Επισκόπηση 2 δημοσιεύσεων - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #70093

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Γειά σας κι από εμένα!

    Σε πρόσφατη συζήτηση που είχα με φίλους/ες σχετικά με το πότε και πώς η σεξουαλικότητα φτάνει στην ωριμανση της ετσι ώστε να ταυτίζεται με τις “πραγματικές” επιθυμίες ενος ανθρώπου , καταλήξαμε πως επι της ουσίας είναι κάτι πολύ ρευστό και άμεσα συνδεδεμένο με την προσωπικοτητα, τον τροπο ζωης , τις συνθηκες κλπ.
    Το θέμα αρχικά ήταν ο σεξουαλικος προσανατολισμός αλλά κατέληξε σε θέματα ευρύτερης σεξουαλικής συμπεριφοράς και σεξουαλικών επιλογών (πχ μονογαμία vs πολυσυντροφικοτητα , παρεκκλίσεις , φετιχισμος , bdsm κλπ) .

    Τα κύρια ζητήματα πάνω στα οποία θα ήθελα και την δική σας γνώμη είναι δυο :

    α) Το κατα πόσον είναι εφικτό και υπο ποιες συνθήκες να αποτινάξει κάποιος/α τα κοινωνικά στερεοτυπα και τους κοινωνικά ορθούς “ρόλους” ώστε να “απελευθερωθεί” και να ανακαλύψει τον εαυτό του/της και τις επιθυμίες του/της χωρίς να νιωθει στιγματισμένος/η και ενοχικος/η.

    β) Σε ποια ηλικία συμβαίνει αυτό. Γενικά επικράτησε η γνώμη οτι η σεξουαλική ωρίμανση λαμβάνει χώρα κάπου ανάμεσα στα 35 με 45 , αλλά θεωρώ πιθανόν να είναι biased γιατί περιπου αυτό ήταν και το ηλικιακο γκρουπ των συμμετεχόντων.

    Ποιά η άποψή σας ; Kαι ειδικότερα για όσους/οσες έχουν καταφέρει να φτάσουν στο στάδιο της απελευθέρωσης και της ανακάλυψης των πραγματικών επιθυμιών τους , πώς πιστεύετε οτι τα καταφέρατε ; Ποιοι παράγοντες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ; Έχει σχέση η ηλικία τελικά ή είναι πρωτίστως ζήτημα πνευματικής ωρίμανσης ;

    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία!

    #73779

    NickRod
    Συμμετέχων

    Ψάχνεις απόψεις για να γράψεις κάτι σε blog?

Επισκόπηση 2 δημοσιεύσεων - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.