• Αυτό το θέμα έχει 5 απαντήσεις, 6 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 11 μήνες πριν από τον χρήστη Ανώνυμος.
Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #67941

    sifounas24
    Συμμετέχων

    Αγαπητοι,
    Πριν λιγες μερες εν μεσω πανδημιας,εμαθα πως ειμαι εγκυος,κανοντας ενα τεστ εγκυμοσυνης.μετα απο επισκεψη στο γιατρο,ηρθε το σοκ:δυο εμβρυα!!οι σκεψεις μου απο τοτε πολλες και αναρχες..δεν ξερω αν θα τα καταφερω/καταφερουμε με το συντροφο μου με διδυμα σωματικα,ψυχικα,οικονομικα.το αγχος μου τεραστιο και να παει καλα η εγκυμοσυνη,που ειναι στην αρχη ακομα,και τι θα γινει μετα με 2 μωρα!σκεφτομαι συνεχεια τις δυσκολιες που θα ειναι διπλες και πελαγωνω.μετα με πιανουν οι τυψεις για αυτες τις σκεψεις που κανω και νιωθω ακομα χειροτερα.βαλτε μαζι την κλεισουρα,τα απαισια συμπτωματα της εγκυμοσυνης,που τα εχω ηδη απο νωρις,δεν την παλευω.νιωθω οτι εχω χασει τον ελεγχο του εαυτου μου,νιωθω κι αρρωστη ολη την ωρα,νιωθω φοβο για ολα κ τελικα νιωθω κ τυψεις,οτι ποια γυναικα θα σκεφτοταν τοσο μαυρα κ θα μετεδιδε ολη αυτη την αρνητικη ενεργεια στα εμβρυα..
    Δεν ξερω πως να γινω καλυτερα..

    #68073

    Kat
    Συμμετέχων

    Πολλές γυναίκες θα σκέφτονταν έτσι και πολλές το σκέφτονται κυοφορώντας ένα μωρό και μόνο! Είναι απόλυτα λογική και αναμενόμενη η αναστάτωση που φέρνει μια εγκυμοσύνη. Όλες οι ανησυχίες που έχεις θα τις είχες ακόμα και αν ήταν μόνο ένα το έμβρυο γιατί όσα περιγράφεις τα ίδια ένιωθα και εγώ. Άρα μην νομίζεις πως νιώθεις κάτι «ασυνήθιστο». Για εμένα το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναρωτηθείς είναι αν θέλεις παιδί, άσε τα πόσα αρχικά σε πρώτο επίπεδο. Σκέψου το πολύ καλά, γιατί είναι ίσως η πιο σημαντική απόφαση που πέρνουμε σε όλη μας τη ζωή και μας ακολουθεί για μια ζωή. Εφόσον απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα και ας υποθέσουμε οτι λες ναι θέλω, προχώρα στο επόμενο ερώτημα. Αυτο το παιδί θα ήθελα να εχει αδερφάκι; Γιατί και αυτό το ερώτημα έρχεται τελικά σε όλες μας απλώς σε δεύτερο χρόνο. Αλλά όλες όλες το σκέφτονται! Αν πάλι απαντήσεις και σε αυτό το ερώτημα θετικά, τότε συγχαρητήρια θα τα κάνεις 2 σε 1! Το ένα μωρό είναι στην αρχή όπως το είπες συναισθηματικά, σωματικά και οικονομικά εξαντλητικό αλλά επειδή επιστρατεύεις εκείνη τη περίοδο όλες τις δυνάμεις σου και όλη τη βοήθεια από τους γύρω σου ούτως ή άλλως για το ένα, το δεύτερο μπαίνει λίγο ευκολότερα στο παιχνίδι. Δηλαδή ασυζητιτί τον πρώτο καιρό θα χρειαστείς βοήθεια στο σπίτι, βοήθεια στο μαγείρεμα βοήθεια μέχρι και για να ξεκουραστείς είτε είναι ένα είτε είναι δύο. Το σπίτι όμως είναι ένα, το φαγητό που πρέπει να φατε σαν οικογένεια ένα, η εγκυμοσύνη μια. Τέλος να σου πω να μην αισθάνεσαι τύψεις, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστα συναισθήματα ο φόβος, η αγωνία και η κούραση της εγκυμοσύνης. Για εμένα ήταν φρίκη και είχα και σχετικα εύκολη εγκυμοσύνη αλλά αισθανόμουν όλα τα παραπάνω συν οτι ενιωθα οτι κάποιος έχει εισβάλλει στο σώμα μου και είμαι μια αλλη

    #68140

    Φούστα Κλαρωτή
    Συμμετέχων

    είναι απολύτως ανθρώπινα αυτα που νιώθεις πόσο μάλλον στις τόσο ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες που περναμε. Θα σου πρότεινα να μιλήσεις με κάποιον ειδικό για να ξαλαφρώσεις. Υπάρχει και η ΜΚΟ Φαιναρέτη που ασχολείται με την ψυχική υγεία εγκυων, λεχώνων κλπ που λόγω καραντίνας έχουν ανοίξει ειδική τηλεφωνική γραμμή.

    #69207

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Αγαπητή sifounas24, έρχομαι απ’το μέλλον να σε ανακουφίσω, καθώς είμαι δίδυμη! Μην αγχώνεσαι καθόλου, θα περάσεις 1-2 χρόνια δύσκολα όπως όλοι οι γονείς και μετά…αραλίκι. Τα δίδυμα έχουν πάντα παρέα το ένα το άλλο, περνούν όλες τις φάσεις μαζί, προσέχουν το ένα το άλλο, αγαπιούνται τρελά και έχουν πολλή πολλή πλάκα! Έχω κ αρκετά ζευγάρια διδύμων φίλους/ες, όλα χαρούμενα παιδιά, καθώς νιώθουμε ότι ήρθαμε στη γη μαζί με το άλλο μας μισό! Να ξέρεις, τα διδυμάκια σου θα έρθουν ‘φορτωμένα’ αγάπη και σκανταλιές, άστα να κάνουν παιχνίδι – εμείς είχαμε βγάλει και δική μας γλώσσα. Γενικά, απ’όταν πήγαμε σχολείο, δεν ξανασχολήθηκε άνθρωπος μαζί μας, είχαμε πάντα η μία την άλλη – και σκέψου δεν είμασταν σε αγαπημένο σπιτικό, το αντίθετο. Για το οικονομικό, εμάς και σε όλα τα δίδυμα που ξέρω, έκαναν πάντα εκπτώσεις, ασε που ανταλλάζαμε ρούχα κ δεν βαριόμασταν ποτέ. Γενικά, τα δίδυμα είναι κουραστικά στην αρχή και ξεκούραστα μετά για πολλά χρόνια κ θα πάρεις άπειρη ανόθευτη αγάπη. Στελνω ❣❣❣

    #70704

    Sousourada
    Συμμετέχων

    Αγαπητή σίφουνας,
    επίσης εν μέσω πανδημίας ανακαλύπτω ότι είμαι έγκυος. Ήταν κάτι που το επιδίωκα αλλά παρόλα ταύτα αισθάνομαι στα χαμένα…τα συμπτώματα με έχουν κάνει χάλια, δε μπορώ να ανταποκριθώ πλέον στη δουλειά, ευτυχώς που εργάζομαι ακόμη από το σπίτι διαφορετικά δε μπορώ να μπω στο αυτοκίνητο ούτε για απόσταση ενός τέταρτου. Μένουμε λόγω καραντίνας στο σπίτι του καλού μου στο χωριό και είμαι μόνη, χωρίς την άνεση μου. Δεν υπάρχει δυνατότητα να έρθει να με βοηθήσει η μητέρα μου λόγω Κορωνοιού και απόστασης. Νοιώθω μόνη και αβοήθητη και η ναυτία με έχει τσακίσει.Την Παρασκευή αναμένω τον υπέρηχο του γιατρού με αγωνία διότι η υψηλή τιμή της χοριακής υπονοούσε δίδυμα.
    Περνάω δύσκολα. Νοιώθω ακριβώς όπως εσύ.
    Εύχομαι από καρδιάς να είσαι πλέον καλύτερα!

    #71262

    Ανώνυμος
    Ανενεργός

    Καταρχήν sifounas24 δε μεταφέρεις καμια αρνητική ενέργεια στα έμβρυα που αυτή τη στιγμή δεν έχουν καν εγκέφαλο και διαμορφωμένα όργανα όποτε αυτό να μη σε απασχολεί καθόλου. Πολλες γυναικες περνάνε περιόδους με άσχημη ψυχολογία στην εγκυμοσύνη τους, δεν υπάρχει καμια απόδειξη ότι η ψυχολογία αυτή έχει κάποια επίπτωση στο μωρό.
    Το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα δύσκολο με ναυτίες και διάφορες αλλαγές στο σώμα που επιβαρύνουν πολύ την ψυχολογία. Το δεύτερο τριμηνο είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση,αν νιωθεις ότι σε παίρνει από κάτω, ζητά βοήθεια από ειδικούς έστω και μόνο για να μιλήσεις.
    Δεν έχω προσωπική εμπειρία από δίδυμα, οι πρώτοι μήνες της ζωής ενός παιδιού είναι πολύ απαιτητικοί ψυχικά και σωματικά ετσι κι αλλιώς, ευτυχώς όμως κρατάνε λίγο και ξαναβρίσκεις γρήγορα τον εαυτό σου. Χρειάζεται πολλή στήριξη από τον αντρα σου και όση πρακτική βοήθεια μπορείς να πάρεις από τα άτομα του περιβάλλοντος σου (φαγητά, δουλειες του σπιτιού κλπ) αν υπάρχει βέβαια η δυνατότητα. Σίγουρα τα δυο μωρά έχουν περισσότερες απαιτήσεις και πρέπει να βρεις τρόπο να συγχρονιστούν καπως τα προγράμματά τους ώστε να έχεις λίγο χρόνο να ξεκουράζεσαι. Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά και αρχίσουν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους θα είναι όλο και πιο εύκολα τα πράγματα καθως θα απασχολεί το ένα το άλλο. Αν μάλιστα σκόπευες να κανεις δυο παιδιά, ξεμπερδεύεις μια και καλη με εγκυμοσυνες και γέννες.
    Σε κάθε περίπτωση εύχομαι και στις δυο μια εύκολη εγκυμοσύνη κα μια γρήγορη και ανώδυνη γεννα! Με το καλό!

    #82391

    sifounas24
    Συμμετέχων

    έστω και καθυστερημένα ευχαριστώ πολύ,όσους απάντησαν, καθώς ολες οι απαντήσεις ήταν πολύ υποστηρικτικές.καθως διανύω πλέον το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μου και με τη μέχρι τώρα εμπειρία μου,η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος με πολλά ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα,που εντείνονται ακόμα περισσότερο,αν υπάρχουν μαζί κ αλλά θέματα,πχ ιατρικά,κορονοιος..
    Για εμένα προσωπικά μπορώ να πω πως η εγκυμοσύνη σίγουρα δεν είναι η πιο ξένοιαστη περίοδος της ζωής μου,το άγχος με έχει κυριεύσει για όλα,παρότι προσπαθώ σκληρά να είμαι ρεαλιστρια,να ηρεμώ τον εαυτό μου και να ελπίζω για το καλυτερο!

    @constance
    :είτε με ένα είτε με δύο έμβρυα,εύχομαι όλα να πηγαίνουν καλά!

Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.