in

Ζωή χωρίς Nutella από δω και πέρα;

Όλοι ξέρουμε πως δύο είναι οι πιο γνωστοί κατάλογοι στον κόσμο: Τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου και Τα Επτά Ποιοτικά Συστατικά της Nutella

Ο όμιλος Ferrero αποφάσισε να δυσαρεστήσει το 97% του παγκόσμιου πληθυσμού- αφήνουμε ένα περιθώριο για το ποσοστό που λέει ψέματα ότι δεν του αρέσει η σοκολάτα (και δη η nutella)- και να «αναστείλει προσωρινά για προληπτικούς λόγους» την παραγωγή του πρώτου εργοστασίου του παγκοσμίως της Nutella, στη Νορμανδία, μετά τον εντοπισμό ενός «ελαττώματος στην ποιότητα». […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 21

Ο όμιλος Ferrero αποφάσισε να δυσαρεστήσει το 97% του παγκόσμιου πληθυσμού- αφήνουμε ένα περιθώριο για το ποσοστό που λέει ψέματα ότι δεν του αρέσει η σοκολάτα (και δη η nutella)- και να «αναστείλει προσωρινά για προληπτικούς λόγους» την παραγωγή του πρώτου εργοστασίου του παγκοσμίως της Nutella, στη Νορμανδία, μετά τον εντοπισμό ενός «ελαττώματος στην ποιότητα».

Η αποκαρδιωτική αυτή είδηση έφτασε στα αυτιά μας προ λίγων ημερών. «Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 κατά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων ενός εκ των ποιοτικών ελέγχων στο εργοστάσιό μας του Βιλέρ-Εκάλ εντοπίσαμε ένα ελάττωμα στην ποιότητα ενός εκ των ημικατεργασμένων προϊόντων που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προϊόντων μας Nutella και Kinder Bueno», εξηγεί η Ferrero.

Το Βιλέρ-Εκάλ είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής παγκοσμίως της Nutella, που είναι άλειμμα πραλίνας φουντουκιού που περιέχει ζάχαρη κατά 56,3% και λιπαρά κατά 30,9%. Παράγει 600.000 βαζάκια ημερησίως, δηλαδή το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής.

Capture 20

Ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής σοκολάτας και η παγκόσμια επιτυχία 

Η οικογένεια Ferrero ήταν οι πρώτοι Ιταλοί βιομήχανοι του κλάδου ζαχαρωδών οι οποίοι, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προχώρησαν στο άνοιγμα γραφείων και εργοστασίων εκτός Ιταλίας, μετατρέποντας την εταιρεία τους σε έναν πραγματικά διεθνή Όμιλο. Στις 14 Μαΐου του 1946, ιδρύθηκε η εταιρεία Ferrero. Τα πρώτα βήματα προς την επιτυχία έγιναν χάρη στα προϊόντα που «εφήυραν» ο Pietro Ferrero και ο γιος του Micheleο οποίος ήταν, τότε, πολύ νέος.

s2.ele .ro

Η Έξυπνη λύση σε ένα δύσκολο πρόβλημα

To 1942 η σοκολάτα υπήρχε σε πολύ μικρή ποσότητα, λόγω έλλειψης κακάο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Pietro Ferrero ένας ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου από το Πιεμοντε της Ιταλίας επιστρατεύοντας όλη του την τέχνη και ευφυΐα, δημιούργησε μια γλυκιά κρέμα από φουντούκια, ζάχαρη και ελάχιστη μόνο ποσότητα από το σπάνιο κακάο. Ο Ferrero χρησιμοποίησε φουντούκια, που ήταν άφθονα στην περιοχή. Έδωσε σχήμα καρβελιού στην κρέμα, ώστε να κόβεται και να αλείφεται πάνω σε ψωμί με ευκολία, και την ονόμασε «Giandujot» από ένα διάσημο τοπικό καρναβαλικό χαρακτήρα εκείνης της εποχής. Η «Giandujot» ήταν ο πρόδρομος της Nutella.

αρχείο λήψης 2

 

Και εγένετο… Nutella
Ο γιος του Pietro Ferrero, Michele, έβαλε σε εφαρμογή την καινοτόμο ιδιοφυΐα του και, με τη μέθοδο δοκιμής και λάθους, βελτίωσε τη συνταγή, δημιουργώντας το πρώτο βαζάκι της νέας πραλίνας φουντουκιού και κακάο το οποίο, δεν είχε ακόμα όνομα. Επιστράτευσε και πάλι τη δημιουργικότητά του. Κατέληξε έτσι στην τέλεια λύση για την πιο διάσημη κρέμα του κόσμου: Nutella®
6694526905 c3eba8dbce b
Η επιτυχία μέσα στο βάζο και το βάζο
Φυσικά η επιτυχία δεν έμεινε μόνο στην ατελείωτη γλυκεία γεύση της πραλίνας αλλά μεταφέρθηκε και στα σχεδιασμένα, διάσημα βάζα με το αμίμητο χαρακτηριστικό σχήμα.
 Καταγραφή 27

Τα 7 συστατικά της επιτυχίας 

Το μυστικό πίσω από την θεσπέσια γεύση δεν είναι άλλο από

  1. Φουντούκια
  2. Ζάχαρη
  3. Φοινικέλαιο
  4. Κακάο
  5. Λεκιθίνη
  6. Βανίλι
  7. Γάλα

figure hazelnuts on wood cutting board

 

Ας θυμηθούμε λοιπόν αυτήν την αξεπέραστη, πυκνή, γλυκιά γεύση μέσα από τρείς εύκολες συνταγές!!

Κρέπες με Nutella

Υλικά:

  • 3 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 220 ml. πλήρες γάλα
  • 60 γρ. Nutella

Εκτέλεση:

Για τις κρέπες: Πάρτε δύο μπολ. Ανακατέψτε το γάλα και το αλεύρι στο ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με το λιωμένο βούτυρο στο άλλο. Μετά ανακατέψτε το περιεχόμενο των δύο μπολ, μαζί. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Ζεστάνετε και λαδώστε ένα τηγάνι χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας εμποτισμένο με λάδι. Προσθέστε από το μείγμα στο τηγάνι μέχρι να σχηματιστεί μια κρέπα διαμέτρου περίπου 26 εκατοστών. Ψήστε και τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρετε τις κρέπες με γέμιση 15γρ. Nutella και φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας ή παγωτό.

IMG 0061 e1441908847443

 

Ζεστό Ρόφημα σοκολάτας με Nutella

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας Nutella
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου, όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Μόλις ζεσταθεί και ομογενοποιηθεί το μείγμα βάλτε το σε κούπα ή φλυτζάνι.

Capture 19

Ψωμί με Nutella

Υλικά:

  • Ψωμί
  • Nutella

Εκτέλεση:

Πάρτε μια φέτα ψωμί και απλώστε άφθονη Nutella.

Mπορείτε να το δοκιμάσετε και με ολόκληρο το καρβέλι. Ξανά και ξανά.

Chestnut Chocolate Spread 4

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

13 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Μαριάννα Θ.
Μαριάννα Θ.
5 χρόνια πριν

Μπα; “Φοινικέλαιο» βλέπω στα συστατικά;
Πφφ, φαντάζομαι ότι σε χαμηλές ποσότητες αυτό που θεωρείται το πιο καρκινογόνο φυτικό λάδι δεν είναι επικίνδυνο αλλά μου τη σπάει που όλες οι βιομηχανίες περνάνε σιγά σιγά σε αυτό το λάδι με τη δικαιολογία ότι αν χρησιμοποιούσανε άλλο λάδι η γεύση θα ήταν κατώτερη, για να μην πουν απλώς ότι τους βγαίνει φτηνότερα.

mongrel
mongrel
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαριάννα Θ.

δεν ήξερα ότι θεωρείται καρκινογόνο, νόμιζα ότι το θέμα ήταν η περιβαλλοντική καταστροφή για την παραγωγή όλο και μεγαλύτερων ποσοτήτων.

JOAN DE BARK
JOAN DE BARK
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαριάννα Θ.

Συμφωνώ απόλυτα για το Φοινικέλαιο. Εν τω μεταξύ, νόμιζα ότι το άρθρο αφορούσε αυτό. Δυστυχώς, το ωραιότερο γλύκισμα του κόσμου είναι τρομερά επιβλαβές. Φοινικέλαιο υπάρχει σε άπειρα προϊόντα και σε όλα τα γλυκίσματα. Για περιόδους υπογλυκαιμίας πάντως υπάρχει η ΙΟΝ μισή μισή που είναι ακόμη πιο τέλεια. (έχει και αυτή Φοινικέλαιο δυστυχώς)

Granita Lemoni
Granita Lemoni
5 χρόνια πριν

Προσωπικά αγαπώ τη Merenda, οπότε αρχικά δεν με θορύβησε ιδιαίτερως η είδηση. Μετά όμως είδα ότι θα έχουμε απώλειες και στα Kinder Bueno! Μαχαιριά στην καρδιά!

Παρθένο Ελαιόλαδο
Παρθένο Ελαιόλαδο
5 χρόνια πριν

Είμαι λάτρης της σοκόλατας.Με λες και εθισμένη.
ΑΛΛΑ …έχετε δει ποτέ τα ποσοστά ”αληθινής ” σοκολάτας στη Nutella?
ή τα παιδιά-σκλάβους που δουλεύουν στη βιομηχανία της σοκολάτας παγκοσμίως?

https://www.google.com/search?q=Nutella+contents&safe=active&client=firefox-b-d&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=Ypm2iUk4VcrJ4M%253A%252CkQOT1DvzpwCfJM%252C_&usg=AI4_-kTQwgmQPu50kVn-g9HBkx3wR40aOA&sa=X&ved=2ahUKEwiTlP7l1tTgAhWmxMQBHakXCW0Q9QEwAHoECAUQBA&biw=1408&bih=667#imgrc=BzhoV6_4FrvXLM:

http://www.foodispower.org/slavery-chocolate/

Jelly Roll
Jelly Roll
5 χρόνια πριν

“Mπορείτε να το δοκιμάσετε και με ολόκληρο το καρβέλι. Ξανά και ξανά.”
Η ζωή μου όλη

I need my medicine
I need my medicine
5 χρόνια πριν

Γειά σας παιδιά, δεν μου αρέσει η Merenda, Nutella κλπ. Ελπίζω να δείξετε κατανόηση 😂

Alex Rainers
Alex Rainers
5 χρόνια πριν

Σε αλλά νέα ο Κορτω φοράει πλερεζα με το άκουσμα της είδησης

Haifischnet
Haifischnet
5 χρόνια πριν

Εγώ είμαι Μερεντόπαιδο.

Marina
Marina
5 χρόνια πριν

Είμαι λάτρης της νουτελας – και ξεκάθαρα όχι της μερεντας. Μπορώ να φάω όλο το βαζάκι με το κουταλάκι. Γι αυτό και αποφεύγω να παίρνω, παίρνω εξαιρετικά σπάνια.

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
5 χρόνια πριν

Ψάχνω εκείνη την θεσπέσια συνταγή που είχε ποστάρει η Λένα πριν 3-4 χρόνια στη lifo. Είχε μόνο 3 υλικά, Nutella, αυγά και … δε θυμάμαι το τρίτο. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;;;

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μάνα Κουράγιο

Χίλια ευχαριστώ Ophelia!