in

Το κοκτέιλ της Κυριακής: Bloody Mary

Πως να το φτιάξετε εύκολα

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από την εκπομπή No Reservations του Travel Channel. To μπαρ λέγεται Ishinohana και βρίσκεται στην περιοχή Shibuya του Τόκιο. Το site του είναι εδώ και αν και ο κατάλογος υπάρχει, οι περιγραφές των ποτών είναι μόνο στα γιαπωνέζικα. Βλέπω ότι τα ποτά φτάνουν μέχρι 18 ευρώ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

classic bloody mary 720x720 recipe

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από την εκπομπή No Reservations του Travel Channel. To μπαρ λέγεται Ishinohana και βρίσκεται στην περιοχή Shibuya του Τόκιο. Το site του είναι εδώ και αν και ο κατάλογος υπάρχει, οι περιγραφές των ποτών είναι μόνο στα γιαπωνέζικα. Βλέπω ότι τα ποτά φτάνουν μέχρι 18 ευρώ.

Το Bloody Mary είναι κάπως μυστήριο κοκτέιλ: ή το αγαπάς ή το μισείς. Αν σας αρέσει η ιδέα και δυσκολεύεστε να χειριστείτε έναν παγοκόφτη όπως ο κύριος του Ishinohana μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας Bloody Mary ως εξής:

Για 1 ποτήρι:

2 σφηνάκια βότκα

Χυμός από ½ λεμόνι

6 δόσεις (όπως πέφτει κάθε φορά που κουνάτε το μπουκαλάκι) Worcestershire sauce

3 δόσεις Tabasco

150 ml χυμός ντομάτας

Αλάτι, πιπέρι, κλωναράκι σέλιν

Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα ψηλό ποτήρι + παγάκια. Δεν είναι απαραίτητο το σέικερ, αν κι έτσι θα είσαστε σίγουροι ότι ανακατεύτηκε καλά. Η ποσότητα του Tabasco είναι ζήτημα αντοχής.

Το θέμα πάντα είναι «τι εννοούμε με χυμό ντομάτας». Αν βάλετε φρέσκια ντομάτα, το αποτέλεσμα είναι πολύ παραπλήσιο της σαλάτας και τα σποράκια είναι ενοχλητικά. Αν βάλετε V8 έχετε σωστή υφή και πολλά άλλα εκτός ντομάτας, αλλά είναι το πιο εύκολο και η γεύση του ξενίζει λιγότερο. Μπορείτε να πάρετε χυμό ντομάτας σε κονσέρβα, που είναι το πιο φτηνό και το πιο πιστό στην αρχική ιδέα (κι εγώ αυτό κάνω). Ο γιαπωνέζος έβαλε και ξίδι, που δεν έχω δοκιμάσει, αλλά φαίνεται καλή ιδέα τώρα που το σκέφτομαι, αν κι έτσι θα έβαζα λιγότερο Worcestershire sauce.

Καλή Κυριακή!

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια