in

O κάζουαλ σεξισμός της ημέρας

Πριν λίγο καιρό πήγα σε ένα συνέδριο σχετικό με τεχνολογία στην Αγγλία. Ένας από τους διοργανωτές μας μίλησε λίγο, και μετά ήρθε η ώρα να δώσει το λόγο στην keynote speaker. Το έκανε λέγοντας κάτι τύπου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

fc23a7e20797ece505679eff1cd4df56

Πριν λίγο καιρό πήγα σε ένα συνέδριο σχετικό με τεχνολογία στην Αγγλία. Ένας από τους διοργανωτές μας μίλησε λίγο, και μετά ήρθε η ώρα να δώσει το λόγο στην keynote speaker. Το έκανε λέγοντας κάτι τύπου:

“Και τώρα θα δώσω το λόγο σε κάποια πιο ελκυστική από εμένα”.

Μετά από το οποίο ευτυχώς μας πληροφόρησε ότι η ομιλήτρια έκανε έρευνα στη συγκεκριμένη τεχνολογία εδώ και πολλά χρόνια, πριν καν μάθει αυτός ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Ευτυχώς, γιατί θα είχαμε μπερδευτεί, και θα νομίζαμε ότι η καθηγήτρια μας μιλούσε επειδή ήταν όμορφη, όχι επειδή είχε τα προσόντα. Θα είχε κάνει τέτοια εισαγωγή σε άντρα;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

7 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν

Κοίτα, αν το δείς στεγνά και απόλυτα ίσως να μπορούσε να περάσει για σεξιστικό σχόλιο. Νομίζω όμως σε αυτή την περίπτωση ότι το αστείο ήταν ο δικός του αυτοσαρκασμός. Αν ελεγε “και τώρα θα σας μιλήσει μια όμορφη γυναίκα” ή κάτι τέτοιο τότε δε θα ήταν ΟΚ. Οπότε από μένα είναι ΟΧΙ σήμερα.

Karlee
Karlee
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Ας το ελεγε σ εναν αντρα. Εκει θα το δεχομουν. Και θα γελουσα κιολας. (Π μαλλον σπανιο κ να συμβει).

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Karlee

Θα μπορούσε να το πει σ έναν άντρα, έχω πετύχει σε συνέδριο καθηγητή μου (60χρονο) να λέει κάτι αντίστοιχο για έναν κατά πολύ νεότερο και ωραίο άντρα σε χαμηλότερη βαθμίδα (τύπου: “είμαι άτυχος – ξέρω ότι όλοι θα προσέξετε τον Χ”). Δεν παρεξηγήθηκε κανείς – συνηθίζεται στα συνέδρια τέτοιου είδους κομπλιμέντα – αστεία για να σπάει λίγο ο πάγος.

Αμπα
Αμπα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Θα μπορούσε, αλλά δεν το έκανε, οπότε μιλάμε για αυτό που έγινε, και όχι για αυτό που θα μπορούσε να γίνει. Αναρωτήσου όμως γιατί δεν έχεις ακούσε τέτοιο “σπάσιμο πάγου” μεταξύ γυναικών. Να το πάρει το ποτάμι. Επειδή στις γυναίκες δεν είναι αστείο, ισχύει η σύγκριση. Στους άντρες μόνο είναι χαριτωμένο, επειδή όλοι ξέρουμε ότι η εμφάνιση τους δεν έχει σημασία, αλλά τα επιτεύγματα τους.

Λώνσομ Κάουμποη
Λώνσομ Κάουμποη
5 χρόνια πριν

Η αλήθεια είναι ότι διχάζομαι. Σε απόλυτη τιμή δεν είπε κάτι άσχημο ή κακεντρεχές. Από την άλλη, το status quo μέσα από το οποίο προκύπτει αυτή η κρίση (όπως και το σχόλιο, υποθέτω) είναι de facto προβληματικό.

Bottom line, εφ’ όσον σ’ ενόχλησε κάτι τέτοιο, μάλλον υπάρχει λόγος. Και κάπου εδώ είναι που το βουλώνω, και απλά ακούω (well, διαβάζω).

Karlee
Karlee
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Λώνσομ Κάουμποη

Ουτε εγω πιστευω οτι ηταν κακεντρεχες. Το προβληματικο π διαισθανεσαι ειναι ο σεξισμος. Και η στηλη λεγεται καζουαλ σεξισμος. Μας ειναι τοσο οικειες καποιες εκφρασεις και χαρακτηρισμοι, εξ ου κ το καζουαλ, που δεν αντιλαμβανομαστε καν τι κρυβουν απο κατω. Επειδη δεν εχουμε εκπαιδευτει να τα αντιλαμβανομαστε.

Karlee
Karlee
5 χρόνια πριν

Προς τι οι τοσες Α,μπα ψηφοι. Πιστευετε οτι ειναι κατι που θα ελεγε καποιος σε εναν αντρα??? Ισως αν ο αλλος ηταν ο Μπραντ ο Πιτ. Ή αν ο ιδιος εμοιαζε με.τον Κουασιμοδο (και με γερη δοση αυτοσαρκασμου).
Ποτε θα καταλαβουμε οτι να παρουσιαζουμε τις γυναικες με.βαση την εμφανιση τους ειναι σεξιστικο? (Ειναι το ιδιο με τον καζουαλ σεξισμο του αστροναυτη. Τα αγορακια μπορουν να ειναι νιντζα και αστροναυτες, ενω τα κοριτσακια μονο πριγκιπισες).