Αυτό το θέμα περιέχει 7 απαντήσεις, έχει 7 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  Ariadni 1 μήνας, 1 εβδομάδα πριν.

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #66217

  Φωτεινή
  Συμμετέχων

  Επειδή, εκτός από το κομμάτι της υγείας, και το οικονομικό – εργασιακό κομμάτι θα εξελιχθεί όπως όλα δείχνουν σε τεράστιο πρόβλημα, θα θέλατε να πει καθεμία/καθένας τις επιπτώσεις που είχε στην οικονομική του ζωή η κρίση του Κορονο΄ί΄ού;

  #66235

  Φωτεινή
  Συμμετέχων

  Ξεκινάω πρώτη: εδώ και μια εβδομάδα δουλεύω από το σπίτι, αλλά μέχρι τώρα ουσιαστικά δεν έχω δουλέψει γιατί δεν μου έχουν δώσει ακόμα τις απαραίτητες προσβάσεις. Προς το παρόν δεν μας έχει ανακοινωθεί κάποια μείωση μισθού.

  #66310

  Graphene
  Συμμετέχων

  Καλημέρα Φωτεινή,

  Εμείς (εργαστήριο πανεπιστημίου) υπολειτουργούμε αρκετά. Κυρίως δουλειά από το σπιτι, παύση πειραματικών διαδικασιών κλπ.
  Επειδή πληρωνόμαστε μέσω του πανεπιστημίου και όλα υπολειτουργούν, θα καθυστερήσουν πολύ οι πληρωμές μας. Λογικά θα πληρωθούμε Μάη για 3 μήνες!
  Εγώ πριν ξεκινήσω είχα μια ιδέα για την κατάσταση στα πανεπιστήμια και τις πληρωμές (δε φταίει μόνο ο ιος αλλά και η απίστευτη γραφειοκρατία). Οπότε, είχα φροντίσει να μη σταματήσω τελείως τη δουλειά που έκανα, ώστε να καλύπτω ανάλογα κενά. Μια συνάδελφός μου όμως, έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα καθώς η εργαστηριακή δουλειά είναι το κύριο εισόδημά της και βρίσκεται σε πολύ μεγάλο άγχος.

  #66382

  Φούστα Κλαρωτή
  Συμμετέχων

  Υπάρχουν και εκείνοι που συνεχίζουν να πηγαίνουν αναγκαστικά στο γραφείο είτε γιατί δεν εχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για δουλειά κατ’ οικον είτε γιατί τα αφεντικά επιμένουν στη φυσική παρουσία. Φίλη μου έλεγε ότι ο διευθυντής τους φαίνεται να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα και ζητά επίμονα όλοι να πηγαίνουν στο γραφείο. Και το χειρότερο είναι ότι η δουλειά έχει μειωθεί τόσο πολυ που πηγαινουν εκεί και κοιτιούνται, δεν υπάρχει αντικείμενο.

  Ο σύντροφός μου συνεχίζει να πηγαίνει κανονικά, σαν να μην τρέχει τίποτα. Οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν πάρει άδεια οπότε το γραφείο είναι ψιλοέρημο. Υπό αυτές τις συνθήκες τον θεωρώ τυχερο που πηγαίνει στη δουλειά και δεν έχει διαταραχθεί τόσο η καθημερινότητά του.

  Όσο για μένα, η τυχη τα έφερε έτσι ώστε η τελευταία μου μέρα στη δουλειά να είναι λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων λόγω ιού. Η αναζήτηση εργασίας έχει παγώσει επ αόριστον λοιπόν. Ανησυχώ για όλους μας !

  #66630

  Mrs Dalloway
  Συμμετέχων

  Δουλεύω από το σπίτι κανονικά όσο θα δούλευα κι από το γραφείο. Να πω όμως ότι οι εργοδότες μου αναγκάστηκαν να μας το επιτρέψουν επειδή επιβλήθηκε εθνική οδηγία, αλλιώς δεν σκόπευαν. Σε κάποιους συναδέλφους ζητήθηκε να δουλεύουν τη μισή μέρα και σε κάποιους να μη δουλεύουν καθόλου, και αποζημιώνονται από το κράτος χωρίς να λήξει το συμβόλαιό τους

  #66859

  Dotti Kali Linnea
  Συμμετέχων

  Καλησπέρα κι από μένα. Εγώ εργάζομαι από 16/3 από το σπίτι. Έχω κλείσει ήδη 3 βδομάδες δηλαδή σε καραντίνα. Η επιχείρηση μπήκε τώρα και στον ΚΑΔ οπότε η τηλεεργασία θα συνεχιστεί σε ψιλοπαράνομο καθεστώς αλλά θα πληρωθούμε κανονικά το επόμενο δίμηνο όπως πληρωθήκαμε κανονικά και το μήνα που μας πέρασε. Άλλωστε δουλευούμε κανονικότατα! Με τον υπολογιστή της δουλειάς που πήραμε σπίτι, με απομακρυσμένη πρόσβαση σε σέρβερ της εταιρίας, με συνεχή μίτινγκ μέσω skype και zoom, στα τηλέφωνα με τους συνεργάτες κλπ. Παρόλα αυτά, η παγωμάρα των ιδιοκτητών της εταιρίας είναι εμφανής. Όλοι οι πελάτες τα έχουν χάσει, παγώνουν επ’αόριστον τα πρότζεκτ γιατί δεν έχουν τζίρο άρα δεν έχουν ρευστό και φυσικά νέοι πελάτες δεν έρχονται. Οπότε η οδηγία μέχρι στιγμής είναι συνεχίζουμε να δουλεύουμε κανονικά και ευελπιστούμε μετά τα μέσα Μαΐου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, να επιστρέψουμε στο γραφείο και κυρίως να πάρει τα πάνω της η αγορά. Γιατί αλλιώς πραγματικά δεν ξέρω τι μας περιμένει όλους. Εγώ έχω αγχωθεί αρκετά. Έχω λίγους μήνες στη δουλειά και φοβάμαι για το τι θα γίνει αν δεν υπάρχει αρκετή δουλειά για να μας κρατήσουν όλους. Αυτό που φοβάμαι κυρίως είναι όσα λένε οι αναλύσεις, ότι δηλαδή η οικονομκή κρίση που θα ακολουθήσει θα είναι πρωτόγνωρη. Το τι σημαίνει αυτό για τα δικαιώματά μας, για τους μισθούς μας, για την ανεργία, για όλα, ούτε να το φανταστώ δε θέλω..

  #67349

  Διάφανο Σελοφάν
  Συμμετέχων

  Εγώ δεν δουλεύω, είναι άνεργη. Η σύμβασή μου έληξε πριν λίγους μήνες, επίδομα ανεργίας δεν δικαιούμουν και περίμενα να έρθει η νέα χρονιά μήπως βγει κάποιο νέο πρόγραμμα ή μήπως κάποιος ιδιώτης βγάλει κάποια αγγελία μετά την χαλαρότητα των γιορτών. Μετά τις γιορτές άρχισαν σιγά σιγά οι περιορισμοί, ήδη από τα καρναβάλια. Προγράμματα του δημοσίου πήγαν πιο πίσω απ’ ότι ήταν και οι ιδιώτες που ήδη βογκουσαν έσφιξαν κι άλλο τα λουριά. Δυστυχώς δεν ξέρω πόσο θα μου πάρει να βρω την επόμενη δουλειά, δεδομένου ότι είμαι κάτω από 30 άρα χωρίς αξιόλογη εμπειρία, οικογένεια δεν έχω επόμενος ούτε άμεση ανάγκη…δεν το κόβω για φετος! 🙂

  #68225

  Ariadni
  Συμμετέχων

  Δυστυχώς η πλειονότητα του πληθυσμού στην χώρα μας είναι άνεργοι, όμως ακόμη και στην εποχή του κορωνιού κάποιοι θα ήθελαν να εργάζονται και ας θέτοιυν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Το νόμισμα έχει δύο όψεις

  #70550

  Σαββατογεννημένη
  Συμμετέχων

  Εγώ να πως το δικό μου τον πόνο;
  (Σίγουρα δε θα είμαι η μοναδική – δυστυχώς)

  Εγώ από τα τέλη Μαρτίου, έχω μπει σε αναστολή σύμβασης και δουλεύω από το σπίτι.

  Το θέμα είναι πως, ενώ δουλεύω ΚΑΝΟΝΙΚΑ το ωράριό μου, πληρώνομαι από το κράτος (ενώ, θα την πω την αμαρτία μου, άλλοι δε δουλεύουν καθόλου – και έχουν βρει αυτό το γα…νο χρόνο να ασχοληθούν με τον εαυτό τους, να κοιμηθούν, έστω, οτιδήποτε… και, πάλι, “πήραν” τα ίδια χρήματα με εμένα).

  Anyway, το θέμα είναι ότι (πέραν του ότι κανένας άλλος από τη δουλειά δεν ήθελε να μιλήσουμε όλοι μαζί και να πούμε πως όλο αυτό είναι άδικο κ.λπ, κ.λπ.) επειδή, ακούγεται πολύ πως θα μπούμε σε εκ περιτροπής εργασία, πιστεύουμε πως, πάλι, θα γίνει το ίδιο: Δηλαδή θα δουλεύουμε 30 ημέρες, αλλά θα πληρωνόμαστε για τις 15.

  Και, ειλικρινά, δεν ξέρω τι να κάνω…

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.