Ναι είμαι χοντρή και είμαι σέξι

Από την Cat Carnes

Πριν από μερικά χρόνια, βρέθηκα σε μια οικογενειακή συγκέντρωση της πρώην κοπέλας μου, όπου πέρασα υπέροχα χορεύοντας και τρώγοντας νόστιμο φαγητό. Στην επιστροφή μας σπίτι, παρακολουθούσα την αλλαγή στη διάθεση της, γινόταν πιο σκοτεινή και θυμωμένη. Μετά από αρκετές μέρες παθητικής επιθετικότητας, βρήκα το θάρρος και τη ρώτησα τι είχε;

«Θέλω να σταματήσεις να τρως τόσο πολύ μπροστά στην οικογένεια μου. Δεν θέλω να σκέφτονται αρνητικά για σένα».

Αυτή ήταν η δεύτερη στη σειρά κακοποιητική σχέση που βρέθηκα. Ένα χρόνο μετά, ύστερα από έναν επίπονο χωρισμός και μια σύντομη περίοδο ανάκαμψης, γνώρισα μια άλλη γυναίκα. Ήταν όμορφη, φιλική, αστεία και επαγγελματίας ποδοσφαιρίστρια. Μου φερόταν με πολύ σεβασμό, με αγκάλιαζε όταν ήμασταν μόνες, μου έλεγε συνεχώς πόσο όμορφη και συνεχώς με εκθείαζε.

Πριν λίγες μέρες, με σύστησε στους συγκατοίκους της, με τους οποίους έπαιζε ποδόσφαιρο. Συνεχώς, αναφέρονταν, μπροστά μου, στις πρώην κοπέλες τους αποκαλώντας τες «χοντρές», «μποθρώνες» και άλλα κοσμητικά επίθετα. Μια εβδομάδα μετά, χωρίς καμία προειδοποίηση η κοπέλα μου με χώρισε με ένα μήνυμα στο facebook. Παραήταν πολύπλοκο να είναι σε σχέση μαζί μου.

Γεια σας, είμαι η Κατ και είμαι χοντρή. Αυτό δεν είναι κάτι κακό. Δεν προσβάλω τον εαυτό μου. Πραγματικά μου αρέσει το σώμα μου.

Παχιά. Επίθετο (προσώπου ή ζώου που έχει μεγάλη ποσότητα πλεονασματικής σάρκας).

Με ύψος 1,67 και 110 κιλά σίγουρα αυτό ήμουν. Ήμουν παχιά όλη μου τη ζωή. Ακόμη κι όταν αθλούμουν ή έκανα αυστηρές δίαιτες,το βάρος μου δεν άλλαζε. Αυτό που άλλαξε ήταν το πως ένιωθα για το σώμα μου.

Πέρασα όλη την παιδική μου ηλικία, μισώντας τον εαυτό μου για το βάρος μου. Ανέπτυξα διατροφικές διαταραχές, χρησιμοποίησα την υπερβολική γυμναστική ως τιμωρία και έκρυβα το σώμα μου κάτω από τεράστια ρούχα. Όταν πήγα γυμνάσιο όμως συνειδητοποίησα πως αυτό είναι το σώμα μου είτε μου αρέσει, είτε όχι.

Θα μπορούσα να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου κάνοντας εξαντλητική γυμναστική και δίαιτες που αποδεδειγμένα στην περίπτωση μου δεν αποδίδουν. Ή απλώς θα μπορούσα να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μαθαίνοντας να αγαπάω το σώμα μου με όλες τις καμπύλες, την κυτταρίτιδα και τα «ψωμάκια» του.

Έτσι στο Λύκειο, άρχισα να εφαρμόζω μια τελετουργία την οποία ακολουθώ μέχρι και σήμερα. Μετά από ένα χαλαρό ντους, αλείφω πάνω μου την αγαπημένη μου κρέμα σώματος και στέκομαι μπροστά από έναν καθρέπτη. Μερικές φορές με βγάζω και φωτογραφίες. Στέκομαι απλά και κοιτάζω το σώμα μου. Όταν εντοπίζω ελαττώματα, συνήθως στην περιοχή της κοιλιάς, τα ξεχωρίζω. Αντί να επαναλαμβάνω τις συνηθισμένες προσβολές, ρίχνω μια ριζική αποδοχή και αγάπη πάνω της. Πάει κάπως έτσι:

«Πωπω, η κοιλιά μου είναι πολύ μεγάλη. Δεν μου αρέσει αυτό τώρα οπότε πρέπει να επικεντρωθώ σε αυτό. Η κοιλιά μου είναι μαλακή, η κοιλιά μου είναι γεμάτη από ζεστό, καλό φαγητό. Είναι μαλακή και άνετη για να ξαπλώνουν πάνω τα μικρά μου κατοικίδια. Αυτή είναι η κοιλιά μου είτε μου αρέσει, είτε όχι. Ακόμη και αν ασκούμαι ή τρέφομαι υγιεινά, πάντα αυτή την κοιλιά θα έχω. Μπορεί να γίνει μικρότερη αλλά προτεραιότητα μου είναι να αφοσιωθώ στην υγεία και όχι να μειώσω το μέγεθος της. Ευχαριστώ κοιλιά που κάνεις αυτό για το οποίο φτιάχτηκες να κάνεις.

Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία αποδοχής του εαυτού, έχω επίσης διαπιστώσει δημιουργώ πολύ πιο εύκολα σχέσεις με τους άλλους. Πέρα από εκείνες τις κακοποιητικές και καταχρηστικές του παρελθόντος, πλεον βρίσκομαι σε μια θαυμάσια, υγιή σχέση με μια όμορφη γυναικά. Εξελίσσουμε η μία την άλλη, και θα της είμαι για πάντα ευγνώμων για την προσπάθεια που έχει κάνει να μου δείξει πόσο με αγαπάει εξαιτίας της εμφάνισης μου.

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα σε μια υγιή σχέση με τον οποιοδήποτε, ειδικά με κάποιον που έχει παραπάνω κιλά είναι η ανοικτή επικοινωνία σχετικά με τις ανάγκες, τα θέλω και τα όρια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνεις ένας πολύ καλός σύμμαχος για τον σύντροφο σου, δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες συνθήκες για την ευημερία της σχέσης.

Ναι, οι χοντροί άνθρωποι κάνουν σεξ. Οι περισσότεροι από εμάς το απολαμβάνουμε και είμαστε κι καλοί σ’αυτό. Το σεξ για έναν παχύ άνθρωπο πρέπει να είναι ευχάριστο, διασκεδαστικό και άνετο. Ενώ ένα κομμάτι του σεξ είναι η αποδοχή του σώματος μας, δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα 100% σίγουροι για την εμφάνιση μας. Ακόμα κι έτσι όμως είναι εντάξει να το απολαμβάνουμε. Είναι εντάξει να γελάμε, να κλαίμε, να νιώθουμε νευρικοί, να ενθουσιαζόμαστε κατά τη διάρκεια του σεξ.

Mεγάλωσα σε μια οικογένεια θεοσεβούμενη, κι παρόλο που η μητέρα μου έκανε τα πάντα για να με διδάξει πώς γίνονται τα μωρά, είχα πάντα έντονο εσωτερικευμένο φόβο για το σεξ. Πέρασα όλη μου την εφηβεία, αγχωμένη για το πώς θα είναι η πρώτη μου φορά. Προσπαθούσα να με πείσω ότι μου άρεσαν οι άντρες αλλά, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πίνω περισσότερο αλκοόλ, να φοράω αποκαλυπτικά ρούχα και να πασχίζω να έχω αδύνατο σώμα ώστε να τους αρέσω.

Ωστόσο, οι άντρες δεν μου άρεσαν, συνειδητοποίησα σε μεγάλη ηλικία ότι μου αρέσουν οι γυναίκες. Πρώτη φορά έκανα σεξ στα 19. Η κοπέλα είχε ένα πικ-απ, μια μεγάλη συλλογή batman χαρακτήρων και ήταν παχιά. Μου έδειξε τι σημαίνει να νιώθεις ηδονή, μου έμαθε ότι μπορώ να αγαπώ τον εαυτό μου φορώντας φαρδιά ρούχα και ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί σε μια σεξουαλική σχέση. Μου έδειξε διαφορετικούς τρόπους να αντιμετωπίζω το σώμα μου. Παρόλο που χωρίσαμε αρκετά σύντομα και για ένα διάστημα βρισκόμουν σε κακοποιητικές σχέσεις, συνέχιζα να αναπτύσσω τη σχέση με το σώμα μου.

Είναι σημαντικό για τους παχύσωμους ανθρώπους να περιβάλλονται από άτομα που έχουν παραπάνω κιλά, αποκτώντας συμμάχους που ξέρουν πως είναι η σκληρότητα και ο ρατσισμός απέναντι στο παχύσαρκο σώμα. Είναι πολύ πιο εύκολο να νιώθεις σίγουρος για το σώμα σου, όταν έχεις φίλους, οικογένεια και συνεργάτες που σε υποστηρίζουν στη ζωή σου. Έχω ακόμα άλυτα θέματα, όπως όλοι οι άλλοι αλλά αγωνίζομαι καθημερινά δείχνοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο σώμα μου. Εξακολουθώ να λαμβάνω καθημερινά σχόλια ρατσιστικά, γεμάτα μίσος, προσωπικές επιθέσεις για το πώς φαίνομαι, για το ποια είμαι. Αλλά έχω μια πολύ καλή σχέση. Έχω μια ιδιαίτερη μικρή κοινότητα φίλων που μιλούν ανοιχτά για το πώς αισθάνονται και το ποιοι είναι. Έχω μια σέξι ομάδα φίλων που θα με εμψυχώσουν να βάλω εκείνο το μπικίνι που μου αρέσει.

Είναι τρομερά εφικτό να είσαι παχιά και να είσαι σέξι, να έχεις λίπος και μαζί μ’αυτό να έχεις αυτοπεποίθηση, να είσαι χοντρή και να είσαι επιθυμητή. Οι άνθρωποι πρέπει να απολαμβάνουν το σεξ, χωρίς να κρύβονται ή να κρύβουν τα σώματα τους. Το σεξ θα πρέπει να είναι κάτι ευχάριστο, θα πρέπει να το απολαμβάνετε με ανθρώπους που σας κάνουν να νιώθετε ποθητοί και σέξι. Δεν είναι κακό να συζητήσετε με τον/την σύντροφο σας για το τι δεν σας αρέσει στο σεξ, για το τι θα θέλατε να αλλάξετε ή να δοκιμάσετε. Συζητήστε για το σεξ.

Μιλήστε με τους φίλους σας για τις εμπειρίες σας, με τους γιατρούς σας. Επικοινωνήστε τις ανησυχίες σας για το σεξ και ενημερωθείτε ώστε να μένετε ασφαλείς. Αν κάποιος προσπαθήσει να σας ντροπιάσει επειδή είστε παχείς, τότε καθίστε πάνω τους.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

64 points
Upvote Downvote

12
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
7 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
9 Συντάκτες σχολίων
The scientist_91AlouteroZazbozonioPo the Panda Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Συγχαρητήρια για το υπέροχο κείμενο και τα μηνύματα που περνάς. Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι, όλων των σωματότυπων, που να σκέφτονται όπως εσύ…

Smurfakos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν ακολουθησετε το λινκ πιο πανω σας βγαζει σε μια απολαυτσικη σελιδα με θεματα οπως: “Αγορια που τους ερχεται περιοδος. Γιατι εχει σημασια να χρησιμοποιουμε gender neutral ορολογια» . Οποτε καταλαβαινετε και το ποσο «σοι» ειναι οι οροι που χρησιμοποιουνται στο κειμενο.
Εκτος και αν πιστευουμε οτι στo θεμα ελκυστικοτητα εισαι ο,τι δηλωσεις οποτε YOLO και ολα ειναι μια χαρα. 1,61cm 100kg και δηλωνω σεξυ!

Magica De Spell
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Στο θέμα ελκυστικότητα (αν υπάρχει τέτοιο θέμα) είσαι ότι νιώθεις.
1,61 και 100 κιλά και πάρα πολύ σέξυ.
Εσένα τι σε ενοχλεί?

Smurfakos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

@Magica de Spell
Διαφωνω. Ισχυει το ακριβως αναποδο: εισαι ο,τι πιστευουν οι αλλοι. Δεν ειναι θεμα αυτοπροσδιορισμου τυπου εγω ειμαι Ολυμπιακος. Ειναι κατι που θα το κρινουν οι αλλοι

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Δηλαδή η άποψή σου είναι οτι πρέπει να βασιζόμαστε στη γνώμη των άλλων για να νιώθουμε σέξι ή όχι; Αυτό λέγεται χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του γούστα προφανώς, δεν γίνεται να έχουμε εικόνα για τον εαυτό μας μέσα απο τα μάτια των άλλων. Για κάποιους είμαστε σέξι, για κάποιους άλλους όχι, θα επιλέξουμε να είμαστε με αυτούς/ες που μας βρίσκουν σέξι. Η άρνηση αυτού και η προσκόλληση στα πρότυπα των ΜΜΕ και στη μόδα είναι ο βασικός λόγος που καταπιεζόμαστε και αποκτάμε ψυχολογικά γιατί δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τον εαυτό μας. Δεν είναι μόνο λάθος αυτό… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν έχει σημασία αν διαφωνείς. Ποτέ δεν είναι κάποιος αυτό που νομίζουν οι άλλοι όταν αφορά την εμφάνιση. ΠΟ-ΤΕ. Εγώ νομίζω ότι η Τζολί είναι η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο και άλλος πιστεύει ότι είναι σαν ανορεκτική φουσκωμένη κούκλα. Τι είναι η Τζολί; Θεά ή τέρας;
Τι βλακείες είναι αυτές;
Ποιος είσαι εσύ (κι εγώ) που θα ορίσεις ποιος είναι τι;

ΚοΛιΜπΡι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καταρχάς, καλό θα ήταν όταν εκφέρεις μια άποψη να μιλάς σε πρώτο ενικό και για τον εαυτό σου. Δεν “πιστεύουΜΕ”. Προφανώς εσύ δεν πιστεύεις ότι ένα σώμα 100 κιλών μπορεί να είναι ελκυστικό. Δικαίωμα σου να μην το πιστεύεις, δικαίωμα σου να μην έλκεσαι από αντίστοιχους ανθρώπους. Το δικαίωμα σου σταματά πριν από τον χλευασμό ενός ανθρώπου που έχει επίσης δικαίωμα να αισθάνεται εκλκυστικός είτε στα 50 είτε στα 150 κιλά ή ενός άλλου ανθρώπου που έχει επίσης δικαίωμα να έλκεται από έναν τέτοιο άνθρωπο.- Για την άποψη σου σε σχέση με το πόσο “σοι” είναι οι όροι που χρησιμοποιούνται… Διαβάστε περισσότερα »

Smurfakos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

@ΚοΛιΜπρι
Ακριβως ειναι πλεον 2019. Οχι 2015. Ο κοσμος αλλαξε εκτος αν δεν εχεις παρει πρεφα τι συμβαινει σε Ευρωπη και Αμερικη.

bozonio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ναι υπάρχουν τρανς άντρες που έχουν περιοδο. Δεν είναι κάτι τόσο περίπλοκο.
Και για πες μας τι συμβαίνει σε Ευρώπη και Αμερική που θα έπρεπε να έχουμε καταλάβει.

Zaz
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μόνο εγώ διαβάζω μια τρικυμία εν κρανίω;
Μόνο εμένα μου φαίνεται πως τα καταθέτει μήπως τα πιστέψει και η ίδια; Μήπως το mantra που χρειάζεται είναι αυτό της Α Μπα; Δεν διαφωνώ περί αποδοχής αλλά απλά το κείμενο δεν με πείθει ότι το πιστεύει ουσιαστικά……έχει πολλά άλυτα θέματα που προκύπτουν όλα μαζί στις σειρές και καλύπτονται με το πέπλο της αποδοχής. Αλλά αυτή είναι απλά η γνώμη μου

Ofglen
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Σ ευχαριστώ για αυτό το κείμενο και για το mantra. Θα το εφαρμόσω!! ♥️♥️♥️

The scientist_91
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ενα «κανονικό» σώμα αποπνέει υγεία και συνήθως ελκύει περισσότερους ανθρώπους με την πρώτη μάτια. Στη γυναίκα εκείνη της αρέσει το φαγητό (που ειναι απόλυτα οκ),αλλα αυτο δεν σημαίνει ότι επειδή ειναι παχύσαρκη,σημαίνει ότι θα ειναι οκ για τους υπόλοιπους.Ειδικα,οι τελευταίες παράγραφοι,μου θυμίζουν αμερικ(λ)ανιες-λόγια εμψύχωσης για να αγαπήσεις τον εαυτό σου και που ισχύουν και για πιο αδύνατους ανθρώπους. Ολα αυτα τα λεω,όντας υπέρβαρος και έχοντας κάνει roller coaster στα κιλά.Εδω,εχω δει ερωτήσεις για τα κιλά που έχει πάρει ο σύντροφος απο γυναικες και δεν ελκύονται πλέον.Οταν ξωκυλουν,δεν ειναι πια ποθητοί.Φαινεται να κάνω τρελό fat shaming,αλλα αν το καλοσκεφτούμε,οι περισσότεροι/ες απο… Διαβάστε περισσότερα »