Η μηχανικός που βοηθάει άλλες γυναίκες να μάθουν τα αυτοκίνητα

Η Λουίζ Μπέικερ είναι μηχανικός αυτοκινήτων και πήρε την απόφαση να δημιουργήσει ένα συνεργείο αυτοκινήτων μόνο για γυναίκες

Σε δήλωση της ανέφερε πως κουράστηκε να ακούει ιστορίες γυναικών και φίλων που εξαπατήθηκαν όταν πήγαν τα αυτοκίνητα τους για επιδιόρθωση ή αισθάνθηκαν ταπεινωμένοι και άβολα μπαίνοντας σε ένα γκαράζ αυτοκινήτων γεμάτο με άντρες.

Έτσι 37χρονη από το Μπέρμιγχαμ, δημιούργησε μια τεχνική υπηρεσία που απευθύνεται σε γυναίκες. Σκοπός της είναι να εκπαιδεύσει τις γυναίκες που δεν ξέρουν αλλά θέλουν να μάθουν να λύνουν τα βασικά προβλήματα του αμαξιού τους, μόνες τους. Πώς να ελέγχουν τα λάδια του κινητήρα, τι να κάνουν σε περίπτωση που μείνουν από μπαταρία.

«Μην φοβάστε να λερωθείτε» λέει «Απλά μπείτε κάτω από το αμάξι και διασκεδάστε το».

Τώρα με την δική της επιχείρηση, τη Womanic, παραδέχεται πως τα πράγματα στη ζωή της είναι αρκετά καλύτερα καθώς έχει την ευελιξία του χρόνου ανάμεσα σε δουλειά, παιδιά και οικογένεια.

«Προλαβαίνω να περνάω χρόνο με την κόρη μου. Την πηγαίνω σχολείο, την βάζω για ύπνο. Αυτά τα μικρά πράγματα είναι που μετράνε»

Ωστόσο δεν ήταν πάντα στο μυαλό της να κάνει κάτι τέτοιο. Τροφή για να αναπτυχθεί η ιδέα του συνεργείου ήταν η μικρή της κόρη.

«Δεν το είχα σκεφτεί ως τώρα. Δεν είχα την αυτοπεποίθηση να το κάνω. Το ότι μεγαλώνω κόρη πιστεύω μου έδωσε την αφορμή να ασχοληθώ περισσότερο με αυτά τα ζητήματα. Θέλω να της δώσω ένα καλύτερο μέλλον».

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

67 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για