in ,

Ανόρθωση ή και μείωση στήθους: τα διαδικαστικά

Οι μαστοί μας απασχολούν ποικιλότροπα. Μια αναγκαία επισήμανση από την αναγνώστριά μας πλαστική χειρουργό Pink Grapefruit.

Σε συνέχεια της ερώτησης αναγνώστριας μας, η πλαστική χειρουργός αναγνώστριά μας Pink Grapefruit έλυσε κάποιες απορίες. Την ευχαριστούμε θερμά! _____________ Αυτό είναι το αντικείμενο της δουλειάς μου οπότε ας ελπίσουμε ότι μπορώ λίγο να βοηθήσω. Καταρχήν έλεγξε ότι φοράς το σωστό σουτιέν. Ξαναμετρησου ακριβώς κάτω από το στήθος και σημείωσε τα εκατοστά – θα σου […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

35370 common breast shapes 1296x728 header.20190426181311185 1296x728 1

Σε συνέχεια της ερώτησης αναγνώστριας μας, η πλαστική χειρουργός αναγνώστριά μας Pink Grapefruit έλυσε κάποιες απορίες. Την ευχαριστούμε θερμά!

_____________

Αυτό είναι το αντικείμενο της δουλειάς μου οπότε ας ελπίσουμε ότι μπορώ λίγο να βοηθήσω. Καταρχήν έλεγξε ότι φοράς το σωστό σουτιέν. Ξαναμετρησου ακριβώς κάτω από το στήθος και σημείωσε τα εκατοστά – θα σου δώσει το νούμερο μπροστά στο σουτιέν.

Το αισθητικό κομμάτι έχει να κάνει με την αισθητική του καθενός και η δική σου μπορεί να μην ταυτίζεται με του γιατρού που επισκέφτηκες. Η ανόρθωση μπορεί να γίνει και χωρίς τοποθέτηση ενθεμάτων αν δεν επιθυμείς έναν πολύ έντονα γεμάτο άνω πόλο στο μαστό και μπορεί να συνδυαστεί με ήπια ή μεγάλη μείωση του μεγέθους αν το επιθυμείς.

Πώς γίνονται οι χειρουργικές τομές

Οι τομές της κλασσικής ανόρθωσης είναι περιθηλαία, κάθετη και στην υπομάστιο πτυχή – “δίκην αγκυρας” – και ως εκ τούτου μπορεί να επηρεαστεί η αισθητικότητα της θηλής και η ικανότητα θηλασμού. Έμφαση στο μπορεί – ανήκουν στις πιθανές επιπλοκές, δεν είναι νομοτελειακό ότι θα συμβούν σε εσένα. Ανάλογα της θέσης τυχόν ινοαδενωματος μπορεί να μπορεί να αφαιρεθεί κατά τη διαδικασία της ανόρθωσης/μείωσης και είναι κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί προεγχειρητικά γιατί μπορεί να προσαρμοστεί η χειρουργική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

 

Εγκυμοσύνη, θηλασμός και χειρουργείο

Όσον αφορά την εγκυμοσύνη ο μαστός αλλάζει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης/θηλασμού και μπορεί να μην σε ικανοποιεί το αισθητικό αποτέλεσμα μετά. Μια γενική συμβουλή που δίνω στις ασθενείς μου είναι αν το μέγεθος του μαστού επηρεάζει δυσμενώς την ποιότητα ζωής τους και δεν σκέφτονται την τεκνοποίηση στο εγγύς μέλλον να προχωρήσουν στο χειρουργείο εφόσον ζυγίσουν τα οφέλη και τις πιθανές επιπλοκές – είναι χειρουργείο, γενική αναισθησία κλπ. Αν όμως είναι κοντά στην ηλικία που σχεδιάζουν εγκυμοσύνη στο εγγύς μέλλον τότε να περιμένουν έξι μήνες μετά τη διακοπή του θηλασμού του τελευταίου παιδιού που επιθυμούν.

Στατιστικά η μείωση μαστού είναι μια επέμβαση που οι γυναίκες δεν μετανιώνουν γιατί αυτές που προβαίνουν σε αυτή έχουν ταλαιπωρηθεί από το επιπρόσθετο βάρος.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News