Φαγητά φτιαγμένα από αληθινό Χρυσό

Ότι λάμπει και είναι χρυσός…τρώγεται

Ο βρώσιμος χρυσός δεν είναι κάτι νέο. Το αρχαίο μυστικό των Φαραώ της Αιγύπτου, να τρώνε χρυσό για να είναι κοντά στους Θεούς έχει διαρρεύσει εδώ και χρόνια κάνοντας το χρυσό, νούμερα ένα στη διατροφική πυραμίδα του κόσμου των ελίτ.

Ωστόσο η κατανάλωση του δεν ήταν απλώς ένας ευνοϊκός τρόπος να εντυπωσιάσουν οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι τους θεούς και τις θεές. Ο χρυσός θεωρήθηκε υγιεινός και εξακολουθεί να θεωρείται από ορισμένους ανθρώπους σήμερα. Οι χρήσεις του τόσο στο παρελθόν- βλέπε Κλεοπάτρα- όσο και στο παρόν, είναι πολλαπλές. Οι φαρμακευτικές, θεραπευτικές και ευεργετικές καλλυντικές του ιδιότητες κάνουν το χρυσό να «μοιάζει με χρυσό».

Πρόσφατες μελέτες διαπιστώνουν πως η κατανάλωση χρυσού σχετίζεται θετικά με την εξάλειψη του πόνου της αρθρίτιδας, του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του προστάτη, με τη νόσο Αλτσχάιμερ, την αποκατάσταση νευρικής ευαισθησίας και φυσικά με την αντιγήρανση. Μάλλον οι Αιγύπτιοι δεν έπεσαν και πολύ έξω όταν υποστήριξαν ότι είναι εξαιρετικό προϊόν για την φροντίδα και την αναζωογόνηση του δέρματος.

Υπάρχουν όμως δύο βασικά προβλήματα στην απόκτηση βρώσιμου χρυσού: Πρώτον, είναι αρκετά ακριβός- και με τη λέξη ακριβός εννοούμε πανάκριβος- και δεύτερον, είναι πολύ δύσκολο να μαγειρευτεί. Η λύση υπάρχει – βέβαια είναι πάλι ένα μικρό πρόβλημα – και είναι ένα ταξίδι στην Νέα Υόρκη. Στο Μεγάλο Μήλο, με τις τόσες γαστρονομικές επιλογές, υπάρχουν μέρη που μπορεί κανείς να σερβιριστεί μαγειρεμένο χρυσό σε διάφορες βερσιόν. Είναι σοκαριστικό με πόσους τρόπους μπορεί να παρασκευαστεί ένα γεύμα που περιέχει χρυσό και με πόσα τρόφιμα ταιριάζει ως συνοδευτικό.

Αν έχετε λίγες χιλιάδες δολάρια και σκέφτεστε τι να τα κάνετε μπορείτε να κανονίσετε ένα μακρινό ταξιδάκι και να γευτείτε αυτές τις εκπληκτικές χρυσές τροφές.

Χρυσό Ντόνατ

Κόστος: $100 

Χρυσή Πίτσα 24 καρατίων

Κόστος: $ 2,000

Τεράστιο Μπέργκερ

Κόστος: $295

Χρυσές φτερούγες 24 καρατίων 

Κόστος: $45- $1,000

Χρυσό Bagel

Κόστος: $1,000

Τacos με γέμιση χρυσού

Κόστος: $25,000

The Victoria Sundae- Το επιδόρπιο

Kόστος: $1,000

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

-4 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για