Γυναίκες σε «ανδροκρατούμενα» επαγγέλματα: «Η ικανότητα δεν φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο»

Ενώ στην εργασία μου είμαστε περισσότερες γυναίκες, οι supervisor μέχρι σήμερα ήταν πάντα άντρες. Επιπλέον άδειες πρόσβασης και διαχείρισης για διάφορα θέματα που θα προκύψουν δίδονται μόνο σε άντρες. Συνήθως σε αυτούς που έχουν κοντινότερες σχέσεις οι supervisor και λειτουργούν σαν mini-me. Η παλαιότητα ακόμα και η ικανότητα δεν φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο.
Να αναφέρω ότι ο δικός μας είναι δηλωμένος μισογύνης και στρατόκ#^%*$ και δεν χάνει ευκαιρία να μας εκδηλώνει τα πιστεύω του.

Τα ακούει βέβαια αλλά δεν νομίζω ότι νιώθει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

-8 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
Observer Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Η ικανότητα δεν παίζει ρόλο γιατί ένας μισογύνης αυτό που θέλει πάνω από όλα δεν είναι να βγάλει ο ίδιος λεφτά, αλλά να εμποδίσει τις γυναίκες να βγάλουν λεφτά. Όποτε, σκέφτεται: “Προκειμένου να εμποδίσω μια γυναίκα να πάει παραπάνω στην δουλειά της, ας πάει η δική μου δουλειά λίγο παρακάτω, δεν πειράζει.”. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι ένας από τους λόγους που νομίζω ότι χρειάζεται η ποσόστωση σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους.

Observer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Αν η ιστορία λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα, το θέμα είναι ότι ο Ελληνας επιχειρηματίας προτιμά να έχει μια κακή ατμόσφαιρα και δυσαρεστημένους υπαλλήλους ανεξαρτήτως φύλου κι ας βγάζει λιγότερα δουλειά.

Ο εργοδότης θέλει να έχει ήσυχο το κεφάλι του διαλέγει τους κολλητούς τους για θέσεις ευθύνης και ίσως έχει υιοθετήσει και το Pence effect για να έχει το κεφάλι του ήσυχο
https://www.washingtonpost.com/opinions/the-inevitable-unintended-consequences-of-metoo/2018/12/04/9c7e0418-f80e-11e8-8d64-4e79db33382f_story.html
Οσο για την ποσόστωση είδαμε πως δούλεψε με την ΠΦΑ και τις γυναίκες που προώθησε σε θέσεις ευθύνης.