Κοτόπουλο με αχλάδια
- 1 κοτόπουλο
- 4 μεγάλα αχλάδια
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες (ή τις γνωστές πατάτες)
- 1 κρεμμύδι
- Αλάτι, πιπέρι
- Πάπρικα
- Βασιλικός
- Ρίγανη
- Εστραγκόν (αν βρείτε)
Προθερμάνετε στους 200 βαθμούς. Πλύνετε το κοτόπουλο και τοποθετήστε το πάνω σε μισογεμάτο κουτάκι μπίρας (όπως στη φωτογραφία παρακάτω) ή στο ειδικό μεταλλικό εργαλείο. Αναδιπλώστε το δέρμα και γεμίστε το ενδιάμεσο με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τα μυρωδικά. Κόψτε το κάτω μέρος από τα αχλάδια και τοποθετήστε τα όρθια στο ταψί. Προσθέστε τις πατάτες. Ψήστε για μία ώρα.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News
Εγώ το κοτόπουλο δεν το πλένω, το βάζω απευθείας στο σκεύος, έχω διαβάσει ότι με το πλύσιμο ραντίζουμε μικροσταγονίδια σαλμονέλας όλη την κουζίνα, και αν δεν κάνω λάθος είχε βγει στη ΛΙΦΟ ένα βρετανικό βιντεάκι που προειδοποιούσε σχετικά. Έχει αλλάξει κάτι;
Ομολογώ δεν το ήξερα, αλλά το έψαξα και έχεις απόλυτο δίκιο! Πολύ χρήσιμη συμβουλη!
Οκ. Βασικές ερωτησει. Που είναι η φωτό απο κάτω με το κουτάκι μπίρας; Και γιατί πρέπει να είναι μισογεμάτο; Τη μισή την πίνουμε πριν μαγειρέψουμε; Και οι δύο ξανθιές τι φάση;
Με τη θερμοκρασία η μπίρα θα ξεχειλίσει,αν είναι ως πάνω.Το ζητούμενο σ’αυτή την τεχνική είναι να εξατμίζεται σιγά σιγά και να δίνει υγρασία,καθώς και τα αρώματα της στο εσωτερικό του κοτόπουλου.Υποτίθεται ότι γίνεται πιο ζουμερό και γευστικό έτσι.Υποτίθεται επίσης,ότι αν δεν έχεις το ειδικό μαραφέτι,μπορεί να σταθεί όρθιο το κοτόπουλο στηριζόμενο στο κουτί της μπίρας.Δεν το έχω δοκιμάσει όμως,για να ξέρω,ότι όντως λειτουργούν αυτά.
Εγώ ανησυχώ για το τι θα γίνει η μπογιά από το κουτάκι της μπύρας στους 200 βαθμούς.
Τον ίδιο φόβο έχω. Μήπως αν καλύψουμε το κουτάκι με αλουμινόχαρτο είναι κάπως καλύτερα?
Μόνο η μπογιά; Το κουτάκι το ίδιο;
Θα ήταν τέλειο αν ήταν αναλυτικότερο!
Αν και απαντάω αργά και δεν ξέρω αν θα διαβάστει δεν βάζουμε κουτάκι Μπύρας αλλα μπουκάλι μισογεμάτο. Εννοειται οτι εχεις βγάλει τα χαρτιά απο έξω. Ετσι δεν εχεις το χρωμα και δεν σπάει στους 200. Το έκανε η μητερα μου εδω και χρονια….