«Δεν είμαι σαν τα Άλλα Κορίτσια»: Μια σκιτσογράφος δημιουργεί ένα κόμικ για να δείξει πόσο λάθος είναι αυτή η νοοτροπία

Το κόμικ της Julia Hang απεικονίζει την τοξική επιβεβαίωση ενός νέου κοριτσιού πως «αυτή δεν είναι σαν τις άλλες» και την πορεία της επιλογής να αφήσει τα στερεότυπα πίσω και να θυμίσει στον εαυτό της πως τα Άλλα Κορίτσια δεν υπάρχουν 

Η Julia Hang ξεκίνησε να σκιτσάρει από τότε που ήταν μικρό παιδί. «Ήμουν ντροπαλό, ήρεμο παιδί και δυσκολευόμουν αρκετά να κάνω φίλους» λέει. «Αντί να αναγνωρίσω τις ανασφάλειες μου και να τις ξεπεράσω προσπαθούσα να βρω σε τι διαφέρω από τα άλλα κορίτσια. Διαβάζοντας άλλα κόμικ επικύρωσα τα συναισθήματα και τα στερεότυπα που είχα αναπτύξει για τις άλλες κοπέλες και αυτό με έκανε αυτόματα να νιώθω το «cool κορίτσι».

«Άρχισα να γίνομαι επικριτική, να υποθέτω πράγματα και να κατηγορώ τις άλλες κοπέλες χωρίς να τις γνωρίζω» συνεχίζει η καλλιτέχνης. «Δεν συμμετείχα σε πράγματα και δραστηριότητες που έκαναν τα «άλλα κορίτσια», απέκλεια τον εαυτό μου από πολλά που θεωρούσα κοριτσίστικα- πράγματα που στην πορεία κατάλαβα πως μου αρέσουν- απομονωνόμουν». Η Julie ε την πάροδο του χρόνου άρχισε να ωριμάζει ως καλλιτέχνης και ως άτομο. Συνειδητοποίησε ότι όλη αυτή η απομόνωση δεν ωφελεί σε τίποτα. «Η κοινωνικοποίηση με περισσότερους ανθρώπους και η γνωριμία με άλλες κοπέλες με βοήθησε να αλλάξω την άποψη μου».

 

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

108 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για