Ταϊβάν: Τέσσερις μέλισσες βρέθηκαν μέσα στο μάτι μιας γυναίκας

Οι γιατροί αφαίρεσαν τέσσερις μικρές μέλισσες που ζούσαν μέσα στο μάτι μιας γυναίκας από την Ταϊβάν 

Η 28χρονη He- το μικρό της όνομα παραμένει άγνωστο- μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω του πρησμένου αριστερού ματιού της, πιστεύοντας πως έχει κάποια μόλυνση. Έκπληκτος ο γιατρός που την εξέτασε, εντόπισε τέσσερις μικρές μέλισσες, τεσσάρων χιλιοστών, που ζούσαν για καιρό κάτω από τα βλέφαρα της He και τρέφονταν με τα δάκρυα της. O γιατρός του πανεπιστημιακό νοσοκομείο Fooyin και επικεφαλής του οφθαλμιατρικού τμήματος Δρ. Hong Chi Ting πιστεύει πως η αφαίρεση είναι μια «παγκόσμια πρωτιά», καθώς ήταν πολύ δύσκολο να απεγκλωβίσουν τα μικρά έντομα από τον δακρυϊκό πόρο της He.

Η He βρισκόταν στο ετήσιο Κινέζικο φεστιβάλ καθαρισμού ταφικών μνημείων και ξεχορτάριαζε τον τάφο των συγγενών της, όταν φύσηξε άνεμος, τα έντομα πέταξαν και μπήκαν στο αριστερό της μάτι. Η ίδια όπως ανέφερε και στους δημοσιογράφους, θεώρησε πως ήταν σκόνη που εισήλθε στο μάτι της και από αυτό μολύνθηκε.

Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα, τα μάτια της άρχισαν να πονάνε και να πρήζονται περισσότερο.  Έτσι οδηγήθηκε στο νοσοκομείο της Νότιας Ταϊβάν, για να λάβει ιατρική βοήθεια.

Ο Δρ Hong Chi Ting που εξέτασε τη He δήλωσε «Δεν μπορούσε να κλείσει εντελώς τα μάτια της. Έψαξα με το μικροσκόπιο και είδα κάτι μαύρο που έμοιαζε με μικροσκοπικά πόδια εντόμου να προεξέχουν. Τα τράβηξα προς τα έξω με προσοχή, καθένα ξεχωριστά, χωρίς να καταστρέψω το σώμα τους. Κάθε έντομο είχε μήκος περίπου 4 χιλιοστά».

Οι μέλισσες τρέφονταν από την υγρασία και το αλάτι των δακρύων, για αυτό το λόγο εξάλλου είναι γνωστές ως «Halictidae» δηλαδή «μέλισσες του ιδρώτα». Δεν είναι επιθετικές, δεν τσιμπάνε με το κεντρί τους και προσελκύονται από την ανθρώπινη εφίδρωση. Για καλή τύχη της He αλλά και των εντόμων, οι ζωές και η όραση της σώθηκαν επειδή δεν έτριψε το μάτι της.

Φωτο: Pixabay

«Οι μέλισσες είναι ακόμα ζωντανές και θα αποσταλούν ως δείγματα για να μελετηθούν. Είναι η πρώτη φορά στην Ταϊβάν που βλέπουμε κάτι τέτοιο» ανέφερε ο γιατρός. Η He πλεόν είναι καλά και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-4 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για