Βραζιλία: Παραδόθηκε στην αστυνομία ο θεραπευτής που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε πάνω από 300 γυναίκες

Οι καταγγελίες ενάντια στον 76χρονο, «Ιωάννη του Θεού» πέφτουν «βροχή»

Ο παγκοσμίως γνωστός «πνευματικός θεραπευτής» ή αλλιώς ο «Ιωάννης του Θεού», από τη Βραζιλία Joao Teixeira de Faria κατηγορήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου από 13 γυναίκες που βγήκαν στην κρατική τηλεόραση και κατήγγειλαν δημόσια πως τις κακοποίησε μέσα στο θεραπευτήριο του. Από εκείνη την ημέρα πάνω από 300 γυναίκες στην Βραζιλία και το εξωτερικό τον κατήγγειλαν για κακοποίηση και παρενόχληση.

Ο κατηγορούμενος στην αρχή αρνήθηκε τις καταγγελίες. Ανάμεσα στους καταγγέλοντες βρίσκεται και η κόρη του Teixeira, η οποία τον αποκάλεσε «τέρας» και δήλωσε ότι την χτυπούσε και τη βίαζε από τότε που ήταν 14 χρονών.

«Συνήθιζε να λέει ότι ο Θεός δεν υπήρχε και πως ο ίδιος ήταν ο Θεός» ανέφερε στον Τύπο. Είπε επίσης πως σταμάτησε να τη βιάζει όταν έμεινε έγκυος από έναν υπάλληλο του και ότι την χτύπησε με αποτέλεσμα να αποβάλλει. «Καμία από αυτές τις γυναίκες δε ψεύδεται» δήλωσε υπερασπιζόμενη τις καταγγελίες ενάντια στον πατέρα της. «Πέρασα ακριβώς τα ίδια και ξέρω».

Ο Τeixeira ήταν διασημότητα στη Βραζιλία και σε όλο τον κόσμο για τη φημισμένη ικανότητα να εκτελεί πνευματικές θεραπείες. Το 2012 η Oprah Winfrey επισκέφθηκε το καταφύγιο του για να του πάρει συνέντευξη. Το βίντεο έχει πλέον κατέβει από το κανάλι της παρουσιάστριας στο Youtube.

Ο Joao Teixeira θεωρήθηκε φυγάς με τους εισαγγελείς να έχουν συμπεριλάβει το όνομα του στη μακρά λίστα της Ιντερπόλ αν και οι δικηγόροι του ισχυρίζονταν ότι θα παραδινόταν. «Δεν έχει τη σωματική και την ψυχική ώστε να καταφέρει να ζήσει ως φυγάς».

Οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν την Κυριακή το βράδυ πως ο θεραπευτής τελικά παραδόθηκε μετά από αντίσταση που επέδειξε στο ένταλμα σύλληψης.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

5 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
1 Συντάκτες σχολίων
Aloutero Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Στο διάολο αν σε στείλουν τερας, λίγο θα είναι. 300 (300!) γυναίκες σιωπηλά θυματα ενός μόνο άντρα.
Επειδή δεν υπάρχει πατριαρχία, είμαστε υπερβολικές, μάλλον εχουμε περίοδο και ο Ερμής περνάει πάνω από τον Αχλαδόκαμπο.