Τα δυο τρίτα των νέων γυναικών δηλώνουν φεμινίστριες, σύμφωνα με έρευνα

Περισσότερο από τα δύο τρίτα των γυναικών ηλικίας 18-24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνουν φεμινίστριες, ποσοστό που ισοδυναμεί με σχεδόν 1,8 εκατομμύρια γυναίκες.

Το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί κατά 60% από το 2018, σύμφωνα με δημοσκόπηση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Young Women’s Trust, στην οποία συμμετείχαν 2.000 νέες γυναίκες και 2.000 νέοι άντρες.

Επίσης, αύξηση σημειώθηκε και σε όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών. Πλέον το ποσοστό που αυτοπροσδιορίζεται ως φεμινιστής/φεμινίστρια έχει αυξηθεί από 50% σε 57%. Αισιόδοξο είναι πως το 1/3 των νεαρών ανδρών, ηλικίας 18-30 δηλώνουν επίσης φεμινιστές.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη έρευνα που πραγματοποίησε η Fawcett Society το 2016, όπου μόνο το 19% των γυναικών, ηλικίας 18- 24 ετών, δήλωσαν φεμινίστριες.

υποδηλώνει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι νεότερες γυναίκες αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τις ανισότητες και τις διακρίσεις λόγω φύλου που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή ζωή, ενώ το 67% των νέων γυναικών συμφωνούν ότι ο σεξισμός αποτελεί μείζον πρόβλημα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2018 το ποσοστό αυτό είχε μειωθεί στο 58%.

To 2017, η κυβέρνηση καθιστά νομική απαίτηση για όλες τις επιχειρήσεις με περισσότερους από 250 εργαζομένους, να δημοσιεύουν τα δεδομένα σχετικά με τις αμοιβές των δύο φύλων, γεγονός που μπορεί να αντιπροσωπεύει μέρος της αύξησης του αντιλαμβανόμενου σεξισμού απέναντι στις γυναίκες.

Περισσότερο από 74% των γυναικών, υποστηρίζουν πως εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις στο χώρο εργασίας, ενώ 25% λένε πως φοβούνται να αναφέρουν σεξουαλική παρενόχληση για να μην απολυθούν.

Σε άλλους τομείς της δημόσιας ζωής, πάνω από τα δύο τρίτα των γυναικών (69%) δηλώνουν ότι η εμπιστοσύνης τους απέναντι στους πολιτικούς κλονίστηκε το προηγούμενο έτος, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 72% των γυναικών, ηλικίας 18-25 ετών.

Μία στις δέκα γυναίκες, συμμετείχε σε διαμαρτυρία ή σε κάποια διαδήλωση τους τελευταίους 12 μήνες.

Για τις γυναίκες με αναπηρίες ή με μακροχρόνια προβλήματα υγείας, το 70% δηλώνει ότι δεν αισθάνεται ορατό από την κυβέρνηση.

Πάνω από τις μισές νεαρές γυναίκες πιστεύουν ότι, όπως εξελίσσονται τα πράγματα σήμερα, πιθανών οι έμφυλες διακρίσεις να έχουν εξαλειφθεί όταν φτάσουν 40 χρονών.

Μόνο το 15% των γυναικών αισθάνεται η ισότητα των φύλων βελτιώθηκε τους τελευταίους 12 μήνες, εν αντιθέσει με πέρυσι, όπου το 26% συμφωνούσε με αυτό το γεγονός.

πηγή: Τhe Indepedent

in

Αξιολογήστε το άρθρο

21 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
1 Συντάκτες σχολίων
aiyo Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
aiyo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

ναι αλλά είναι?