταση είναι καταδικασμένες; Οτι ο άλλος θα σε κερατώνει σίγουρα, ότι δεν έχει κανένα μέλλον αν είναι από μεγάλη απόσταση; Ότι χάνεις πράγματα, δε ζεις τη ζωή σου; Ακόμα και αν έχετε ένα σχέδιο για το μέλλον, το οποίο μπορεί να είναι αβέβαιο… Αν όμως είναι αυτός ο ένας για σένα και ας τον βλέπεις 4 φορές το χρόνο θεωρείς ότι είναι λάθος;

Miss Απόγνωση

Δεν θεωρώ ότι όλες οι σχέσεις οποιασδήποτε μορφής είναι καταδικασμένες σε οτιδήποτε, αν υπάρχει συναίνεση. Για καμία σχέση δεν μπορείς να πεις ότι ο άλλος θα σε κερατώνει «σίγουρα» λόγω των συνθηκών. Η μονογαμία δεν υπάρχει επειδή είναι η εύκολη επιλογή.

Δεν μπορώ να σου πω εγώ αν χάνεις κάτι από τη ζωή σου, ούτε λες κάτι για το μελλοντικό σχέδιο που είναι αβέβαιο, για να σου πω τη γνώμη μου. Σίγουρα δεν μπορώ εγώ να σου πω τι είναι λάθος για την δική σου ζωή. Ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

21 points
Upvote Downvote

19
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
19 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
19 Συντάκτες σχολίων
Kira K.Vrahon@10salt and pepperOcelotoςValia Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Είναι τουλάχιστον αστείο να νομίζουμε ότι κάποιος κερατωνει επειδή είναι μακριά. Το κέρατο δεν έχει να κάνει με την έλλειψη σεξ ας πούμε, μπορείς να μένεις στο ίδιο σπίτι και να σε κερατωσει. Και δεν υπάρχει σωστό και λάθος στις σχέσεις, αλλά μόνο τι είναι σωστό για σένα.

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Κοίτ, θα σου πως πως το βίωσα εγώ όταν με τον σύζυγό μου μείναμε τρία χρόνια χωριστά. Ένιωθα πως έπρεπε να τον ξαναγνωρίζω κάθε φορά, να τον ξανασυνηθίζω και κάποια στιγμή κουράστηκα. Δε φοβήθηκα κέρατο αλλά ένιωσα πως μεγαλώναμε, αλλάζαμε χωριστά κι αυτό σιγά σιγά θα μας κατέστρεφε. Κι έτσι φροντίσαμε ναντο αλλάξουμε. Αυτό βέβαια ίσχυσε για μας. Άλλη φίλη μου έχει το σύζυγό της να δουλεύει σε πετρελαϊκή σε όλο τον κόσμο κι αυτή μένει σταθερά στην ίδια πόλη με μένα. Και δεν έχουν θέμα. Περνάει όμως μεγάλες δυσκολίες μόνη της όπως ας πούμε μία αποβολή πρόσφατη. Τελικά μάλλον… Διαβάστε περισσότερα »

City
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δύσκολο να σχολιάσει κανείς γενικότητες, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει “ο ένας”. Κάτι τέτοιοι μύθοι έχουν καταστρέψει πολύ κόσμο.

vin
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είχα σχέση από απόσταση (άλλες πόλεις, άλλες χώρες) για 6 χρόνια. Για εμάς δούλεψε. Τώρα είμαστε 10 χρόνια μαζί. Εγώ αν είχα ένα άγχος ήταν, αν αυτό δουλεύει επειδή είμαστε χώρια και αν θα αλλάξει όταν βρεθούμε μόνιμα μαζί στον ίδιο τόπο. Εν τέλει δεν άλλαξε καθόλου! Δεν ήταν όλα εύκολα φυσικά, αλλά για εμάς δούλεψε. Κάθε άνθρωπος, κάθε σχέση είναι διαφορετική. Μια σχέση από απόσταση δε σημαίνει ούτε ότι θα πετύχει, ούτε ότι είναι καταδικασμένη να αποτύχει (όπως και κάθε άλλη σχέση δηλαδή :P). Ζήσε αυτό που ζεις, και ο χρόνος θα δείξει. Γιατί να χάνεσαι σε υποθετικά σενάρια?Αν… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Για ορισμένους ανθρώπους οι σχέσεις από απόσταση είναι εφιαλτικές. Υπάρχει κόσμος που δεν αντέχει στην ιδέα και χωρίζει κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν από τη “μοιραία” πτήση με κλαυθμούς και οδυρμούς. Που θεωρεί ότι η σχέση από απόσταση δεν είναι καν σχέση. Υπάρχουν άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα πάντα για να ακολουθήσουν έναν έρωτα σε άλλη γη σε άλλα μέρη. Άλλοι που βλέπουν την απόσταση σαν μια ευκαιρία να ταξιδέψει κανείς και να αποκτήσει εμπειρίες (η αφεντιά μου). Που πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να δοκιμάσει μία σχέση και να την κάνει να αντέξει στο χρόνο. Ορισμένοι γουστάρουν την ανεξαρτησία τους. Κάποιοι πάλι… Διαβάστε περισσότερα »

Artzibal
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Παντρεμένη με την επι ετών σχέση της από απόσταση εδώ!! Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, παρά μόνο αν αισθάνεσαι εσυ και ο συντροφός σου καλά μέσα σε αυτή τη σχέση..αν σου φτάνει αυτός ο χρόνος που βρίσκεστε..ότι χάνεις πράγματα, χάνεις..αλλά κάτι τι σημαίνει αυτό; Ο καθένας ορίζει τι είναι αυτό που χάνει και που το τοποθετεί στην κλίμακα επιθυμίας του..πχ εμείς υπάρχουν στιγμές που αναπολούμε ποσό ωραία περνούσαμε όταν βρισκόμασταν για λίγες μέρες και ήμασταν ο ένας για τον άλλον μόνο.. Επίσης μπορεί να είσαι σε μια φάση ζωής που σου αρκεί αυτό που έχετε σαν επαφή..κάτι που μπορεί να… Διαβάστε περισσότερα »

Intrusive Thot
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Βεβαιώσου ότι δεν έχεις ρομαντικοποιήσει τη δυσκολία καθαυτή καταρχάς.

xuehua
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Από την εμπειρία μου τουλάχιστον, θα συμφωνήσω ότι αυτό που έχει σημασία είναι τι πιστεύετε εσείς οι δύο για τη σχέση σας. Εγώ είμαι σε σχέση από (διατλαντική) απόσταση εδώ και 3.5 χρόνια. Και να πω την αλήθεια δε μου πέρασε από το μυαλό σαν σενάριο η απάτη, του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και μου έχει και αυτός. Θέλεις ότι πριν είμασταν κάμποσα χρόνια μαζί από κοντά οπότε ξέραμε γιατί θέλουμε ο ένας τον άλλον και είχαμε ξεπεράσει τα τερτίπια του πρώτου καιρού, θέλεις ότι είμαστε και οι δύο λίγο πέρα το δέον αφοσιωμένοι στα εργασιακά, ο καιρός έχει περάσει αφάνταστα… Διαβάστε περισσότερα »

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μάλλον πρέπει να σκεφτείς γιατί αυτοαποκαλείσαι “miss απόγνωση”.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Το 90% μην πω 99% τον σχέσεων είναι καταδικασμένες να τελειώσουν. Το θέμα είναι όσο διαρκούν να μας καλύπτουν.