Συνταγή για κοτόπουλο με αχλάδια

από τον Κρίστοφερ Γουόκεν

Κοτόπουλο με αχλάδια 

  • 1 κοτόπουλο
  • 4 μεγάλα αχλάδια
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες (ή τις γνωστές πατάτες)
  • 1 κρεμμύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Βασιλικός
  • Ρίγανη
  • Εστραγκόν (αν βρείτε)

Προθερμάνετε στους 200 βαθμούς. Πλύνετε το κοτόπουλο και τοποθετήστε το πάνω σε μισογεμάτο κουτάκι μπίρας (όπως στη φωτογραφία παρακάτω) ή στο ειδικό μεταλλικό εργαλείο. Αναδιπλώστε το δέρμα και γεμίστε το ενδιάμεσο με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τα μυρωδικά. Κόψτε το κάτω μέρος από τα αχλάδια και τοποθετήστε τα όρθια στο ταψί. Προσθέστε τις πατάτες. Ψήστε για μία ώρα.

 

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

2 points
Upvote Downvote

9
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
4 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
7 Συντάκτες σχολίων
MitsiδήθενΕντελβάιςΚοντράριος Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Κοντράριος
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Κοντράριος

Εγώ το κοτόπουλο δεν το πλένω, το βάζω απευθείας στο σκεύος, έχω διαβάσει ότι με το πλύσιμο ραντίζουμε μικροσταγονίδια σαλμονέλας όλη την κουζίνα, και αν δεν κάνω λάθος είχε βγει στη ΛΙΦΟ ένα βρετανικό βιντεάκι που προειδοποιούσε σχετικά. Έχει αλλάξει κάτι;

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ομολογώ δεν το ήξερα, αλλά το έψαξα και έχεις απόλυτο δίκιο! Πολύ χρήσιμη συμβουλη!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Οκ. Βασικές ερωτησει. Που είναι η φωτό απο κάτω με το κουτάκι μπίρας; Και γιατί πρέπει να είναι μισογεμάτο; Τη μισή την πίνουμε πριν μαγειρέψουμε; Και οι δύο ξανθιές τι φάση;

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Με τη θερμοκρασία η μπίρα θα ξεχειλίσει,αν είναι ως πάνω.Το ζητούμενο σ’αυτή την τεχνική είναι να εξατμίζεται σιγά σιγά και να δίνει υγρασία,καθώς και τα αρώματα της στο εσωτερικό του κοτόπουλου.Υποτίθεται ότι γίνεται πιο ζουμερό και γευστικό έτσι.Υποτίθεται επίσης,ότι αν δεν έχεις το ειδικό μαραφέτι,μπορεί να σταθεί όρθιο το κοτόπουλο στηριζόμενο στο κουτί της μπίρας.Δεν το έχω δοκιμάσει όμως,για να ξέρω,ότι όντως λειτουργούν αυτά.

Κοντράριος
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Κοντράριος

Εγώ ανησυχώ για το τι θα γίνει η μπογιά από το κουτάκι της μπύρας στους 200 βαθμούς.

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Τον ίδιο φόβο έχω. Μήπως αν καλύψουμε το κουτάκι με αλουμινόχαρτο είναι κάπως καλύτερα?

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Μόνο η μπογιά; Το κουτάκι το ίδιο;

Shea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα ήταν τέλειο αν ήταν αναλυτικότερο!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Αν και απαντάω αργά και δεν ξέρω αν θα διαβάστει δεν βάζουμε κουτάκι Μπύρας αλλα μπουκάλι μισογεμάτο. Εννοειται οτι εχεις βγάλει τα χαρτιά απο έξω. Ετσι δεν εχεις το χρωμα και δεν σπάει στους 200. Το έκανε η μητερα μου εδω και χρονια….