Αν σκέφτεσαι να μοιραστείς τη σεξουαλική σου ζωή στο Ίντερνετ, τότε ξανασκέψου το

Ενώ εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο διατηρούν ημερολόγιο περιόδου, υπολογίζοντας τις γόνιμες μέρες τους μέσω εφαρμογών, πρόσφατα προέκυψε ότι αρκετές από τις εφαρμογές μοιράζονται προσωπικά δεδομένα με το Facebook

Από την Emily Reynolds 

Αν δεν είστε αρκετά ικανοποιημένες με το γεγονός ότι το facebook έχει πρόσβαση σχεδόν σε όλα τα προσωπικά δεδομένα, από το που βρίσκεστε, με ποιους μιλάτε, ποιοι είναι οι φίλοι σας, ποιος σας αρέσει ή ποιον θα ψηφίσετε, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί τώρα φαίνεται ότι το facebook ξέρει επίσης πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε σεξ- αν χρησιμοποιείται ημερολόγιο περιόδου.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο BuzzFeedl, διαπίστωσε πως οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια γυναίκες για την παρακολούθηση των εμμηνορροϊκών κύκλων τους, μεταξύ αυτών ΜΙΑ fem και Μaya, μοιράζονταν προσωπικά δεδομένα με το facebook και άλλες υπηρεσίες. Οι πληροφορίες περιελάμβαναν, χρήση αντισύλληψης, φυσικά συμπτώματα και το πότε οι χρήστες έκαναν σεξ.

Οι εμμηνορροϊκές εφαρμογές παρακολούθησης μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμες, καθώς ενημερώνουν για το πότε είναι πιθανόν να έρθει η περίοδος, πότε είναι οι γόνιμες μέρες και βοηθούν στην διαχείριση πολλών συμπτωμάτων. Ωστόσο, δεν πρέπει να επανεξετάσουμε την ανταλλαγή πληροφοριών μαζί τους;. Δεν είναι μυστικό ότι ήδη δίνουμε ένα τεράστιο όγκο δεδομένων σε πλατφόρμες, όπως Facebook, Google και Twitter. Eπομένως δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, όταν μας ζητείται να μοιραστούμε πιο προσωπικές πληροφορίες με τα τηλέφωνα μας. Αφού ήδη γνωρίζουν όλα τα άλλα, γιατί όχι;.

Το γεγονός ότι δίνουμε με μεγάλη ευκολία προσωπικές πληροφορίες σε εφαρμογές που δεν μπορούμε να εγγυηθούμε αν είναι ασφαλείς, είναι πραγματικά ένα τρανταχτό παράδειγμα του πως η μέτρηση και η ποσοτικοποίηση των ιδιωτικών συμπεριφορών μας είναι πια δεύτερη φύση. Το να πληκτρολογούμε στο κινητό τις φορές που κάναμε σεξ φαίνεται φυσιολογικό, ακόμα και λογικό.

Με τόσες πολλές ιδιωτικές πληροφορίες να περιφέρονται στο διαδίκτυο, έτοιμες προς εκμετάλλευση από διαφημιστές, πολιτικούς ή ακόμα και τις ίδιες τις πλατφόρμες, μάλλον φαίνεται ακαδημαϊκό ότι η σεξουαλική μας ζωή βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο δεδομένων. Αλλά η αντίσταση σε αυτό το μονοπώλιο είναι ένας τρόπος να σταματήσουμε την εμπορευματοποίηση της συναισθηματικής ζωής μας, να σταματήσουμε να μετατρέπουμε τις ιδιωτικές, ουσιαστικές στιγμές ως απλά δεδομένα που πρέπει να καταγράφονται, να μετριούνται και να μοιράζονται. Τρεις σε ένα κρεβάτι, μπορεί να ακούγεται περιπετειώδες, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε λίγο πιο βαθιά σχετικά με το ποιους έχουμε προσκαλέσει κάτω από τα σεντόνια, όταν είναι και το κινητό μαζί.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

11 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
Sinti Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Sinti
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πολύ μελό μπλιαχ

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Γιατί είναι μελό;;; Επειδή σου λέει να προσέχεις όταν λες στο Ίντερνετ για το πότε έκανες σεξ;