Είμαι η γυναίκα που τα έχει όλα

Getty Images

Ως κάτοικος του πλανήτη Γη έχω ακούσει από πολλούς ανθρώπους την εξής ερώτηση: «Μπορούν πραγματικά οι γυναίκες να τα έχουν όλα;» και άλλους να ανταποκρίνονται «Μπορείτε να τα έχετε όλα, απλά όχι ταυτόχρονα». Λοιπόν μαντέψτε τι! Κάνετε λάθος. Τα έχω όλα. Όλα αυτά ταυτόχρονα.

Έχω δύο παιδιά και μια αφόρητη πίεση να κάνω πως δεν υπάρχουν όταν βρίσκομαι σε τηλεδιάσκεψη.

Έχω μια επαγγελματική εντολή να μάθω τι συμβαίνει στην ποπ κουλτούρα και έναν εντεκάχρονο γιο που μου λέει πως πρέπει να σταματήσω να είμαι τόσο άνετη.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να λέω ψέμματα πως βρίσκομαι σε επαγγελματικό μίτινγκ όταν στην πραγματικότητα παίζω με τα παιδιά μου και δεν νιώθω καμία τύψη όταν λέω στα παιδιά μου πως χρειάζεται να δουλέψω ενώ απλά χαζεύω στο facebook.

Έχω ευέλικτη ηθική και άκαμπτη ανωριμότητα.

Έχω παιδιά που με ανάγκασαν να κάνω τα πάντα στη ζωή μου με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ταυτόχρονα έχω μια επαγγελματική εικασία ότι είμαι λιγότερο αποτελεσματική αφού απέκτησα παιδιά.

Έχω αρχίσει να αποκτώ την εικόνα ηλικιωμένης κυρίας με καμπούρα και ταυτόχρονα έχω σπυράκια έφηβης στο πιγούνι και το λαιμό.

Έχω ανούσιες συναντήσεις στη δουλειά και στο σπίτι. Η ματαιότητα αποτελεί το βασικό συστατικό της δουλειάς μου.

Έχω άντρες συναδέλφους που μου λένε ότι δεν είμαι αρκετά επιθετική και ότι ποτέ δεν θα πάρω αυτό που θέλω από την ομάδα μου και γυναίκες συναδέλφους που μου λένε ότι είμαι πολύ επιθετική και τους προκαλώ θλίψη.

Έχω την επιμονή να αντλώ μητρικό γάλα κάθε στιγμή της ημέρας ενώ βρίσκομαι σε επαγγελματικό ταξίδι και την άρνηση να καλυφθεί οποιοδήποτε έξοδο για τις ανάγκες του μωρού αφού μια τέτοια δαπάνη «δεν σχετίζεται με την δουλειά». Καταλαβαίνεται πόσο ευέξαπτη είμαι αυτή τη στιγμή;

Έχω τεράστιο θυμό και μια ακόμη πιο έντονη οργή. Βασικά έχω τόση οργή που έχει μετεξελιχθεί σε ενάρετη οργή. Θα μπορούσα άραγε να είμαι κάποιος χαρακτήρας στη Βίβλο;

Έχω μια ψευδαίσθηση ότι είμαι οσιομάρτυρας στη Βίβλο. Λές με όλα αυτά να καταλήξω σε καμιά εκπομπή της Όπρα;

Έχω μια φαντασίωση πως θα καταλήξω στο «Super Soul Sunday» και μια βαθιά ριζωμένη πεποίθηση ότι αν ποτέ συναντούσα την Όπρα, σίγουρα θα της ζητούσα χρήματα αν και αυτό δεν συμβαδίζει με το κόνσεπτ της εκπομπής.

Έχω το ρόλο του εργαζόμενου, του κουβαλητή, του συντρόφου, του γονέα.

Έχω την αυτοπεποίθηση να λέω την άποψη μου, να μην μασάω τα λόγια μου, να κάνω σκληρές ερωτήσεις σχετικά με τη δουλειά μου και τη πορεία της και την ικανότητα να κρατάω την ψυχραιμία μου μέσα σε μια αίθουσα γεμάτη από άντρες που ωρύονται προσπαθώντας να μου εξηγήσουν πως «δεν καταλαβαίνω τους τρόπους που λειτουργεί το γυναικείο κοινό».

Έχω την ικανότητα να ακούω την γνωστή, γεμάτη κυνισμό, ομιλία περί κουλτούρας και οικογένειας, σαν να ακούω για πρώτη φορά ένα παραμύθι που με κάνει να χαμογελάω γλυκόπικρα με την τόση αφέλεια που εμπεριέχει.

Έχω παραγγείλει πίτσα και ξαναέχω παραγγείλει πίτσα. Έχω όλη τη πίτσα.

Έχω απογοήτευση, εκνευρισμό και φόρτιση. Μήπως δεν κατάλαβα καλά την ερώτηση;

Από την συγγραφέα Kimberly Harrington

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

25 points
Upvote Downvote

4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
Clumsie Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Ωραίο κείμενο. Βασικά, είναι ωραίο γιατί είναι θυμωμένο. Το ότι σε εμάς τις γυναίκες απαγορεύεται ο θυμός, ενώ αντίθετα οι άντρες έχουν δικαίωμα να θυμώνουν με το παραμικρό γιατί {Άντρας είναι, θίχτηκε ο εγωισμός του.} ,είναι άλλη μια αδικία εις βάρος των γυναικών.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Βέβαια, όσον αφορά τους άντρες, η κοινωνία πλασάρει ως μοντέλο ιδανικού άντρα αυτόν που έχει ένα και μοναδικό ρόλο: του εργαζόμενου. Ο ιδανικός άντρα είναι αυτός που βγάζει αρκετά λεφτά ώστε να μπορεί να συντηρεί μια ολόκληρη οικογένεια. Έτσι, η γυναίκα δεν χρειάζεται να δουλεύει και αναλαμβάνει αποκλειστικά αυτή το μεγάλωμα των παιδιών και τις δουλειές του σπιτιού – ο άντρας ίσα που ξέρει τι τάξη πάνε τα παιδιά στο σχολείο και από δουλειές του σπιτιού ούτε ένα πιάτο δεν έχει πλύνει στην ζωή του. Γιατί λοιπόν αυτό το μοντέλο να μην δουλέψει και αντίστροφα: η γυναίκα να φέρνει τα… Διαβάστε περισσότερα »

Clumsie
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

δες την ταινία του Netflix “I’m not an easy man” ππαρεμπιπτόντως

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Πιστεύω ότι το μότο ότι: { Η ιδανική γυναίκα είναι αυτή που τα έχει όλα.} είναι άλλος ένας τρόπος της πατριαρχίας (πιο έμμεσος, βέβαια, από αυτά που έλεγαν πριν εκατό χρόνια όπως: {Οι γυναίκες είστε χαζές και άχρηστες.} ) , για να αποτρέψει την γυναίκα από το εξελιχθεί επαγγελματικά και κατ’ επέκταση οικονομικά. Γιατί, αν μια γυναίκα προσπαθήσει να τα έχει όλα, δεν θα τα καταφέρει, θα αναγκαστεί να διαλέξει, και το πιθανότερο είναι ότι θα διαλέξει την οικογένεια από την καριέρα αφού η οικογένεια είναι δουλειά της γυναίκα εδώ και χιλιάδες χρόνια ενώ η καριέρα υπάρχει μόνο κάποιες δεκαετίες.