Να κάνω tinder; Με θεωρούν οπισθοδρομική

Ερωτήσεις απαντημένες από τη σύμβουλο επικοινωνίας Ζωή Κόκαλου

Είμαι χωρισμένη εδώ και κάποιους μήνες και έχω αρχίσει να συνέρχομαι συναισθηματικά τον τελευταίο καιρό. Τώρα λοιπόν που ξαναβρήκα το νόημα ,τον εαυτό μου ,που έπαθα και έμαθα και ειδα κτλ νιώθω ότι και παλι θέλω να περάσω καλά αλλά με άλλους όρους και εδώ υπάρχει ένα θέμα. Γιατί εγω το πηγαίνω χάλαρα και οι φίλοι μου είναι σε φάση κάνε tinder και κάνε tinder. Τους εξήγησα λοιπόν ότι δεν το γουστάρω σαν φάση αυτό και αν προέκυπτε κάτι θα ήθελα να ήταν original και όχι από το γεγονός αν θα έχω μπαταρία στο κινητό. Με θεωρούν οπισθοδρομική. Εγω παλι καθόλου αλλά πεθαίνω να μάθω την γνώμη σου για αυτό το σημείο των καιρών, τα online dating apps. Εμένα ο εγκέφαλος μου δεν μπορεί να χωρέσει ότι επιλέγεις κάποιον από μια φωτογραφία λες και διαλέγεις τούρτα για παιδικό πάρτυ ούτε ότι φλερτάρεις με την πιο ‘συμφέρουσα’ τούρτα παράλληλα με άλλες τούρτες και απλά από τύχη θα επιλέξεις μια η και όλες η και παράλληλα η και και και. Με ενοχλεί και το απρόσωπο του πράγματος και η πολυκοσμία του. Βίκυ

AΠΑΝΤΗΣΗ:

Βίκυ, ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό που κάνεις αυτό το νέο ξεκίνημα μετά τον χωρισμό σου. Φαίνεται ότι με αφετηρία την εμπειρία του παρελθόντος, είσαι έτοιμη να χτίσεις ένα μέλλον με νόημα και με τους δικούς σου όρους. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι μπορείς να πάρεις όσο χρόνο χρειάζεσαι εσύ – και μόνο εσύ – μέχρι την επόμενη φάση. Οι φίλοι/φίλες που μας αγαπάνε και μας υποστηρίζουν θα πρέπει να είναι υποστηρικτικοί και υποστηρικτικές σε αυτό το σημείο και καθόλου πηγές μιας ακόμα πίεσης. Δεν την χρειάζεσαι καθόλου και το ξέρεις πολύ καλά αυτό. Όπως είσαι έτοιμη να βάλεις τα όρια σου στον έρωτα, θα σου πρότεινα να οριοθετηθείς και προς τους φίλους. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Από την άλλη, ένα βασικό εργαλείο στο να μην μπλοκάρεις την επιθυμία σου για έρωτα, κάτι που συμβαίνει συχνά στους ανθρώπους που βγαίνουν από περιπέτειες αποχωρισμού, είναι να μπαίνεις σε κάθε νέα περιπέτεια ρίχνοντας φως στη θολούρα που δημιουργούν οι προκαταλήψεις. Το δίλημμα original επαφή vs μπαταρία κινητού ακούγεται σαν τέτοιο.

Στο ίδιο το παράδειγμα που αναφέρεις, μην ξεχνάς ότι ανεξάρτητα από πού θα διαλέξεις μια τούρτα, είτε τη βιτρίνα, είτε το site, η εμπειρία και οι αναμνήσεις αυτού του παιδικού πάρτι, ακόμα και η ίδια η γλύκα της τούρτας παραμένουν αυθεντικές, γιατί θα τις βιώσεις εσύ η ίδια και οι άνθρωποι που αγαπάς – δεν θα είναι μια φαντασίωση τουρτολάγνων σε ένα τσατ ρουμ, είναι η πραγματική πραγματικότητα. Και στην πραγματική πραγματικότητα ναι, μερικές φορές γνωρίζουμε και επιλέγουμε ανθρώπους όπως τις τούρτες. Είτε αξιοποιώντας της εικονική πραγματικότητα, είτε σε ένα μπαρ, σε ένα καφέ, μέσω γνωστών. Αυτό που μας συνδέει με τους άλλους είναι η τύχη, η πρώτη εντύπωση, η έλξη, η χημεία, ακόμα και το «συμφέρον» που αναφέρεις με αρνητικό πρόσημο. Τα επόμενα βήματα, το πώς δηλαδή θα μετατραπούν όλα αυτά τα δεδομένα σε επαφή, είναι εξίσου original ανεξάρτητα από την αφετηρία.

Θα σε διευκόλυνε περισσότερο να δεις τα dating apps σαν ένα εργαλείο και όχι σαν εμπόδιο. Το πώς θα τα αξιοποιήσεις εξαρτάται πάντα από την χρήση που θα τους κάνεις – μπορούν να σου λύσουν ένα πρόβλημα ή να σου δημιουργήσουν περισσότερα και να χαoθείς. Τα χαρακτηριστικά τους, το τυχαίο, το εφήμερο, η πολυκοσμία, η παραλληλότητα είναι όντως μειονεκτήματά τους. Ταυτόχρονα επίσης είναι και τα πλεονεκτήματα τους.

Και όπως κάθε πλαίσιο στην ενήλικη ζωή μας, οι κατακτήσεις μας μετρώνται από το κατά πόσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με ενήλικο ή παιδικό τρόπο τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, μετατρέποντας το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Βάλε τη λέξη “ενήλικο” πλάι στη λέξη συμφέρον και αλλάζει αμέσως το νόημα της φράσης.

Εγώ θα σου πρότεινα το εξής: ξεκίνα από ένα dating app, όπου δεν καλείσαι να αποφασίσεις με μοναδικό κριτήριο μια φωτογραφία. Υπάρχουν apps λιγότερο «επιδερμικά» όπως το ok cupid για παράδειγμα, όπου έχεις τη δυνατότητα να διερευνήσεις την «εικονική προσωπικότητα» των άλλων μέσα από ερωτήσεις/απαντήσεις και αλγόριθμο σύγκρισης. Αν θεωρείς κρύο πράγμα ακόμα και τον αλγόριθμο, ρίξε μια ματιά στις απαντήσεις όσων σε ενδιαφέρουν. Μπορεί να βρεις κοινούς τόπους έτσι, και να αποκλείσεις εκείνους/ες που δεν σας συνδέει κάτι.

Φυσικά κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να σε πείσει να κάνεις κάτι που δεν σε εκφράζει. Αν δεν θέλεις, μείνε μακριά από το παιχνίδι αυτό και γείωσε τους φίλους που επιμένουν. Πώς όμως θα ξέρεις αν σου αρέσει αν δεν το έχεις δοκιμάσει;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

36 points
Upvote Downvote

18
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
12 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
14 Συντάκτες σχολίων
Στεφανία ΓεωργίουtzotzoNaLolaZouzouna GoutsounaMitsi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Chopy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχεις κάθε δικαίωμα να μη θες να χρησιμοποιήσεις κανένα dating app, αλλά με τον τρόπο που μιλάς νιώθω σαν να προσβάλλεις όποιον τα χρησιμοποιεί και εμένα μαζί που γνώρισα το φίλο μου μέσω του τιντερ. Και το επιφανειακό είναι σχετικό, γιατί εμένα για παράδειγμα μου κέντρισε το ενδιαφέρον το ότι έπαιζε μουσική και οι φωτογραφίες του από εισιτήρια συναυλιών και όχι οι selfies του…

Beholder
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Το tinder και γενικά αυτά τα apps είναι τα πιο τίμια πράγματα που υπάρχουν στο χώρο!

Δεν χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις σε κανένα, κανένας δε θα σε κρίνει.

Θες σεξ να ξεδώσεις, αυτό θα κάνεις.
Θες chat, αυτό θα κάνεις
Θες σχέση που όμως να τελειώσει σε μια βδομάδα γιατί μάπα το καρπούζι αυτό θα έχεις και δε θα χρειάζεται να εξηγείς τίποτα σε κανένα ούτε να τον βλέπεις γιατί είναι στη παρέα, ούτε να σε πρήζει η φίλη σου που σου τον έκανε προξενιό!
Όρμα tinder!!!!

user
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Μάλιστα, αμα γνωρίσεις κάποιον σε μπαρ πως ξέρεις οτι είναι ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ και δεν εξαρτάται απ το γεγονός οτι είχες το χρόνο, την παρέα και λεφτά για να βγεις στο συγκεκριμένο μπαρ?Αμα γνωρίσεις κάποιον που ζητήσει τον αριθμό σου στο λεωφορείο τι νομίζεις οτι τον προσέλκυσε, και ποιος σου δίνει την εγγύηση οτι δεν μιλάει/βγαίνει παράλληλα με άλλες κοπέλες όσο ψήνει το γλυκό και μαζί σου ?Πολλές απορίες…

Henie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Indeed! Οι κοινωνίες μεταβάλλονται και μαζί με αυτές μεταβάλλονται και οι τρόποι που γνωρίζουμε συντρόφους ή φίλους.

bozonio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Κρίμα να υπάρχει ακόμα αυτή η κατηγοριοποίηση τρόπων γνωριμίας. Αν γνωρίσεις κάποιον στο δρόμο ή σε μπαρ ή από φίλους είναι βαθύ και ρομαντικό. Αν γνωρίσεις από αππ είναι ρηχό και σα να ψωνίζεις. Όπως λέει και η πολύ ωραία απάντηση, η πρώτη επαφή είναι επιδερμική. Εμφάνιση και μια πρώτη εντύπωση κοιτάς. (Και σε κάποια αππ βλέπεις και ενδιαφέροντα και καποια στοιχεια του χαρακτήρα που δε τα βλεπεις άλλου). Η διαφορά είναι ότι στο αππ έχεις πιο πολλές επιλογές. Γιατί είναι κακό αυτό; Ίσα ίσα όταν δυο άνθρωποι αποφασίζουν να είναι μαζί, είναι παρά την ύπαρξη πολλών επιλογών και όχι… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Καλή τύχη πάντως αν περιμενεις να γνωρίσεις κάποιον με πιο παραδοσιακούς τρόπους. Σε κάποιο μπαρ ας πούμε. Αυτό το σπορ έχει πεθάνει πλέον ,σχεδόν κανείς δεν μιλάει ούτε φλερτάρει. Αν δεν έχεις απεριόριστο κύκλο γνωστών για να σου γνωρίζουν δικού μας τους γνωστούς πολύ φοβάμαι ότι χωρίς το μαϊμού (με βάση το δικό σου διαχωρισμό) online dating οι ελπίδες σου να γνωρίσεις κάποιον όταν θα είσαι έτοιμη είναι πολύ μικρές.

tzotzo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ρε παιδιά είτε έτσι είτε γιουβέτσι δηλαδή;
Και στα πιο απίθανα μέρη μπορεί να γνωρίσεις κάποιον και να γουστάρετε
Εγώ γνώρισα τον άντρα μου σε ασανσέρ. Η άλλη σε πλυντήριο αυτοκινήτων. Δεν είναι μόνο τα μπαρ ούτε μόνο ο γνωστός της γνωστής.
Όσο για το “χωρίς το online dating οι ελπίδες σου να γνωρίσεις κάποιον όταν θα είσαι έτοιμη είναι πολύ μικρές” ,…χοντρό.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ναι παντού μπορεί να γνωρίσεις κάποιον . Πόσο πιθανό είναι όμως; Γνώρισες τον άντρα σου λες. Άρα λείπεις από τον στίβο, δεν ξέρω πως να το θέσω κομψά, αλλά φλερτ πλέον έξω δε γίνεται. Και να γνωρίσεις την αδερφή ψυχή σου στο ασανσέρ και στα δύο λεπτά να προλάβετε να μιλήσετε και να ζητήσει και τηλέφωνο δεν είναι ούτε εύκολο ούτε κανόνας.

tzotzo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό ακριβώς εννοώ, πως τίποτα δεν είναι κανόνας.

Karderina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να κάνεις αυτό που ζητά η ψυχή σου. Τα dating apps όμως είναι σημείο των καιρών, και μια ασύλληπτα ενδιαφέρουσα βουτιά στην κοινωνία. Δεν είσαι οπισθοδρομική αν δε θέλεις, προς Θεού! Όπως όλα τα καινούργια, όμως, αξίζουν μια ευκαιρία. Πριν 2 βδομάδες περίπου παντρευτήκαμε με τον αγαπημένο μου και περιμένουμε το παιδάκι μας. Το πρώτο Γεια το είπαμε στο tinder. Και παρεμπιπτόντως πόσο θα ήθελα να μπορούσα να ξαναβρώ εκείνους τους πρώτους διαλόγους μας..

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγω παντως απ το tinder και απ το badoo παλιοτερα εχω γνωρισει εξαιρετικους ανδρες ειτε για σεξ ειτε για σχεση και ο τωρινος μου συντροφος ειναι σα βγαλμενος απο παραμυθι και ναι τον γνωρισα στο tinder πριν δυο χρονια. Ειναι τοσο ωραια να ζουμε τη ζωη μας χωρις στερεοτυπα και περιοριστικες πεποιθησεις…

Blanche Dubois
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν είναι καθόλου επιβεβλημένο να χρησιμοποιείς dating apps αν σε ενοχλεί η λογική που λειτουργούν ή δεν σου αρέσουν για οποιοδήποτε λόγο. Για να ρωτάς όμως εδώ πιστεύω ότι στριφογυρναει στο μυαλό σου η ιδέα να το δοκιμάσεις αλλά η προκατάληψη σε μπλοκάρει. Η απάντηση που έδωσε η σύμβουλος επικοινωνίας είναι πολύ εύστοχη. Εγώ θα σου πω μερικά πράγματα από την εμπειρία μου. Χρησιμοποίησα το tinder μια περίοδο που δεν ήμουν σε σχέση, όχι επειδή το διάλεξα έναντι των άλλων εφαρμογών αλλά επειδή αυτό ήξερα. Αναπόφευκτα, σε αυτές τις εφαρμογές σε πρωτη φαση επιλέγεις (ή καλύτερα δείχνεις το ενδιαφέρον σου)… Διαβάστε περισσότερα »

Zouzouna Goutsouna
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zouzouna Goutsouna

Ας τα πιασουμε ενα -ενα : ´Εμένα ο εγκέφαλος μου δεν μπορεί να χωρέσει ότι επιλέγεις κάποιον από μια φωτογραφία ´ Ολα μια εικονα ειναι στη ζωη. Η ιδια η ζωη ειναι ενα ταξιδι φτιαγμενο απο εικονες- φωτογραφιες. Η υλη εχει τη μορφη της στο φυσικο κοσμο, γιατι σε πειραζει τοσο; Η πρωτη εντυπωση καπου θα πρεπει να βασιστει, ας ειναι η εικονα,γιατι οχι; ´Με ενοχλει η πολυκοσμια του ´ Μα επειδη ακριβως εχει πολυ κοσμο ετσι αυξανονται οι πιθανοτητες στατιστικα να βρεθει καποιος περισσοτερο ταιριαστος. ´και απο τυχη θα επιλεξεις καποιον ´ Καταρχην οταν επιλεγεις καποιον αυτοματα παυεις την… Διαβάστε περισσότερα »

Lady E
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είπες κάτι πολύ σημαντικό, αυτό με τον έλεγχο. Τα dating apps μας δίνουν τον απόλυτο ελέγχο, είτε θέλουμε να κάνουμε σεξ είτε σχέση. Θυμάμαι και εγώ παλιά που σκεφτόμουν ότι είναι πιο “αληθινό” να γνωρίσω κάποιον έξω, και πολύ ντεκαβλέ και “υπολογιστικό” μέσω dating app. Γιατί όταν έισαι έξω σου “τυχαίνει”. “Τυχαίνει” κάποιος να βρίσκεται δίπλα σου, “τυχαίνει” να χαμογελάσετε, να μιλησετε, κλπ. Μας έχουν πιπιλίσει και το μυαλό αυτές οι ρομαντικές κομεντί, το έβλεπα παλιά σε μένα (meet cute). Μου φαινόταν πιο ρομαντικο (ούτε ξέρω τι σημαίνει αυτό πια). Στα dating apps μπαινεις με σκοπό, τίποτα δεν είναι τυχαίο.… Διαβάστε περισσότερα »

Zouzouna Goutsouna
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zouzouna Goutsouna

Και αλλωστε ποιοι ειμαστε εμεις να σνομπαρουμε αυτη την επιλογη , οταν ο Κωνσταντινος Δασκαλακης εχει μιλησει τοσο θετικα για τα dating apps .

Henie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Original;