in

‘Γυναικοκτονία: από το δρόμο ως το νόμο’

Η εκδήλωση του κέντρου ‘Διοτίμα’ είναι Α,μπα-approved

Η εκδήλωση του κέντρου ‘Διοτίμα’ είναι Α,μπα-approved ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

azure productions 49uTalO3xa8 unsplash
Photo by Azure Productions on Unsplash

Σήμερα είναι 25 Νοεμβρίου. Η 25η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών. Λίγες μέρες πριν, ο γυναικοκτόνος της 44χρονης στη Μάνη δήλωσε ‘τσακωθήκαμε και τη σκότωσα’. Ως συνήθως, οι γείτονες δεν ήξεραν τίποτα και έκαναν λόγο για αγαπημένο ζευγάρι.

 

Το κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών ‘Διοτίμα’ διοργάνωσε μία εξαιρετική παρουσίαση  με τίτλο ‘Γυναικοκτονία: από το δρόμο ως το νόμο’ την οποία μπορείτε να δείτε στην σελίδα τους στο facebook.

 

Το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε την λέξη, να διοργανώνονται ομιλίες από γνωστούς φορείς με 45.000 προβολές, το ότι γράφτηκαν δημοσιεύματα που την χρησιμοποίησαν, υποδεικνύει ότι αρχίζει να υπάρχει μια κατανόηση που φεύγει από τους ακαδημαϊκούς και νομικούς κύκλους και φτάνει εκεί που πρέπει, στην ίδια την κοινωνία.

 

Η εκδήλωση του κέντρου ‘Διοτίμα’ πέτυχε να είναι ενημερωτική, πλήρης και κατανοητή. Αν έχετε απορίες σχετικά με το τι σημαίνει γυναικοκτονία, γιατί να χρησιμοποιήσουμε μια άλλη λέξη από την ανθρωποκτονία, πώς θα μπορούσε να κατοχυρωθεί νομικώς, τι αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει η επίσημη χρήση της στο ζήτημα διαχείρισης έμφυλης βίας, αυτό το βίντεο θα σας τις λύσει.

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

7 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
mongrel
mongrel
3 χρόνια πριν

Δεν είδα ακόμα τη συζήτηση, ούτε την άλλη του Ιδρύματος Ωναση (στο YouTube). Ήθελα να παραθέσω εδώ το πιασάρικο και σχεδόν χαρωπο ρεφραίν από τραγούδι του ρεμου που έβαζε κάποιες φορές στο τσακίρ κεφι το απέναντι μπαρ – ευτυχώς γλιτώσαμε προσωρινά– και όταν συνειδητοποίησα τι λέει μου φάνηκε ο ύμνος του κακοποιητικου (και πιθανώς γυναικοκτονου). Δικό σας: Ποια νομίζεις πως είσαι Με ποιο δικαίωμα τώρα απόψε όλα τ’ αρνείσαι Και μου ζητάς να φύγω από μπροστά σου, για στάσου Ούτε σε νοιάζει ούτε ρωτάς τι θέλω εγώ Ποια νομίζεις πως είσαι Με ποιο δικαίωμα λες απλά “την πόρτα μου κλείσε”… Διαβάστε περισσότερα »

mononoke
mononoke
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mongrel
avis
avis
3 χρόνια πριν

Έτσι για την ιστορία, 11 γυναίκες που έκαναν χθες συμβολική διαμαρτυρία στο σύνταγμα, κρατώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, μπουζουριάστηκαν από την αστυνομία σε ένα βανάκι, έφαγαν πρόστιμο και σχηματίστηκε και δικογραφία. Για να μην ξεχνάμε ότι η θέση μας είναι στην κουζίνα και η πατριαρχία καλά κρατεί στην Ελλάδα

Λασκαρίνα Λιακάκου
Λασκαρίνα Λιακάκου
3 χρόνια πριν

Φωτεινή, δεν διαπιστώνω πρόβλημα. Παίζει κανονικά από τρεις συσκευές που το τσέκαρα. Οι υπόλοιπες το βλέπετε;

Po the Panda
Po the Panda
3 χρόνια πριν

Ναι, παίζει μια χαρά.

Kassandra with a K
Kassandra with a K
3 χρόνια πριν

Όχι, λέει Video Unavailable.

Λασκαρίνα Λιακάκου
Λασκαρίνα Λιακάκου
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Kassandra with a K

Μπαίνετε με Chrome ή κάποιον άλλο περιηγητή; Βάζω το λινκ κι εδώ. https://fb.watch/1_hk_nwiLE/