in

Θηλασμός στο χώρο εργασίας: Μητέρες αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα για να θηλάσουν

Μία στις τρεις θηλάζουσες μητέρες, μετά από επιστροφή στην εργασία, αναγκάστηκε να καταφύγει στην τουαλέτα για να θηλάσει το μωρό της

Περισσότερες από τις μισές μητέρες που ερωτήθηκαν σε έρευνα του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσαν πως αναγκάστηκαν να αντλήσουν γάλα σε ακατάλληλα μέρη, όπως στην τουαλέτα, το χώρο προσωπικού, το αυτοκίνητο, το γραφείο τους και τόνισαν την έλλειψη υποστήριξης ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

uploads2Fcard2Fimage2F130592FWork BATHROOM

Περισσότερες από τις μισές μητέρες που ερωτήθηκαν σε έρευνα του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσαν πως αναγκάστηκαν να αντλήσουν γάλα σε ακατάλληλα μέρη, όπως στην τουαλέτα, το χώρο προσωπικού, το αυτοκίνητο, το γραφείο τους και τόνισαν την έλλειψη υποστήριξης που υπάρχει στο χώρο εργασίας για τις εργαζόμενες θηλάζουσες. Ζητήθηκε η γνώμη από 2.000 θηλάζουσες μητέρες που είχαν παιδί τα τελευταία 5 χρόνια.

Πολλές νέες μαμάδες ανέφεραν προβλήματα που βίωσαν ως αποτέλεσμα, μεταξύ αυτών οι λοιμώξεις, το άγχος και η δυσκολία να προσφέρουν μητρικό γάλα. Αυτές οι δυσκολίες οδηγούν μεγάλο ποσοστό στη διακοπή του θηλασμού πολύ νωρίτερα από ότι επιθυμεί.

Μια 36χρονη, φαρμακοποιός- η οποία ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη ώστε να μην χάσει τη δουλειά της- δήλωσε ότι ο εργοδότης της δεν είχε παράσχει επαρκείς εγκαταστάσεις για να μπορεί να θηλάζει ενώ ήταν στη δουλειά.

Άλλη μητέρα ανέφερε πως: «στα κεντρικά γραφεία δεν υπάρχουν συγκεκριμένα δωμάτια για χρήση, για αυτό προσπαθώ να βρω άδειο γραφείο ή άδεια αίθουσα συνεδριάσεων, οι οποίες δεν έχουν καθόλου ιδιωτικότητα και κλειδαριές. Μερικές φορές η μόνη μου επιλογή είναι να πάω στο πάρκινγκ και να θηλάσω στο αμάξι μου».

istock 672411206

Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο για την προστασία του μητρικού θηλασμού στο χώρο εργασίας πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης αλλά τα πληρωμένα διαλείμματα, για την άντληση γάλατος και το τάϊσμα του μωρού, δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Σύμφωνα με έρευνα δικηγορικής εταιρίας Slater and Gordon, οι μισές από τις μητέρες δήλωσαν ότι οι προϊστάμενοι τους δεν ήξεραν πως να το χειριστούν. Δεν είχαν εγκαταστάσεις, αισθάνθηκαν αμηχανία να μιλήσουν για αυτό το θέμα, απέφυγαν τη συζήτηση.

Μέλος της εταιρίας, η Paula Chan δήλωσε «Αυτή η έρευνα γίνεται γιατί καμία μητέρα δεν πρέπει να αντλεί γάλα για το παιδί της μέσα σε μια τουαλέτα».

«Οι άνθρωποι τρομοκρατούνται στην ιδέα ότι τα τρόφιμα ετοιμάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες, οπότε είναι απαράδεκτο να θεωρείται αυτό επιλογή για την προετοιμασία του γάλατος ενός μωρού».

Η ανώνυμη εργαζόμενη ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν χώροι αποθήκευσης για το γάλα που έχει αντλήσει, οπότε αναγκάζεται πολλές φορές να το πετάξει. Κάτι που της είναι «πολύ θλιβερό».

«Υπήρξε φορά που βρισκόμουν σε σύσκεψη στην εταιρία και ένιωσα πως έβγαζα γάλα. Δεν είχα την ευκαιρία να αντλήσω πριν ξεκινήσουμε και έτσι κατέληξα με υγρούς λεκέδες σε όλο το πουκάμισο. Πέρασα το υπόλοιπο της συνάντησης προσπαθώντας να καλύψω τους λεκέδες με το σακάκι μου» πρόσθεσε. «Δεν ήμουν σε θέση να φύγω και απλά κάθισα εκεί. Ήταν πολύ ντροπιαστικό».

Πηγή

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

6 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
no-no
no-no
5 χρόνια πριν

Ίσως αναφέρετια και στα 2, υπάρχουν εταιρίες με παιδικό σταθμό μέσα. Φαντάζομαι πως κάποιες εργαζόμενες θα παίρνουν τα μωρά τους στο διάλειμμα για να τα θηλάσουν.

bozonio
bozonio
5 χρόνια πριν

Χάρηκα χτες που ήρθε συνάδελφος με το μωράκι της και μου είπε ότι το πανεπιστήμιο έχει ειδικό χώρο θηλασμού με αλλάξιερα και ψυγείο. Κάποιες μητέρες αναγκάζονται να φέρνουν τα μωρά τους στη δουλειά για διάφορους λόγους. Πχ δουλεύουν από το σπίτι αλλά πρέπει να έρθουν στη δουλειά για κάποιες ωρες ή ξαφνικά δεν έχουν που να αφήσουν το μωρό. Και βέβαια υπάρχει το θέμα της άντλησης. Είναι ωραίο να υπάρχει ένας τέτοιος χώρος.