Καλιφόρνια: Μαρτυρία γυναίκας που επέζησε από τις φωτιές

«Νιώθω τρόμο για όλους αυτούς που έμειναν πίσω»

Mια επιζήσασα της μεγάλης πυρκαγιάς στην Καλιφόρνια μιλάει στην κάμερα για αυτό που έζησε και πως κατάφερε να αποδράσει από τις φωτιές με το γιο της. Τουλάχιστον 48 άτομα βρέθηκαν νεκροί ενώ είναι δεκάδες οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι.

Η Sorrel Bobrink, εγκατέλειψε το Λος Άντελες μαζί με τον γιο και τα κατοικίδια της, βλέποντας την γειτονιά της να καταστρέφεται ολοσχερώς από τις φλόγες.

Περιγράφει το εφιαλτικό ταξίδι μέσα από φλεγόμενους δρόμους και τα αισθήματα χάους και σοκ που βίωσε βλέποντας τις φωτιές να εξαπλώνονται με μανία.

«Νιώθω τρομοκρατημένη και ένοχη για τους ανθρώπους που έμειναν πίσω. Υπήρχαν πολλοί ηλικιωμένοι στην περιοχή που πιθανόν να μην τα κατάφεραν» λέει η Sorrel.

«Ήξερα ότι χάνω το σπίτι μου. Έπρεπε να αποφασίσω γρήγορα τι θα πάρω μαζί μου και προς τα που θα κατευθυνθώ. Σκεφτόμουν πως μπορεί να μην βγούμε ζωντανοί».

«Υπήρχαν παντού καπνοί, φλόγες στους δρόμους, καμένα δέντρα, ήταν το απόλυτο χάος. Έγινε πολύ γρήγορα. Όλη η γειτονιά μου καταστράφηκε Ξέρω πως όταν σταματήσει όλο αυτό θα γυρίσουμε πίσω και θα ξαναχτίσουμε από την αρχή» αναφέρει.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

1 point
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για