Συμβουλές προς τους νέους από τον Γουίλιαμ Μπάροουζ

Σκληρές, αληθινές οδηγίες ζωής με κλείσιμο του ματιού από μία ομιλία του (που έγινε και τραγούδι)

Συχνά με ρωτάνε αν μπορώ να δώσω συμβουλές στους νέους. Λοιπόν ορίστε μερικές οδηγίες για νέους και γέρους.

Ποτέ μην επεμβαίνεις σε τσακωμό αγοριού-κοριτσιού. Προσοχή στις πόρνες που λένε ότι δεν θέλουν λεφτά. Και βέβαια θέλουν. Αυτό που εννοούν είναι ότι θέλουν περισσότερα λεφτά. Πολλά περισσότερα. Αν κάνεις δουλειές με θρησκευόμενο μαλάκα, Κοίταξε να τα έχεις όλα γραπτά. Ο λόγος του δεν έχει καμία αξία. Όχι όσο ο καλός Θεούλης του λέει πώς να σε ρίξει στη συμφωνία.

Απέφυγε τους αποτυχημένους.

Όλοι ξέρουμε αυτό το είδος.

Ό,τι και να κάνουν,

Όσο καλό κι αν ακούγεται,

Καταλήγει καταστροφικά.

Μην συναναστρέφεσαι τρελούς.

Πες τους με σταθερότητα:

Δεν πληρώνομαι για ν’ακούω μωρολογίες.

Είσαι αμετανόητα ηλίθιος.

Μερικοί από σας ίσως συναντηθείτε με τον Σατανά, Αν φτάσετε τόσο μακριά.

Όλες οι ψυχές αξίζουν να σωθούν, Τουλάχιστον για έναν παπά, Αλλά δεν αξίζουν όλες οι ψυχές τόσο ώστε να αγοραστούν, Οπότε μπορείτε να το πάρετε ως κοπλιμέντο. Πρώτα δοκιμάζει τις πιο εύκολες περιπτώσεις. Ξέρεις, με λεφτά, Με όλα τα λεφτά που υπάρχουν. Αλλά ποιός θέλει να είναι ο πιο πλούσιος σε κάποιο νεκροταφείο; Τα λεφτά δεν αξίζουν.

Λοιπόν ο χρόνος δίνει τα χειρότερα χτυπήματα. Ειδικά κάτω από τη ζώνη.

Πώς είναι να σε αρπάζει ένα νεανικό σώμα; Σαν πόκερ, σαν «εδώ παπάς, εκεί παπάς» Τώρα το βλέπεις, τώρα όχι. Μήπως ξέχασες κάτι, παπού; Για να αισθανθείς κάτι, Πρέπει να είσαι παρών. Πρέπει να είσαι δεκαοχτώ. Δεν είσαι δεκαοχτώ. Είσαι εβδομήνταοχτώ. Ο παλιόγερος πούλησε την ψυχή του για ένα στραπόν.

O λόγος αυτός έγινε –περίπου- τραγούδι πολλές φορές, από διάφορους dj.   

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-23 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
5 Συντάκτες σχολίων
βλαχάκι(το)Emaero3Πουλάκιααράχνηeris Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
αράχνη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Η γενιά των beat ήταν όντως μια τεράστια επανάσταση στο συντηρητισμό της Αμερικής και βοήθησε τους νέους να σκεφτούν διαφορετικά σχετικά με το αμερικάνικο όνειρο και τα πρότυπα που επικρατούσαν. Επηρέασε τους περισσότερους θρύλους της ροκ, της ψυχεδέλειας, ακόμα και τους πανκ. Παρόλα αυτά ο Burroughs που διέθετε μεγάλο λογοτεχνικό ταλέντο, υπήρξε ένας από τους χειρότερους πατέρες και ήταν ο κύριος υπαίτιος για το γιο του που έζησε μια τραγική, σύντομη και ιδιαίτερα βασανισμένη ζωή. Αυτά που έλεγε για τις πόρνες και τους τρελλούς είναι πια ανάρμοστα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Τα άλλα σχετικά με τη θρησκεία με βρίσκουν απόλυτα… Διαβάστε περισσότερα »

3Πουλάκια
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ξεκάθαρα σεξιστικό στην αρχή, ειδικά “Ποτέ μην επεμβαίνεις σε τσακωμό αγοριού-κοριτσιού. Προσοχή στις πόρνες που λένε ότι δεν θέλουν λεφτά. Και βέβαια θέλουν. Αυτό που εννοούν είναι ότι θέλουν περισσότερα λεφτά.”
Δηλαδή μια γυναίκα που κάνει σεξ, απλά επειδή προφανώς θέλει σεξ, στην πραγματικότητα θέλει πολλά λεφτά και τη χαρακτηρίζει ‘πόρνη’. Ας κλείνει και το μάτι, αυτά τα ‘αστεία’ δεν είναι αστεία.

Emaero
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

” μια γυναίκα που κάνει σεξ, απλά επειδή προφανώς θέλει σεξ, στην πραγματικότητα θέλει πολλά λεφτά και τη χαρακτηρίζει ‘πόρνη’.”

Σε πόρνη αναφέρεται.

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

Εκτός των άλλων ο Μπάροουζ πυροβόλησε την γυναίκα του στο κρανίο σκοτώνοντάς την (παρεμπιπτόντως η Joan Vollmer ήταν, ενδεχομένως, η άξια γυναίκα εκπρόσωπο των beat) σ’ ένα ηλίθιο παιχνίδι. Έκανε 2-3 μέρες φυλακή, μόνο. Άσχετα από το σαφές λογοτεχνικό του κύρος, το να έχει δώσει συμβουλές στον οποιονδήποτε μου φαίνεται κάπως ιλαροτραγικό, juxtapositional και plainly τρολοϊδές αλλά….τελοσπάντων. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως εννοεί την κατηγορία γυναικών που συνάπτουν σχέσεις και προσφέρουν σεξ με σκοπό την οικονομική βελτιστοποίηση της θέσης τους, χωρίς να φέρουν την (επισήμως) την ιδιότητα της σεξεργάτριας/εκδιδόμενης. Η σεξεργάτρια έχει τιμή φιξ, ξέρει κανείς τι δίδει και τι… Διαβάστε περισσότερα »

eris
Επισκέπτης
Συμμετέχων
eris

Εγινε διάσημος για το ψυχεδελικό γράψιμό του ως ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της αποκαλούμενης Beat Generation, αλλά και για τον έξαλλο τρόπο ζωής του, τις εξάρσεις του σε αλκοόλ και ναρκωτικά. Ακόμα ένα γεγονός που χαρακτηρίζει την ιστορία του Γουίλιαμ Μπάροουζ είναι ότι έγινε επίσης γνωστός και για τη δολοφονία της συζύγου του, Τζόαν Βόλμερ Ανταμς. Το ζευγάρι βρισκόταν στο Μεξικό, όταν αποφάσισαν να αναπαραστήσουν τη σκηνή που ο Γουλιέλμος Τέλλος πετυχαίνει με ένα τόξο ένα μήλο στο κεφάλι του γιου του. Το μήλο τοποθετήθηκε στο κεφάλι της συζύγου του, ο Μπάροουζ δεν χρησιμοποίησε τόξο αλλά όπλο. Οπως ήταν… Διαβάστε περισσότερα »