Μα, γιατί να γίνουν οι άντρες φεμινιστές;

Αφού τα έχουν όλα έτοιμα

Συζητούσα με τη μητέρα μου.

Συνήθως συζητάμε πολλά πράγματα μαζί και μου δίνει συμβουλές αν και η ειλικρίνεια της σπάει κόκαλα πολλές φορές αναγνωρίζω το δίκιο που έχει.

Αλλά να μια κουβέντα που κάναμε σήμερα:

Της έλεγα για το φεμινισμό και μέσα στον ενθουσιασμό που η μητέρα μου με καταλαβαίνει της λέω ότι χρειαζόμαστε περισσότερους άντρες φεμινιστές πρέπει και οι άντρες να γίνουν φεμινιστές.

Και βάζει κάτι γέλια.

Και μου λέει «αγάπη μου γιατί να γίνουν φεμινιστές; Γιατί οι εργοστασιάρχες να γίνουν κομμουνιστές επειδή είναι δίκαιο για τους εργάτες; Γιατί να γίνουν φεμινιστές; Δεν τους αφορά. Αυτοί τα έχουν όλα έτοιμα. Έτοιμα παιδιά. Έτοιμα σπίτια. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να φέρνουν λεφτά. Τους αρέσει αυτό. Γιατί να γίνουν φεμινιστές. Δε θα τους αλλάξει τη ζωή».

Της είπα ότι δεν ξέρει. Της είπα ότι αν γίνουν φεμινιστές θα κάνουν καλύτερο σεξ και θα ζουν σε πιο χαρούμενα ξεκούραστα σπίτια καθώς οι δουλειές θα μοιράζονται, θα έχουν πιο δυνατές και πολυτάλαντος ομάδες στη δουλειά γιατί θα μπορούν να έχουν γυναίκες συνεργάτιδες με ικανότητες γιατί δε θα εμποδίζονται από αλλά πράγματα και θα μπορούν να δουλέψουν απερίσπαστες. Ακόμη θα μπορούν να ασχολούνται με τέχνη και μαγειρική και πλέξιμο και ότι θέλουν χωρίς να τους αποκαλούν αδερφές και γυναικούλες και να πηγαίνουν στον ψυχολόγο χωρίς φόβο ότι είναι αδύναμοι και χωρίς να έχουν δυσκολία να διαλέξουν τα ροζ παιχνίδια για το γιο τους.

Τώρα πίνω και γελάω μόνος μου σαν τρελός. Τι τους νοιάζει; Τι τους νοιάζει; Ο πατέρας μου είναι μια χαρά. Μόνο για τη μάνα μου το παιχνίδι έχει λειψές τις κάρτες. Δεν πρόκειται να της δώσει ο πατέρας μου κάρτες για να είναι ίσο το παιχνίδι όταν ξέρει ότι πρόκειται να κερδίσει την παρτίδα. Αυτή του μεγάλωσε δύο παιδιά και πάει στη δουλειά της επιστρέφει και μαγειρεύει καθαρίζει. Αυτός γιατί να μοιραστεί τις δουλειές του σπιτιού; Τι κερδίζει; Τι να τον νοιάζει η ισότητα;

Άντε εβίβα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

79 points
Upvote Downvote

12
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
11 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
4 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
12 Συντάκτες σχολίων
vaggelisno_rootsAlex RainersΚοντράριος Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Issy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Η ζωή και για τα δύο φύλα είναι κουραστική, δύσκολη, ένας διαρκής αγώνας. Χρειάζεται τεράστιο θάρρος και δύναμη. Και περισσότερο, ίσως, καθώς είμαστε πλάσματα των ψευδαισθήσεων, χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Χωρίς αυτοπεποίθηση είμαστε ανυπεράσπιστοι. Και πώς μπορούμε να αποκτήσουμε γρήγορα αυτό το αβέβαιο και τόσο ανεκτίμητο χαρακτηριστικό; Πιστεύοντας ότι οι άλλοι είναι κατώτεροι από εμάς. Νιώθοντας ότι έχουμε μια έμφυτη ανωτερότητα – ίσως είναι πλούτος η κοινωνική τάξη, μια ίσια μύτη η το πορτρέτο ενός παππού από τον Ρόμνεϊ • γιατί δεν έχουν τέλος οι άθλιες επινοήσεις της ανθρώπινης φαντασίας σε σχέση με τους άλλους. Εξού και η τεράστια σημασία που έχει… Διαβάστε περισσότερα »

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Πέρα από την προσωπική ευημερία των ανδρών, πρέπει να είναι φεμινιστές γιατί το απαιτεί η κοινωνία πλέον, η οποία έχει αλλάξει κατά πολύ σε σύγκριση με το παρελθόν. Το γυναικείο κίνημα, παρά τον ισχυρό αντιφεμινισμό και σεξισμό που επικρατεί, προοδεύει σταθερά και οι γυναίκες ζούμε με πού διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τις γιαγιάδες και τις μαμάδες μας. Αν και αυτή η πρόοδος δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη (γι’ αυτό, άλλωστε, χρειάζεται ακόμη ο φεμινισμός), είναι μάλλον δύσκολο να επιστρέψουμε κοινωνικά σε προηγούμενες δεκαετίες. Ένας λόγος γι’ αυτό είναι οι οικονομικές συγκυρίες και η συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας. Η οικονομική… Διαβάστε περισσότερα »

Κοντράριος
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Κοντράριος

Τι λογική είναι αυτή; Αλίμονο αν σκεφτόμαστε όλοι έτσι. Οι πιο πολλοί άνθρωποι έχουμε αίσθημα δικαιοσύνης. Δεν υπερασπίζονται την ισότητα μόνο όσοι ωφελούνται από αυτήν. Για τα δικαιώματα των μαύρων στις ΗΠΑ πολέμησαν και λευκοί. Στα pride πάνε και straight. Πόσο μάλλον σε ένα ζευγάρι, που μπαίνει μέσα και η αγάπη. Πώς μπορείς να κοιτάς τη σύντροφό σου στα μάτια και να της λες ότι την αγαπάς αλλά δεν θες να είναι ίσο το παιχνίδι; Ότι δεν κερδίζεις κάτι;

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Εσύ καλά τα λες, αλλά λίγοι είναι που σκέφτονται σαν κι εσένα.

Κάστανο 🌰
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εσύ όμως δε σκέφτεσαι έτσι! Κι αυτό μας προσφέρει τεράστια ανακούφιση!

Heliotropium
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ εντελώς! Τα είπες πολυ σωστα. Δεν τους συμφέρει, θα χάσουν προνόμια και γι’αυτο δεν ασχολούνται, αλλα και κοροιδεύουν τον φεμινισμο.
Λιγο-πολυ τα επιχειρήματα είναι γνωστά, ό,τι και να πείς σε κάποιον, δεν πείθεται έτσι στον βρόντο.
Το συμφέρον είναι πάνω απ’ όλα.

Υπάρχουν και άνθρωποι με ευαισθησίες και κουλτούρα όμως, που ξέρουν να σκέφτονται και ενδιαφέρονται για το συλλογικο καλο. Σε αυτους απευθυνόμαστε φντάζομαι και σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξ’αιτίας της ανισότητας. Στους υπολοιπους δεν μπορούμε να αλλάξουμε δέρμα ,εμείς μονοι μας.
Παιδεία απο οικογένεια και πολιτεία.

Now or never
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Όπως αναφέρθηκε και στην ημέρα της γυναίκας οι αγώνες έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν. Επίσης, ένα τρανταχτό παράδειγμα για το ότι παλεύουμε καθημερινά είναι όλοι εμείς οι αναγνώστες και οι σχολιαστές καθημερινά. Κακός η μητέρα σου που δουλεύει και είναι ίσα με τον πατέρα σου κάνει τα πάντα εκείνη. Ο δικός μου πατέρας αν και τον περισσότερο καιρό δούλευε μόνο εκείνος θα έκανε και δουλειές στο σπίτι όπως σκούπισμα, όπως και θα πλύνει τα πιάτα ακόμα και τώρα και χαίρομαι που το βλέπω αυτό στην οικογένεια μου γιατί κατ’αρχην είναι θέμα σεβασμού προς τον άνθρωπό σου. Ένα πράγμα που με… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Επειδή αν οι άντρες ασπαστούν τον φεμινισμό τότε θα απαλλαχθούν και οι ίδιοι από στερεότυπα που τους καταπιέζουν και τους δυσκολεύουν τη ζωή. Αν επιτέλους δεχθούμε όλοι ότι κάποια συναισθήματα, ρολόι, επαγγέλματα είναι “ανθρώπινα, θετικά ή αρνητικά” και όχι “γυναικεία η αντρικά” θα διευκολύνθει η ζωή όλων μας χάρη στη συνεργασια. Αν δεχθούμε ότι η εργασία είναι απλά κοινωνική προσφορά και βιοπορισμος και όχι πεδίο μάχης όπου το πιο ισχυρό “αρσενικό” κερδίζει, αν δεχθούμε ότι η ανατροφή των παιδιών είναι μια επιμορφωτική , επίπονη αλλά πρωτόγνωρη εμπειρία για έναν ενήλικα -οχι μια γυναίκα- και ότι το σεξ δεν είναι ανταλλαγή… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Αν ο κόσμος μας γίνει φεμινιστικος ένας άντρας, αν απολυθεί και δεν μπορεί να βρει δουλειά, θα μπορεί να πει: “Εντάξει, θα αναλάβω εγώ εξ ολοκλήρου τα παιδιά και το σπίτι και η γυναίκα μου θα δουλέψει περισσότερο.” (αν φυσικά συμφωνήσει και αυτή). Ενώ τώρα που ο κόσμος δεν είναι ακόμα φεμινιστικος, αν ένας άντρας το κάνει αυτό θα πρέπει να ανεχτεί την κοροϊδία των άλλων αντρών.

Mary Rho
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Είναι τόσο παλιά ιστορία η ανισότητα των φύλων που πλέον έχει περάσει στο dna ανδρών και γυναικών και λειτουργεί σαν αυτοματισμός στη συμπεριφορά και των δύο. Νομίζω ότι αυτό που δεν κατανοούν και τα δύο φύλα είναι πως αυτό που θα κερδίσουν και οι δυο έχει να κάνει με περισσότερη ενσυναίσθηση και καλύτερη συνεργασία και συνεννόηση σε όλα τα επίπεδα. Σε έναν κόσμο που παρακμάζει και καταρρέουν όλα τα ιδεολογικά, θρησκευτικά, πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά στερεότυπα, μόνο μέσα από την ισορροπία στις σχέσεις θα βρεθεί ο καινούργιος δρόμος για το αύριο. Όσο μένουμε άκριτα προσκολλημένοι σε αντιλήψεις που διαχωρίζουν αντί να… Διαβάστε περισσότερα »