in

«Δώστε στις γυναίκες πιο συνεπείς υπηρεσίες αμβλώσεων»: Ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας κάνει έκκληση

«Oι υπηρεσίες έκτρωσης και υγείας πρέπει είναι πιο συνεπείς και να παρεχούν ασφαλέστερες επεμβάσεις» αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας της Αγγλίας.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Φροντίδας- το επίσημο συμβουλευτικό όργανο του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, καλεί ώστε να εφαρμοστεί περισσότερη σωστή καθοδήγηση σχετικά με τις αμβλώσεις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

pregnancy test fertility

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Φροντίδας- το επίσημο συμβουλευτικό όργανο του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, καλεί ώστε να εφαρμοστεί περισσότερη σωστή καθοδήγηση σχετικά με τις αμβλώσεις.

Το σχέδιο πρότασης αναφέρει ότι πρέπει να προσφέρεται στις γυναίκες ραντεβού εντός μιας εβδομάδας τόσο στην αρχή όσο και μετά τη λήξη της κύησης.

Όλες οι υπηρεσίες θα πρέπει να αποδέχονται αυτοπαραπομπές, παρά να περιμένουν τις γυναίκες να εξεταστούν πρώτα από γιατρό του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι περισσότερες υπηρεσίες το εφαρμόζουν ήδη, αλλά ορισμένα νοσοκομεία εξακολουθούν να ζητάνε από τις γυναίκες να απευθυνθούν πρώτα σε παθολόγο, ενώ οι ιδιωτικές κλινικές που εκτελούν αμβλώσεις για τον Οργανισμό Υγείας, τείνουν να δέχονται αυτοπαραπομπές.

Αυτή η απαίτηση δεν αλλάζει την ανάγκη να δοθούν δύο γνωματεύσεις για τον τερματισμό της κύησης, αλλά μπορεί να γίνει από τους γιατρούς της κλινικής. Όλες οι υπηρεσίες πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρουν στις γυναίκες τη δυνατότητα χειρουργικών ή μέσω φαρμακευτικής αγωγής αμβλώσεων και αν δεν μπορούν τότε πρέπει να παραπέμπουν τις γυναίκες σε ανάλογες υπηρεσίες.

Τα εμπόδια πρέπει να αντιμετωπιστούν

H πρόταση αντικατοπτρίζει επίσης την αλλαγή στους κανόνες -που ανακοινώθηκαν πέρσι- ότι οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε φαρμακευτική αγωγή άμβλωσης, δέκα εβδομάδες πριν, θα πρέπει να μπορούν να έχουν το δεύτερο από τα δύο χάπια σπίτι τους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος αποβολής το διάστημα που γυρίζουν σπίτι.

Ο Paul Chrisp, επικεφαλής του Ινστιτούτου δήλωσε: «Η επιλογή μιας γυναίκας να τερματίσει την εγκυμοσύνη είναι ένα σημαντικό μέρος της αναπαραγωγικής υγείας, γι’αυτό είναι απαραίτητο οι πάροχοι να είναι σε θέση να προσφέρουν συνεπή υποστήριξη και συμβουλές».

Ο καθηγητής Lesley Regan, πρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, που συνέβαλε στη σύνταξη του σχεδίου πρότασης πρόσθεσε ότι θα «βοηθήσει στην αντιμετώπιση σημαντικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες».

Ωστόσο η Clare McCarthy, υπεύθυνη της ομάδας Δικαίωμα στη Ζωή, υποστηρίζει ότι αυτή η εν λόγω καθοδήγηση θα έχει ως αποτέλεσμα να βιάζονται οι γυναίκες, να τερματίσουν την κύηση κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μετατραυματική ψυχική διαταραχή.

Οι προτάσεις διατίθενται για διαβούλευση μέχρι το τέλος Μαΐου.

 

πηγή

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια