in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πόσταρε τα οπίσθια της στο instagram και ζήτησε να της γράψουν γνώμες

Αυτό δεν είναι συναίνεση;

Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει “διαδυκτιακος βιασμός”, όταν ρωτάει “πείτε γνώμη ελεύθερα μαναράκια μου”, αυτό δεν είναι… συναίνεση; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9089b15e4022d4901b942dd37df5d209

Καταρχάς είμαι γυναικα 33 ετων οποτε μη με παρετε απο τα μουτρα.Ειδα στο instagram γνωστης περσονας χορευτριας showwoman κτλ ότι ποσταρε τουρλωτα τα οπισθια της με κορδονι και από κάτω ελεγε: “γνωμες μαναρακια μου” Οι αντρες που θα της γραψουν .”..λαρα εισαι”, “φερτον εδω και θα…”, “γιαυτα εισαι” είναι σεξιστες οκ.Η κοπέλα που ρωτησε ,τι γνωμες ήθελε να παρει; “Σαν ισοτιμο ατομο που εισαι ,μελος αυτης της κοινωνιας επετρεψε μου αν δε σε παρενοχλω,να εκφράσω ποσο τορνευτους γλουτους διαθετεις;” Αν υποθέσουμε οτι υπάρχει “διαδυκτιακος βιασμος”,οταν ρωταει ” πειτε γνώμη ελευθερα μαναρακια μου” ,αυτο δεν είναι…συναίνεση;

Απορημένη

Είναι. Παίρνει ακριβώς τις γνώμες που θέλει, διαβάζει αυτά που θέλει και περιμένει να διαβάσει. Δεν την παρενοχλούν. Διαμαρτυρήθηκε; Εσύ απορείς, αυτή πάλι, όχι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

40 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

To “τι πωπάρα έχεις” και “φέρτον εδώ να του καμω το σεξ”, ακόμη και αν είναι εκφρασμένα με λιγότερο κόσμιο τρόπο, δεν είναι σεξιστικά. Η κοπέλα ρώτησε αν τους αρέσει ο πωπός της και της απαντάνε. Δεν την υποτιμούν, γιατί δεν υποτιμά καμία το να είναι σέξυ και ποθητή, αν το θέλει και η ίδια.

Tropique
Tropique
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Αν ποσταρεις τον πωπο σου αλλά δεν ρωτήσεις πώς σας φαίνεται, είναι σεξισμός να σου κάνουν πάλι τα ίδια σχόλια;

Μακαρονοτέρας, το αληθινό
Μακαρονοτέρας, το αληθινό
4 χρόνια πριν

Είναι empowerment και όχι objectification (συγνώμη για τα αγγλικά) όταν είσαι εσύ αυτή που έχει την εξουσία της κατάστασης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, την εξουσία την έχει η κοπέλα που πόσταρε την φωτογραφία.

The scientist_91
The scientist_91
4 χρόνια πριν

Απορώ πάντως:Αν ένας άντρας έκανε το ίδιο με το πέος του (σε διέγερση αλλά με εσώρουχο), θα ήταν το ίδιο αποδεκτό; Ρωτάω επειδή είναι και τα δύο μέρη του σώματος,που έχουν ιδιαίτερη μνεία στο σεξ.

Οκ,συναινεί επειδή η ίδια πόσταρε την φώτο και το συγκεκριμένο σχόλιο. Από την άλλη,δεν είναι αναμενόμενο να λάβει και πιο χυδαίες απαντήσεις από κάφρους; Body empowerment ναι το καταλαβαίνω.Ass empowerment,όμως,υφίσταται;

Felis
Felis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  The scientist_91

The scientist_91 Πάντως και ο πωπός, μέρος του σώματος είναι. Δεν ξέρω αν θα το πήγαινα μέχρι το empowerment, αλλά καταλαβαίνω τη λογική του Μακαρονοτέρατος (τα σέβη μου!🍜 ).

Toufa
Toufa
4 χρόνια πριν

Το θέμα είναι ότι στο μυαλό του Μάκη απ’το Παγκράτι η τάδε χορεύτρια το θέλει και αν την δει καπου και την βιάσει θα πει “Το ζητούσε, το ήθελε κι ας μην ποσταρε τον κωλο της!”.
Και όχι μόνο αυτό. Ο Μάκης θα γενικεύσει και θα πει ότι όλες οι γυναίκες γουστάρουν να προκαλούν δείχνοντας τους τορνευτούς γλουτούς τους.

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Toufa

Το μείζον θέμα είναι ότι δεν λέμε να καταλάβουμε πως το πρόβλημα είναι του Μάκη και όχι της κοπέλας. Η κοπέλα μπορεί απλά να θέλει να τη θαυμάζουν διαδικτυακά, το ζήτησε και το έλαβε. End of story. Δε σημαίνει ότι ζητάει να τη βιάσουν. Ας σπάσει επιτέλους αυτό το απόστημα “να είσαι σεμνή για να μην πουν πως πήγαινες γυρεύοντας”.

Toufa
Toufa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μάνα Κουράγιο

Ξεκαθαρα ειναι προβλημα του Μακη. Συγγνωμη, για καποιο λογο νόμιζα είναι αυτονόητο

Scout
Scout
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Toufa

Αυτο είναι πρόβλημα του Μάκη.

west.coast
west.coast
4 χρόνια πριν

κάτι σε αναστασία γιουσεφ μου κάνει αυτό το post

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  west.coast

Ναι και εγώ αυτό θα έγραφα! Ταιριάζει γάντι στην περιγραφή. Πάντως το να ζητάς γνώμη για τον κ?λο σου δεν το έχω ματακούσει.

Scout
Scout
4 χρόνια πριν

Συναίνεση σε τι ; Η μόνη συναίνεση που έδωσε ήταν στο να εκφράσουν οι φολοουερς της την γνώμη τους σχετικά με την συγκεκριμένη φωτογραφία. Για τίποτα άλλο δεν έδωσε συναίνεση και τίποτε άλλο δεν δικαιολογείται ούτε συνεπάγεται λόγω μιας φωτογραφίας και μιας παρότρυνσης σε σχολιασμό.

TellMeSomethingIDontKnow
TellMeSomethingIDontKnow
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Scout

Ακριβώς! Πολύ σωστά το είπες. Γιατί αυτό υπονοούσε η ερώτηση που έθεσε στο τέλος ο απορημένος (γιατί προσωπικά αμφιβάλλω ότι το αναρωτήθηκε γυναίκα κάτι τέτοιο). Και μπορεί να αναφέρθηκε σε “διαδικτυακό” βιασμό, αλλά μάλλον ήθελε να κόψει αντιδράσεις και για τον πραγματικό. Προφανώς θεωρεί ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος θέλει να αρέσει και να είναι ποθητό άτομο και κάνει φανερά και απροκάλυπτα πράγματα γι’αυτό, ε… το ψιλοαξίζει κιόλας αν πάθει κάτι τύπου παρενόχληση ή βιασμό. Κεκαλυμμένο victim blaming, αν ήταν όντως γυναίκα, και μη χειρότερα!

Scout
Scout
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  TellMeSomethingIDontKnow

Και εγώ δυστυχώς είδα πίσω από την ερώτηση μια προσπάθεια κανονικοποιησης του slut shaming που όπως πολυ σωστά λες καταλήγει σε victim blaming. Αντιγράφω και το πολυ εύστοχο σχόλιο της rainbow που βρίσκεται πιο χαμηλά στα σχόλια: Από @rainbow “Ο καθένας κ η καθεμία έχει το δικαίωμα να ανεβάσει ότι θέλει στο διαδίκτυο κ να ζητά γνώμες. Ωστόσο δεν είναι συναίνεση να ακούς υβριστικά ή να παρενοχλεισαι σεξουαλικά από τους χρήστες . Πρόσεξε την διαφορά στα σχόλια: – Τα οπίσθια σου είναι πολύ ωραία . – Θα σε γ@μ@@ με τα οπίσθια που έχεις . Με το να δικαιολογείς τα… Διαβάστε περισσότερα »

Scout
Scout
4 χρόνια πριν

Επιτέλους ! Ας ξεφύγουμε κάποια στιγμή από το σύνδρομο της πτωχης τω πνεύματι αδερφής μας που ασχολείται μονο με το σώμα της γιατί μόνο αυτο έχει να δείξει, η ρηχή ! Ποια είναι αυτή η στάση του σωματος που μετατρέπει μια γυναίκα σε αντικείμενο και από ποιον αντικειμενοποιειται εν τελεί ; ! Εσωτερικευμενος μισογυνισμός είναι να θεωρείς μιαρό και πρόστυχο το γυναικείο σώμα και «κατώτερης διαλογής» οσες γυναίκες βιοπορίζονται από αυτο.

toumpitsa
toumpitsa
4 χρόνια πριν

ο προβληματισμός της απορημένης έγκειται ίσως στο ότι μετά οι άνδρες γενικεύουν τη συμπεριφορά τους και έχουν αυτή τη σεξιστική συμπεριφορά σε ενα τσούρμο γυναίκες.
Άρα στο εαν φταίνε εν τέλει, καθώς Μια ζήτησε σχόλια για το κορμί της,χωρίς ενδοιασμό.

Η κοπέλα έκανε αυτο που ήθελε. χορευτρια ειναι και δουλειά της είναι να εχει γυμνασμένο σώμα.Μάλλον ήθελε να πάρει feedback, Αλλά δεν μας πέφτει και λόγος κιόλας.
Έκεινοι δεν έχουν λόγο να γενικεύουν τέτοιες συμπεριφορές σε τόσες κόπελες.
οπότε ΝΑΙ ΦΤΑΙΝΕ.

Sailor Earth
Sailor Earth
4 χρόνια πριν

Πρώτο, τί σε κόφτει εσένα τί κάνει με τα οπίσθιά της η κάθε γυναίκα δεν μπορώ να καταλάβω. Δεύτερο, κατάλαβα ποια λες. Αν ειναι αυτή που φαντάζομαι, η συγκεκριμένη ξέρει πολύ καλά να πλασσάρει τον εαυτό της και την εικόνα της ως χορεύτρια και έτσι βγάζει καλά λεφτά. Μπορεί εσύ να το βλέπεις αηδιαστικό, και είναι όταν οι άντρες μιλάνε έτσι αλλά αυτή χρησιμοποιεί το σεξ απίλ της γνωρίζοντας πολύ καλά τί θα κερδίσει από αυτό. Είναι ένα επάγγελμα, για μένα σκληρό κι επικίνδυνο, κι έχει μάθει να το χειρίζεται πολύ σωστά προς ώφελός της και μπράβο της. Εγώ ας… Διαβάστε περισσότερα »

Ocelotoς
Ocelotoς
4 χρόνια πριν

Εγώ δεν κατάλαβα τον προβληματισμό.Μην τα βαφτίζουμε όλα διαδυκτιακος βιασμος/παρενόχληση κλπ. Η κοπέλα πήρε αυτό που ήθελε στην τελική.

Rainbow
Rainbow
4 χρόνια πριν

Ο καθένας κ η καθεμία έχει το δικαίωμα να ανεβάσει ότι θέλει στο διαδίκτυο κ να ζητά γνώμες. Ωστόσο δεν είναι συναίνεση να ακούς υβριστικά ή να παρενοχλεισαι σεξουαλικά από τους χρήστες . Πρόσεξε την διαφορά στα σχόλια:
– Τα οπίσθια σου είναι πολύ ωραία .
– Θα σε γ@μ@@ με τα οπίσθια που έχεις .
Με το να δικαιολογείς τα σχόλια των χρηστών είναι σαν να δικαιολογείς τους βιαστές , έτσι ντύθηκε , μα αυτή ανέβασε την φωτογραφία . Ως λεσβία μου αρέσουν τα ωραία οπίσθια αλλά δεν θα έγραφα ποτέ υπονοούμενα περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων