Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Φτιάξτε παραδοσιακό eggnog και κουλουράκια

Συνταγή για παραδοσιακό eggnog, απόλυτη θεραπεία του hangover + κουλουράκια!

«Στο πάρτι ένα χαρούμενο πλήθος μαζεύτηκε γύρω μου όσο έφτιαχνα το ποτό. Δοκίμασα τον αφρό του αβγού και μετά πρόσθεσα την προτεινόμενη ποσότητα ουίσκι…και μετά τη διπλασίασα, βάζοντας μισό ποτήρι ουίσκι τη φορά, δοκιμάζοντας συνέχεια. Τελικά έβαλα τρία γεμάτα φλιτζάνια.«Κι άλλη κρέμα;» ρώτησε κάποιος όταν άρχισα να προσθέτω χιονάτα βουνά κρέμας σαντιγί. Οι καλεσμένοι μου προβληματίστηκαν με τον αφρό. «Μα πώς το πίνεις;»Τελικά δεν υπήρχε πρόβλημα: παρόλο τον αφρό, ήταν εύκολο να σερβιριστεί και να καταναλωθεί. Ήταν σα να πίνεις αλκοολούχο ζαχαρωτό.”Eggnog! Το Eggnog σκίζει!” Το ήπιαμε όλο πολύ πριν τελειώσει το πάρτι.»

Φέτος τα Χριστούγεννα σας εύχομαι να περάσετε όλοι υπέροχα, να φάτε λιχουδιές και να χαλαρώσετε. Αν αγαπάτε το αλκοόλ, τα αβγά και την κρέμα γάλακτος (και ποιος δεν τα αγαπάει) φέτος δοκιμάστε το eggnog, το ποτό που μυρίζει Χριστούγεννα, το οποίο είναι χωρίς αλκοόλ και είναι καλό και για τα παιδιά. Η συνταγή είναι από ένα βιβλίο του 1940, το οποίο λέγεται The Food of a Younger Land, του Mark Kurlansky.

  • 12 μεγάλα αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνια ουίσκι
  • 500ml κρέμας γάλακτος

Διαχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο ξεχωριστά μπολ και προσθέστε από μισή ζάχαρη στο καθένα. Με το μίξερ ανακατέψτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφράτα και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Ενώστε προσεχτικά τα δύο μίγματα μεταξύ τους. Προσθέστε ουίσκι. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και προσθέστε την. Σερβίρετε με μία πρέζα μοσχοκάρυδο.

Kουλουράκια

Αν έχετε δοκιμασμένες συνταγές και πείσετε άλλους 4-5 να συμμετέχουν, μπορείτε να φτιάξετε πολλά κουλουράκια με πολύ λίγα λεφτά και μετά να τα μοιραστείτε. Αν παράλληλα πίνετε και eggnog η διασκέδαση είναι εγγυημένη, ακόμα κι αν τα κουλουράκια αποτύχουν. Αν δεν είναι ωραία στη γεύση, προσπαθήστε να είναι όμορφα για να γίνουν διακόσμηση του δέντρου.

Το καλύτερο για το τέλος: αν μεθύσετε πολύ στο ραντεβού για κουλουράκια, σας έχω τη λύση της επόμενης ημέρας, η οποία εμπεριέχει (και πάλι!) αβγό. Η απόλυτη (;) θεραπεία του hangover   Πρόκειται για ένα άλυτο θέμα που έχει απασχολήσει ειδικούς και το κοινό εξίσου, που δε φαίνεται να έχει οριστική απάντηση. Λιπαρά φαγητά ή ελαφριά; Νερό ή μια ακόμη μπίρα; Το περιοδικό Gourmet ισχυρίζεται ότι έσπασε τον κώδικα ρωτώντας διάφορους μπάρμεν και η τελική συνταγή είναι της Nenell Smothers, πρώην ιδιοκτήτρια της κάβας «Nenell’s»  στο Μπρούκλιν, η οποία χαρακτηρίστηκε από το New York Magazine ως «η καλύτερη κάβα της πόλης».

Prairie Oyster (ή το στρείδι του λιβαδιού;)

  • 1 φρέσκο αβγό
  • 3 δόσεις Worcestershire sauce
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 2 δόσεις ταμπάσκο

Σπάστε το αβγό σε ένα ποτήρι, συμπληρώστε με τα υπόλοιπα υλικά, και κατεβάστε το σε μια γουλιά. Η ιδέα του να καταπιώ ωμό αβγό με ανακατεμένο στομάχι μου φαίνεται σουρεαλιστική, αλλά οι Μεξικάνοι ισχυρίζονται ότι τα καυτερά κάνουν καλό στο hangover. Αν το δοκιμάσει κανείς σας κάποτε, τον παρακαλώ να μας πει τι έγινε.

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

13 points
Upvote Downvote

6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
4 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
4 Συντάκτες σχολίων
no_rootsJelly RollΧορτοφάγος Καρχαρίας Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Δεν υπάρχει κίνδυνος σαλμονέλας με το ωμό αυγό; 🤔

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Επειδή τον ίδιο φόβο έχω κι εγώ ρώτησα φίλη που εργάζεται στο χώρο της εστίασης. Τα αυγά παστεριώνονται χωρίς να χάνουν τίποτα από την υφή ή την αξία τους, κι αν δεν αγοράζει κάποιος παστεριωμένα, μπορεί να κάνει μόνος του στο σπίτι (Google it). Επίσης η σαλμονέλα είναι βακτήριο που ζει στο έντερο του κοτόπουλου, δεν βρίσκεται μέσα στο αυγό, οπότε καλό είναι να χρησιμοποιούμε καθαρά αυγά εξωτερικά. Ναι, είναι απορροφητικό το κέλυφος, γι αυτό δεν τα πλένουμε, απλά προτιμούμε καθαρά αυγά και αποφεύγουμε κατά το σπάσιμο και μετά την επαφή με το κέλυφος, για τυχόν μόλυνση. Σε δεύτερο επίπεδο… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Πολύ ενδιαφέρον Jelly Roll, δεν το ήξερα. Ευχαριστώ!

Χορτοφάγος Καρχαρίας
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Φαντάζομαι ότι τα καυτερά κάνουν καλό στο hangover γιατί καίγεσαι και ξεχνάς το hangover. Καλές γιορτές σε όλους!

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πάντως το τηγανιτό αυγό είναι ότι πρέπει, και για το πριν και για το μετά. Καλές γιορτές!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τι παραδοσιακά κουλουρακια και έγκνοκ; Βάλτε εκεί μια συνταγή για μπακλαβά να γίνει το σώσε!