Εφαρμογές γνωριμιών ενθαρρύνουν τις γυναίκες να κάνουν νέες φίλες

Περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν τα application όχι για να βρουν τον έρωτα αλλά για να αποκτήσουν μια νέα, δυνατή φιλία

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται πλέον στις online εφαρμογές γνωριμιών, τα λεγόμενα dating apps, προκειμένου να γνωρίσουν κάποιον νέο σύντροφο ή να κάνουν σεξ. Ωστόσο φαίνεται πως οι γυναίκες έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές στοχεύοντας στη φιλία.

Το Bumble BFF και το GirlCrew είναι εφαρμογές γνωριμίας, ιδιαιτέρως δημοφιλείς στις γυναίκες, πολλές εκ των οποίων εργάζονται στο εξωτερικό ή μετακινούνται σε όλον τον κόσμο αναζητώντας επαγγελματική σταδιοδρομία.

«Η Σίντυ δεν ήταν η πρώτη μου γνωριμία» λέει η 35χρονη Πριγια Βεντάρα, χαμογελώντας, ενώ κάθεται δίπλα στην 39χρονη Σίντυ Σάντος, επίσης κάτοικο του Μπρούκλιν, με την οποία γνωρίστηκε πριν δύο μήνες, μέσω του Bumble BFF. Πλέον έχουν γίνει καλές φίλες που μοιράζονται ένα ποτήρι κρασί, προβληματισμούς, δυσκολίες αλλά και χαρές της ζωής.

«Έσυρα δεξιά και ταιριάξαμε» δήλωσε η Βενταρα, που εργάζεται ως διευθύντρια σε μια κλινική μαλλιών, εξηγώντας πως ανακάλυψε μέσω μηνυμάτων ότι έχουν ίδια αίσθηση του χιούμορ.

Την πρώτη φορά που συναντήθηκαν από κοντά, πέρασαν μια ξεκαρδιστική βραδιά χορεύοντας, θυμάται η Σάντος, που εργάζεται ως διευθύντρια σε κέντρο παιδικής μέριμνας και μετακόμισε από στη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο του 2017. «Σκέφτηκα αυτόματα πως αυτή η κοπέλα μπορεί να γίνει πολύ καλή μου φίλη» είπε Βεντάρα που πρόσφατα μετακόμισε από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη.

Και οι δύο γυναίκες χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν τις εφαρμογές ώστε να γνωρίσουν κάποιον άντρα. Παρόλ’αυτά κάνοντας ένα διάλειμμα από τον ρομαντισμό, επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη πλατωνικών φιλιών με άλλες γυναίκες, ώσπου συνάντησαν η μία την άλλη. Η νέα φιλία τις βοηθάει να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής και να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα της καθημερινότητας.

«Μου έλειπε πολύ μια σταθερή δεμένη φιλία. Δυνατοί δεσμοί που είχα στο Λονδίνο ενώ εδώ δεν είχα» ανέφερε η Βεντάρα. «Δεν μπορούσα να απολαύσω την πόλη χωρίς κάποιες καλές φίλες».

«Η δημιουργία νέων φίλων μπορεί να γίνει αρκετά πιο δύσκολη καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, ειδικά σε μια αποχή που η εργασία εξ’αποστάσεως και το freelance έχουν γίνει κανόνας» αναφέρουν οι ειδικοί.

Η μοναξιά είναι μια παγκόσμια πρόκληση. Σύμφωνα με μελέτη του Cigna and Ipsos το 2018, σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί είπαν πως αισθάνονται μοναξιά ή παραγκωνισμένοι αρκετά συχνά. Η Βρετανία διόρισε πέρσι έναν υπουργό ώστε να αντιμετωπίσει την κοινωνική απομόνωση και τη μοναξιά που αισθάνονται περισσότεροι από ένας στους δέκα ανθρώπους της χώρας.

«Η φιλία έχει τόσο ψυχικά όσο και σωματικά οφέλη» δήλωσε ο Αλί Ματού, κλινικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. «Η μετάβαση από την κατάσταση του να μην ξέρεις τον άλλον, στον εντοπισμό κοινών ενδιαφερόντων είναι ένα από τα πρώτα βήματα για να κάνεις ένα νέο φίλο. Και οι εφαρμογές, τα σάιτ γνωριμιών, οι διαδικτυακές κοινότητες μπορούν να το επισπεύσουν αυτό. Είναι πολύ πιο εύκολο να ξεπεράσεις το πρώτο μεγάλο βήμα».

«Το Bumble BFF, που κυκλοφόρησε παγκοσμίως το 2016 κατατάσσει μεταξύ των επιτυχιών της μια ομάδα γυναικών στην Ατλάντα, που η αγάπη τους για το μπείζμπολ τις ένωσε και τώρα πηγαίνουν ομαδικά σε παιχνίδια», δήλωσε η υπεύθυνη της υπηρεσίας, Άλεξ Γουίλιαμσον.

«Τo GirlCrew διαθέτει 100.000 μέλη, από 50 πόλεις, σε 7 χώρες. Μεταξύ των μελών βρίσκονται γυναίκες που μπορεί να θέλουν να περάσουν ένα απόγευμα παρέα, να συνεργαστούν επαγγελματικά, να πάνε για πεζοπορία ή ακόμα και σε μαθήματα κεραμικής» ανέφερε η γενική διευθύντρια Πάμελα Νιουνχαμ.

πηγη

in

Αξιολογήστε το άρθρο

42 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για